Advies Cosmic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Tegen beter weten in, ondanks dat ik gezworen had hier nooit meer om advies te vragen, heb ik toch wat advies nodig m.b.t. Cosmic. Hier gaan ongetwijfeld lullige opmerkingen op komen dus ik betwijfel of ik de reacties zelf lees, of dat ik iemand via Facebook laat kijken zodat die mij de nuttige reacties door kan sturen. Ik sta nog steeds niet helemaal stevig in mijn schoenen, maar ik kom er alleen gewoon even niet uit..

Cosmic heeft, sinds Punk's dood, wat probleempjes..

Nummer een is alleen thuis blijven. Samen met Punk ging dat best goed, af en toe werd er even geblaft/gejankt, maar nooit lang. Maar sinds Punk er niet meer is gaat ze enorm te keer. Vorige week een kwartiertje boodschappen gedaan en ze heeft een kwartier lang gejankt, heb haar opgenomen. Hartverscheurend, als een huilende wolf. Heb de bench terug gezet en ben nu aan het oefenen. Steeds door de volgende deur, terug, en belonen, tot ik een paar minuutjes op straat sta. Dit gaat goed, op zich, gisteren tien minuutjes naar de friettent om de hoek geweest maar kon haar toen niet opnemen, mijn laptop doet het niet meer. Maar nu het een paar minuutjes goed gaat ben ik benieuwd of ik dit verder uit moet breiden, iedere dag twee minuutjes extra, of dat het kwartje nu gevallen is en ik een kwartiertje boodschappen kan gaan doen? (mijn koelkast is inmiddels erg leeg)

Nummer twee is haar angst. Eigenlijk voor alles, maar vooral voor andere honden. Honden waar ze voorheen ontzettend fijn mee speelde zijn ineens eng. Ze gaat op de grond zitten of liggen zodat ze niet goed besnuffelt kan worden, oortjes plat in haar nek, doodstil, tot de andere hond weer weg is. Als de andere hond niet weg gaat gilt ze. Ook zag ik haar gisterenavond haar lip op trekken, iets wat ze eerder nog niet gedaan heeft. (Uit frustratie?) is ze gisterenavond ook op een kleiner hondje gedoken nadat ze zelf besprongen was. Rughaar omhoog, iets wat ik absoluut niet van Cosmic gewend ben. Ik wil daarom ook ingrijpen voordat dit gedrag escaleert, maar hoe? De honden die we tegen komen lopen allemaal los (hoewel dat hier officieel niet mag) en het zijn stuk voor stuk leuke, sociale honden met leuke bijbehorende baasjes en vrouwtjes. Cosmic is zo'n beetje de enige die niet los loopt. Afstand houden is dus niet mogelijk. Ik vraag me af waarin ik in deze de beste beslissing maak. Haar het zelf uit laten zoeken? Ze was er eerder ook niet bang voor, en ze heeft ook eigenlijk geen reden om bang te zijn.. Bij haar hurken en haar geruststellen? De andere hond wegsturen? En dat dan aan de baasjes uitleggen, aangezien die altijd een praatje met me maken? Of hebben jullie nog andere opties? Het zijn echt.. nagenoeg alle honden. Honden die ze wekelijks ziet, honden die ze hier in de buurt bijna dagelijks ziet, alles..

Nummer drie is dat ze weer onzindelijk is, maar dit heb ik al eens overwonnen dus ik geloof dat dit wel goed gaat komen.

Met andere woorden.. Het is alsof we negen maanden terug in de tijd zijn en Cosmic weer is zoals ze was toen ik haar kreeg. Maar toen had ik een sterke, assertieve Punk naast me, en nu moeten Cosmic en ik er samen uit zien te komen. Wat advies is dus wel fijn.. Bedankt alvast..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Dan zal ik verder niet teveel zeggen, maar ik denk dat je echt helemaal back to basic moet, en met ieniemienie stapjes weer dingen aan moet gaan leren, vooral niet pushen of te snel gaan, want blijkbaar gaat dat niet.

dus vooral het alleen zijn, je kunt beter hele korte successen hebben, dan langere tijd maar het mis loopt.
dus echt minutenwerk, en heel langzaam uit gaan bouwen..forceer het niet, neem je tijd hiervoor.

