de pomsky pomeriaan x husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Jammer van het totaal mislukte uiterlijk en de vreselijke bijbehorende aandoeningen. Erg jammer. Maar het idee was en is niet gek of raar.

Oftewel als ze nu een goed uiterlijk en dus niet al die problemen hadden was het een succes. Nu niet, door problemen.

Dus het idee erachter is tof, is een optie om dus te herhalen, deze keer met veel meer oog voor alles omdat we weten wat er kan gebeuren.

Volgens mij staat het er allemaal heel duidelijk.

Maar mag ik wel even zeggen dat "de Bulldog" niet ongezond is. Weten jullie wel hoeveel soorten Bulldogs er zijn? Dat de EB en FB niet goed zijn mee eens. Bepaalde Bully type AB's ook echt niet. Maar dat zijn niet ineens alle Bulldogs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Klopt en daarom snap ik je voorbeeld niet..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Sorry ik weet niet meer wat ik er nog aan uitleggen moet. Wat blijf je er niet aan begrijpen?

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" maar je haalt het voorbeeld aan van de bulldog.. Wat ik dus al heel de tijd wil uitleggen ... De bulldog is alles behalve gezond... Dus ik snap je voorbeeld niet goed. Wat als de pomsky zoals de bull wordt? Niet gezond? 
Het idee erachter is tof... Moeten we meer doen... Zo een ongezond ras .. Ik snap het niet je moet het welzijn van het dier bovenop het plezier en " omdat ik zo'n hond wil " zetten vind ik "


Bekijk het dan van de kant van de poms. Aan je foto te zien heb je die zelf ook.
Die zijn ook bewust zo klein gefokt omdat de mens dat wilde. Ze wilden een klein speelgoedhondje creëren, en hebben dat ook gedaan. 
Wat hebben ze bewust veranderd? 
1. Kleinere oren
2. Kleinere amandelvormige ogen
3. Kortere snuit
4. Veranderde positie van de kop op de nek, welke veel zwakker en helemaal onnatuurlijk is.
5. Korter, meer vierkant lichaam, waardoor de pom meer als een krab gaat bewegen (verboden bij alle rassen, behalve de pom)
6. Veranderde positie van de poten, waardoor ze van 1 track beweging naar 2 track beweging zijn moet gaan om te kunnen lopen.
7. Van een vrij harde en ruwe vacht zijn ze naar een zachte vacht gegaan en naar veel meer vacht dan ze oorspronkelijk hadden.
8. Allerlei nieuwe kleuren die oorspronkelijk niet voorkwamen en die door kruisingen met andere rassen zijn verkregen
9. En veel hogere staartaanzet dan ze eerst hadden, wat bij andere rassen vaak voor vruchtbaarheidsproblemen heeft gezorgd (geen idee in hoeverre dit al het geval is bij de poms).

En waarom? Om de hond meer op een speelgoedhond te laten lijken en nog schattiger te maken. 
De Pom van nu lijkt toch al helemaal niet meer op de keeshonden waarvan hij afstamt? 
En dit zijn de veranderingen die de laatste 50 jaar zijn doorgevoerd. Het verkleinen was al 100 jaar eerder gebeurt, maar de vorm is in die tussenliggende 100 jaren vrijwel niet veranderd. Bij de Engelse Bulldog zijn ze al een tijd langer bezig, dus wie zegt dat de pom niet dezelfde richting op aan het gaan is? Ze zijn in elk geval toch al wel dezelfde richting aan het inslaan qua fokbeleid. 
De gezondheid van de pom valt al bij al nog wel goed mee, maar ze hebben er ook een ras van gemaakt dat voor niets meer gebruikt kan worden, enkel nog voor mooi zijn en tegen de deur blaffen als er bezoek komt.

