bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RakkerRakker

Mijn Boomertje Rakker van 2 maanden kan zo verschrikkelijk hard bijten!! In het begin, dacht ik och speelsigheid maar inmiddels durf ik haar bijna niet meer aan iemand anders te geven, bang dat ze in hun hand of kin gebeten worden, vooral voor de kleinkinderen (van 8 en 11 jaar) jammer, want die zijn ook gek met haar.
Hebben jullie daar ook last van (gehad) en hoe hebben jullie dat opgelost??

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja, ook last van gehad...
zo ontdekken pups de wereld, en die snappen niet zo goed dat wij er niet zo blij mee zijn

let op de rust en slaaptijden van je pup, overprikkeling geeft enorm wild en bijterig gedrag.

verder, als je hond gaat bijten leid hem af met een speeltje of kluifje waar wel in gebeten mag worden, of sta op en loop weg. dus alle aandacht moet stoppen als je pup gaat bijten. dan hebben ze snel door dat dat niet werkt. de rug toe keren bv, kan ook..

negeren is misschien je beste oplossing bij een hoop puppystreken ;-)

honden page profiel RakkerRakker

Ik heb inderdaad een kluifje, een speel/piepbeest en een knooptouw voor haar, en dat werkt op zich goed. Maar af en toe heeft ze daar genoeg van en verandert ze in een soort mini pittbull, is niet van het bijten af te leiden en bijt dan ook behoorlijk door, tot bloedens toe. Als ik haar dan van mijn schoot af zet, gaat ze heel lang, hard blaffen. Dus negeren is best moeilijk!!

Ik ben wel benieuwd wat je met rustperiodes bedoelt. Hoe vaak moet ze ongeveer slapen dan??

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik heb inderdaad een kluifje, een speel/piepbeest en een knooptouw voor haar, en dat werkt op zich goed. Maar af en toe heeft ze daar genoeg van en verandert ze in een soort mini pittbull, is niet van het bijten af te leiden en bijt dan ook behoorlijk door, tot bloedens toe. Als ik haar dan van mijn schoot af zet, gaat ze heel lang, hard blaffen. Dus negeren is best moeilijk!!

Ik ben wel benieuwd wat je met rustperiodes bedoelt. Hoe vaak moet ze ongeveer slapen dan?? "


Oei het woord Pitbull in die zin ligt hier op het forum gevoelig hoor..O-)

Je hondje heeft voldoende rustig nodig, dat ze ineens zo hard gaan 'bijten'/happen heeft vaak te maken met overprikkeling. Als hij dat doet (of het liefste dat stadium voor zijn!) Geef hem dan rust, of in de bench, in ieder geval dat hij even goed gaat slapen en uitrust ;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Speeltje of wat anders om op te kauwen aanbieden.

Geef niet op om deze reden hier groeien ze echt overheen het is een gezonde puppy fase en de ene pup hapt wat harder als de ander maar die tandjes zijn gewoon nog vlijmscherp. En de ene is er iets sneller doorheen als de ander. Onze Sadi ging met een maand of 4 iets beter, tijdens de wissel periode is het reuze meegevallen en die enkele keer dat ze het nu nog doet gaat het niet meer kracht en haar tandjes zijn nu niet meer zo vlijmscherp.

Naast dat happerigheid ontdekken is, is een pup nog wat onhandig het kent zijn kracht nog niet en weet nog niet hoe dat te reduceren, maar dat leren ze echt wel. Geef het tijd. En blijf stug speeltjes aan bieden wanneer hij hapt.

Verder is onze ervaring dat overprikkeling hap gedrag verergert en ook energie niet kwijt kunnen, hier moet je een goede balans in vinden. En is je pup toch overprikkeld geef dan eens iets van onderhuid (dat is wit net als runderhuid) maar zachter beter voor de nog niet gewisselde tandjes (verkrijgbaar van zowel biofood als farmfood). 

