de pomsky pomeriaan x husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"
Heb het hierboven al eens gezegd, maar het zijn net de hondenliefhebbers die bij veel rassen voor zoveel problemen hebben gezorgd. De Bulldog ziet er nu zo uit omdat de stamboomfokkers, de keurmeesters, de rasverenigingen en de liefhebbers (like you) graag een vrij normale hond wilden omvormen tot de extreme hond die we nu hebben. 

Dan vind ik iemand die een pom met een husky kruist, en daaruit hondjes met een normale lichaamsbouw krijgt, heel wat meer dierenvriend dan iemand die bulldogs gaat fokken.

Broodfokkers verkopen waar er vraag naar is. Die volgen de markt, maar bepalen die niet. "


Ik bedoel dus mensen zoals ons, niet mensen zoals barbie (noem wel heel extreem voorbeeld, maargoed)
Ik vind dat hp mensen tenminste verstand hebben, en dus wel meerdere... natuurlijk zijn er mensen die t geweldig vinden, maar bedoelde met hondenliefhebbers zoals ons... die wel beter weten

Ik ben sowieso al niet eens met bulldogs.. totaal niet nodig
Maar broodfokkers, normale fokkers, hondenshows en inderdaad een groot deel van de bevolking denken niet na over de gevolgen van honden als je dingen gaat toevoegen voor de mooiheid

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Ik bedoel dus mensen zoals ons, niet mensen zoals barbie (noem wel heel extreem voorbeeld, maargoed)
Ik vind dat hp mensen tenminste verstand hebben, en dus wel meerdere... natuurlijk zijn er mensen die t geweldig vinden, maar bedoelde met hondenliefhebbers zoals ons... die wel beter weten

Ik ben sowieso al niet eens met bulldogs.. totaal niet nodig
Maar broodfokkers, normale fokkers, hondenshows en inderdaad een groot deel van de bevolking denken niet na over de gevolgen van honden als je dingen gaat toevoegen voor de mooiheid

"


.Hondenliefhebbers, ook op hp, kunnen een blinde vlek hebben. Juist vanwege hun liefde voor de hond...

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

"
Verder worden meestal zo'n "nieuwe" kruising verkocht door broodfokkers zoals husky x herder,... De forumleden zijn dan ook bang dat pomsky liefhebber hun hond gaan halen bij broodfokkers "


Maar zo'n kruising word niet populair door broodfokkers. Dat word populair door goede fokkers die hun ras positief naar voren kunnen brengen en er veel tijd en moeite in steken om het te promoten. Anders word het nooit bekend, en wat niet bekend is word ook niet populair. De mensen moeten immers het ras kennen alvorens ze erachter gaan zoeken. En als iemand in een puppywinkel komt en de keuze heeft tussen een bv een pommetje (dat de meeste mensen wel kennen als een echte rashond) of een kruising voor dezelfde prijs, dan zullen er maar weinig zijn die voor de kruising gaan gaan, ook al zien die er even schattig uit. Een broodfokker fokt en verkoopt de honden waar het meeste aan te verdienen valt. En voor hen is pom x pom een veel veiligere verparing dan pom x husky. Bij de eerste zijn ze zeker dat ze binnen no-time al de pups kwijt zijn, bij de tweede kunnen ze daar enkel maar op hopen.

Eenmaal het bekend is zullen er wel genoeg broodfokkers zijn die het ook gaan fokken, maar dat heb je bij alle rassen. 

Neem de Klee Kai als voorbeeld. Fokbeleid word geheel door 1 persoon geleid. Hij bepaald van alle honden welke verparingen er worden gedaan. Honden als huisdier worden enkel gecastreerd verkocht, de overige honden onder strict contract. Dit totdat het ras is zoals het bedoeld is, en er genoeg verschillende bloedlijnen zijn. En ze hebben de steun en hulp van verschillende genetici. Kun je toch moeilijk gaan zeggen dat zo'n ras op een slechte manier ontwikkeld word. 
En ja, er zijn er anderen die onafhankelijk een eigen fokprogramma zijn opgestart, en die maar wat aanmodderen. Maar ik vind dan niet dat je diegene die het ras hebben bedacht (ook al was dat per toeval) en er nu werk van maken om het zo goed mogelijk te ontwikkelen moet gaan verantwoordelijk stellen voor wat sommige anderen doen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/537237_523188701103558_1325415174_n.jpg

wat denken jullie hier nu van..? "


Twee dingen: 

1) wat een schattige Finse lappenhond! Ik vind dat fantastische honden. 