Dus dan vraag ik je waarom het dan wel goed zijn geweest zijn om van een keeshond zo'n speelgoedversie te maken, en dat het niet goed zou zijn om een speelgoedversie van een husky te maken? 
Jij had ook een wolfspitz kunnen nemen die nog meer het oorspronkelijke uiterlijk, karakter, instict heeft. Maar jij hebt gekozen voor een kleiner hondje, dat bewust zo is gemaakt met als enig doel gezelschap te bieden. 
Waarom zou dan iemand die graag een husky in een klein formaat heeft, zo'n hondje niet mogen hebben?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb geen pom :-) ik heb een kleine Duitse spitz

Verder snap ik je voorbeeld niet omdat je in je voorbeeld juist een slecht gefokte hond aanhaalt je wilt aantonen dat het niet zo'n slecht idee is maar je voorbeeld bewijst juist wel dat het een slecht voorbeeld is ( ik weet dat je dat zelf ook al aangeeft maar waarom dan dat voorbeeld?h

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Bij mij gaat het op het feit dat men een hele kleine hond gaat kruisen met een hele grote hond.. Dat kan toch niet goed zijn 

Kruis je een grote wolfsgrauw Kees met de husky dan lijkt mij dat al gezonder

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Mits honden met dezelfde drive gekruist worden, geen punt, lijkt me. Als ze dan ook nog meer passen in onze moderne samenleving, top. Als de genenpool vergroot wordt en gezondheid zo verbeterd wordt, geweldig.

Niet te groot, niet te klein etc..., kortom niet te extreem.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

ik heb nergens staan dat een keeshond x husky niet goed zou zijn qua karakter ik vertel juist in voorgaande reacties dat ze best wel wat gemeen hebben met elkaar

bij mij gaat het puur om het grote verschil 60cm en 18 cm??
en zoals ook eerder vermeld de afkomst van de pups daar (bijna) enkel BF deze "produceren"

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" ik heb nergens staan dat een keeshond x husky niet goed zou zijn qua karakter ik vertel juist in voorgaande reacties dat ze best wel wat gemeen hebben met elkaar

bij mij gaat het puur om het grote verschil 60cm en 18 cm??
en zoals ook eerder vermeld de afkomst van de pups daar (bijna) enkel BF deze "produceren" "


60 cm? Ze gebruiken geen reu hé. En qua teefjes zijn er best wel wat te vinden die wat kleiner zijn dan de standaard aangeeft, dus een teefje van een 45cm schoft vinden is helemaal niet zo moeilijk. Zet daar een pom reutje van 20cm op en dat verschil in grootte is toch niet eens zo extreem groot? 

Ben net eens even aan het rondkijken geweest, en vind toch verschillende sites van fokkers die er goed uit zien, met degelijke info, waar ook gezondheid aangekaart word... Is natuurlijk altijd moeilijk om bf van goede fokkers te onderscheiden als je enkel op websites kunt afgaan, maar zo op het eerste zicht vind ik meer fokkers die zich toeleggen op het ras dan bf. 
En bf is er bij elk ras, nieuw en oud (paar uitzonderingen zijn daar maar op) en die produceren 90% van alle pups. Dus dat kun je gewoon niet vermijden. Zo zijn er in Nederland vorig jaar een kleine 200000 honden verkocht aan Nederlanders (export dus niet meegerekend). Daarvan kwamen een 20000 van hobby- en gelegenheidsfokkers (met hk nummer). Dus de overige 190000 waren gewoon ineens in NL, zonder dat er echt geweten is waar ze vandaan kwamen. Als van die 20000 er dan nog 3000 van goede fokkers kwamen, dan gaat dat al veel zijn. Dus in feite 1,5% van alle honden die erbij gekomen zijn in NL, zijn door goede fokkers gefokt, met bijbehorende testen en dergelijke. 
Wil je dan alle rassen gaan verbieden die niet grotendeels door BF verhandeld worden, dan ga je maar heel weinig meer overhouden hoor, en dan ga je enkel nog de rassen hebben die niemand wil. En toch gaat de BF zich daar dan ook nog op storten. Je kunt roepen wat je wil, maar BF ga je nooit weg krijgen of kunnen laten verminderen. Er zijn gewoon veel en veel te weinig goede fokkers om aan de vraag naar pups te kunnen voldoen. Het enige dat je qua broodfok zou kunnen properen te bereiken, is dat de honden die daar gebruikt worden voor de fok een wat beter leven krijgen door strengere wetgeving en door import wat aan banden te leggen. Maar dat is dan weer een heel andere discussie.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

tom het is lastig een discussie te voeren als je alles zo letterlijk neemt? 
waar staat dat ik rassen wil verbieden die gekweekt worden door BF? ik zeg dat de meerderheid daar van afkomstig is als het over een posky gaat. 
verder is het eigen mening ik vind niet dat we moeten fokken met honden die zo'n groot verschil hebben qua bouw en grootte 
een duitse herder ga je ook niet kruisen met een chi want een echte pom is niet veel groter als een chi en een husky verschilt niet veel met een duitse herder. 
nogmaals kruis een husky met een grote keeshond dan zal dat geen probleem (qua bouw) zijn maar waarom met een dwerg keeshondje?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Waarom zou dan iemand die graag een husky in een klein formaat heeft, zo'n hondje niet mogen hebben? "


