de pomsky pomeriaan x husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" weet je wat ik niet snap? 
 
iedereen hier op de forum zegt 'niemand denkt meer na over de gezondheid.' '2 verschillende karakters dat kan nooit goed zijn' 'dat het walgelijk is om zomaar in het wilde weg te fokken' 
 
maar deze hondjes zijn vermengt in het lab. wat denken jullie van ons mensen die als bijv. een blanke en een donkere kinderen krijgen ? of een chinees met een turk ? 
is dat niet walgelijk dan ? nee want bij mensen kan dat allemaal! geen racisme hoor maar het is wel zo ! hoe denk je dat een husky tot stand is gekomen ? de stammen af van wolfen.. en dat is niet walgelijk?
 
 weet je wat ik walgelijk vind dat als een hond 1x iets fouts doet meteen ingeslapen wordt en en dat de meba nooit schuldig is en altijd maar zeurt en klaagt over de kleinste dingen!  "
 
---------------------------------------------- 
oke oke als we die toer op gaan .. Je kan het vergelijken dat een dwerg met een gewone mens een kindje krijgt .. Niet zonder risico's neem ik aan 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Aanvulling .. Hoe denk jij dat een hond is ontstaan uit wolven? 

 

Als een wolf of een vos tam wordt dus gewoon gefokt wordt met de tamste exemplaren veranderd het uiterlijk automatisch , hangende oren , vossen werden witter, ... En op die basis is men na vele lange jaren gaan fokken op het soort werk dat de hond zal moeten gaan verrichten en dan pas in de twintigste eeuw denk ik zijn ze gaan fokken op het uiterlijk 

 

dus het is niet dat men van de ene dag op de andere dag ineens een "hond" had. 

 

 

Je kan het niet vergelijken met mensen .. Wij mensen zijn ten eerste allemaal ongeveer even groot tenzij je een dwerg bent.

maickel (Gast)

Misschien moeten jullie wat minder zeuren en wat meer er aan doen als je het zo vreselijk vindt. jullie lopen iedereen met een normale vraag af te kraken, je gaat niet eens in op de vraag.  op pagina 2 gaan jullie een kind afkraken, daar moet je trots op zijn.. jullie kunnen van een volwassen man/vrouw zeker geen discussie winnen.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Waar slaat jou reactie dan op?
We geven juist aan dat het niet goed is, dat is het enige wat wij er aan kunnen doen..
Want als jullie daar naar zouden luisteren, dankwoorden de honden niet verkocht en is er geen probleem.
Gaan sommige "niet nader noembare" mensen wel deze hond kopen en andere designer rassen, blijf je zitten met hetzelfde probleem..

Dus je kan wel wat dom gaan lopen roepen,maar dat heeft echt 0,0 zin.
Begin bij jezelf, toch?
En als ik dan andere probeer te behoeden, voor het welzijn van het dier, wat alle dom roepende mensen niet in acht nemen, tja..
Wat kan ik verder doen, niets..
Want zo krom is het helaas in NL..

En om je "punt" nog verder onderuithalen, ik ben zelf nog een "kind"..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Misschien moeten jullie wat minder zeuren en wat meer er aan doen als je het zo vreselijk vindt.

jullie lopen iedereen met een normale vraag af te kraken, je gaat niet eens in op de vraag.  op pagina 2 gaan jullie een kind afkraken, daar moet je trots op zijn.. jullie kunnen van een volwassen man/vrouw zeker geen discussie winnen. "


A. Mensen inlichten en informeren is het enige dat gedaan kán worden. Helaas mag iedere koekenbakker nog steeds legaal honden fokken, met alle gevolgen van dien.

B. Normale vragen worden normaal beantwoord d.m.v. feiten en informatie. Helaas trekt dit topic blijkbaar een boel onwetende en egoïstische mensen (wie enkel de 'schattigheid' van een dier kan boeien) aan. Dit wekt irritatie op, er wordt geprobeerd hen wakker te schudden. Verder komen er hier genoeg 'onzinreacties'.

C. Ja, ook jouw reactie is zo'n typische onzinreactie. In plaats van dat je een standpunt plaatst dat onderbouwd is met geldige argumenten en feiten kom je kinderachtig lopen zeuren over hoe slecht wij allemaal niet zijn? Dit voegt iets toe omdat..?