2) wat is in vredesnaam een 'pomsky'? 

Toegegeven, ik zag hem al eerder voorbij komen op het internet en toen waren dit mijn eerste gedachten. ;-) 

Lees voor de grap eens deze lijst door, je lacht je dood met al die domme namen: 
dogbreedinfo list of hybrid dogs, designer dogs, boutique dogs 

De Alaskan klee kai is tenminste nog inventief, iets origineels.

honden page profiel Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3 3 doggies

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Vind de klee kai nou ook niet het beste idee.... heeft een bepaalde werklust maar kan dit fysiek niet aan... erg triest eerder. Ook puur weer voor uiterlijk gefokt en niet voor doeleinden.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"

Simpel, de meeste mensen willen geen tijd vrijmaken om de hond te geven wat hij nodig heeft. Als ze 's avonds van het werk thuis komen willen ze in hun zetel gaan zitten, en niet nog 2 uur in de regen en de koude met hun hond gaan wandelen. En een hond die fysiek en mentaal niet genoeg uitdaging krijgt word vervelend en destructief en moet dan natuurlijk weg. 
En waarom zou een terriër x drijver een slechte kruising zijn? Ja, zijn hondjes die veel stimulatie nodig hebben, maar zijn ook zalige hondjes om een sport met te gaan doen. Kun je echt alle richtingen met uit. Maar probleem is dan dat veel mensen niet nadenken over welke hond ze in huis halen. Er word tegenwoordig vrijwel niet meer gekeken naar het karakter, of de hond in het leven van de eigenaar past... 
Mijn Basenji werd door de meeste mensen ook een verschrikkelijk ras gevonden. Extreem koppig, extreme jachtdrift, luistert voor geen meter als ie er zelf geen zin in heeft, is niet altijd sociaal naar andere honden en mensen, breekt het hele huis af als hij niet dagelijks genoeg kan rennen. Maar voor een eigenaar die weet wat hij in huis haalt, weet hoe hij ermee om moet gaan en er de tijd voor vrij wil maken kunnen het geweldige hondjes zijn. 90% van de hondenbezitters zal het zich beklagen als ze dat ras in huis halen, maar voor de overige 10% zijn het droomhondjes. Zouden ze dan niet meer gefokt mogen worden omdat het merendeel er geen weg mee kan? "


precies en nu wordt er dus nog meer eerst naar het uiterlijk gekeken ipv eerst welke behoefte een hond heeft.

en daarbij als mensen die hun hond in de dierenwinkel kopen de keuze hebben tussen een hond die de buurman ook heeft of bijna dezelfde maar dan nog schattiger kwa uiterlijk en die er altijd als een pup met b;auwe oogjes dan kiezen die mensen voor het laatste.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Maar zo'n kruising word niet populair door broodfokkers. Dat word populair door goede fokkers die hun ras positief naar voren kunnen brengen en er veel tijd en moeite in steken om het te promoten. Anders word het nooit bekend, en wat niet bekend is word ook niet populair. De mensen moeten immers het ras kennen alvorens ze erachter gaan zoeken. En als iemand in een puppywinkel komt en de keuze heeft tussen een bv een pommetje (dat de meeste mensen wel kennen als een echte rashond) of een kruising voor dezelfde prijs, dan zullen er maar weinig zijn die voor de kruising gaan gaan, ook al zien die er even schattig uit. Een broodfokker fokt en verkoopt de honden waar het meeste aan te verdienen valt. En voor hen is pom x pom een veel veiligere verparing dan pom x husky. Bij de eerste zijn ze zeker dat ze binnen no-time al de pups kwijt zijn, bij de tweede kunnen ze daar enkel maar op hopen. "


Zo, dan vergis jij je toch echt in de kracht van het internet. Kijk maar naar de foto van de lappenhond waar dit hele topic over gaat. Er was een gek die dat op een huskyxpomeranian vond lijken en moet je zien hoe massaal die gedachte zich verspreid heeft. Je zou het hele zooitje kunnen vergelijken met zogenaamde boomers, er zijn zo goed als géén verantwoorde fokkers van, toch kent iedereen ze. Zulke hypes kunnen hartstikke goed begonnen zijn door pretnesten of brood-fokkers, en vervolgens zijn zowel de media als reclame door 'kopers' al voldoende. 