Omdat het niet gaat over wat je 'wil hebben'. Een husky is een prachthond in heel zijn eigenheid: karakter, aard en uiterlijk. Als je dat zo graag ziet, ga je voor 'the real thing'. Waarom zou je aan een hond die zo prachtig is zoals hij is, gaan zitten sleutelen? Als je graag een schoothond hebt: daar is ook genoeg aanbod van, in allerlei karakters en uiterlijkheden. Ik vind de Pomsky een voorbeeld van menselijke hebberigheid en niks anders.
Verder is de Kees qua karakter helemaal niet als de Husky: keeshonden zijn baasgerichte waakhonden, Huskies net het omgekeerde, dus zo goed passen ze helemaal niet samen.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Omdat het niet gaat over wat je 'wil hebben'. Een husky is een prachthond in heel zijn eigenheid: karakter, aard en uiterlijk. Als je dat zo graag ziet, ga je voor 'the real thing'. Waarom zou je aan een hond die zo prachtig is zoals hij is, gaan zitten sleutelen?  "


Daar gaat het net toch wel over? De husky is er toch ook maar gekomen omdat mensen hem zo wilden en eraan gesleuteld hebben tot hij is wat ze wilden dat hij was. 
Ok, dan is de husky niet het beste voorbeeld omdat ze nog steeds veel gemeen hebben met het landrace breed waarvan ze afstammen, maar alle rassen zijn er net gekomen doordat eraan gesleuteld is tot de mens tevreden was qua uiterlijk en karakter dat ze wilden. 

En, voor de zoveelste keer, voor veel mensen is 'the real thing' gewoon te veel hond met te veel behoeftes om door hen goed te worden gehouden. Willen ze toch echt zo'n hond, tja, dan gaat die hond daarvoor de prijs betalen. 
Als er een andere optie is voor die mensen, een hond die er hetzelfde uit ziet, maar wat kleiner is en veel minder beweging nodig heeft om gelukkig te zijn, dan is dat toch net een goede zaak? Dan krijgt dat hondje wat het nodig heeft en is gelukkig, baasjes zijn gelukkig omdat hun hondje gelukkig is en de boel niet afbreekt... 
Waarom is de pomeriaan ontwikkeld? Omdat voor veel mensen de grote versie te moeilijk te houden was (en omdat sommige mensen dat mooier vonden natuurlijk). En nu zijn er veel mensen die heel gelukkig zijn met hun klein hondje dat nog wel het karakter van de kees heeft, maar veel makkelijker te houden is voor hen. Ik snap echt niet hoe je daar op tegen kunt zijn? 
Het is toch de bedoeling dat mens en hond samen een mooie band kunnen ontwikkelen in onze maatschappij? En als dat kan door een kleinere look-a-like te maken, waarom dan niet? Wat maakt het dan uit welk ras, welke kruising het dan is? Zolang hond en baas plezier aan elkaar beleven, en samen lief en leed kunnen delen, dan maakt de rest toch allemaal niet uit!

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

"

.
als ik de sites een beetje begrijp kan je dus blijkbaar je op een wachtlijst laten zetten bij enkele "fokkers" in Amerika ect.. ;-) "


In Amerika kan helaas alles, behalve het opzetten van een verzorgingsstaat en de verkoop van softdrink aan kinderen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" En, voor de zoveelste keer, voor veel mensen is 'the real thing' gewoon te veel hond met te veel behoeftes om door hen goed te worden gehouden. 
Als er een andere optie is voor die mensen, een hond die er hetzelfde uit ziet, maar wat kleiner is en veel minder beweging nodig heeft om gelukkig te zijn, dan is dat toch net een goede zaak?  "

