Wat is wijsheid kwa entingen *Update*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Januari volgend jaar moet Nala eigenlijk haar entingen weer hebben.
Nou zit ik er over na te denken om de entingen voor ze om de 2 jaar te doen.
Maar nu is mijn vraag kan dat nu al?
Of kan dat pas nadat ze 2 jaar achter elkaar geent zijn.
Ook vraag ik dit omdat Simba bij zijn 2de en 3de puppy entingen er erg veel last van heeft gehad.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Zou het niet weten, denk dat je dit het beste kan vragen aan een goede DA, die daar meer verstand van heeft.

Volgens mij zijn de inentingen al sowieso om de drie jaar bij een goede DA. Alleen de ziekte van weil niet, maar je hebt zo veel varianten, dat die inenting ook onzin is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Als je je afvraagt of je je hond al dan niet moet enten dan kan je ook titeren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De meeste entingen zijn bij ons om de 3 jaar 
Behalve ratteziekte denk ik

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vraag me dit ook af. Maar waar kan je hier in Belgiê (Antwerpen) laten titeren? Mijn DA sprak erover dat ze met pakketjes werken en ik dan het hele pakket zelf moet betalen als er geen andere kandidaten waren.

Want Luca moest normaal deze maand opnieuw geënt worden (hij is 2jaar)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Dat zal je inderdaad per pakketje moeten doen. 
Maar de cocktail kan om de drie jaar ( minstens )

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Van het titeren had ik mijn da al gevraagd maar dat schijnt nog al duur te zijn.
Voor de rest ben ik erg blij met mijn da.
En voor Simba als ik hem laat enten dit jaar gaan we andere entstof gebruiken.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Titeren kun je op elk gewenst moment doen. Dan krijgt je hond in elk geval nooit een overdosis, iets wat met het op datum enten, wel kan. Het zou zo moeten zijn, dat elke dierenarts titert, alvorens zomaar te enten. Het is echt niet zo, dat, stel je laat je hond enten op 1 jan. 2013, dat precies alle antistoffen op 1 jan. 2014 weg zijn. Dat is onzin, maar zo wordt wel gedacht. Want ook na 3 jaar na de rabbies-enting, kan de hond een overdosis krijgen, omdat hij nog genoeg antistoffen heeft. Als ik had gedaan wat mijn dierenarts adviseerde, had mijn hond een overdosis van 3 onderdelen gehad, omdat ik daar achter kwam, toen ik hem elders liet titeren. Het is zelfs zo dat honden die elk jaar ge-ent worden, juist resistent worden voor alles waarvoor ze inge-ent zijn. In plaats van dat je denkt dat je hond beschermd is, is hij resistent. Als je titert kun je zien welke enting nodig is en meestal is dat geen enting. Een hond die de puppie-entingen heeft gehad, bouwt de antistoffen op en het schijnt zelfs zo te zijn, dat de hond levenslang beschermd is ! Romeo heeft al 3 jaar op rij geen enting nodig gehad en ik ben ervan overtuigd dat het nu ook weer zo is ! Mijn dierenarts probeerde het titeren ook uit mijn hoofd te praten, het werd te duur, het bloed moest opgestuurd worden. Niets van dat alles. Er is een test die in eigen huis gedaan kan worden en die is wat prijs betreft niet zo duur. Ze zeggen dat omdat ze liever enten en ook volgens schema werken. Dat deed mijn kliniek ook. Op datum enten en Romeo had nog meer dan genoeg antistoffen. Dat is klakkeloos enten. Entingen zijn toch een inkomstenbron.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Machtel hoeveel betaal jij om het te laten opsturen? Ik zou over drie jaar ook willen titeren 

Rabies moet ik op de drie jaar doen omdat Max mee op vakantie gaat.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Titeren kun je op elk gewenst moment doen. Dan krijgt je hond in elk geval nooit een overdosis, iets wat met het op datum enten, wel kan. Het zou zo moeten zijn, dat elke dierenarts titert, alvorens zomaar te enten. Het is echt niet zo, dat, stel je laat je hond enten op 1 jan. 2013, dat precies alle antistoffen op 1 jan. 2014 weg zijn. Dat is onzin, maar zo wordt wel gedacht. Want ook na 3 jaar na de rabbies-enting, kan de hond een overdosis krijgen, omdat hij nog genoeg antistoffen heeft. Als ik had gedaan wat mijn dierenarts adviseerde, had mijn hond een overdosis van 3 onderdelen gehad, omdat ik daar achter kwam, toen ik hem elders liet titeren. Het is zelfs zo dat honden die elk jaar ge-ent worden, juist resistent worden voor alles waarvoor ze inge-ent zijn. In plaats van dat je denkt dat je hond beschermd is, is hij resistent. Als je titert kun je zien welke enting nodig is en meestal is dat geen enting. Een hond die de puppie-entingen heeft gehad, bouwt de antistoffen op en het schijnt zelfs zo te zijn, dat de hond levenslang beschermd is ! Romeo heeft al 3 jaar op rij geen enting nodig gehad en ik ben ervan overtuigd dat het nu ook weer zo is ! Mijn dierenarts probeerde het titeren ook uit mijn hoofd te praten, het werd te duur, het bloed moest opgestuurd worden. Niets van dat alles. Er is een test die in eigen huis gedaan kan worden en die is wat prijs betreft niet zo duur. Ze zeggen dat omdat ze liever enten en ook volgens schema werken. Dat deed mijn kliniek ook. Op datum enten en Romeo had nog meer dan genoeg antistoffen. Dat is klakkeloos enten. Entingen zijn toch een inkomstenbron. "


