uitdagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

mijn chi daagt andere honden graag uit .
een beetje blaffen tot ze achter hem aan rennen .
maar dan vind hij het niet meer leuk en word hij bang sommige honden worden hier boos van wat kan ik hier aan doen ?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Weet je zeker dat hij uitdaagt tot spel en niet probeert te blaffen om ze juist weg te jagen?
Als hij wil spelen zie je dat aan zijn houding, vaak maakt hij speelbogen,staart in neutrale stand, laag kwispelend, oren staan vaak alert..

Om weg te lagen, rent hij vaak een beetje heen en weg en af en toe blaffend op de hond af. Sommige honden gaan hiervan juist achter hem aanjagen of om hem te corrigeren in zijn gedrag, of om te spelen, wat helemaal jouw hond zijn bedoeling niet is..

Probeer er eerst achter te komen wat hij echt wil, spelen of wegjagen

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

nou soms is het verschillend dan wil hij eerst spelen , en ruiken en dan heeft hij geroken en dan gaat hij blaffen en dan gaan ze rennen

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" nou soms is het verschillend dan wil hij eerst spelen , en ruiken en dan heeft hij geroken en dan gaat hij blaffen en dan gaan ze rennen "


Dan zou ik er voor zorgen dat je de hond weghaald bij de andere hond voordat hij om gaat slaan. Dat punt weet je zelf het beste, na het ruiken gaat ze blaffen, dan moet je zorgen dat je hem na het ruiken bij je roept en verder loopt. 
Het is dan wel voorkomen van het gedrag ipv aanpakken van de oorzaak.. Maar het is lastig die oorzaak aan te pakken met de gemiddelde hondenpark-hond die je tegen komt op wandeling. Wil je echt van het probleem af en iemand die je echt kan helpen, kan jee en gedragstherapeut inschakelen..
Zelf corrigeren of roepen helpt niet, dit maakt je probleem alleen maar erger ;-) op tijd bij je roepen zodat hij niet in het gedrag kan vallen voorkomt een hoop narigheid

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

okey gelukkig doet hij het niet bij veel honden hoor maar ik zal het prberen

Volgende forumvraag: Profiel weg?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^