En daar verschillen jij en ik van mening. Als 'the real thing' te veel hond is met te veel behoeftes waar je niet aan kan voldoen, leg ik de verantwoordelijkheid bij de mens en is mijn conclusie: dan moet je zo'n hond ook niet aanschaffen!
Jij legt de verantwoordelijkheid bij de hond, die moet dan maar zo gevormd worden dat ie bij dat soort mensen past. Dat is voor mij een heel fout uitgangspunt.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" tom het is lastig een discussie te voeren als je alles zo letterlijk neemt? 
waar staat dat ik rassen wil verbieden die gekweekt worden door BF? ik zeg dat de meerderheid daar van afkomstig is als het over een posky gaat. 
verder is het eigen mening ik vind niet dat we moeten fokken met honden die zo'n groot verschil hebben qua bouw en grootte 
een duitse herder ga je ook niet kruisen met een chi want een echte pom is niet veel groter als een chi en een husky verschilt niet veel met een duitse herder. 
nogmaals kruis een husky met een grote keeshond dan zal dat geen probleem (qua bouw) zijn maar waarom met een dwerg keeshondje? "

Ik zeg toch ook nergens dat je dat gezegd hebt? Ik probeer alleen een punt te maken van het feit dat bf bij alle rassen voor het overgrote deel van de honden zorgt. Maar je kunt dat toch niet gaan gebruiken tegen het fokken van een ras? Moest je dat doen (en dat is toch wel wat je zelf zegt) dan zou er geen enkel ras nog mogen gefokt worden. 

Iemand met een beetje verstand die deze kruising wil fokken, die gaat toch wel op zoek gaan naar een kleinere husky en een wat grotere pom. Dat lijkt me vanzelfsprekend en formaten en gewichten van de gebruikte honden kun je zelfs op de meeste sites van de fokkers van deze kruising terug vinden. Meeste husky's die gebruikt worden lijken rond de 45cm te zitten, en de poms rond de 20cm. Dat gaat niet alleen veel veiliger zijn voor de honden zelf, maar geeft ook een grotere kans op het verkrijgen van pups van de gewenste grootte. 

En er zijn meer rassen waar zo'n verschil in grootte tussen reu en teef normaal is hoor. Bv de Tumblers. Greyhound x Norfolk of zelfs Deerhound x Norfolk is daar favoriet.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

"
En daar verschillen jij en ik van mening. Als 'the real thing' te veel hond is met te veel behoeftes waar je niet aan kan voldoen, leg ik de verantwoordelijkheid bij de mens en is mijn conclusie: dan moet je zo'n hond ook niet aanschaffen!
Jij legt de verantwoordelijkheid bij de hond, die moet dan maar zo gevormd worden dat ie bij dat soort mensen past. Dat is voor mij een heel fout uitgangspunt. "


Nee, ik heb een realistisch beeld van de mens. Als die een hond wil met dat uiterlijk, dan zal hij ook een hond met dat uiterlijk kopen, ongeacht of hij al dan niet in staat is er voor te zorgen op de juiste manier. En dan betekend dat dat ofwel de hond een leven krijgt dat voor hem niet gepast is, of dat hij in een asiel beland.
Dus is het eerder in het voordeel van de honden als er zo'n ras is dat door de gemiddelde mens wel te houden is. Die honden malen er niet om dat ze wat kleiner en minder energiek zijn. Maar betekend dan wel dat er minder honden zijn die slecht zitten, en minder honden die in het asiel belanden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"
Ik zeg toch ook nergens dat je dat gezegd hebt? Ik probeer alleen een punt te maken van het feit dat bf bij alle rassen voor het overgrote deel van de honden zorgt. Maar je kunt dat toch niet gaan gebruiken tegen het fokken van een ras? Moest je dat doen (en dat is toch wel wat je zelf zegt) dan zou er geen enkel ras nog mogen gefokt worden. 

Iemand met een beetje verstand die deze kruising wil fokken, die gaat toch wel op zoek gaan naar een kleinere husky en een wat grotere pom. Dat lijkt me vanzelfsprekend en formaten en gewichten van de gebruikte honden kun je zelfs op de meeste sites van de fokkers van deze kruising terug vinden. Meeste husky's die gebruikt worden lijken rond de 45cm te zitten, en de poms rond de 20cm. Dat gaat niet alleen veel veiliger zijn voor de honden zelf, maar geeft ook een grotere kans op het verkrijgen van pups van de gewenste grootte. 