Moderatorteam: Nogmaals, naar mijn mening kan dit topic op slot. Het wordt nu steeds weer omhooggehaald door gasten die geen verstand van zaken hebben en zeer waarschijnlijk enkel aan het trollen zijn.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" A. Mensen inlichten en informeren is het enige dat gedaan kán worden. Helaas mag iedere koekenbakker nog steeds legaal honden fokken, met alle gevolgen van dien.

B. Normale vragen worden normaal beantwoord d.m.v. feiten en informatie. Helaas trekt dit topic blijkbaar een boel onwetende en egoïstische mensen (wie enkel de 'schattigheid' van een dier kan boeien) aan. Dit wekt irritatie op, er wordt geprobeerd hen wakker te schudden. Verder komen er hier genoeg 'onzinreacties'.

C. Ja, ook jouw reactie is zo'n typische onzinreactie. In plaats van dat je een standpunt plaatst dat onderbouwd is met geldige argumenten en feiten kom je kinderachtig lopen zeuren over hoe slecht wij allemaal niet zijn? Dit voegt iets toe omdat..?


Moderatorteam: Nogmaals, naar mijn mening kan dit topic op slot. Het wordt nu steeds weer omhooggehaald door gasten die geen verstand van zaken hebben en zeer waarschijnlijk enkel aan het trollen zijn. "

 Precies.. volgens mij kan hij ook wel op slot.. bovendien is de ts gebanned dus kan ook geen verzoeken doen..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Geband? en wie geeft dan de doggies ? Dat doet toch alleen de TS dacht ik ? 

jay (Gast)

Het kan toch niet dat echt alle pomskys van broodfokkers komen ja ik zou graag zo een hondje gehad hebben waarom ik ben verzot op huskys maar een stads mens en vind de stad geen omgeving voor dit ras vandaar ik voor de kleine versie wou gaan maar als dit echt zo is en deze hondjes op deze manier gekweekt worden en nie op normale manier wil ik dit niet  maar ergens heb ik toch iets van als niemand meer deze hondjes koopt stopt dit inderdaad maar wat met de levende wa gebeurt er daar dan mee

jay (Gast)

En idd er zijn weinig rassen puur bijna alle rassen zijn kruisingen van vanalles en ng wat 1 voor 1 idiaal beelden van de mens wat ng maar eens het bewijs mensen maken zoveel kapot 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Jay: Bedenk eens hoe verschillend deze 2 rassen zijn. Dat zegt denk ik al genoeg.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Het kan toch niet dat echt alle pomskys van broodfokkers komen ja ik zou graag zo een hondje gehad hebben waarom ik ben verzot op huskys maar een stads mens en vind de stad geen omgeving voor dit ras vandaar ik voor de kleine versie wou gaan maar als dit echt zo is en deze hondjes op deze manier gekweekt worden en nie op normale manier wil ik dit niet 
maar ergens heb ik toch iets van als niemand meer deze hondjes koopt stopt dit inderdaad maar wat met de levende wa gebeurt er daar dan mee "
 
waarom om is de gewone keeshond niet goed genoeg? 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" En idd er zijn weinig rassen puur bijna alle rassen zijn kruisingen van vanalles en ng wat 1 voor 1 idiaal beelden van de mens wat ng maar eens het bewijs mensen maken zoveel kapot  "
 
Beste Jay, bekijk dit artikel eens, dan weet je waar je geen pup moet kopen en ook waarom niet: https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Jay, je zou ook een kleiner Oertype kunnen nemen. Je weet dan zeker dat het om een rasechte hond gaat en vaak worden beide ouderdieren ook getest op bepaalde aandoeningen wat de kans op een gezonde puppy aanzienlijk vergroot. Het is wel belangrijk dat zo'n kleiner Oertype bij jouw karakter past, want deze beestjes hebben zelf erg grote karakters. 

