Pup bijt erg. 8 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Hallo. Wij hebben nu een klein weekje een puppy in huis rondspringen, Faye. Faye is een kruising tussen een labrador en een weimaraner. Het is een harstikke lief ding, wil graag leren en is vriendelijk naar alles en iedereen. Is er alleen 1 klein probleempje. Faye bijt, en kan niet stoppen. Zo zit ze bij onze andere hond Sam (labrador) in de oren te bijten. Dit doet ze echt hard, ze laat niet los. Als ik Faye pak om rustig te worden lijkt het wel alsof ze een soort aanval krijgt. Ze bijt me ontzettend hard tot bloedens toe. Ze laat me niet los en gromt hier ook bij. Ik heb haar al eens plat op de grond gelegd, dit eindigde in een hoop gespartel en weer een hoop beten. Ik heb alles al geprobeerd, speelgoed tussen haar bek duwen, hoog au roepen, kneepje in het nekvel etc.. Wie kan me helpen?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hallo Renee,

gefeliciteerd met jullie hondenbaby! :-)
Faye (mooie naam trouwens) is nog maar erg kort bij jullie,een pupje moet de eerste tijd erg wennen aan alles!
Faye is weg bij mama,broers/zussen en vertrouwde omgeving,daar moeten pups erg aan wennen en dat kost tijd!
Alles is nu vreemd en nieuw,zo ook jullie,het kost tijd om een vertrouwensband en relatie op te bouwen.
Daarnaast vinden pups alles interessant en gaan de wereld ontdekken,vooral met hun bekkie,omdat ze daarmee kunnen voelen,
Rondom het wisselen van tandjes word de kauw/bijt behoefte nog wat groter,maar ook zegt het bijten wat over de gemoedstoestand van de pup.
Als de pup bv veel gedaan,gezien en meegemaakt heeft op een dag,dan moe is,gaan pups nog wat meer en harder bijten,vervelend doen,niet luisteren,rondjes racen,rijden op spullen,andere honden en mensen etc,dan is het de taak aan de eigenaar om rust te creeeren!
De pup ff een time out te geven,tot rust te laten komen.
Pups hebben gemiddeld zo'n 18 uur slaap nodig,soms nog wel meer,op een dag.
Een richtlijn kan zijn 1 uur wakker,2 uren rust en slapen!

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker

Wat een enorm goed antwoord! Heel duidelijke n consequent rust inlassen en onthoud negeren is de grootste straf dus zodra ze ver gaat stop je allen en negeer je haar totaal!!!

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Dank jullie wel! :-)

honden page profiel djoelliedjoellie

honden foto van djoellie

Toen onze hond puppy was deed hij dat ook heel veel en heel hard !! .. ik heb dikwijls eens een bloedende vinger gehad van hem.  als hij dan in ons handen begon te bijten gaven we hem altijd iets in de plaats waar hij verder mocht in bijten( een lapje stof of een speeltje ) en dan hem  idd even gewoon negeren. na een paar maanden als hij even zin had om iets te bijten nam hij automatisch zijn lapje stof dat we hem altijd gaven. 
het heeft ons enorm geholpen op deze manier.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik lees hier altijd alleen negeren. In mijn geval was er eerst mijn boze stem NEEN ! , en dan pas negeren ....en dit heeft altijd goed resultaat gegeven. Als hij nu soms nog eens iets fout doet volstaat het met mijn stem alleen hem te corrigeren.hij stopt dan onmiddellijk.  Denk  niet dat dat verkeerd is.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Een week is veel te kort om verschillende dingen laat staan alles uit te proberen. 1 verantwoorde manier kiezen en daaraan vast houden dus blijven herhalen tot soms vervelens toe en niet na 3 keer of 1 dag opgeven en iets nieuws proberen. Dat werkt alleen maar averechts en is verwarrend voor de pup want wil je nou?;-)

Hoe reageert Sam als Faya in zijn oren gaat hangen?

off topic: Ik denk dat ik een zusje van Faya heb gezien en wat was dat een snoepje! Ben benieuwd hoe ze zich zal ontwikkelen. Heel veel geluk samen in ieder geval!

