Stadshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Wat een onzin! Er zijn parken genoeg en ik stap in de auto en rij ergens naar een bos toe! Niks mis mee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" geen probleem toch?
als je hond maar buiten komt...

lola zou het niets interesseren of ik door het bos of de stad loop, vind ze beide leuk...bos is razen en snuffelen en stad is mensen, en das ook altijd leuk!

ik zie hier wel, dat het bijna een vereiste lijkt om toch door het bos ofzo te lopen met je hond???
snap ik niet zo goed...

als ik mijn wandelingen door de stad maak, waarom zou mijn hond dan een bos nodig hebben, of missen? ze heeft beweging nodig, geen bos..

ik snap best, dat het zo nu en dan eens fijn is voor zo'n beestje...maar als ik hier lees lijkt het wel een must "


omdat ik vind dat (vooral mijn hond dan) een hond echt wel kan genieten van eens los te lopen en niet altijd aan de lijn (uiteraard voor hondagressieve honden moeilijker) maar als uw hond sociaal is ..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Dat zal voor de meeste vast wel opgaan ja...
lola vind loslopen ook wel fijn, maar zo loopt net zo goed aangelijnd mee, of aan de lange lijn...is haar om het even...

maar ik bedoel maar, ik ga echt niet steeds een bos opzoeken, omdat ze anders zielig zou zijn ofzo, daar geloof ik niks van...
en overigens, is ze best sociaal, gek genoeg ;-)

ik vind het gewoon een beetje overkomen hier alsof het een basisbehoefte is voor een hond, loslopen in het bos of hei, en ze zielig zijn als ze dit niet krijgen...

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik woon in een stad, bijna in het centrum zelfs. In een flat. Gaat prima :-D.

We hebben de winkels om de ene hoek, en ook de markt waar Nova van houdt (al die aandacht!) en op de andere hoek het stadspark waar ze heerlijk kan spelen met andere honden. Onze dagelijkse wandelingen zijn door het park en de stad, zo krijgt ze ook veel indrukken binnen. Meerdere malen per week zoeken we een losloopgebied op zodat ze even goed haar beentjes kan strekken (zoals de Biesbosch die we hier ook nog eens in de buurt hebben).

Naar mijn mening komt ze niets te kort.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Dat zal voor de meeste vast wel opgaan ja...
lola vind loslopen ook wel fijn, maar zo loopt net zo goed aangelijnd mee, of aan de lange lijn...is haar om het even...

maar ik bedoel maar, ik ga echt niet steeds een bos opzoeken, omdat ze anders zielig zou zijn ofzo, daar geloof ik niks van...
en overigens, is ze best sociaal, gek genoeg  ;-)

ik vind het gewoon een beetje overkomen hier alsof het een basisbehoefte is voor een hond, loslopen in het bos of hei, en ze zielig zijn als ze dit niet krijgen...

"


.voor max is dat een basis behoefte (hihi) O-) nee hij geniet er echt wel van van loslopen aan de lijn ook hoor. maar balletje gooien in het bos of lekker een uur in het rond snuffelen vind hij vele leuker

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oneens.

Voor Faya was het beter geweest als ik wel ergens woonde waar bijna niemand is. (Landseer ruilen? O-)) Was even makkelijker geweest met een hond die liever Remi had geheten.

Maar goed nu moet ze het doen met aangelijnd wandelen en fietsen met een paar keer in de week een tripje naar "haar" weiland waar ze los kan.

Die is echter wel een uitzondering. Voor elke normale hond lijkt het me geen probleem. :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow raakt ook helemaal van slag van teveel drukte en mensen. Ik ben een periode maar 1 keer per week (en in het weekend) naar het bos gegaan, omdat we toen ook in de wijk behoorlijk konden lopen. Andere periodes gaat dat niet en durft ze hooguit een plas te doen. En dan ga ik dus wel naar het bos, omdat ik het fijn vind als ze even wat meer kan rennen dan naar het grasveld en weer naar huis ;-)
Zelf vind ik het ook heerlijk om naar het bos te gaan, maar als het eens een paar dagen niet kan (toen ik ziek was bijvoorbeeld), dan neemt ze ook genoegen met een klein blokje om.

'Een hond hoort niet thuis in de stad' is dus een beetje kort door de bocht. Als je hond voldoende beweging krijgt, of dat nou in het bos of op het (losloop)veld op de hoek van de straat is, dan maakt het niet uit waar je woont (bos of stad, kast van huis of klein appartementje).