maarja, soms moet je toch echt even naar de winkel ofzo, dat is gewoon niet anders.ik weet niet of een flinke wandeling en een lekkere kong of kluifje haar rustiger houdt?

wat de angst betreft...denk ik, dat sorry, jij even iets meer het leider zijn op je moet nemen...kan wel zijn dat alles bij jullie los loopt, maar punt 1, mag dat niet neem ik aan? punt 2, is dat blijkbaar voor cosmic heel moeilijk. waarom haar dat aandoen?
vraag mensne afstand te houden, dan kunt je tenminste voorzichtig aan gaan trianing met afstand houden en langzaam verkleinen. het komt nu over alsof je het haar maar uit laat zoeken, vandaar misschein dat ze zelf actie onderneemt, en dus op een hond dook..immers, los jij het niet op voor haar...

ik bedoel het echt niet verkeerd, maar zo lees ik het

vraag gewoon de mensen afstand te houden en geef cosmic ruimte, helemaal niet gek...immers mogen die honden allemaal niet overal loslopen. de rest van de buurt maakt dit nu maar jouw probleem, maar hun moeten de hond bij houden, klaar. sociaal of niet, voor jullie werkt het niet. geef dat gewoon aan

dan is het denk ik weer heel langzaam rust erin krijgen, dus alleen maar honden op afstand, en cosmic rustig en relaxed houden. dan kun je gaan verkleinen in de afstand..

in ieder geval, veel succes, zal niet meevallen allemaal..maar zoals ik lees hebben jullie het eerder gedaan samen, het kan nog wel een keer ;-)

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 3 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

Las het net op facebook al, ik heb hetzelfde met Jessie.
Ze heeft zich natuurlijk altijd op kunnen trekken aan Punk, nu moet ze het zelf doen.
Je moet het (angst)gedrag negeren, niet geruststellen, want dat beloon je het gedrag.

Wat betreft de uitval naar kleine hondjes, ik hoop ook op een antwoord.
Jessie is altijd leuk met andere honden, maar met name onzekere kleine hondjes lijkt ze 
te willen bijten? 
Precies wat jij omschrijft, haren overeind, iets waar ik de eerste keer dat het gebeurde echt van schrok.
Ik heb er ook al een keer een topic over geopend.
Ik denk dat werken aan het één vanzelf het tweede probleem oplost, alleen hoop ik gewoon niet dat het 
voor die tijd een keer escaleert?
Ik lees even mee.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik denk dat Cosmic heel erg op jouw gemoedtoestand reageert. Zie ik ook bij krullenmans hier als ik niet goed in mijn vel zit wordt hij ook hyper.

Dus.. probeer jezelf bij elkaar te rapen en dan kan niet een twee drie want Punk was heel belangrijk voor je en tot die tijd accepteer dat Cosmic het ook moeilijk heeft.
Ga op rustige tijden wandelen dus niet in de hondenspits in gebieden waar niet veel honden zijn. Zodat jullie alle twee rust hebben.

Geef jezelf en Cosmic de tijd.

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Ze de honden bij laten houden gaat moeilijk worden.. Buiten dat het sociale honden zijn, zijn het ook ongeleide projectielen die absoluut geen gehoor geven wanneer hun eigenaar ze roept. Het kwaad is dan dus al geschied.. Dit is wel inderdaad een plek waar ze niet los mogen, de groenstrook loopt ook langs een vrij drukke weg. Ik kan wel mezelf tussen Cosmic en de andere hond plaatsen, om zo ruimte te creeeren, of dat te proberen, toch. Alleen ben ik bang dat Cosmic dat opvat als, nondeju, m'n baas springt hier ineens voor me, zie je wel dat het eng is! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het haar tot op heden ook zelf heb laten uitzoeken, omdat ze al deze honden goed kent en leuk vindt, of vond, eigenlijk, en ik had gehoopt dat ze gewoon even wat onzeker was in de benadering maar uiteindelijk weer met ze ging spelen. Ik realiseer me nu (pas, traag van begrip) dat dit niet het geval is, en weet nu ook niet zo goed hoe ik de leiding moet nemen zonder haar angst te bevestigen. In principe zijn alle baasjes goed aanspreekbaar, dus ik ga sowieso eens vragen of ze me hiermee willen helpen door hun hond bij zich te houden, al betwijfel ik of ze dat doen, de meeste mensen hier hebben niet eens een riem bij zich.. Vanuit de flats rennen ze de groenstrook op, doen daar wat ze moeten doen, en gaan weer naar binnen.

