Frustratie op de cursus....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Sorry, ik heb niet alles gelezen...

maar ik begrijp in ieder geval dat eigenlijk alles aan die nieuwe meneer ligt...
je bent toch zelf verantwoordelijk voor je hond, en jullie moeten het samen leren. dan moet je niet de schuld bij een ander gaan leggen...

misschien was het fijner voor jou als die man ze even liet snuffelen...maarja, wil hij dat niet, is dat niet zijn probleem maar moet jij daarmee omgaan.

en tja, ik was ook op cursus met mijn loopse teef, ik had ook betaald voor een dure cursus, en ga dan geen 3 weken missen...ook heel begrijpelijk toch?

ik wil niet gemeen klinken, absoluut niet, maar ik lees alleen maar dat alles aan anderen ligt..dat is ook niet echt eerlijk en netjes

jij moet er nu heel hard aan werken storm te kunnen houden, het gebeurt op de cursus, dus precies op de juiste plek want daar kun je meteen advies vragen, "hoe ga ik hier mee om??"

ga er lekker aan werken om storm op jou te laten richten en bij je houden. tennisbal erbij? of een flosje?

werk je met halsband of tuig? probeer anders eens de andere van de 2...ik had ook een druktemakertje op cursus, maar met een tuig ging het al eens tuk beter

en ja, soms, heb je er ook gewoon zo'n dag tussen zitten die al verloren is en het niets wordt..kan ook gebeuren, stel je verwachting wat bij en maak er het beste van

komt vast goed allemaal :-)

ik zag een tip om handschoenen te dragen, lijkt me niet zo'n gek idee als je hem anders niet houd

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik vind het raar dat je af geeft op iemand zijn hond omdat hij blijkbaar een gezond hondje heeft met normale lichamelijke functies. Ik denk dat duidelijk is dat je een probleem hebt met de eigenaar. De honden zullen het vast gezellig hebben met elkaar... Waar is de instructeur van de les? Die moet er toch voor zorgen dat de sfeer in de les goed blijft?
Op hondenshows mogen loopse teefjes ook worden geshowd. Dat is vast niet fijn voor vele reuen maar ze bestaan, doen hun ding en dat hoort er nu eenmaal bij. Je kunt niet verwachten dat in de toekomst iedere loopse teef aan de andere kant van het land wordt uitgelaten omdat jouw reu op haar zal reageren.
Ik ben meer krachttraining gaan doen om de honden onder controle te houden. Ook die van mij kunnen trekken als een gek maar nu kan ik ze net zo hard terug trekken en heb ik minder last van gewrichten.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Oké ik snap dat de mensen met een teef dit misschien zo oppakken, maar op onze cursus mogen geen loopse teven meedoen, dit weet iedereen en iedereen weet dit ook voor ze met de cursus beginnen, dus vandaar dat ik me er aan erger dat ze ondanks de regels toch een loopse teef meenemen. Ik heb totaal geen problemen met Storm als hij op straat een teef tegen komt die loops is of gaat worden. Dan wil hij al te graag spelen, maar ik krijg ook prima zijn aandacht als we weg gaan, voordat er gekke kruisingen ontstaan.

Ik geef ook echt niet alleen die man de schuld, echt niet. Ik kan ook beter leren omgaan met een trekkende hond, en het ligt ook zeker ergens aan mij.

Zaterdag ga ik dan ook iets anders meenemen dan zijn trainingskoekjes. Dan moet ik echt kaas of worst meenemen,, zodat hij weer extra voedselgericht word.

en ik gebruik een halfslip voor cursus. Buiten cursus heeft hij een brede leren band zonder slip.

De begeleiding op cursus deed er vorige week niet veel aan, maar zaterdag zeg ik er wel wat van mocht het weer feest zijn.

Kkrachttraining zou inderdaad niet zo verkeerd zijn!


Sorry voor de spelfouten, er zit hier een hyper hondje op schoot ;-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

prima ik begrijp het het is een grapje en als je het zo noemt en 'onschuldig' bedoelt moet je alles kunnen zeggen en  je mag er niet op reageren want anders ga je off topic.. 

Het geintje zelf was anders ook behoorlijk off topic en naar mijn mening behoorlijk ondoordacht en kortzichtig

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik snap wel dat het lastig kan zijn hoor, ik had er ook 1 die overal naartoe wilde, alles leuk vond...

maar beter kun je ook maar meteen trainen dit niet te doen, want je hond is straks nog sterker, en dan is het niet fijn als hij naar elke hond of mens toe moet..dus ik zou het eigenlijk direct al niet meer toestaan, aangelijnd

wat bij mij wel vaak hielp als het te werd, even uit de groep lopen, ff snuffelen, aandacht vragen en dan weer in de groep mengen...soms is dat blijven staan en wachten een beetje te saai of spannend. pak even een momentje voor jullie zelf en voeg je weer bij de groep...

ik snap je ook wel hoor...

ik moest examen doen met een loopse teef, ook niet tof...iedereen wenste mij door de grond en keek me weg haha, en voor mij was het ook niet leuk. maarja, het kan gebeuren, heb je niet in de hand. ik heb mn best gedaan dat anderen er zo min mogelijk last van hebben, en verwacht dan ook wel een beetje begrip voor mij..


honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ja ik ga er maar vanuit dat het goed komt..
ook met die meneer als hij blijft komen...

En lekker met Storm blijven trainen!

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Vind het wel erg knap dat je zo doorzet!
Het lijkt me niet makkelijk om met zo`n trekkende hond cursus te doen!

Misschien is het een tip om je hond helemaal niet meer te laten snuffelen aan de lijn, niet voor cursus maar ook niet op straat..*(het is zoiezo geen aanrader om aangelijnde honden te laten snuffelen)* Sky was in zn pubertijd ook zo`n doldwaze die naar elke hond toe wilde en die mocht het enkel los.. Nu een paar jaar verder weet hij dit ook, en toont ook weinig interesse in andere honden als hij vast zit. Jou hond wilde heel graag het nieuwe teefje begroeten, maar als ik die man was zou ik daar ook totaal niet van gediend zijn. Mijn hond mag het namelijk niet, weet ook niet beter dan dat het niet mag en ik kom daar voor cursus niet voor het snuffelen, dat doet ie maar in zn eigen tijd;-) Daarom zou ik helemaal niet blij zijn met een hond die zo druk op mijn hond afstormde.. 

Wat ik begrijp is dat je niet zeker wist of het teefje al loops was, miss was het teefje nog niet loops maar zat er tegenaan of was juist loops geweest. Ook dan zijn ze van die heerlijk ruikende projectielen voor reuen.. Vind het jammer dat de gene die les gaf je hier niet juist mee geholpen heeft! Voor jullie was dit miss juist een heel goed leermoment geweest!

Miss nog even contact opnemen met cursus, uitleggen waar je tegen aan liep zodat ze het volgende week met je kunnen oppakken?

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: aantal vraagjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^