Maar ik denk (even op je vorige reactie doelend) dat je het nogal vanuit slechts één perspectief bekijkt. Het is een heuse combinatie van factoren waardoor velen tegen dit designer breed zijn; van het feit dat de kruising geen 'doel' heeft, tot de reusachtige verschillen in grootte van beide rassen en alle mogelijke gevolgen van zo'n mix, en dan natuurlijk dat ze enkel voor het uiterlijk gefokt zijn. Je snapt wat er dan gebeurt? Genoeg mensen die een husky 'te energiek' of 'te groot' vinden denken dan dat deze mini look-a-like de perfecte schoothond is. En laat het nou juist ook zeer werklustige honden zijn..

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik zag op marktplaats een advertentie met de tekst : ik zoek een pomsky en dan die foto erbij die hier ook is geplaatst . Echt te gek voor woorden waarom zou je überhaupt zo'n kruising willen die zo onverantwoord is .. In het verschil in grootte maar ook in karakter !
Ik snap niet wie gaat denken van hey die kan ik wel kruisen ;-)
het is hier al vaker gezegt en daar sluit ik me ook bij aan !

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

" Ik zag op marktplaats een advertentie met de tekst : ik zoek een pomsky en dan die foto erbij die hier ook is geplaatst . Echt te gek voor woorden waarom zou je überhaupt zo'n kruising willen die zo onverantwoord is .. In het verschil in grootte maar ook in karakter !
Ik snap niet wie gaat denken van hey die kan ik wel kruisen ;-)
het is hier al vaker gezegt en daar sluit ik me ook bij aan ! "


Omdat het zo superschattig is! ....

Tis niet voor niks dat mensen ook helemaal gek zijn geworden van de teacup Chihuahua.
Gewoon weer de zoveelste mode trent omdat het er leuk uit ziet.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Maar ik denk (even op je vorige reactie doelend) dat je het nogal vanuit slechts één perspectief bekijkt. Het is een heuse combinatie van factoren waardoor velen tegen dit designer breed zijn; van het feit dat de kruising geen 'doel' heeft, tot de reusachtige verschillen in grootte van beide rassen en alle mogelijke gevolgen van zo'n mix, en dan natuurlijk dat ze enkel voor het uiterlijk gefokt zijn. Je snapt wat er dan gebeurt? Genoeg mensen die een husky 'te energiek' of 'te groot' vinden denken dan dat deze mini look-a-like de perfecte schoothond is. En laat het nou juist ook zeer werklustige honden zijn.. "


Nee hoor, ik vond net dat het hier nogal sterk vanuit 1 perspectief bekeken werd, daarom dat ik een andere mogelijkheid (het dus wel doordacht fokken) wilde opperen om aan te tonen dat het niet altijd zo zwart-wit is als het lijkt te zijn. Ik heb ook nergens gezegd dat ik deze kruising goedkeur, of dat ik het er mee eens ben. Maar ik sluit de mogelijkheid niet uit dat er wel een aantal goede fokkers zouden kunnen zijn die hun uiterste best proberen te doen om hier een gezond ras van te maken met een karakter dat geschikt is voor een huishond, net zoals ze bv met de Klee Kai proberen te doen. Zoals ik ook al zei, ik kende de 'pomsky' niet eens, en weet er ook helemaal niets van af.
De Klee Kai volg ik al wel een jaar of 5, puur uit nieuwsgierigheid hoe lang het zou duren voordat ze de gewenste karaktereigenschappen en uniformiteit in het ras verkrijgen. En daarvan durf ik zeggen dat als ze slagen in hun opzet, dat dat een als ras een heel leuk gezelschapshondje zou kunnen worden voor sportieve mensen die vallen voor het poolhondenuiterlijk maar niet de tijd en ruimte hebben om een husky of mal te houden. 
En ja, ik heb een hele tijd gewerkt als professioneel trainer voor sledehonden (van  Robert Sørlie, 2 x Iditarod winnaar)  . Heb een kleine 30000 km op de slee gestaan dus weet wel wat voor karakter alaskans hebben en wat ze verlangen qua fysieke arbeid. En ik zie ook dat de Klee Kai met een heel stuk minder tevreden is. Het karakter is bij dat ras dan ook het belangrijkste criterium waarnaar gekeken word op dit moment.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Er zullen inderdaad heus wel een aantal fokkers zijn die hier zich eventueel in zouden verdiepen.