Wat betreft het alleen zijn, d'r Kong heeft ze altijd zo leeg (ga nog even zoeken, geloof dat hier gisteren een topic was met echt moeilijke Kong recepten) en een kluif durf ik niet achter te laten bij haar, bang dat ze zich verslikt. Ik maak wel altijd van te voren een flinke wandeling, doe wat hondenpuzzels met haar, zorg dat alle ramen en gordijnen dicht zijn, laat de radio aan, maar dat lijkt allemaal niet zo te helpen..

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Dat sowieso, Cosmic is ubergevoelig.. Gisteren had ze een rotdag. Eerst zwierde ik per ongeluk tijdens het spelen een Kong tegen haar hoofd aan, waarna de Kong eng was, maar ik ook. Ze wilde niet meer binnen 2 meter van me komen dus het duurde even voordat ik haar op dat losloopveldje weer gevangen had.. Vervolgens haalde ik bij mijn moeder een brief op, en bleek dat een "in memoriam" brief van Punk te zijn. Ik weet niet waarom, maar ik zat daar in de auto, en ik zag dat briefje, en ineens kwam het door. Eindelijk. Punk is dood en komt niet meer terug. Heb het uit zitten schreeuwen in de auto, met een doodsbange Cosmic naast me die dacht dat de wereld verging. Achteraf gezien niet bepaald handig, beter had ik even gewacht tot ik thuis was, maar goed.. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet controleren.. Gisteren was dus sowieso geen goede dag voor ons, Cosmic gaf ook meteen blijk aan ons "slechte huwelijk" en wilde niet bij mij slapen, maar bleef op de bank, haha..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

tja, dan wordt het lastig...dat begrijp ik

toch denk ik dat je daar een verschil kunt maken, door er echt te zijn, situaties op je nemen en tijdig ingrijpen zodat cosmic dit zelf niet hoeft.

lastig, als mensen zo'n zelf verworven recht hebben om hun honden maar overal op af te laten stuiven.

ik zou toch proberen wat je bij die eigenaren voor elkaar krijgt, een beetje begrip krijgen voor je situatie.

ze is niet voergericht he? anders kun je daar al een hoop afleiding mee creeren
bv snoepjes strooien in zo'n situatie, dan kan ze even snuffelen en zoeken, geeft rust en meteen afleiding. helemaal als daarbij jij zorgt dat die andere honden niets van haar moeten, en een beetje afstand houden. dan hoeft ze niet te reageren...

uhmm het alleen zijn, ook lastig want je doet al zo'n beetje alles om het haar makkelijker te maken.
misschien kan bv nog een knuffeltje, kruikje of wat extra dekentjes, voor het "holletje" idee nog een verschilletje maken?
je kunt misschien ook nog kijken naar een bach mix, of zo'n dap verstuiver?

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Koda is dat ook hoor, ubergevoelig, af en toe wordt ik er knettergek van als hij weer loopt te hyperen aan de riem.

Dagen gaat het goed en loopt hij als een zonnetje en ineens hoppa in de hypermodus. Vaak is dat wel als ik zelf weer aan mijn taks zit O-) dus honden zijn ook een spiegeltje voor je zelf.

Ik neem dan meteen gas terug ga kortere stukken lopen op rustige tijden. Lekker laten snuffelen ik bedoel wat maakt het uit dat hij 5 minuten aan hetzelfde blaadje wil snuffelen, wil dan bijna gaat ruiken of het echt zo lekker ruik ;-)

Dus gisteren was inderdaad een rotdag voor je vandaag is er gelukkig weer een nieuwe verse dag.
Voordeel het regent dus dan zijn er een stuk minder honden op straat kan jij ook rustig wandelen.