Wij gedijen in ieder geval beter in een bosrijke omgeving ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

puur op de stelling: oneens

Persoonlijk ben ik echter wel van mening dat je bepaalde rassen er minder/geen plezier mee doet. Dus als dat de invalshoek is ben ik het er wel mee eens.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Bepaalde activiteiten in de stad vind ik niet geschikt voor mijn hond:
bvb. een drukke markt waar de mensen op hun poten trappen, kermis, fanfare toestanden...
Ik zie dan soms wel aan de honden die er wel zijn dat ze niet blij zijn.
Verder vind ik de stad niet verkeerd en denk ik dat de meeste honden er wel kunnen aarden. Tenzij misschien honden die weinig prikkels kunnen verdragen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Bepaalde activiteiten in de stad vind ik niet geschikt voor mijn hond:
bvb. een drukke markt waar de mensen op hun poten trappen, kermis, fanfare toestanden...
Ik zie dan soms wel aan de honden die er wel zijn dat ze niet blij zijn.
Verder vind ik de stad niet verkeerd en denk ik dat de meeste honden er wel kunnen aarden. Tenzij misschien honden die weinig prikkels kunnen verdragen. "


.klopt sommige honden vinden dat minder leuk

max is een echte "plattelandshond" niet dat ik in een boerengat woon maar toch een bosrijke omgeving maar is toch gewend aan drukte in het stad heeft hij geen problemen met de drukte al merk ik toch dat hij het leuker vind in het "bos"

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" ik vind het gewoon een beetje overkomen hier alsof het een basisbehoefte is voor een hond, loslopen in het bos of hei, en ze zielig zijn als ze dit niet krijgen...

"

ik denk dat dat eerder een basisbehoefte is voor de baasjes zelf ;-)
ik vind het zelf rustiger wandelen, nu is hier Music For Life en eerlijk is eerlijk... al dat vinger gewijs en 'oh kijk daar, 3 honden!' elke wandeling van ongeveer de helft van de mensen die je voorbij gaat is goed voor een weekje maar het hele jaar door wordt je dat snel beu O-)
.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps.... het gros van de mensen met een hond woont toch in een stad. :-D

er zijn genoeg routes waar je met je hond kan gaan wandelen toch ? heb je zakjes bij je is het toch geen enkel probleem om te wandelen ?

moet het alleen maar op polders of landgoederen ? er zijn ook in steden toch genoeg stadsparken of groenvoorzieningen.

Mijn hond vind het heerlijk om in een winkelcentrum te slenteren, na uitlaten dan he. hahahaha

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Mits de hond "gelukkig" is, geen probleem. De een zou overprikkeld raken, de andere niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat het heel erg ligt aan de stad. Hartje Peking, zonder (misschien) fatsoenlijke uitlaatmogelijkheden, tja... kan ik me iets bij voorstellen dat dat niet handig is.

Maar de Nederlandse en andere Westerse steden zijn vaak wel geschikt. Al zijn sommige wijken wegens groen misschien prettiger vertoeven dan andere wijken.

Liever een hond met een goed leven en aandacht in de stad, dan 24/7 in een kennel bij een villa aan de hei/bosrand.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Oneens.

Als de hond krijgt wat hij nodig heeft en goed gesocialiseerd is om in de stad te wonen zie ik geen enkel probleem. Zelfs een hond die het niet gewend is kan er aan wennen zolang de eigenaar er maar goed mee om gaat. En je moet het, denk ik, ook per individu bekijken.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Niet helemaal mee eens, want het kan wel als je genoeg ruimte binnen hebt en tijd hebt om erop uit te trekken, maar ik weet wel zeker dat mijn honden het veel beter hebben sinds wij van een klein appartementje in de grote stad (Rotterdam) naar een huis met tuin in een klein dorp verhuisd zijn met een losloopgebied voor de deur ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Hmmmmm... Wanneer je met een Molosser op een flatje woont en 2 uur per dag fanatiek buiten rondloopt vind ik het wel kunnen. En als je met je Husky lekker gaat fietsen richting open veld buiten de stad en daar hondlief lekker laat rennen kan het ook!
Maar weet je wat ik vaak doe? De honden meenemen naar de stad. Met enige regelmaat. Zo blijven ze sociaal en aanspreekbaar ook in drukkere omgevingen. Want je weet nooit hoe het loopt: stel dat je in een stad gaat wonen en je hond is als de dood voor al die drukte?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

" Niet helemaal mee eens, want het kan wel als je genoeg ruimte binnen hebt en tijd hebt om erop uit te trekken, maar ik weet wel zeker dat mijn honden het veel beter hebben sinds wij van een klein appartementje in de grote stad (Rotterdam) naar een huis met tuin in een klein dorp verhuisd zijn met een losloopgebied voor de deur  ;-) "

Precies hetzelfde hier ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Misschien dat mijn honden er nog wel tegen zouden kunnen, maar dit baasje... Neuh ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Oneens

Een hond kan prima in de stad als je zelf maar zorgt dat je met regelmaat ook voldoende plekken zoekt waar de hond lekker kan uitrazen met andere honden kan spelen en voldoende aan zijn beweging komt.