Anoniempje (Gast)

Ik mis hier een groot ding bij iedereen..die honden worden gefokt of je er nu tegen bent of niet het gebeurt toch. Dan is het pas zielig als er geen meegenomen wordt die een leuk lief zorgzaam baasje krijgt?! Je kan wel makkelijk commentaarf geven en ik begrijp de insteek ook wel dus laat die opmerkingen maar achterwege.  Maar denk goed na voor je zegt tegen andere mensen dst ze niks moeten doen of zon hond niet moeten kopen omdat ze zo belachelijk gefokt worden. Zou je een kind niet adopteren omdat die slecht behandelt is ? Juist wel om te zorgen dat het beestje wat toch al leeft een fantastisch leven krijgt met heel veel liefde. Makkelijk zeggen dat iemand naief is, maar zo gek is t nog niet eens. ;) 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik mis hier een groot ding bij iedereen..die honden worden gefokt of je er nu tegen bent of niet het gebeurt toch. Dan is het pas zielig als er geen meegenomen wordt die een leuk lief zorgzaam baasje krijgt?! Je kan wel makkelijk commentaarf geven en ik begrijp de insteek ook wel dus laat die opmerkingen maar achterwege.  Maar denk goed na voor je zegt tegen andere mensen dst ze niks moeten doen of zon hond niet moeten kopen omdat ze zo belachelijk gefokt worden. Zou je een kind niet adopteren omdat die slecht behandelt is ? Juist wel om te zorgen dat het beestje wat toch al leeft een fantastisch leven krijgt met heel veel liefde. Makkelijk zeggen dat iemand naief is, maar zo gek is t nog niet eens. ;-)  "

 

Dit is een beetje krom gepraat.

Deze honden worden gefokt omdat mensen er geld mee kunnen verdienen.

Het heeft totaal niks te maken met het adopteren van kinderen!

Ik snap die hele vergelijking niet.

 

Het is juist niet zielig als er geen wordt meegenomen.

Dat is precies de enige manier om het stoppen.

 

Maar je hebt gelijk dat ze toch wel worden gefokt.

Er zijn genoeg mensen die het totaal niet uitmaakt hoe een nestje is ontstaan.

Als ze maar een leuk pupje hebben, zo'n leuke kruising die lijkt gemaakt voor hun leven in de stad.

Verder zal het hun allemaal een worst zijn, hun pupje krijgt toch een fantastisch leven met veel liefde.

Dus wat zou dan het probleem zijn?

 

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oud topic O-)

Oh ja.
En de kruising is walgelijk en uit het zieke brein van de mens ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik mis hier een groot ding bij iedereen..die honden worden gefokt of je er nu tegen bent of niet het gebeurt toch. Dan is het pas zielig als er geen meegenomen wordt die een leuk lief zorgzaam baasje krijgt?! Je kan wel makkelijk commentaarf geven en ik begrijp de insteek ook wel dus laat die opmerkingen maar achterwege.  Maar denk goed na voor je zegt tegen andere mensen dst ze niks moeten doen of zon hond niet moeten kopen omdat ze zo belachelijk gefokt worden. Zou je een kind niet adopteren omdat die slecht behandelt is ? Juist wel om te zorgen dat het beestje wat toch al leeft een fantastisch leven krijgt met heel veel liefde. Makkelijk zeggen dat iemand naief is, maar zo gek is t nog niet eens. ;-)  "

 Waarom er geen kopen? Omdat je zo plaats maakt voor weer een nieuw nestje denk ook eens aan de ouderhonden die worden zo maar vergeten :(

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik mis hier een groot ding bij iedereen..die honden worden gefokt of je er nu tegen bent of niet het gebeurt toch. Dan is het pas zielig als er geen meegenomen wordt die een leuk lief zorgzaam baasje krijgt?! Je kan wel makkelijk commentaarf geven en ik begrijp de insteek ook wel dus laat die opmerkingen maar achterwege.  Maar denk goed na voor je zegt tegen andere mensen dst ze niks moeten doen of zon hond niet moeten kopen omdat ze zo belachelijk gefokt worden. Zou je een kind niet adopteren omdat die slecht behandelt is ? Juist wel om te zorgen dat het beestje wat toch al leeft een fantastisch leven krijgt met heel veel liefde. Makkelijk zeggen dat iemand naief is, maar zo gek is t nog niet eens. ;-)  "

 

 

Dit meen hè toch niet echt hè? Adoptie van een kind vergelijken met een mislukte kruising hond?? Vind ik erg grof!!

Mike (Gast)

Jullie roepen nou allemaal wel dat het walgelijk is en zo slecht en weet ik veel allemaal maar vergeten jullie niet even dat bijna geen enkele hond nog ras zuiver is.

 

Daarbij een hond nemen voor eigen plezier ?,Doet me een beetje denken aan de 19de eeuw, Toen iedereen het nodig vond om een mens in huis te hebben.