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Ze is ontzettend voergericht. Totdat ze in de stress schiet. Dan accepteert ze ook geen voedsel meer. Ze zou ook niet gaan lopen snuffelen op het moment dat er een andere hond op haar af komt of aan haar snuffelt. Maar ik kan misschien gaan proberen haar met snoep om de andere hond heen te gaan leiden of zo. Misschien werkt dat wel. Het is altijd zo moeilijk in te schatten, haal ik haar uit de situatie en geef ik haar daarmee vertrouwen, of probeer ik haar in de situatie vertrouwen te geven.

Ik durf eigenlijk weinig in de bench achter te laten, aangezien Cosmic ook nog wel eens dingen eet die stiekem niet eetbaar zijn. Wel heb ik wat dekens in de bench zelf liggen (ze maakt graag haar eigen bed op en dat ging met een kussen niet) en heb ik ook een deken over de bench liggen waardoor ze dus een donker holletje heeft. Ik twijfel alleen nog of dit meer of juist minder paniek veroorzaakt, dus ik ben hier nog mee aan het experimenteren.

Ook met de bach mix ben ik bezig, volgende week krijg ik een antwoord van een "dierentolk" die mij met Cosmic gaat helpen. Zij is ook in to bach mixen en zo, dus aan de hand van haar antwoorden ga ik vragen of zij mij een bach mix aan kan raden. Zou voor mezelf ook geen overbodige luxe zijn, ik heb begrepen dat bach ook voor mensen gebruikt kan worden, haha..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dan zit de kunst in dit geval, dnek ik, om op tijd met je voertje, of afleiding te komen, dus nog wel op het punt dat ze bereikbaar is. dat zal even fine-tunen zijn, maar dat kun jij waarschijnlijk het best inschatten.

ik denk dat je op dit moment met alle rust, en stress vrije momenten geholpen bent, dus dat je haar vertrouwen geeft door haar juist uit de situaties te halen

dan komen jullie vanzelf wel weer op het punt dat ze meer aan kan, en het gemakkelijker gaat..maar nu, zit dat er gewoon niet in. zo te horen...

hopelijk komt de tolk met wat nuttige dingen, dat zou erg mooi zijn ;-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Waarom eerst zo je negatieve gevoelens ten aanzien van HP uitspreken Paulien? Je wantrouwen en de mededeling dat je misschien een ander de reacties eerst laat filteren???

Wat is dat voor een allure? 

Doe mee... of blijf weg!

Je bent een forummer zo als ieder ander,, vrijwillig hier aanwezig, zonder voorkeursbehandeling en kanttekeningen wat mij betreft!

Dit vind ik onsympathiek van je na alle steunbetuigingen en medeleven die je hier hebt mogen ontvangen... die laat je toch immers ook niet eerst filteren?

Je weet Paulien,, en ik heb dat geregeld naar je geschreven.. dat ik kan genieten van je schrijfstijl, je verhalen over begane blunders of gekke toestanden. 
Ik heb een groot zwak voor Cosmic met haar arrogante snuit en grote zeilmasten op de kop. De toilet foto, vind ik nog steeds meesterlijk hilarisch!

Dus ja... ik zou je niet graag zien vertrekken, absoluut niet.

Maar Paulien, wees ook respectvol naar ons toe! 
Je komt op mij nu wat hooghartig over...

en verders moet je hier zelf maar even over nadenken Paulien!..

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

" Waarom eerst zo je negatieve gevoelens ten aanzien van HP uitspreken Paulien? Je wantrouwen en de mededeling dat je misschien een ander de reacties eerst laat filteren???

Wat is dat voor een allure? 

Doe mee... of blijf weg! "


Waarom? Omdat ik doodsbang ben om hier nog iets te posten. Daarom. En alle reacties op het topic waarin ik medeleven kreeg zijn ook gefilterd. Het topic was er al een hele tijd, en ik kreeg de leuke reacties van anderen door, voor ik besloot er zelf op te gaan reageren.

Maar goed, je hebt gelijk. Ik doe mee of blijf weg.

Bedankt voor de goede adviezen!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

over allure gesproken O-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja volledig eens met Suzan. Als je dan toch terug wilt posten Pauline, lees dan minstens ook de raad van de leden hier......of lees je wel stiekem mee ? O-) Ik geniet ook van je schrijfstijl, heb ik je meermaals al gezegd, al hoef ik die nu ook niet alle dagen  .......':-)

honden page profiel VorkjeVorkjegoedgekeurde fokker

honden foto van Vorkje

Namens Pauline vraag ik of dit topic gesloten mag worden.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" over allure gesproken  O-) "


Ik ben blij dat je zelf van jezelf inziet!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Namens Pauline vraag ik of dit topic gesloten mag worden. "


Namens???? tjonge.. ik ga ook afgezanten zoeken die namens mij gaan schrijven!