Waar kan ik aan die test komen. 
Dan kan ik het zelf doen.
Ik lees veel op dit forum vandaar dat ik ook deze vraag stel.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Je kan inderdaad ook laten titeren.


Het officiële entingsschema is als volgt:

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Ik lees graag mee want ik heb eigenlijk geen verstand van entingen. Ik vertrouw tot nu toe volledig mijn dierenarts. Gwen heeft alle puppy entingen gehad en nu (ze is 2,5 jaar) wordt ze standaard een keer / jaar ingeeent. Ook krijgt ze eens in de 3 jaar een vaccinatie tegen rabies omdat we vaak met haar naar Frankrijk gaat.
Ik heb nooit gehoord van titeren, wat is dat eigenlijk ?
Is een keer / jaar enten niet goed dan ? Ik lees graag jullie mening / advies ;-)

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Hier krijgen ze enkel de puppy entingen en daar houd het bij op. Behalve voor rabiës, die wel om de 3 jaar simpelweg omdat je ze anders bepaalde niet mee in mag nemen.

Titertest via mijn dierenarts (die het ook gewoon moet opsturen naar het labo) kost mij een 60 euro. Laat ik om de 3 jaar doen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent ??? Waarom honden en katten dan wel ? Ik heb jaren geleden een tetanusinjectie gehad, eigenlijk 3 stuks, met tussenpauzes, maar die waren minimaal 10 jaar werkzaam ! Een mens kan ook getiterd worden om te kijken of de enting nog werkzaam is. Toch knallen ze er gewoon een vervolgenting in, zonder te kijken naar de antistoffen, dus ook bij mensen !  Als een hond een injectie krijgt, moet hij elk jaar opnieuw ge-ent worden. Ik kan dat niet begrijpen ! Ik ben ervan overtuigd dat mijn Luca is gestorven door al die vreselijke chemie van dierenartsen. Hij stierf aan levernecrose ! Totale afbraak van de lever. En wat deden ze toen hij overgaf ? Juist hem volstoppen met chemie om het overgeven te onderdrukken. Chemie in een lever die levernecrose aan het ontwikkelen is, is de doodsteek geweest. Ik kreeg een rekening van euro 1.200,00 en hij was dood !

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Waar kan ik aan die test komen. 
Dan kan ik het zelf doen. "


niet ;-)
er moet bloed worden afgenomen, je zult een afspraak moeten maken bij een DA

" Want ook na 3 jaar na de rabbies-enting, kan de hond een overdosis krijgen, omdat hij nog genoeg antistoffen heeft.  "


titeren voor rabies is in dit geval zinloos, aangezien het wettelijk verplicht is om iedere 3 jaar te vaccineren als de hond naar het buitenland gaat

" Er is een test die in eigen huis gedaan kan worden en die is wat prijs betreft niet zo duur. Ze zeggen dat omdat ze liever enten en ook volgens schema werken. Dat deed mijn kliniek ook. Op datum enten en Romeo had nog meer dan genoeg antistoffen. Dat is klakkeloos enten. Entingen zijn toch een inkomstenbron. "


probleem bij deze in-house test is de lage sensitiviteit en specificiteit, waardoor het lijkt alsof je hond voldoende antilichamen heeft als gevolg van een vals positieve test uitslag. dus dan denk je dat je hond voldoende beschermd is, maar het tegendeel is waar. buiten dat: lepto blijft meestal toch nodig.


