Na hotspot nog steeds korstjes/plekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvetteYvette

Afgelopen zomer heeft Jay-Jay een hele grote hotspot gehad op zijn kop. Deze was voor meer dan de helft over zijn kop gegaan en hebben wij toen 3 weken lang met antibiotica en ontstekingremmers moeten behandelen.

Nu zag ik vorige week weer een plekje dus heb de vacht dit keer weggeschoren en direct gaan behandelen. De plek is nu weer helemaal weg en de vacht groeit gelukkig alweer aan.

Echter sinds de hotspot van afgelopen zomer heeft Jay-Jay lange tijd korstjes op zijn hoof gehad. Deze moesten wij door middel van een washandjes eraf wrijven. 

Nu ze eindelijk van zijn hoofd af zijn zit zijn nek ermee onder. Het zijn elke keer flinke korstjes maar de huid eromheen/onder is niet rood. Wel begint hij nu ook enorm veel schilfers te verliezen en is zijn huid in de nek enorm vet. Op de rest van zijn lichaam heeft hij nergens last van.

Wij voeren hem nu 1,5 jaar carnibest en dit is altijd goed gegaan. Hiervoor hadden we een ander merk maar omdat daar pens in zat (waar hij dus erg van aan de diaree ging) zijn we hier mee gestopt. 

Toen hij zijn eerste hotspot had gehad werd geadviseerd zijn weerstand wat op te bouwen. Echter als wij hem kwark gaven ging hij aan de diaree. Waarschijnlijk kan hij ook niet tegen zuivel want met een blokje kaas etc is het ook waterdun.

Ik hoop dat iemand een advies heeft wat wij het beste kunnen doen. 

Alvast bedankt ook namens Jay-Jay

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Yvette, je hebt van de zomer antibiotica moeten gebruiken voor de hotspot. Om zijn weerstand op te bouwen heb je geen kwark of yoghurt nodig maar prebiotica. Dit kan je bij de da of bij een goede dierenwinkel kopen.

Mag ik nog even vragen welke smaken je van Carnibest voert.En dat je hond diarree kreeg van pens is voor een paar dagen niet erg ,het verwijdert afvalstoffen uit de darmen en bouwt juist weer goede bacteriën in de darmen op.Vaak wordt aangeraden éénmaal in de week wat pens erbij te geven, houdt de darmen in goede conditie.

Houd de nek even goed in de gaten of het niet vies gaat ruiken.

honden page profiel YvetteYvette

Hoi Helene,

Allereerst bedankt voor je reactie!

Zowel van de zomer als de laatste keer hebben wij antibiotica gebruikt bij de hotspot. Alleen van de zomer voor langere tijd.

Wij voeren de actieve variant van carnibest. We hebben het vorige merk 8 weken geprobeerd maar hij bleef aan de dunne poep en erg veel scheten. Daarom hebben we toen de knoop doorgehakt en voor carnibest gekozen. Eerst de natuurvariant maar hier at hij 1,5 kg per dag van en was dat niet verzadigd. Nu met 1 kg actief (verdeeld over 2 maaltijden) bedelt hij niet meer om eten en blijft hij ook mooi op gewicht. (Hij is nu 2,5 jaar en weegt 70 kg.)

Ik geef hem dus vanwege die 8 weken dunne poep niet graag pens. We hebben na een half jaar carnibest nog geprobeerd met een stuk vuile als wel schone pens te geven maar weer de heftige reactie. 

Zijn nek ruikt gelukkig niet. Als je hem flink aait, om de haren er wat af te aaien, heb je wel een zwart vettig laagje op je handen. Ik heb van de dierenarts Sebomild-P gehad en moet hem daar 1x per week mee wassen. Echter zie ik daar geen resultaat van. De dierenarts gooide het erop dat het dan waarschijnlijk voedselallergie is maar ik zie niet in waarom dat ineens zou zijn.

Groetjes Yvette

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk eens naar Sanofor, goed voor vacht en huid. wat je ook kan gebruiken is biotine, voor vacht en huid.

toch zou ik ook 1 x in de week wat pens geven, door zijn kvv, zodat het niet alleen pens is. pens bevordert een goeie darmflora, als je het samen voegt met de kvv is het niet alleen pens, maar krijgt tie toch de pens binnen.

honden page profiel YvetteYvette

Ik ga even googlen op sanofor en biotine, dankje!
Als ik dit ga geven, binnen wat voor tijd moet je iets van verbetering zien? En wat kan ik nu het beste doen? Doorgaan met wassen of zijn huid juist laten rusten?

Hij heeft al eerder pens in zijn vlees gehad dat niet goed ging. Toen we daar uiteindelijk meegestopt waren, hebben we nooit (afkloppen) meer last gehad van dunne poep, mits we dus zuivelproducten geven. Ik ben bang dat als we dus weer pens geven het weer onnodig problemen gaat geven. Of denk je van niet?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Yvette, ik hoop dat je ook probiotica gaat kopen en dit gedurende lange tijd ter ondersteuning gaat geven.

Over het voeren van carnibest, ook in aktief zit kip en rijst en rundvlees zover ik weet. Daar kan je hond wel degelijk een allergie tegen hebben opgebouwd.Mijn eigen hond heeft twee jaar carnibest totaal gegeten en kan er nu ook niet meer tegen. Vaak kan je dit zien bij de tenen, rode verkleuring. Dit kan je uitproberen door een soort vlees te kopen zonder deze toevoegingen.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

De witte schilfers herken ik wel. Dat was bij onze hond ook zo en heeft een paar maanden geduurd. Hij had er geen last van, maar met borstelen vlogen de schilfers om je oren, zeg maar.
Ik denk dat de huid zich weer vernieuwd na een hotspot en de oude huid langzaam loslaat hierdoor.
Dat zie je bv ook bij mensen die wondroos gehad hebben, daarbij gaat ook het hele been vervellen na verloop van tijd.

Volgende forumvraag: Afstandhouder, waar kopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^