Als Sadi overprikkeld raakte kreeg ze zo gauw we thuis waren wat kauw materiaal dan leefde ze zich daarop uit en viel erna in slaap, (als we niet gaven in beginsel toen we elkaar nog moesten leren kennenzeg maar) dan bleef ze stuiteren en gaf niet toe aan vermoeidheid waardoor de overprikkeling en dus het stuiteren en happen erger werd ;-)

Als ze door blijft gaan en je het negeren nog niet onder de knie krijgt misschien een tussen oplossing als bench of veilige ruimte waar je de pup neerlegt met kauwmateriaal waarna die en zijn rust neemt en lekker gaat slapen. (voor een pup is het wel prettig als ze je nog kunnen zien (tot ze slapen) Onze Sadi werd kompleet gek in de bench en wou er doorheen breken, er zijn ook pups die het aanvaarden als rust plek, vak is het wel verstandig om bench gebruik rustig op te bouwen. Voor Sadi hebben we uiteindelijk een periode een klemhekje gebruikt tussen de gang en de woonkamer. Moest ze echt rust even haar kussen naar de gang kauw materiaal erbij sadi naar de gang en door het hek kon ze ons toch gewoon zien en al gauw sliep ze dan als een roosje.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik heb inderdaad een kluifje, een speel/piepbeest en een knooptouw voor haar, en dat werkt op zich goed. Maar af en toe heeft ze daar genoeg van en verandert ze in een soort mini pittbull, is niet van het bijten af te leiden en bijt dan ook behoorlijk door, tot bloedens toe. Als ik haar dan van mijn schoot af zet, gaat ze heel lang, hard blaffen. Dus negeren is best moeilijk!!

Ik ben wel benieuwd wat je met rustperiodes bedoelt. Hoe vaak moet ze ongeveer slapen dan?? "




ja, dan is je pupje dus echt niet meer voor rede vatbaar, luistert niet, en neemt geen alternatief aan. meestal duidt dat op vermoeidheid, en dan moet je je pup laten slapen.
ik snap, ze ogen druk en totaal niet moe, maar vergelijk het met kleine kinderen, die worden dan ook alleen maar drukker. want zet ze bv in de bench en na 2min. liggen ze te knorren :-)

ik zie hier op het forum vaak voorbij komen; 1 uur wakker, is 2 uur slapen/rust

en dat kan zijn bij jou lekker slapen, in de bench, of in de mand..
pakt je hond zelf geen rust dan is de bench hier erg handig voor.
maak er een lekker plekje van, dekentje eroverheen.

pups slapen erg veel, of nouja, horen veel te slapen, om alles te verwerken.

vandaar dat je even moet zoeken naar een balans tussen uitdaging en rust...
maar, die vind je vanzelf, komt goed

en negeren is heel moeilijk ja, maar het is heel duidelijk en hondvriendelijk. hoe drukker jij namelijk doet, hoe minder rustig je pup wordt

eigenlijk zoals lianne en renate al zeggen O-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi heeft de 1 uur wakker 2 uur slapen niet  altijd gehaald het was ook wel eens een uur wakker zeg maar en een half uur slapen en na weer even wakker ineens 3 uur slapen. Maar een pup heeft echt heel erg veel rust nodig. 

En daarnaast de pup is in een compleet nieuwe wereld komen stappen vanuit zijn nest. 
Alles is nieuw, jullie huis, jullie alles ruikt anders reageert anders, buiten nieuwe omgeving prikkels, nieuwe route prikkels, kinderen buiten prikkels, veel langsrijdende auto's prikkels, lekker met andere honden spelen heel erg leuk en heel erg belangrijk ook maar prikkels. Al die dingen zorgen er voor dat zo'n pupje extra rust nodig heeft het moet al die prikkels verwerken en niet elke pup doet dat uit zichzelf... en moet dan door het baasje begeleid worden om toch aan zijn rust te komen.  wanneer een pup dat niet uit zichzelf doet gaat ie dus heel hard stuiteren alles doen wat niet mag happen, als je oplet zie je ook dat ze dan echt dingen gaan zoeken om uit te vreten zeg maar. Dan is het echt tijd voor rust rust rust en dan kan dan alleen door op een vriendelijke niet straffende manier die rust op te leggen. En ook te zorgen dat eventuele aanwezige kinderen die rustplek eren en daar uit de buurt blijven. Die rust is heel belangrijk voor de pup maar ook voor jouzelf want zelf kun je even lucht happen dan. Een puppy is best hard werken en opletten etc. dus ja die rust is echt welkom dan ook voor jezelf.