Het probleem is alleen dat er teveel mensen zijn die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en dus niet op zoek gaan naar een fokker die zijn best doet voor een gezonde hond.

Het is toch veel makkelijker om je pup online te bestellen en dat ie nog word thuis bezorgd ook!
En dat voor 3x minder geld dan een goede fokker.

Plus dat een goede fokker wachtlijst heeft en een broodfokker ze bij wijze van uit het schap trekt en per direct opstuurt.

Broodfok is te verleidelijk!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" mensen die vallen voor het poolhondenuiterlijk maar niet de tijd en ruimte hebben om een husky of mal te houden. 
"


Daar zeg je het! Moeten we het goedvinden dat voor dit soort mensen honden ontworpen worden?
Ik wil een poolhond maar ik heb geen tijd? Euh!!!

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Echt te gek voor woorden waarom zou je überhaupt zo'n kruising willen die zo onverantwoord is .. In het verschil in grootte maar ook in karakter !
Ik snap niet wie gaat denken van hey die kan ik wel kruisen ;-)
het is hier al vaker gezegt en daar sluit ik me ook bij aan ! "


Snap niet dat iedereen hier zegt dat er zoveel verschil in karakter zit? Karakter is net bijna gelijk. 
De Pom komt uit dezelfde streken als de Husky, met dezelfde voorouders in de vroege lijnen. 150 jaar geleden waren ze nog bijna van gelijke grootte ook. Poms wogen toen tussen de 15 en de 25kg! Is koningin Victoria geweest die op een jaar of 50 tijd, dat gewicht heeft teruggebracht tot een 2,5kg. En hoe heeft ze dat gedaan? Op dezelfde manier als dat nu dan de pomsky gefokt zou worden. Maar dan met de focus op kleiner ipv hier op iets groter. 

En nu hoor je toch niemand meer klagen over dat de poms nooit gefokt hadden mogen worden? Net zoals je binnen x-aantal jaar (als het ras een succes zou worden) niemand meer zult horen over dat het een schande is hoe de pomsky (dan misschien met stamboom en winnaar van Cruffts) is ontstaan.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"

Nee hoor, ik vond net dat het hier nogal sterk vanuit 1 perspectief bekeken werd, daarom dat ik een andere mogelijkheid (het dus wel doordacht fokken) wilde opperen om aan te tonen dat het niet altijd zo zwart-wit is als het lijkt te zijn. Ik heb ook nergens gezegd dat ik deze kruising goedkeur, of dat ik het er mee eens ben. Maar ik sluit de mogelijkheid niet uit dat er wel een aantal goede fokkers zouden kunnen zijn die hun uiterste best proberen te doen om hier een gezond ras van te maken met een karakter dat geschikt is voor een huishond, net zoals ze bv met de Klee Kai proberen te doen. Zoals ik ook al zei, ik kende de 'pomsky' niet eens, en weet er ook helemaal niets van af.
De Klee Kai volg ik al wel een jaar of 5, puur uit nieuwsgierigheid hoe lang het zou duren voordat ze de gewenste karaktereigenschappen en uniformiteit in het ras verkrijgen. En daarvan durf ik zeggen dat als ze slagen in hun opzet, dat dat een als ras een heel leuk gezelschapshondje zou kunnen worden voor sportieve mensen die vallen voor het poolhondenuiterlijk maar niet de tijd en ruimte hebben om een husky of mal te houden. 
En ja, ik heb een hele tijd gewerkt als professioneel trainer voor sledehonden (van Robert Sørlie, 2 x Iditarod winnaar) . Heb een kleine 30000 km op de slee gestaan dus weet wel wat voor karakter alaskans hebben en wat ze verlangen qua fysieke arbeid. En ik zie ook dat de Klee Kai met een heel stuk minder tevreden is. Het karakter is bij dat ras dan ook het belangrijkste criterium waarnaar gekeken word op dit moment. "


