's nachts blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RakkerRakker

Misschien is het al honderd en één keer gevraagd, maar ik heb een probleempje met mijn pupje van bijna 8 weken. We hebben een mandje en een bench voor haar gekocht, en het is de bedoeling dat ze in de bench gaat, als wij weggaan of naar bed gaan of zo. Nou mooi niet dus.
Ze zet het op een blaffen en wordt niet meer stil tot de volgende morgen. Je snapt niet waar ze de energie vandaan haalt. Ze vind het heerlijk om te knabbelen aan (houten) dingen, meubels e.d. dus ze moet echt wel in de bench als wij er niet bij zijn. Maar hoe krijg ik haar stil?? Of is het een kwestie van volhouden en komt het vanzelf??
Als ik 's morgens beneden komt en haar uit de bench haal, ligt ze op m'n voeten, ik denk dat ze misschien verlatingsangst heeft??

honden page profiel KoedooderKoedooder

honden foto van Koedooder

een pens kluifje voor het slapen gaan in de bench gooien groot buffel kluif erbij en hj blijft van de rest af.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ten eerste, 8 weken, heb een beetje geduld...jhe hondje is er pas net, dus het kan gewoon een kwestie van wennen zijn

piepen en blaffen zou ik dus ook negeren...

maar, dit even ervan uitgaand dat je je hond wel goed de bench hebt aangeleerd en het hier dus niet om totale paniek gaat, want dat is nooit goed..

heb je benchtraining gedaan? veel honden vinden de bench namelijk niet vanzelf leuk..

op het forum kun je er nog veel meer over vinden als je dat handig lijkt, kun je in de encyclopedie wel vinden denk ik

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

hmm 8 weken....

Overdag 2 uur in de bench 1 uur eruit terwijl je erbij bent.
Snachts jij op de bank en de hond in de bench en sussen als het moet.

Je kan je hond niet zomaar zonder training in een bench gooien en weglopen je moet dit wel opbouwen.

honden page profiel RakkerRakker

Dank je wel voor het reageren. Ik heb in die paar urtjes al weer een hoop geleerd. Ik heb wel altijd honden gehad, maar nog nooit in een bench. Nu lees ik iets over benchtraining.... nog nooit van gehoord. Ik ga het gelijk opzoeken.

honden page profiel KoedooderKoedooder

honden foto van Koedooder

de bench in de woonkamer zetten en ieder koekje kluifje of iets anders in de bench doen.

Anoniem (Gast)

Hoi - weet je wat wel eens wil helpen, een oud shirt wat jezelf gedragen hebt in de bench leggen, of een warm kruikje ( niet te heet) en inderdaad nabijheid bieden en dat langzaam aan afbouwen.

Veel succes en vooral veel plezier met je pup, o ja een kong met wat lekkers geven als je weggaat is ook een handig hulpmiddel.

Groetjes Astrid

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Het is heel gemakkelijk om te reageren als je pup piept/blaft/jankt in de bench... de kunst is juist om niet te reageren.

Zorg voor een goed schema voor je pup... een goede balans tussen rust en activiteit. Ook voor jezelf... hiermee kan je namelijk ook de zindelijkheid van je pup goed trainen.
Zorg ervoor dat je pup de bench een leuke plek vindt om te zijn... "als ik in de bench ga krijg ik altijd iets lekkers... jammie!"


Succes... ;-)

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Onze pup is ook 8 weken nu. De eerste paar dagen was het de hele nacht doorpiepen. We hebben de bench en al verplaatst naar de gang waar de andere hond ligt. Het gaat nu prima! Ook heb ik mijn oude muts met mijn geur bij Faye in de bench gelegd. Als je naar beneden komt en haar eruithaalt, zal ze elke keer weten bij het janken dat jij haar wel zal 'troosten'. En ze zijn nog zo jong. Ze leren wel

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Hierbij bedoel ik natuurlijk dat je niet moet reageren op het gejank

honden page profiel RakkerRakker

Super bedankt iedereen voor de lieve reakties. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op haar. En het gaat ook steeds beter met haar, ze heeft het ineens in de gaten, protesteert een paar minutjes en dan gaat ze lekker slapen tot de volgende morgen, rond half 8.

Volgende forumvraag: Pup bijt erg. 8 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^