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Jammer dat er weer meteen zo op Pauline gereageerd wordt.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Van een beetje begrip tonen is nog nooit iemand slechter geworden.

honden page profiel VorkjeVorkjegoedgekeurde fokker

honden foto van Vorkje

"

Namens???? tjonge.. ik ga ook afgezanten zoeken die namens mij gaan schrijven! "


Ze kan het moeilijk zelf doen, ze heeft haar account verwijderd.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Alweer?

Ik schreef toch ook, doe gewoon mee, of blijf weg!

We dienen hier allen 'gelijk' behandeld te worden!

Geen voorkeursbehandeling of kanttekening. 

En dat heeft ook met respect voor elkaar te maken, al zal ik nu eerder al boeman overkomen!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Tsjongejonge jongens waarom niet gewoon normaal en vriendelijk..

honden page profiel ..

honden foto van .

Voornamelijk hoe je het beschrijft herken ik dust erin. Tunnelvisie gedrag zoals ik het altijd noemde. In angst modus was er niks meer mee te doen. Compleet van de wereld geslagen. Enige wat me reste was hem letterlijk mee trekken uit de situatie.

Je hebt al een hoop goede adviezen gehad.
Wat ik je ook echt wil aanraden ga terug naar de basis. Eerste twee weken saaie rondes, geen druk, geen verwachtingen. Stress moet minder worden. Een goede bach bloesem kan een goede ondersteuning zijn.

Daarna moet je toch echt afstand in gaan bouwen. Loslopende honden of niet. Draai om, loop weg. Stel gerust. Pas hersenwerk toe als ze gestrest is. Dit brengt rust in het hoofd. Pas als ze kalm en rustig is en je haar aandacht bij je kan houden ga je afstand inkorten op honden. Loop met bogen, laat contact aan n korte riem achterwege. Wordt een ontmoeting te veel kies ervoor om weg te lopen. Of stuur de hond weg. Leg je omgeving uit dat je een angstige hond hebt en of ze rekening willen houden als ze je aan zien komen.

Jij bent haar baas en jij behoort er voor te zorgen dat jullie roedel geen gevaar loopt. Dus al spring je in zal ze je alleen maar dankbaar zijn dat je haar hebt geholpen.


Het is een lange weg met vallen en opstaan. Geloof me na ruim twee jaar beginnen we nu langzaam vooruit te gaan. Al zijn er nog dagen dat het belabberd gaat. Maar die weg samen afleggen maakt de band samen ook nog hechter

Succes

honden page profiel ..

honden foto van .

" Alweer?

Ik schreef toch ook, doe gewoon mee, of blijf weg!

We dienen hier allen 'gelijk' behandeld te worden!

Geen voorkeursbehandeling of kanttekening. 

En dat heeft ook met respect voor elkaar te maken, al zal ik nu eerder al boeman overkomen! "


Suzan als je gal wilt spuwen doe dat dan via een pb en laat het topic over cosmics problemen gaan.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Nou... iets aardiger mag ook wel zeg...
Vond het juist fijn dat ze weer een topic durfde te openen, en nu is ze weer van slag...

Beetje respect voor elkaar ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"

Ik ben blij dat je zelf van jezelf inziet! "



ik kwam hier niet vingertje wijzend met een hoge hoed van mezelf op dit topic binnen gewalst of wel?

maar als dat het makkelijker voor je maakt, wees er gelukkig mee :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ja volledig eens met Suzan. Als je dan toch terug wilt posten Pauline, lees dan minstens ook de raad van de leden hier......of lees je wel stiekem mee ? O-) Ik geniet ook van je schrijfstijl, heb ik je meermaals al gezegd, al hoef ik die nu ook niet alle dagen  .......':-) "


Anny ik denk dat jij hier helemaal geen verhaal kan komen dien..bah dingen die soms jouw mond uit komen snap ik echt niet..