Jullie maken je hondje afhankelijk van je dus ik vind dat jullie stelletje hypocrieten waarvan minstens 20% de beesten slaan als ze pissen in huis niks te klagen hebben

 

Owja nu word ik vast uitgekaffert of mischien wel verwijderd erger nog mischien gebanned omdat ik dit allemaal zeg en jullie karakter aanval.

 

Naja helaas dan is dat maar zo maar word tijd dat honden eigenaren zoals jullie op hun plek worden gezet.

 

Doen allemaal zo lief voor maar vergeten ondertussen wel wat je aan het doen bent.

beesten horen niet in huis of bench of tuin die horen gewoon lekker vrij buiten te lopen maar aangezien we zo arrogant zijn als de neten kan dit niet meer omdat we de wereld geclaimed hebben.

 

Dan nog wel niet te spreken over het voer wat 99% van de honden eigenaren geeft is gewoon hond en doden kat das je maakt nog kanibalen van ze ook

 

 

TL;DR

 

Niet zo hypocriet doen en eerst is kijken wat je zelf aan het doen bent 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kruisingen of rashonden? De schotse collie is ontstaan uit: o.a. newfoundlander, schotse terriër, engelse setter, barsoi.

 

Wat is een ras hond? Wat is een kruising? 

 

Alle honden zijn afkomstig van de wolf, door kruisingen ontstonden er verschillende honden met een zelfde uiterlijk. 

 

Ik denk niet dat het kruisingen op zich een probleem is. Wat het echte probleem is dat mensen veel geld willen verdienen met het fokken van honden. Dat gaat ten koste van de gezondheid en welzijn van teven en pups.

 

Juist door inmengen van nieuw bloed, kan je een ras gezonder maken. Door het bij een ras te houden, krijg je te weinig variatie in de genen.

 

Kruisen is nog niet zo slecht, mits op een verantwoorde manier. Maar geld dat niet voor elke hond waarmee gefokt wordt? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ten eerste is dit een forum dat tegen fysiek geweld is. Ten tweede is het niet het proble bij de pomsky dat ze rashonden zijn of niet dat maakt mij absoluut niet uit maar er zijn ten eerste al te veel ongezonde rashonden/kruisingen waarom er nog een ongezonde bij maken? Wij selecteren die kruisingen bv hus x pom om een schattig mini / tea cup husky te krijgen .. Zonder te kijken naar de gezondheid 

 

bv mopshond .. We willen een kleine hond met een platte neus .. Dus we maken honden met een platte neus maar we vergeten de gezondheid want we hebben honden geselecteerd met een platte neus maar niet met een korter gehemelte dus gevolg ongezonde platte neuze met een te lang gehemelte 

 

 

Over dat honden in het wild moeten leven .. Weet ik niet ga eens kijken naar wilde honde .. Hoe die eruit zien? Een hond is een gedomisticeerd dier hun emotionele is ook sterk ontwikkeld .. Dus of mijn huishond gelukkiger gaat zijn in het wild daar ben ik niet zo zeker van. Uiteraard spreek ik dan niet over honden die hun dagen moeten slijten in de bench 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mike ( gast )


Er zijn genoeg walgelijke kruisingen.
Kruisingen door de mode om het zo maar te noemen.
Echter werden honden ( voornamelijk de werklijn ) al jaren en jaren terug al gekruist.
Ik zie zelf liever ook raszuivere honden.

Ik weet niet waar je de gedachte vandaan haalt , maar hier worden honden niét geslagen om wát dan ook niet!

Al ver ver voor jou geboorte werden er al honden gehouden.
Voor de jacht, bescherming en ja ook voor gezeldschap.

En kanibalen van ze maken??
Denk hij dat ze vroeger brokken konden halen in de winkel? Echt niet.
Ze kregen resten of vlees.

De hp leden hier hebben allemaal honden waar ze veel van houden ( maatje voor het leven )
De honden krijgen liefde en alles wat ze verder nodig hebben.

Zelf heb je dus geen hond , jammer
De liefde die je van een hond kan krijgen......
Ik denk niet dat ze erg ongelukkig zijn omdat wij ze geclaimd ( gekocht dus ) hebben.




