homeopathische druppels tegen oa. vuurwerkangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

@ soraya. 

Gaaf dat het nu al 3 jaar zo goed gaat en ik hoop voor jullie dat het zonder de Zylkéne net zo goed gaat. Net zoals je aangaf vind ik ondersteunen ook heel belangrijk. Ik denk dat het verschil zit in waar je de nadruk op legt. Bij mijn man voert de meelij dan echt de boventoon wat in sommige situaties dus averechts werkt. Ik weet het niet goed uit te leggen.....Ik leef meer mee zonder in het 'zielig' te blijven hangen ben er actiever in en probeer op het tempo van mijn hond(en), in dit geval Ten, samen zijn angsten te overwinnen. Bij mijn man is het meer puur troosten terwijl ik maar even troost en dan naar steunen ga. En je merkt dan dus ook duidelijk dat hij op dat soort momenten uiteindelijk mij altijd opzoekt en in meer of mindere mate kalmeert.

Wij hebben een grote achtertuin dus vanaf het moment dat hij het buiten de voordeur niet meer veilig acht, kan hij daar gewoon zijn behoefte doen. Maar dat is wel pas lang nadat het vuurwerk afgelopen is en dan moet ik wel meelopen. Dat is een van de weinige keren dat hij er om 'vraagt' dat ik eerst even de boel ga verkennen alvorens hij eraan komt. Hij wilt naar buiten, is niet zeker, vragende blik......'Okee vent, zal ik even kijken of het pluis is?' Ik buiten, hij voorzichtig zijn snuit om de hoek.....'Alles okee Ten, ga maar plasje doen.' Komt hij aangelopen, sta nog op het terras en hij blijft bij me staan..... 'Ga maar schat'. Weer een vragende blik......'Zullen we samen gaan?' kleine kwispel of ingehouden sprong en dan gaan we samen de (vrij diepe) tuin in.....uiteraard krijgt hij dan te horen wat een geweldige stoere vent hij is;-)......Dat is ons standaard ritueel van in de tuin plassen nadat er vuurwerk afgestoken is. Het eerste jaar werd ik natuurlijk 'al voor gek verklaard' als ik de voor- of achterdeur opende.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dat is wel echt ideaal,dat jullie een tuin hebben,mooi voor het vuurwerk geweld en ook heel mooi als het lekker zomer is,kunnen ze lekker in het zonnetje liggen :-D

Ik vond het ook nog even moeilijk toen ik begon met de nieuwe tactiek ...dus niet meer negeren,maar steunen.
Nu was ik heel slecht met haar angsten...ik nam ze ook over..wat dan weer op haar oversloeg en zo op en neer O-) ,al met al was ik gewoon geen goede begeleider/ouder voor haar,ze kon niet op mij steunen/leunen in tijden van nood.
Pas toen ik me dát realiseerde(dat je niks hebt aan ook een bang/onzeker iemand als je zelf ook bang/onzeker bent) kon ik voor mezelf die omschakeling maken en haar echt veiligheid bieden.
Ben zó blij dat het nu zo goed met haar gaat.

Nou op naar de vrij relaxte laatste weekjes van 2013,voor ons ,voor jullie(gaat vast goed komen,al is het maar al een beetje beter) en voor alle andere hondjes(ik hoop het zo).

honden page profiel RietRiet 3 doggies

honden foto van Riet

" Riet weet je die info nog terug te vinden? Als hij überhaupt van internet komt zou ik graag een linkje ontvangen.;-)

Ik heb ooit aan Sasha natuurlijke/homeopatische tabletten op kruidenbasis gegeven ivm. een vliegreis. Dit is alweer jaren terug dus weet echt geen merk of belangrijk werkende stoffen meer te noemen. Het was toen op aanraden van de DA. Ikzelf vroeg toen heel onnozel of we hem geen slaaptabletten oid konden geven waarbij de DA het me ten zeerste afraadde met uitleg. Hij heeft me toen naar een natuurwinkel verwezen voor die tabletten die geheel op natuurlijke basis waren. Wij stonden ervoor open en hebben ze gehaald en toegediend........Wat een ellende weer, Sasha was helemaal de weg kwijt nog angstiger en gestresster als de eerste keer. Ook deze tabletten werkten zowel kalmerend op de emoties als ontspannend op de spieren.......Dat laatste zorgde voor alleen maar nog meer stress bij de hond. We hebben daarna nog 2 keer noodgedwongen met hem gevlogen (zonder iets te geven) en voor de rest alles met auto en boot gedaan.

Door dit voorval ben ik zelf dus huiverig voor al dan niet natuurlijke middelen die ook op de spieren zijn gericht. Nu zal dat per karakter vd hond heel erg verschillen maar Ten kennende zal die er alleen maar meer tegen willen vechten als hij tijdens zijn angst ook nog eens deels over zichzelf 'de controle' kwijtraakt. "


Hoi, ik kan de info niet zo gauw meer terug vinden, maar er zit voor zover ik nog weet wel een bloeddrukverlagend middel in. Ikzelf zou het niet durven gebruiken.

.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"

Ik heb gelezen dat  Telizen, heel slecht is.Er zit een soort verdoving in, waardoor ze het vuurwerk wel waarnemen .maar door de sufheid niet kunnen reageren. Zo wennen ze er nooit aan, je neemt de angst er niet mee weg. In principe versuf je ze alleen maar.