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Sam is een sul, vind meestal alles goed. Maar als Faye weer in zijn oren hangt snauwt ie naar haar. We zijn bang dat het echt een keer te ver gaat. Maar als Sam dan snauwt, blijft ze doorgaan. Ze lijkt hier niet van te leren.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ben het helemaal eens met Isha.

Ook belangrijk om te weten is dat jij als mens mag ingrijpen als je het te ver vindt gaan met het gehap in Sam.Het feit dat ze door blijft gaan en Sam zelfs al gaat snauwen(wat dus iets zegt over dat ze denk ik al heel lang bezig is,hij heel veel geduld heeft en zij ook nog een puppyvergunning en ze ook niet echt een harde correctie zal krijgen) verteld dat Faye echt meer moet gaan slapen.

Probeer eens aan te houden wat Isha zegt, 1 uur wakker is 2 uren verplichte rust,vaak in een bench(mits goed en geduldig aangeleerd,ze mag niet in paniek raken,dan schiet je het doel voorbij dat een bench als veilig hol moet dienen.
Om haar rustig te krijgen in de bench,zonder dat ze paniekerig wordt ,kun je het beste haar in de bench lokken met iets lekkers,een kluifje geven,zodat ze kan kauwen,en met je rug tegen de bench aan gaan zitten(boekje lezen,tv kijken,puzzelen ),op die manier biedt je haar jouw warmte en veiligheid,maar ook de rust omdat je je rug toekeert(en ook niks meer zegt,niet kijkt of aanraakt).

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Hoi Renee,
Hier hebben we met Zoë hetzelfde gehad. Mijn handen lagen helemaal open. Wij hebben idd met nee zeggen en negeren afgeleerd.
Let goed op dat je pupje genoeg slaapt. Vaak is het overprikkeling waar ze zo door reageren.
Gezien het toch een halve Weim is wil ik je toch meegeven om het op de rug leggen zo min mogelijk te doen. Dit zijn heel gevoelige honden die je makkelijk krenkt. Mijn advies is om zo snel mogelijk met puppycursus te beginnen.
Veel plezier met je pup..foto????