B. (Gast)

Seeg, doe daar toch niet zo moeilijk over. Als Kim een pomsky wil, laat haar dan. Je kan niet ontkennen dat het geen super schattige hondjes zijn. En van die 2 karakters. Elke hond krijg je opgeleerd, dat ligt volledig aan het baasje.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Seeg, doe daar toch niet zo moeilijk over. Als Kim een pomsky wil, laat haar dan. Je kan niet ontkennen dat het geen super schattige hondjes zijn. En van die 2 karakters. Elke hond krijg je opgeleerd, dat ligt volledig aan het baasje. "

 



Het gaat er niet om of het een leuk, lief hondje is (want lief en schattig zijn de Pomsky's zeker!) maar om de achtergrond van het hondje. Zou jij voor een lief, pluizig hondje uit de broodfok gaan, wetende dat zijn ouders doodziek en ongelukkig in een hokje zitten?
Zou jij voor een bepaald hondje gaan, wetende dat het een onverstandige kruising is..?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Seeg, doe daar toch niet zo moeilijk over. Als Kim een pomsky wil, laat haar dan. Je kan niet ontkennen dat het geen super schattige hondjes zijn. En van die 2 karakters. Elke hond krijg je opgeleerd, dat ligt volledig aan het baasje. "

 

Dan ga je er dus al vanuit dat het een gezond hondje zal zijn.

Dat is nog maar de vraag als je die uit de br00dfok haalt.

Soms heb je geluk maar vele puppy's die daar vandaan komen leven niet zo lang, of zo gezond dat ze opgeleerd kunnen worden.

Ja, je kunt ze opleren voor bezoeken aan de dierenarts.

 

Daarbij, als jij blijkbaar zo'n dierenliefhebber bent?

Dan wil je toch liever een puppy die uit een goed nest komt.

Eén waarvan de ouders ook een goed leven hebben en waar zorgvuldig mee wordt omgegaan.

 

Dat is namelijk waar het allemaal om draait.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Jullie roepen nou allemaal wel dat het walgelijk is en zo slecht en weet ik veel allemaal maar vergeten jullie niet even dat bijna geen enkele hond nog ras zuiver is.
 
Daarbij een hond nemen voor eigen plezier ?,Doet me een beetje denken aan de 19de eeuw, Toen iedereen het nodig vond om een mens in huis te hebben.Jullie maken je hondje afhankelijk van je dus ik vind dat jullie stelletje hypocrieten waarvan minstens 20% de beesten slaan als ze pissen in huis niks te klagen hebben
 
Owja nu word ik vast uitgekaffert of mischien wel verwijderd erger nog mischien gebanned omdat ik dit allemaal zeg en jullie karakter aanval.
 
Naja helaas dan is dat maar zo maar word tijd dat honden eigenaren zoals jullie op hun plek worden gezet.
 
Doen allemaal zo lief voor maar vergeten ondertussen wel wat je aan het doen bent.
beesten horen niet in huis of bench of tuin die horen gewoon lekker vrij buiten te lopen maar aangezien we zo arrogant zijn als de neten kan dit niet meer omdat we de wereld geclaimed hebben.
 
Dan nog wel niet te spreken over het voer wat 99% van de honden eigenaren geeft is gewoon hond en doden kat das je maakt nog kanibalen van ze ook
 
 
TL;DR
 
Niet zo hypocriet doen en eerst is kijken wat je zelf aan het doen bent  "

 ??????????????

Anoniem (Gast)

Tsja van achter een beeld scherm zou ik ook kunnen zeggen dat ik ontzettend goed voor mijn hond ben, Maar dat zeggen de meeste mensen die dingen doen die niet mogen.

 

Daarbij ook al is het lang lang geleden dat honden tam gemaakt wrden doet er niet toe.

 

Je zegt het zelf al ze werden voor werk ingezet om te doen wat wij niet willen doen A.K.A 19de eeuw deden we dat ook bij de zwarte man.

 

Begrijp me niet verkeerd hoor ieder zijn ding en natuurlijk kan je een hond niet zomaar op straat gooien want dat is er allang uitgefokt een hond weet nu amper nog hoe ze moeten overleven  <-- dat bedoel ik dus met afhankelijk gemaakt van de mens.

 

Wat betreft het idee van kanibalen een hond zou nooit een hond eten in het wild tenzij laatste red middel, maar nu maskeren wij alle smaken en noemen het kip ofzo "doe wat research hierin. 