Natuurlijk zijn er rassen die ook binnenshuis enorm energiek zijn waarbij aangeraden word om buiten af te wonen of in elk geval in een omgeving waar voldoende ruimte is voor een hond en een ruimer huis. Dat wordt niet voor niets geadviseerd. Als je in een stad woont moet je wel nog beter rekening houden met het ras dat je aanschaft en of je die in de omgeving waar je woont voldoende kan bieden wat die nog heeft of minimaal in de gelegenheid bent om bijvoorbeeld 2 maal daags naar een plek buiten de stad te rijden of bij een hond waarmee dat kan, mee te gaan fietsen e.d. om aan de energie behoefte te voldoen.

Maar het lijkt mij niet meer dan normaal dat je je eigen situatie en omgeving inschat en dat meeneemt in de keus van het type hond dat je kiest.

honden page profiel simba en perrasimba en perra 3 doggies

honden foto van simba en perra

zo lang de honden genoeg beweging en liefde krijgen is het best oké. Als mensen geen honden meer in de stad mogen houden dan zou het maar erg zijn hé ?
Je moet natuurlijk geen hond in een appartement zetten waarvan je weet dat hij heeeeel veeeeel beweging en plaats nodig heeft. Dat moet je zelf uitmaken of je dan genoeg tijd en energie hebt om aan deze behoefte te voorzien . Maar dat is je gezond verstand hé !

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik heb een tijdje in hartje rotterdam gewoond, en de honden vonden het prachtig. Ik kon urenlang wandelen en ze zagen van alles.
Ja loslopen was er niet vaak meer bij, daar moest ik even een stuk voor lopen. Maar liep zeker wel 3 x in de week van west naar noord en weer terug.
Nu woon ik net buiten R'dam en hier is veel groen, maar verschil in gedrag zie ik niet.

Dus een hond kan makkelijk in de stad leven.

(mits ze niet angstig zijn voor drukte e.d.)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

oneens,wij wonen in de stad op twee hoog en ze weten niet beter.ze gaan genoeg uit en voor de rest vinden ze het wel gezellig al die drukte.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Niet mee eens.
Hoe het is om met hond(en) te wonen in een stad kan ik natuurlijk niks over zeggen, 'k woon mijn hele leven al op het platteland met links en rechts van mij bossen.
Maar als een hond genoeg beweging, aandacht en verzorging van een liefhebbende baas krijgt, maakt het (volgens mij) bitter weinig uit waar hij/zij leeft.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

goh....wat komt die vos ineens tussen de huizen en de mensen zoeken...;-)

domesticatie is domesticatie.

aanpassen is een plus, en een baasje met wandelbeentjes een zegen!

oneens met de stelling dus...

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Oke, omdat iedereen het niet eens is met deze stelling zeg ik EENS!
Als er zich binnen een straal van 5km van jouw huis een stoep bevindt, behoor je geen hond te hebben!
We moesten ons allen schamen!;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" ...
ik zie hier wel, dat het bijna een vereiste lijkt om toch door het bos ofzo te lopen met je hond???
snap ik niet zo goed...

....

......maar als ik hier lees lijkt het wel een must "


Ik weet niet waar jij dingen leest Jeroen.. Maar omzeggens iedereen die voor jou antwoorde zei "oneens"... ?????

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Tja als ik Gaya zou laten kiezen woonde ik nu in een hutje op de hei  O-) ...

Puur op de stelling, zeg ik oneens. Een hond past zich voor hele grote lijnen prima aan aan hun omgeving. Mits er voldoende voldaan wordt aan hun behoefte kwa beweging. 
Wel lijkt het me voor de gemiddelde hond heel erg belangrijk dat de hond terug kan vallen op een stukje innerlijke natuur,  dus vrijheid in beweging, ruimte om te snuffelen, spelen, Of dit nu op een verlate weiland is, de hei of bos, een stadspark of wat dan ook. Hier zou ik ze dan ook zeker een geen plezier doen met alleen een rondje in de stad lopen. Als aan de basisbehoeftes van de hond wordt voldaan denk ik ook dat ze het om het even is of hun mand nu staat in een huis in de stad, in een rustig dorp of een natuurrijk gebied.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Leuk bordje gemaakt :D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^