honden page profiel SaruSaru

Het kan een bepaalde energieke frustratie zijn dat ze nog niet genoeg mentaal en fysiek vermoeid is gemaakt. Mijn pup moet deze week rustig blijven vanwege een kleine operatie, maar ja, toch een wond die moet helen natuurlijk, dus geen lange wandelingen. Het bijten is meteen weer een stuk erger geworden, zowel naar mij als naar de volwassen hond. Ik denk dus dat het deels ook het verkeerd uiten is van een overschot aan energie.
Maar met negeren alleen maak je het natuurlijk niet omdat Sam ook nog rondloopt. Ik zit momenteel met een soortgelijke situatie, volwassen hond en een veel te bijtgrage pup. Ze hangt continu bij de grote hond in de liezen, hakken, keelhuid, oren, tot bloedens toe. Grote reageert er goed op, maar ontlopen is dan onmogelijk en een keer is het natuurlijk genoeg. De grote zet haar dan heel goed op haar plek, maar het maakt de kleine alleen maar feller. Tussen beide komen is bij die twee dan ook vrijwel altijd nodig.
Ik doe het momenteel als volgt: Als Faye weer bij Sam aan de gang gaat, pak je Faye bij de halsband, en als Sam ook op Faye afwil of uitdaagt, ook Sam vastnemen. Probeer ze rustig neer te zetten (de ene links en de andere rechts van je), zeg duidelijk maar niet gefrustreerd "nee", en blijf gewoon volhouden tot ze ontspant en stopt. Kan ooit wel lang duren - niet opgeven. Eventueel rustig of leuk praten om af te leiden. Als je je vingers onder haar bek achter de halsband doet zal het vrijwel onmogelijk zijn voor haar om jou te bijten. Of als ze er erg fel van wordt en als een kat in het nauw probeert te ontsnappen, zachtjes haar borst omklemmen, alsof je haar wilt beschermen zeg maar. Eventueel haar kop tegen je borst aandrukken met je kin. En alleen weerstand geven als ze zelf weerstand geeft. Hier heeft het vaak al snel een zen effect als de kleine weer 'gek' wordt.
Als ze jou wel kan bijten (of dat doet terwijl je gewoon lekker wilt knuffelen), probeer dan eens het volgende: haak je vinger achter haar hoektand, is even uittesten maar dan zul je zien dat ze je precies met haar tandvlees bijt. Vaak gaan ze dan al snel minder hard bijten omdat ze merken dat er geen reactie vanuit jou komt (en ik denk dat dat ook het idee geeft dat ze een sterke stabiele bewonderenswaardige baas hebben - of misschien verzacht het wel gewoon de wisselpijn ;-)). 
Voor wat betreft bijten in het algemeen echt zorgen voor veel speelgoed, touwen en Kong Extreme hebben mijn persoonlijke voorkeur, kunnen ze flink op aan de slag gaan. Het is tenslotte wel de wisselperiode nu.
Een geruststelling: als de tandjes gewisseld zijn is ze opeens haar stanley-mesjes kwijtj en worden de sneden opeens 'nog maar' blauwe plekken ;-). En ook daarna groeien ze er echt uit. Het is in ieder geval geen kwaad karakter hoor! Succes :-)

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Zaterdag begint de puppycursus. En Faye slaapt ongeveer 2 uur, en dan is ze 1 uurtje wakker enz. We doen haar inderdaad in de bench, in het behin piept ze, hierna slaapt ze redelijk snel

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Ik zal het zeker proberen! Bedankt voor de reacties!

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

" Ik zal het zeker proberen! Bedankt voor de reacties! "
foto uploaden lukt me niet via mobiel. Doe het morgen via laptop wel

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hallo,

Gefeliciteerd met jullie pup! Wat een leukerd en mooie naam zeg. :-)


Ze is natuurlijk nog maar 8 weken, erg jong en ze moet dus erg veel leren. Alles is nog nieuw en wennen voor haar. Nieuwe omgeving, nieuwe familie enz. Als tip geef ik je mee zo veel mogelijk kauw en bijt speeltjes neer te leggen waar ze bij kan, hierdoor gaat ze minder bijten in de oren of wat anders. Mocht ze dat wel doen pak haar dan op zeg op een normale toon bijvoorbeeld nee (of iets anders) en zet haar weer normaal neer. Mocht ze dan weer gaan bijten geef haar dan een time out in haar bench bijvoorbeeld (als jullie die hebben) of anders in de gang. Je pakt haar dan bij de schouderbladen zegt nee zet haar in de bench (of gang) deurtjes dicht en laat haar daar even rusten, time out nemen. Daarna haal je haar weer uit de bench (of gang) en zegt verder niks. Dit mag meestal wel helpen. Je haalt haar dan uit haar momentje zeg maar haha. Door dit gedrag verder geen aandacht te geven sterft het uit en door zo veel mogelijk kauw en bijt speeltjes om de grond te leggen en of in de bench heeft ze wel andere kauw en bijt mogelijkheden.

Leg haar please nooit meer op de grond, dat doet een moeder hond ook echt niet. Ook een kneepje in haar nekvel doet een moeder hond niet, dus waarom wel de baas? :-) Het geeft geen extra waarden toe dan alleen dat de pup er niet leuker op wordt straks :-)

succes op de puppycursus. Leg daar ook zeker meteen je probleem voor!

Volgende forumvraag: Help, ik heb een drammende puber!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^