.....................................................................................................................
(die quote doet het steeds niet goed O-))
Volgens mij gaat dit over Vetranquil...tenminste het is de exacte omschrijving die ik overal lees over deze pil.
Over Telizen heb ik dat echt nog niet kunnen lezen,en ik heb al aardig wat sites bekeken in de loop der jaren. "


.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" Hoi, ik kan de info niet zo gauw meer terug vinden, maar er zit voor zover ik nog weet wel een bloeddrukverlagend middel in. Ikzelf zou het niet durven gebruiken.
. "


Dat gaat inderdaad over Vetranquil.
L-theanine is een natuurlijke stof uit groene thee. Tik het in op Google en je wordt overladen met links omdat ook mensen op zoek zijn naar natuurlijke rustgevers. http://www.iocob.nl/fytotherapie/l-theanine-in-thee-voor-ontspanning.html

Ik heb het nota bene eerst zelf gebruikt omdat ik niet zomaar alles in mijn hond stop. Je wordt er relaxed van maar niet duf. Helaas heb ik sterkere middelen nodig. Als je Engels redelijk is kun je hier heleboel ervaringen van mensen lezen http://www.iherb.com/product-reviews/Doctor-s-Best-Suntheanine-L-Theanine-150-mg-90-Veggie-Caps/12959/?p=1

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Telizen veroorzaakt geen afhankelijkheid of slaperigheid en is daarmee uitermate veilig.

Toepassing:
te gebruiken bij angst op straat, angst voor mensen, angst voor andere honden of katten, angst door verandering van de woon- of familiesituatie, angst voor bepaalde situatie (trimmer, dierenartsbezoek, autorit, vuurwerk etc.)

dosering:

Hond < 10 kg Telizen S 2x daags 1/2 tablet
Hond 10-25 kg Telizen M & L 2x daags 1/2 tablet
Hond > 25 kg Telizen M & L 2x daags 1 tablet

Produktinformatie Telizen smakelijke tabletten:                
Telizen is een rustgevend voedingssupplement voor honden en katten. Het vermindert gedrag geassocieerd met angst, helpt het dier kalmeren en bevordert de ontspanning zonder bijwerkingen, zoals slaperigheid of andere ongemakken. Maakt het mogelijk om het leervermogen te verbeteren.

Goed en veilig alternatief bij vuurwerkangst!
Het smakelijke voedingssupplement Telizen kan een bijdrage leveren aan de vermindering van angst voor vuurwerk van hond en kat. Telizen bevat de werkzame stof L-theanine. Dit aminozuur komt van nature voor in groene thee en geeft via een drietal wegen het signaal ‘ontspanning’ af op hersenniveau. Telizen induceert geen afhankelijkheid of slaperigheid en is daarmee uitermate veilig.

Omdat Telizen behoorlijk prijzig is gebruiken veel mensen L-Theanine. Het best kun je dan Suntheanine nemen, dit is gewoon L-Theanine maar dan geregistreerd en gecontroleerd. Let op dat er alleen L-Theanine in een supplement zit. Sommige fabrikanten voegen namelijk groene thee extract of vitamine B toe.

honden page profiel RietRiet 3 doggies

honden foto van Riet

Ja klopt, sorry ik zat helemaal fout. Het gaat inderdaad over vetranquil.
Ik had die twee namen door elkaar gehaald.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou geweldig is dat mysterie ook weer opgelost.;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik kwam net dit stappenplan tegen:

FEESTDAGEN
Is uw huisdier bang voor vuurwerk?
Begin dan nu met het stappenplan van NML health!

Vanaf ± 1 december:

Rust Compositum of Phytonics strezz
Kalmeert en ontspant, maakt het dier beter aanspreekbaar en hierdoor ook beter “trainbaar”. Rond oudejaarsavond kan de dosering Rust Compositum veilig worden opgevoerd tot maximaal 3x de aanbevolen hoeveelheid, tot een dier merkbaar rustig wordt.

Vanaf ± 15 december:
Puur Nervositeit
Bij angst voor onverwachte (harde) geluiden en onrust door luchtdrukverschil (zoals onweer).

Op de dagen zelf:

Bach Rescue Remedy
Werkt onmiddellijk in acute stresssituaties. Ook goed om op zak te hebben tijdens het uitlaten, voor als er onverwachts vuurwerk wordt afgestoken op straat.

Voor meer adviezen over hoe u uw huisdier kunt helpen kunt u terecht in de winkel.

Bron: http://www.zoo-natuurlijk.nl/under_construction.php

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Heeft iemand eigenlijk ervaring met Rust Compositum? Die heb ik al zeker 25 keer in een virtueel winkelmandje gegooid, net als Puur Nervositeit ;-)
Maar dan lees ik weer ergens dat het helemaal geen verschil maakte en vind ik het weer zonde (om vervolgens weer met een panikerende hond te zitten op oudjaarsdag).

Vorig jaar werd me Royal Canin Calm Diet aangeraden, maar dat heb ik toen niet gedaan (nu ook niet).
Denk dat ik het dit jaar eens zonder allerlei hulpmiddelen wil proberen, alleen de L-Theanine (en misschien op oudjaarsdag een spraytje Rescue op d'r eten).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hond geeft over in slaap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^