En er zijn meer rassen waar zo'n verschil in grootte tussen reu en teef normaal is hoor. Bv de Tumblers. Greyhound x Norfolk of zelfs Deerhound x Norfolk is daar favoriet. "

nee maar je spreekt met "je" dus ik veronderstel dat je mij bedoeld..

een iets grotere pom is geen pom meer (tenzij je 20cm neemt maar dat vind ik persoonlijk nog te klein) maar een kleine keeshond of een middenslag of groot en dan is de discussie uiteraard afgerond want daar gaat juist om vanuit mijn standpunt dat de dwergkees gewoon weg te klein is
--------------------------------------------------------------------------------------------

uiteraard is er dan nog een verschil in karakter maar ik denk dat elke kruising niet 100% overeenkomt met elkaars karakter.  ze behoren beide tot de poolhonden dus ik denk dat zo'n kruising niet zo heel erg is, mentaal gezien dan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" ze behoren beide tot de poolhonden "


Ik weet niet waar je dat haalt, maar een keeshond is helemaal geen poolhond.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

"

Ik weet niet waar je dat haalt, maar een keeshond is helemaal geen poolhond. "


Ze stammen anders wel af van hetzelfde landrace breed. Maar daar zijn dan de exemplaren uitgehaald waarmee men verder wilde fokken. De ene nam honden die op een husky leken en is daarmee gaan werken, de ander nam honden die meer op een keeshond leken, en is daarmee verder gegaan. 
Maar in principe stammen ze wel degelijk van dezelfde honden af. Net zoals bv de Chinese naakthond, de Xolo en de Peruaan, de Chihuhua... ook allemaal vanuit hetzelfde landrace breed (de  Techichi) ontwikkeld zijn.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Zullen we anders gewoon geen nieuwe rassen meer proberen te creëren en het gewoon houden bij de rassen die er al zijn?! Daar zit voor ieder wel wat wils tussen. Zo niet? Neem dan geen hond.
Een (al dan niet expres gefokt) oeps-nest, tot daaraan toe. Juist daar moet je lering uittrekken en dit soort dingen dus juist niet herhalen. Om nu een geheel nieuw (designer)ras in het leven te roepen omdat daar brood(fok) in zit, vind ik belachelijk en dat is niet goed te praten, met geen enkel argument dan dat je een kapitalist bent die kijkt naar vraag-aanbod en niet naar het welzijn van je "product"
Dat noemt zich dan de intelligentste levensvorm op aarde.
Als je "the real deal" niet aankan, dan heb je pech gehad en moeten mensen daar niet omwille van geld maar naar iets opzoek gaan dat er dan redelijk in de buurt komt door maar wat met levende wezens gaan experimenteren. "Gat in de markt" noemen ze dat dan...
Die rare mentaliteit van "de mens" altijd... "Ik ben mens, ik ben slim en sta bovenaan de voedselketen, als ik iets wil en kan, dan doe ik dat en niemand mag mij die vrijheid ontnemen. Oh, en een ieder kan er nog dik aan verdienen ook!" Wat blijkt het toch altijd weer moeilijk om verder te denken dan je neus lang is en verantwoord om te gaan met de deze intelligentie en op een juiste manier toe te passen...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

in de dwergkeeshond zit malumate, husky , Samojeed,...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat ik van de keeshond terugvind is dat ie afstamt van de turfhond, een oude erfhond, waar al skeletten van zijn gevonden die 6000 jaar oud zijn, in Zwitserland. Ik lees niks over kruisingen met malamutes of huskies.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zag een paar jaar terug dit filmpje op animal planet 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Op 1:20 komt het

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

maar oke stel ik mee in enkele hun ding/ menig hier;

als je 2 poolhonden kruist die kwa karakter heel erg op elkaar lijken dan blijf je toch op het punt komen dat je een pittig hondje blijft houden?
mensen hebben nu al moeite met jack hussels want die zijn tussen de oren teveel hond, moet je nagaan wanneer mensen zo pluche schoothond denken aan te schaffen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat ze kwa karakter niet op elkaar lijken. Hus is meer. Zelfstandig en keeshond is meer afhankelijk en baasgericht 
Wel ligt hun oorsprong dicht bij elkaar.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Maar jongens, dat is het hem nou juist. Dat 'perfecte' levende speelgoedhondje dat geschikt is voor iedereen, het bestaat niet en zal niet bestaan. 
Zoals ik al op de vorige pagina zei, klee kais zijn misschien wat makkelijker te onderhouden dan Alaskan husky's, maar met Siberische hussen (showlijn, dual purpose lijn) zijn ze wat nodige beweging betreft zeker te vergelijken. Je blijft een grote hond houden in een klein lichaam. Daarnaast zijn ze wat karakter betreft echt niet wattiger, integendeel! Klee kais zijn naast eigenwijs en zelfstandig tevens vrij waaks en vaak schuw tegenover vreemden. 
En dan heb ik het nog niet over de gezondheid (zie vorige pagina), daar deze hondjes veel meer vaak voorkomende erfelijke aandoeningen kennen dan hussen. Het is allemaal hartstikke leuk en aardig, maar dit hele 'alles moet lekker klein zijn' gaat wel ten koste van de honden.