alle verdere vergelijkingen met chemie, vaccinaties bij mensen en resistentie tegen ziekteverwekkers juist veroorzaakt door vaccinatie zijn zo onzinnig, dat ik daar niet eens op in ga ;-)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Mijn da doet moeilijk over het titeren.
Dan zal ik toch eens om me heen moeten kijken naar andere da waar ze niet moeilijk doen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Joop, ik dacht dat we volwassen met elkaar konden communiceren. Als je leest wat ik schrijf, zou je zien dat ik schrijf, dat een hond die elk jaar ge-ent wordt, steeds meer chemie binnenkrijgt en dan daardoor resistent kan worden, terwijl je denkt dat hij beschermd is. Ik vind jouw reactie onzinnig, de arrogantie, dat je niet eens ingaat op mijn reactie om dat jij het schijnbaar allemaal beter weet. Wat ik hier meld, geachte Joop, weet ik van een natuurarts. Die zich zelf laat titeren als hij naar Indonesie gaat en mij dit ook verteld heeft van de entingen bij honden. Een arts die aangesloten is bij de organisatie van natuurartsen !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat de titerbeapling voor rabbies aangaat. Ik woon zelf aan de Duitse grens en ben nog nooit aangehouden, maar je bent natuurlijk afhankelijk van degene die je dan aanhoudt. Ik waag het er op. Ik heb ook een pension gezocht die titerbepalingen accepteren, nou het was een zoektocht, maar ik heb er eentje gevonden. De  meesten praten de dierenartsen na, dat de honden niet toegelaten worden, als ze niet ge-ent zijn. Ik zou wel eens willen zien, als alle baasjes zouden titeren of ze titerbepalingen niet zouden accepteren, want dan hielden ze geen klant over. Het is gewoon een kwestie van onwetendheid. Als je niet weet dat er getiterd kan worden, zullen ze altijd entingen blijven eisen. Romeo zou ingezet kunnen worden als dekreu. Nou, hij moest en zou een rabbiesenting moeten hebben. Uiteindelijk hield ik voet bij stuk en nu accepteren zij hem met een titerbepaling.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

voor degenen die interesse hebben in titeren en nog geen adres hiervoor hebben gevonden:

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_391-Titerbepaling....php

Deze lijst is niet up-to-date.

Honden kunnen wel degelijk ernstig ziek worden van entingen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Wat de titerbeapling voor rabbies aangaat. Ik woon zelf aan de Duitse grens en ben nog nooit aangehouden, maar je bent natuurlijk afhankelijk van degene die je dan aanhoudt. Ik waag het er op.  "


Wat ieder met de niet-verplichte vaccinaties doet, is aan hem. Maar je bewust niet houden aan invoerregels van een land, vind ik onverantwoord.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Wat de titerbeapling voor rabbies aangaat. Ik woon zelf aan de Duitse grens en ben nog nooit aangehouden, maar je bent natuurlijk afhankelijk van degene die je dan aanhoudt. Ik waag het er op.  "

De grenzen zijn open, dus in principe mogen ze je zelfs niet zonder goede reden aanhouden aan de grens. Wel mogen ze je in geheel Duitsland op straat aanhouden om te controleren of de hond is ingeënt. Is dat niet het geval dan mogen ze hem in beslag nemen en in quarantaine steken. Ga je vrijwel nooit tegenkomen, maar je moest maar eens voorhebben dat je hond zou gaan lopen ofzo. Dan ga je hem als je een beetje pech hebt ook niet terug krijgen als hij niet geënt is. (kun je dan nog eens een boete bovenop krijgen omdat je een niet geënte hond hebt binnengebracht in het land en eventueel zelfs gevangenisstraf, al is dat wel heel zeldzaam).

Als jij het risico wil lopen, prima, maar zelf zou ik het niet doen.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Ook hier hetzelfde dilemma. Waar doe je goed aan.. 
Ik moet Joop wel gelijk geven. Resistenties door entingen is onzin. En natuurartsen roepen soms wel hele vreemde dingen, dingen die echt niet kunnen. Neemt niet weg dat zomaar onnatuurlijk spul in mens of dier stoppen niet goed kan zijn..

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" En natuurartsen roepen soms wel hele vreemde dingen, dingen die echt niet kunnen.  "


buiten dat: natuurarts is geen beschermde titel. iedere kwakzalver kan zich zo noemen. dan houd ik me toch liever bij Evidence Based geneeskunde ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ga wel eens de grens over met een hondenpaspoort met titerbepalingen, dus is mijn ventje aangetoond beschermd ! In het paspoort staan alle titerbepalingen met data, handtekeningen van dierenartsen, stempels en stickers !

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Rabies titer wordt niet aanvaard bij grensovergang. Enkel de enting telt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

In de paarden wereld is het nog erger gesteld .... 2x per jaar enten absurd gewoon

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Ik vind dit een geweldig goede discussie daar ik zelf een bloedhekel heb aan al die chemische rotzooi die wij mensen maar overal inspuiten. Ik krijg met wat geluk eind januari een pupje thuis en zal hem waarschijnlijk al de puppy entingen geven (6 - 9 - 12 weken) omdat hij nog zo jong is. Is het mogelijk om dan daarna als hij ongeveer een jaartje is hem al meteen te laten titeren? Ik geef liever geld uit aan een dure titertest dan aan iets dat hem potentieel kan schaden...

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Dierenarts Tannetje Koning over vaccineren en titeren:

http://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Dierenarts Tannetje Koning over vaccineren en titeren:

http://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4 "


Bedankt Loesje.
Deze link ben ik al eerder op het forum tegen gekomen en toen dus ook gekeken.
Ik zal morgen even een andere da bellen en vragen hoe duur een titertest is.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Antje,
Aangezien het ontwormen ook vaak ter sprake komt ,als er geënt wordt, vind je dit filmpje van dierenarts Tannetje Koning wellicht ook interessant:

http://www.youtube.com/watch?v=EnBFUmkRIhE

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Dipsy moet afvallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^