puppie (Gast)

Hallo,

Ik heb een vraagje. Ik heb een berner sennen pup. Ze is nu bijna 3 maanden. Ze begint steeds meer en meer te bijten. In het begin was het heel onschuldig (kwispelende staart en echt aan het ontdekken). Nu begint het steeds harder te worden en ze kwispelt er ook lang niet altijd meer bij. Mijn onderarmen zien knalrood en overal zijn schrammen te zien, mijn handen liggen open en de tanden staan erin, ik heb een scheur in mijn lip en al verschillende kledingstukken zijn stuk of zitten enorme haken in. Ik begin me zorgen te maken omdat ik me afvraag of het nog speels is. Ik lees veel over dat ze dan moet slapen, maar dit krijg ik niet voor elkaar. Als ik haar in de bench zet, blijft ze springen, piepen en janken. Eigenlijk alles behalve rust nemen. Na 10 minuten volhouden vind ik het dan zo erg dat ik haar er maar weer uithaal en ja meteen hangt ze dan weer aan mijn arm, hand of kleding. Verder lees ik veel over het continu blijven aanbieden van speeltjes en bijtkluifjes. Dit doe ik steeds maar in plaats van het speeltje of botje aan te pakken bijt ze in de hand waar ik het speeltje of botje mee vasthoudt. 

Laatst zei een kind van 12 dat hier was: Vreemd iedereen vind pups zo lief en iedereen zegt ook steeds hoe lief ze is, maar eigenlijk he vind ik haar helemaal niet lief, ze bijt continu en ik durf niet eens mijn voeten op de grond te zetten als ik op de bank zit omdat ze steeds bijt!

Dit vind ik echt heel erg..  Vooral omdat ik zelf ook merk dat ik steeds vaker omloop of mijn voeten optrek omdat ik even geen zin heb in de strijd om haar van mij of mijn kleding af te trekken.

Ik geef haar veel positieve aandacht, probeer haar te trainen en dat lukt soms best goed. Ze kent haar zit en poot al. Toch gaat dat ook gepaard met een hoop gebijt. En zodra ze in de gaten heeft waar de beloningsbrokjes vandaan komen is de aandacht weg en bijt ze me om zo bij de brokjes die vaak in mijn zak zitten te komen. 

Ik begin me echt af te vragen of dit nog normaal is, want ik merk dat ik niet altijd meer kan genieten van haar aanwezigheid en het liefst het huis uit vlucht om even adem te kunnen halen en dat vind ik echt niet goed!!!

Verder is ze ontzettend lief en ik kan me geen leven zonder haar meer voorstellen, maar dat gebijt..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Beste puppy,

Waar heb je de bench staan? En slaapt ze daar 's nachts ook in?

Ik zou haar niet uit de bench halen maar met de rug naar toe, zelf op de grond gaan zitten. Is je pup rustig dan kun je een braaf of evt. een koekje geven.

Een pup heeft veel rust nodig en een fijne balans is 18 uren rust en dan kun je regelen d.m.v. 1 uur wakker = 2 uren rust.

Veel pups gaan maar door en dan weten ze niet te stoppen en vaak geven ze wel aan dat ze moe zijn maar dat begrijpen wij niet.

Groetjes van Esther

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

Beste Puppie,
Net zoals kinderen proberen puppies je uit. Streng doch rechtvaardig en veel regelmaat is erg belangrijk in het leven van een jonge hond.
Wanneer de volwassen hond dit namelijk doet, stel je het zeer zeker niet op prijs.

Maar het gaat ook om ROEDEL gedrag. wanneer je alles maar goed vind - blijft het gedrag dus door gaan.
Wanneer je hond in de bench zit en maar blijft springen janken etc, corrigeren dat je dit gedrag niet oke vind. Gooi er een bal tegen, maar laat niet zien dat het van jou komt.

of maak een geluid schhh - kijk ook eens caar Cesat Milan hij heeft een leuk boek voor het opvoeden van pups en waar je dit soort dingen ook leert.