.je kan een alaskan hound niet echt vergelijken met een husky vind ik, die zijn echt een stuk makkelijker.
en daarbij die worden zelden als gewoon huishond verkocht.

een de kruisingen waar het hierover gaat wel en ook die worden voor het uiterlijk gefokt, alskans totaal niet.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

"

Daar zeg je het! Moeten we het goedvinden dat voor dit soort mensen honden ontworpen worden?
Ik wil een poolhond maar ik heb geen tijd? Euh!!! "


Waarom niet? Als je eerlijk bent dan moet je ook toegeven dat er in onze huidige verstedelijkte maatschappij niet echt ruimte meer is om een poolhond op een goede manier te houden, laat staan een heel span. 
Waarom dan niet van die honden ook een kleiner model maken dat beter is aangepast aan onze leefsituaties? Dan kunnen mensen die toch graag een poolhond hebben er ook eentje nemen die er op lijkt, een beetje hetzelfde karakter heeft maar met de scherpe kantjes er wat af en die al tevreden zijn met een goede wandeling in plaats van uren te moeten rennen alvorens voldaan te zijn. 
Zou al heel wat dierenleed minder zijn denk ik. Want nu zijn er nog te veel mensen die toch een poolhond kopen al kunnen ze de hond niet bieden wat ie nodig heeft. Waarom ze niet een geschiktere optie bieden?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"

Waarom niet? Als je eerlijk bent dan moet je ook toegeven dat er in onze huidige verstedelijkte maatschappij niet echt ruimte meer is om een poolhond op een goede manier te houden, laat staan een heel span. 
Waarom dan niet van die honden ook een kleiner model maken dat beter is aangepast aan onze leefsituaties? Dan kunnen mensen die toch graag een poolhond hebben er ook eentje nemen die er op lijkt, een beetje hetzelfde karakter heeft maar met de scherpe kantjes er wat af en die al tevreden zijn met een goede wandeling in plaats van uren te moeten rennen alvorens voldaan te zijn. 
Zou al heel wat dierenleed minder zijn denk ik. Want nu zijn er nog te veel mensen die toch een poolhond kopen al kunnen ze de hond niet bieden wat ie nodig heeft. Waarom ze niet een geschiktere optie bieden? "


Omdat ik van mening ben dat, als iemand die niet geschikt is voor een poolhond er vooral niet moet aan beginnen. 
En niet omgekeerd: ik ben niet geschikt voor een poolhond maar oooh, wat is ie mooi, dus ik maak hem geschikt. Dat vind ik verwerpelijk.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" je kan een alaskan hound niet echt vergelijken met een husky vind ik, die zijn echt een stuk makkelijker.
en daarbij die worden zelden als gewoon huishond verkocht.

een de kruisingen waar het hierover gaat wel en ook die worden voor het uiterlijk gefokt, alskans totaal niet. "


Klee Kai is in de eerste plaats een kruising met een alaskan. Daarom ook de naam Alaskan Klee Kai. ;-)
Zijn hopen alaskans die als huishond gehouden worden. Kijk eens in Alaska, Canada, Noorden van Zweden, Noorwegen.... 90% van de huishonden die je daar ziet zijn alaskans (en elandhonden die nog wel een keer per jaar een paar dagen mee op jacht mogen). Hier zie je ze inderdaad niet vaak, maar dat wil niet zeggen dat ze elders niet gehouden worden.

Hier zie je ook zelden iemand met een lurcher als huishond, In Engeland en Schotland kom je ze op elke straathoek tegen. En is ook een kruising waarvan velen zeggen dat ze niet gefokt zouden mogen worden omdat ze zo verschillend zijn qua karakter, en dat ze niet te houden zouden zijn als huishond vanwege het jachtinstinct enzo. Maar kunnen ook gewoon leuke huishonden zijn, net als de alaskans.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"