 

Verder heb ik een hond geadopteerd omdat er van die losers bestaan die dus denken even een hondje te nemen en hem vervolgens de straat op pleuren "excuses voor taalgrbuik" maar heb er dan ook geen andere worden voor

 

Ook al is dit een forum voor zogenaamde honden lief hebbers betekend het niet dat per definitie iedereen die hier is aangemeld goed zijn voor hun hond of ander huisdier 

 

Dit bedoel ik dus met hypocriet zijn we nemen met zn alle huisdieren omdat het leuk is en we er een buddy bij willen hebben maar een hond is nooit je beste vriend het blijft een beest die jullie "de mens" afhankelijk hebben gemaakt van de mens.

 

 

 

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

gast Mike, de reacties die je geeft hebben inhoudelijk weinig te maken met dit topic. Het gaat hier om de kruising pomeriaan x husky, niet over of we allemaal wel echt zulke dierenliefhebbers zijn als dat we ons voordoen.

 

Om verdere discussie hierover te voorkomen willen we je vragen om het bij het onderwerp te houden.

 

Met vriendelijke groet,

het Moderatorteam.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Tsja van achter een beeld scherm zou ik ook kunnen zeggen dat ik ontzettend goed voor mijn hond ben, Maar dat zeggen de meeste mensen die dingen doen die niet mogen.
 
Daarbij ook al is het lang lang geleden dat honden tam gemaakt wrden doet er niet toe.
 
Je zegt het zelf al ze werden voor werk ingezet om te doen wat wij niet willen doen A.K.A 19de eeuw deden we dat ook bij de zwarte man.
 
Begrijp me niet verkeerd hoor ieder zijn ding en natuurlijk kan je een hond niet zomaar op straat gooien want dat is er allang uitgefokt een hond weet nu amper nog hoe ze moeten overleven  <-- dat bedoel ik dus met afhankelijk gemaakt van de mens.
 
Wat betreft het idee van kanibalen een hond zou nooit een hond eten in het wild tenzij laatste red middel, maar nu maskeren wij alle smaken en noemen het kip ofzo "doe wat research hierin. 
 
Verder heb ik een hond geadopteerd omdat er van die losers bestaan die dus denken even een hondje te nemen en hem vervolgens de straat op pleuren "excuses voor taalgrbuik" maar heb er dan ook geen andere worden voor
 
Ook al is dit een forum voor zogenaamde honden lief hebbers betekend het niet dat per definitie iedereen die hier is aangemeld goed zijn voor hun hond of ander huisdier 
 
Dit bedoel ik dus met hypocriet zijn we nemen met zn alle huisdieren omdat het leuk is en we er een buddy bij willen hebben maar een hond is nooit je beste vriend het blijft een beest die jullie "de mens" afhankelijk hebben gemaakt van de mens.
 
 
 
 
  "

Ik had niet gedacht dat jezelf een hond had.. Weet je wel hoe honden ontstaan zijn? Het is zelfs niet duidelijk of de wolf tot de mens kwam of de mens tot de wolf .. Wij hebben nooit bewust een dier gemaakt met flaporen .. Wij ( mens en wolf) zijn tot elkaar toe gegroeid en doordat wolven ( voor vossen geld dat ook) tammer worden en dus tamme wolven voortplanten en zo verder en verder verandert het uiterlijk automatisch .. Rechter voorhoofd , flap oren ,... 

 

Dan na zo veel jaren ( heel veel jaren ) zagen we wel nut in de honden, jacht , werk ,.. Honden en dan is het helemaal mis gegaan en hebben we honden gecreëerd omdat we bepaalde uiterlijke kenmerken wilden , platneuzen , extreem grote /kleine honden , lange honden , ridge op de rug , ... 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De wolf waaruit de hond is ontstaan bestaat al lang niet meer.

De wolf van nu is niet te vergelijken met de wolvensoorten van heel lang geleden.

Toen had je natuurlijk ook veel verschillende soorten wolven, in koude landen zag de wolf er heel anders uit dan bijvoorbeeld een wolf die leefde in bergen.

Allemaal hadden ze hun eigen uiterlijk en eigenschappen (groter, kleiner, kortere/langere vacht, gedrag etc) om te kunnen overleven in een bepaald gebied.

En uit al die verschillende soorten wolven zijn ook alle verschillende rassen ontstaan.

En de wolvensoorten van toen zijn ondertussen ook veranderd en andere soorten uitgestorven.

 

Dus het is ook echte onzin om de wolf van nu als voorbeeld te stellen, dat de hond daar vanaf zou stammen.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 10 12 3 4 5 6 7 8 910
Volgende forumvraag: Newfoundlander grijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^