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"


ik kwam hier niet vingertje wijzend met een hoge hoed van mezelf op dit topic binnen gewalst of wel?

maar als dat het makkelijker voor je maakt, wees er gelukkig mee  :-) "


You make my day!

Thank you!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

waarom moet er zo kattig gereageerd worden op pauline?

ze heeft moeite om met vervelende reacties om te gaan om bepaalde redenen en heeft dat netjes aangegeven, daarbij komt nog dat punk kortgeleden overleden is en dat maakt het natuurlijk extra lastig. waarom mag zij dan niet vragen om wat extra begrip? waarom moet zij maar 'gewoon' doen, terwijl zij zich momenteel niet 'gewoon' voelt, maar aan het rouwen is om punk? ik denk dat wat extra begrip voor pauline ons allemaal zou sieren in plaats van haar de grond in te trappen of te zorgen dat zij zich nog vervelender voelt.
waarom moeten wij allemaal gelijk behandeld worden? ik hoop toch dat als 1 van mijn honden overlijd, of als ik bepaalde issues heb, dat mensen mij dan even wat extra begrip gunnen en dan wat toegeeflijker zijn.

maar ff nog over cosmic, en ik hoop dat iemand dit aan pauline door wil geven via fb.

zoals je zelf zei had je eerst een sterke assertieve punk naast je, Punk was niet alleen een steun voor cosmic, maar ook voor jou. nu zijn jullie allebei die steun kwijt. voor cosmic zou het fijn zijn als jij nu de rol van punk over kan nemen, dus wordt sterk en assertief, neem de leiding.
vraag de aandacht van cosmic als je in de buurt van andere honden komt, creeer ruimte door jezelf er tussen te plaatsen, of als ze los zijn er even tussendoor te lopen om ze op te breken als het te spannend wordt. loop bij voorkeur niet recht op loslopende honden af, maar met een boogje, en ga in het begin niet stilstaan, maar blijf doorlopen. doe dit rustig maar resoluut, niet gespannen en gestresst. ik denk dat als cosmic doorkrijgt dat jij ontspannen bent, maar wel de situatie onder controle hebt, dat ze dan op jou zal gaan vertrouwen zoals ze eerst op punk vertrouwde.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" waarom moet er zo kattig gereageerd worden op pauline?

ze heeft moeite om met vervelende reacties om te gaan om bepaalde redenen en heeft dat netjes aangegeven, daarbij komt nog dat punk kortgeleden overleden is en dat maakt het natuurlijk extra lastig. waarom mag zij dan niet vragen om wat extra begrip? waarom moet zij maar 'gewoon' doen, terwijl zij zich momenteel niet 'gewoon' voelt, maar aan het rouwen is om punk? ik denk dat wat extra begrip voor pauline ons allemaal zou sieren in plaats van haar de grond in te trappen of te zorgen dat zij zich nog vervelender voelt.
waarom moeten wij allemaal gelijk behandeld worden? ik hoop toch dat als 1 van mijn honden overlijd, of als ik bepaalde issues heb, dat mensen mij dan even wat extra begrip gunnen en dan wat toegeeflijker zijn.

maar ff nog over cosmic, en ik hoop dat iemand dit aan pauline door wil geven via fb.

zoals je zelf zei had je eerst een sterke assertieve punk naast je, Punk was niet alleen een steun voor cosmic, maar ook voor jou. nu zijn jullie allebei die steun kwijt. voor cosmic zou het fijn zijn als jij nu de rol van punk over kan nemen, dus wordt sterk en assertief, neem de leiding.
vraag de aandacht van cosmic als je in de buurt van andere honden komt, creeer ruimte door jezelf er tussen te plaatsen, of als ze los zijn er even tussendoor te lopen om ze op te breken als het te spannend wordt. loop bij voorkeur niet recht op loslopende honden af, maar met een boogje, en ga in het begin niet stilstaan, maar blijf doorlopen. doe dit rustig maar resoluut, niet gespannen en gestresst. ik denk dat als cosmic doorkrijgt dat jij ontspannen bent, maar wel de situatie onder controle hebt, dat ze dan op jou zal gaan vertrouwen zoals ze eerst op punk vertrouwde. "


Doorgegeven :-) daar kan ze wat mee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: is waaksheid af te leren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^