En verder veel geduld en liefde!!succes

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk puur door overprikkeling.
krijgt de pup voldoende rust neemt ze haar rust zelf?

voor 1 uur wakker staat 2 uur slaap.
Onder neem je te veel met de pup? alle nieuwe dingen moet allemaal in dat koppie verwerkt worden dat veroorzaakt overprikkeling. 
Als onze pup (Berner 6mnd) overprikkeld was boden we haar kauw materiaal aan daar leefde ze zich dan even op uit om vervolgens in slaap te vallen en tot rust te komen.

Verder hebben we gebruik gemaakt van Kalmerende signalen om haar duidelijk te maken wanneer we ergens niet van gediend waren (zoals het happen) Boekje: Kalmerende signalen van Turid Rugaas. Elke pup krijgt een reeks van de signalen mee uit het nest alleen is het soms even zoeken welke ze al kent, de anderen leert ze tijdens de socialisatie contact en spel met andere honden.

puppie (Gast)

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties! De bench staat in de keuken daar is het vaak rustig. Geen geluid van tv enzo. Ik ddenk dan maar dat ze daar de meeste rust zou moeten krijgen? Ze pakt heel af en toe uit haar zelf rust, maar dat is dan vaak omdat ze zo hard bijt dat ik mezelf helemaal hoog op de bank leg en haar negeer. Zo gauw ik op sta is ze dan ook weer wakker en volgt me. 

Ik weet niet goed hoe ik haar moet corrigeren als negeren en afleiden niet werkt. Ik wil absoluut niet dat ze bang van me wordt en ik wil dan ook niet te streng zijn. Ik onderneem denk ik niet te veel met haar. Ik train soms op commando's maar dit doe ik maar 4 of 5 keer dan laat ik het rusten. verder speel ik met haar maar steeds enkele minuten en dan laat ik haar met rust.. meestal omdat ze dan gewoonweg te hard bijt en ik met tranen in de ogen van pijn niet meer weet wat met haar te doen. Ik maak ook maar hele korte wandelingen 5 min per levensmaand, omdat ze niet te veel mag lopen.

Soms vraag ik me af of ze zich verveelt? Omdat ik zo snel stop met spelen omdat ze me teveel pijn doet? Kan dat het ook zijn? Soms denk ik dat het enthousiasme is omdat ze het ook doet als ik thuiskom of haar aandacht wil geven. Maar da moet ze echt leren rustig te blijven en mij haar te laten aaien.. Iets wat nu niet te doen is vanwege het bijten. Ik zal een googlen naar de kalmerende signalen..

puppie (Gast)

Het kauwen op een bot en dan in slaap vallen doet ze niet. Ze kauwt dan op het bot en gaat dan over op tenen, broekspijpen, handen als ze erbij kan, tafel, stoelen, schoenen eigenlijk alles behalve op dat bot en haar speelgoed..

honden page profiel DeshaDesha

honden foto van Desha

Hoi, ik heb hetzelfde probleem. Maar dan met een rottweilerpupje. Ze is hier nu een goeie week en heeft dit bijtgedrag sinds nu 5 dagen.

Ik word er helemaal lyrisch van want ze is niet te corrigeren.. Wat ik ook doe! De opmerking over overprikkellingen had ik nog niet eerder gehoord, ze is soms idd wel veel wakker.. Over het algemeen is ze een uur/ anderhalf wakker en slaapt ze dan dezelfde tijd erna. Soms slaapt ze ook maar een half uur, na 2 uur wakker en spelen.

 

Sinds 2dagen krijgt ze me zo boos dat ik haar een time-out geef in de hal (los). Ik ben bang dat ik haar anders uit reflex (zoals gisteravond) een tik geef.. Gisteravond beet ze me voor de zoveelste keer en echt hard dat ik er geen erg in had. Gelukkig was het meer mouw als hand maar toch..

 

Verder is ze zo lief..!

Volgende forumvraag: diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^