Waarom niet? Als je eerlijk bent dan moet je ook toegeven dat er in onze huidige verstedelijkte maatschappij niet echt ruimte meer is om een poolhond op een goede manier te houden, laat staan een heel span. 
Waarom dan niet van die honden ook een kleiner model maken dat beter is aangepast aan onze leefsituaties? Dan kunnen mensen die toch graag een poolhond hebben er ook eentje nemen die er op lijkt, een beetje hetzelfde karakter heeft maar met de scherpe kantjes er wat af en die al tevreden zijn met een goede wandeling in plaats van uren te moeten rennen alvorens voldaan te zijn. 
Zou al heel wat dierenleed minder zijn denk ik. Want nu zijn er nog te veel mensen die toch een poolhond kopen al kunnen ze de hond niet bieden wat ie nodig heeft. Waarom ze niet een geschiktere optie bieden? "



ik denk dat die mensen beter naar de bart smit kunnen gaan dan. en een poolhond houden gaat hier prima hoor, zelfs 2 op een mini flatje gehad. en je neemt toch een hond voor het karakter en niet om het uiterlijk?
zou kwa uiterlijk ook wel een Shikoku of amerikaanse wolfhond willen maar weet dat ik daar absoluut niet geschikt voor ben, dat laat ik aan iemand over die wel de tijd en rust voor deze honden heeft.
en ja ik ben verhuisd voor mijn honden en als het weer kan komen er zeker wel 2 of 3 husky's bij in mijn rijtjeshuis.


al met al is dus wel duidelijk dat de hond de dupe is en wordt van wat mensen graag willen zien en niet kijken naar hun tekorten.

en mensen tegemoed komen?? waar blijft de hond in jouw verhaal?

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Omdat ik van mening ben dat, als iemand die niet geschikt is voor een poolhond er vooral niet moet aan beginnen. 
En niet omgekeerd: ik ben niet geschikt voor een poolhond maar oooh, wat is ie mooi, dus ik maak hem geschikt. Dat vind ik verwerpelijk. "


En waarom is dat verwerpelijk? Is dat niet bijna hetzelfde als wat sommige fokkers hebben gedaan die graag shows lopen? Oooh, wat zijn ze mooi, maar niet opvallend genoeg in de ring, dus we fokken ze wat breder want dat staat imposanter, wat minder hoog op de poten, want dat staat dan eleganter, en we zorgen er ook voor dat ze wat meer vacht krijgen, want dat maakt ze in het geheel mooier. Of ze nog kunnen werken of niet maakt niet veel uit, want dat doen we toch niet ermee. 
Maak de show husky (niet allemaal hoor, maar toch een groot deel) wat kleiner, en je hebt ook een Klee Kai, maar dan niet meer met het karakter dat eigen is aan de husky (want karakter van veel showlijnen is al lang niet meer wat het moet zijn), wat ze bij de Klee Kai nog wel proberen te behouden.

En ik zie veel liever dat iemand die persé een poolhond word dan zo'n designer poolhondje koopt, en dat tevreden kan houden zonder al te veel inspanning (want dat hebben de meeste mensen er toch niet voor over) dan een gewone poolhond die een miserabel leven leid

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" je neemt toch een hond voor het karakter en niet om het uiterlijk?
al met al is dus wel duidelijk dat de hond de dupe is en wordt van wat mensen graag willen zien en niet kijken naar hun tekorten.

en mensen tegemoed komen?? waar blijft de hond in jouw verhaal?

"


Jij koopt dan misschien wel een hond omwille van het karakter, maar de doorsnee mens doet dat niet. Die zien een mooie hond en willen er ook zo eentje. Die gaan niet eerst opzoeken wat de karaktereigenschappen zijn en wat die honden allemaal nodig hebben. 

Wat zou de hond te lijden hebben? Nu hebben ze te lijden als ze worden aangekocht door iemand die hun niet kan geven wat ze nodig hebben. Maar als er zo'n ras is dat met veel minder tevreden is, en daardoor wel veel beter kan gehouden worden door de doorsnee mens, is dat dan niet juist een verbetering in het leven van veel honden?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  De Klee Kai volg ik al wel een jaar of 5, puur uit nieuwsgierigheid hoe lang het zou duren voordat ze de gewenste karaktereigenschappen en uniformiteit in het ras verkrijgen. En daarvan durf ik zeggen dat als ze slagen in hun opzet, dat dat een als ras een heel leuk gezelschapshondje zou kunnen worden voor sportieve mensen die vallen voor het poolhondenuiterlijk maar niet de tijd en ruimte hebben om een husky of mal te houden.  "


Toen ik zo'n 3,4 jaar geleden contact had met een klee kai fokker uit California, wist die me anders wel te vertellen dat ze ondanks hun kleine(re) formaat grote honden zijn van binnen, dat veel bewegen een must is en dat ze absoluut niet onderschat mogen worden. De Siberische husky (met name showlijnen) kunnen perfect als huishond gehouden worden, mits er genoeg met ze ondernomen wordt. En dit hoeft echt niet gek veel te verschillen met de behoeften van een klee kai. Daarbij is 'ruimte' naar mijn mening geen goede factor in het wel of niet nemen van een hond, aangezien het huis net zo goed alleen als 'plek om te rusten' gebruikt kan worden. 