Okay. Dat gaat dan over de Alaskan klee kai, wat de.. Uhm.. 'pomsky' betreft, de fokwijze van deze twee is zo goed als niet te vergelijken. De 'pomsky' is niet ontstaan door een aantal welwillende mensen die graag een nieuw ras wilden creëren, nee, we hebben het over een designer breed. Ook wel te herkennen aan het feit dat de rassen uit de kruising in de 'naam' te vinden zijn, deze kruising is ook hetgeen dat steeds benadrukt wordt. We hebben het hier over gevalletje puggle, boomer, tea cup chihuahua etc. Het ontstaan van dit designer breed vinden we terug in de onverantwoorde fok, waar mensen met oeps- of pretnestjes het geinig vonden om hun creatie een naampje te geven.. En de media doet de rest. Er zijn geen verantwoorde fokkers van, enkel al om het feit dat de lichaamsbouw van de honden niet bij elkaar past en dat je bij de sites van zogenaamde 'fokkers' niks kan terugvinden wat de gezondheid betreft.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Maar jongens, dat is het hem nou juist. Dat 'perfecte' levende speelgoedhondje dat geschikt is voor iedereen, het bestaat niet en zal niet bestaan. 
Zoals ik al op de vorige pagina zei, klee kais zijn misschien wat makkelijker te onderhouden dan Alaskan husky's, maar met Siberische hussen (showlijn, dual purpose lijn) zijn ze wat nodige beweging betreft zeker te vergelijken. Je blijft een grote hond houden in een klein lichaam. Daarnaast zijn ze wat karakter betreft echt niet wattiger, integendeel! Klee kais zijn naast eigenwijs en zelfstandig tevens vrij waaks en vaak schuw tegenover vreemden. 
En dan heb ik het nog niet over de gezondheid (zie vorige pagina), daar deze hondjes veel meer vaak voorkomende erfelijke aandoeningen kennen dan hussen. Het is allemaal hartstikke leuk en aardig, maar dit hele 'alles moet lekker klein zijn' gaat wel ten koste van de honden.

Okay. Dat gaat dan over de Alaskan klee kai, wat de.. Uhm.. 'pomsky' betreft, de fokwijze van deze twee is zo goed als niet te vergelijken. De 'pomsky' is niet ontstaan door een aantal welwillende mensen die graag een nieuw ras wilden creëren, nee, we hebben het over een designer breed. Ook wel te herkennen aan het feit dat de rassen uit de kruising in de 'naam' te vinden zijn, deze kruising is ook hetgeen dat steeds benadrukt wordt. We hebben het hier over gevalletje puggle, boomer, tea cup chihuahua etc. Het ontstaan van dit designer breed vinden we terug in de onverantwoorde fok, waar mensen met oeps- of pretnestjes het geinig vonden om hun creatie een naampje te geven.. En de media doet de rest. Er zijn geen verantwoorde fokkers van, enkel al om het feit dat de lichaamsbouw van de honden niet bij elkaar past en dat je bij de sites van zogenaamde 'fokkers' niks kan terugvinden wat de gezondheid betreft. "


Precies

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" in de dwergkeeshond zit malumate, husky , Samojeed,... "


"The  Pomeranian, or Pom, is a small, sturdy toy dog that descended from the sled dogs of Iceland and Lapland."
...
"The immediate ancestor of the Pomeranian is a larger dog which was used in Europe for sheep herding."
Bron

Nog een interessant stukje tekst.
En nog een.

Er zit echt geen husky of malamute in de pom.. Ergens zou je de verwantschap wel kunnen berekenen (pomeranian -> wolfspitz -> samojeed -> meerdere laika types -> chukotka sledehond -> husky). Maar er is nooit een hus of mal ingefokt om het ras te doen onstaan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Afstamt van sledehonden... 
Op elke site wordt blijkbaar wat anders verteld

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 10 12 3 4 56 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Newfoundlander grijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^