Als je een lijst van klee kai fokkers opent hoef je maar een deel langs te gaan en de woorden 'miniature husky' zul je vaak genoeg tegenkomen. Nou zijn de Siberische husky en de Alaskan husky beide relatief gezond, met bij de Alaskan hus nog een mooi grote genenpool aangezien we spreken van een type ipv een ras. Als ik nou even de vaker voorkomende erfelijke afwijkingen van klee kais erbij opzoek; Factor VII Deficiency, Patellar Luxation, Thyroid Disease, Cardiac problems, Ophthalmology problems, Retained baby teeth, Cryptorchidism. 

En dat zijn er een boel. Nou zijn husky's over het algemeen al 'pittige honden' voor de meesten, bij klee kais komt er dan nog tevens waaksheid en en vaakvoorkomende schuwheid naar vreemden om de hoek kijken. Het blijft een grote hond in een klein lichaam, en dat is nou eenmaal niet geschikt voor mensen die een lief schoothondje zoeken. 

Het blijft mij een raadsel waarom we steeds kleiner en kleiner willen gaan. What's next? Mini Duitse herders, toy Newfoundlander... Etc.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Jij koopt dan misschien wel een hond omwille van het karakter, maar de doorsnee mens doet dat niet. Die zien een mooie hond en willen er ook zo eentje. Die gaan niet eerst opzoeken wat de karaktereigenschappen zijn en wat die honden allemaal nodig hebben.  "


Hmm, naar mijn mening zou elk mens, ongeacht het ras van de hond die hij/zij wil, een passend karakter als belangrijkste prioriteit moeten stellen. 
Het lijkt me logisch dat iemand die 'ook zo'n mooie hond met blauwe ogen' wil, het waarschijnlijk uiteindelijk niet lang vol zou houden met een husky. Echter is dit bij alle rassen zo, of het nou gaat om een labrador, herder, chihuahua, noem maar op. Als men zich niet van tevoren inleest is de kans gewoon groot dat het fout gaat, mede daarom zitten de asielen zo vol. Iemand die een hond neemt en daarbij alleen naar het plaatje kijkt zal ook echt veel werk hebben aan een klee kai. 

En daarbij, ik kan me goed voorstellen dat de Alaskan klee kai met minder tevreden is dan de Alaskan husky, echter is de zorg voor een klee kai wél vergelijkbaar met dat van de Siberische hus (nogmaals, met name showlijn -waar ik nou ook geen groot fan van ben, maar dat terzijde- of een dual purpose lijn). Qua karakter kunnen klee kais echt wel een stuk pittiger zijn, wat ik in mijn vorige reactie al zei over waaksheid. Er zitten zoveel leuke hussen die nieuwe baasjes zoeken.. De toevoeging van dit jonge ras aan de hondenwereld blijft me dan ook onduidelijk.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De pom is toch niet kleiner gefokt Door er een ander ras tussen te gooien , ofwel?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
Jij koopt dan misschien wel een hond omwille van het karakter, maar de doorsnee mens doet dat niet.  "


En net dat hopen we hier op het forum te bereiken: mensen sensibiliseren. Over het bewust en verantwoord aanschaffen van een hond. Over zich in te lezen in het ras.
Kijk maar es naar alle topics die gaan over: "Wij willen een hond" of "Welk ras past bij ons". Daar wordt net steeds de nadruk gelegd over welke hond bij je zou passen qua aard en karakter, qua energie en verzorging, en niet: hoe je de hond zou kunnen omvormen tot ie past.

eddie de bock (Gast)

@ Liesbeth en de bende: dat is dus een aanname...

Anoniem (Gast)

luister mensen een pomsky is gewoon een ideaal ras hij blijft klein en schattig en is betrouwbaar en hij luister goed en hij gaat goed met kleine kinderen om WAT WIL JE NOG MEER ;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" @ Liesbeth en de bende: dat is dus een aanname...

say again?? "

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Leuke discussie :-)

Eigenlijk vind ik wel dat Tom een goed punt aanhaalt. Want om nu de Bulldog te nemen als voorbeeld.

Ik heb een standaard Amerikaan. Staat qua uiterlijk en karakter dichtbij het orgineel. Een zelfstandige, veelzijdige werkhond. Anno 2013 hoeven we onze honden geen koeien te laten vasthouden, op zwijnen te laten jagen, zijn er alarmsystemen in andere zaken om je bezittingen te beschermen...

De Engelse en Franse Bulldog zijn wat dat betreft dus een slimme uitvinding geweest om het zo maar te zeggen. Een midelere variant van. Kleiner dus veel minder krachtig, veel mildere karakters maar toch met de leuke Bulldog trekken. Jammer van het totaal mislukte uiterlijk en de vreselijke bijbehorende aandoeningen. Erg jammer. Maar het idee was en is niet gek of raar.

Werkhonden houden is namelijk niet zo makkelijk meer en aangezien veel mensen het inderdaad alleen maar voor het uiterlijk doen kwijnen er veel weg. Of dat nu een Amerikaanse Bulldog of een Husky is... Het gebeurt.

Wat zo'n fokker zegt over 'mini Husky' zal je altijd blijven houden. Hoe vaak hoor je niet EB en FB fokkers/eigenaren over hun zeer felle waakse helden. Atleten zijn het. Een atleet die zowat dood neervalt als het boven de 20 graden komt en het liefst de hele dag loopt te geinen...

Als dit goed uitpakt qua karakter en uiterlijk kan het eigenlijk alleen maar positief zijn voor de Husky. Als het mis gaat krijg je alleen maar meer dierenleed.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Leuke discussie :-)

Eigenlijk vind ik wel dat Tom een goed punt aanhaalt. Want om nu de Bulldog te nemen als voorbeeld.

Ik heb een standaard Amerikaan. Staat qua uiterlijk en karakter dichtbij het orgineel. Een zelfstandige, veelzijdige werkhond. Anno 2013 hoeven we onze honden geen koeien te laten vasthouden, op zwijnen te laten jagen, zijn er alarmsystemen in andere zaken om je bezittingen te beschermen...

De Engelse en Franse Bulldog zijn wat dat betreft dus een slimme uitvinding geweest om het zo maar te zeggen. Een midelere variant van. Kleiner dus veel minder krachtig, veel mildere karakters maar toch met de leuke Bulldog trekken. Jammer van het totaal mislukte uiterlijk en de vreselijke bijbehorende aandoeningen. Erg jammer. Maar het idee was en is niet gek of raar.

Werkhonden houden is namelijk niet zo makkelijk meer en aangezien veel mensen het inderdaad alleen maar voor het uiterlijk doen kwijnen er veel weg. Of dat nu een Amerikaanse Bulldog of een Husky is... Het gebeurt.

Wat zo'n fokker zegt over 'mini Husky' zal je altijd blijven houden. Hoe vaak hoor je niet EB en FB fokkers/eigenaren over hun zeer felle waakse helden. Atleten zijn het. Een atleet die zowat dood neervalt als het boven de 20 graden komt en het liefst de hele dag loopt te geinen...

Als dit goed uitpakt qua karakter en uiterlijk kan het eigenlijk alleen maar positief zijn voor de Husky. Als het mis gaat krijg je alleen maar meer dierenleed.

"


.maar je haalt het voorbeeld aan van de bulldog.. Wat ik dus al heel de tijd wil uitleggen ... De bulldog is alles behalve gezond... Dus ik snap je voorbeeld niet goed. Wat als de pomsky zoals de bull wordt? Niet gezond? 
Het idee erachter is tof... Moeten we meer doen... Zo een ongezond ras .. Ik snap het niet je moet het welzijn van het dier bovenop het plezier en " omdat ik zo'n hond wil " zetten vind ik

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de pomsky pomeriaan x husky " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 10 12 3 45 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Newfoundlander grijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^