is waaksheid af te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Daar ben ik benieuwd naar! 
Boris is nu 2 en is de afgelopen maanden waakser aan het worden. We wonen op 2 hoog dus hij ziet nooit mensen langs t raam lopen ofzo. Maar in de vakantie hebben we in een huis op de begane grond gezeten en sindsdien heeft hij door dat er van alles is en ook dat hij er wat van moet/wil zeggen :-D
Hij blaft nu vooral als hij iemand op de trap hoort, maar ook als we ergens anders zijn en er loopt iemand langs het raam zoals een postbode (wel dicht bij het huis dan.. over de stoep etc is geen probleem) dan slaat hij aan.
Ik vind het niet heel erg, maar toch mn vraag: hebben we de mogelijkheid om het af te leren of zit het er nu gewoon in?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het is af te leren tot op zekere hoogte, maar het feit dat jou hond er pas met 2 aan begint geeft mij aan dat het er niet volledig in zit.

Mijn jongste teef was hier in huis al waaks vanaf dat ze 6 maanden oud was. Ook de andere 2 waren voordat ze een jaar waren echt waaks.

Maar hier zijn ze waaks tot zover ik dat wil. Ze blaffen niet als de bel gaat. Overdag reageren ze niet op mensen die voorbij komen.

Als het donker wordt zijn ze alerter, maar zullen pas echt aanslaan als wij op bed liggen en er iemand voor de deur staat of in de tuin loopt.

Een hond die dus aangeeft dat er iets anders is dan anders heb ik geen problemen mee, maar dat wel op mijn voorwaarde.
Overdag ben ik de baas en bepaal ik dus wie er wel of niet binnen komt. Maar als ik op bed lig, vind ik het erg prettig dat mijn honden mij alert maken op het feit dat er iets vreemds is.

Dan nog houd ik totaal niet van honden die door blijven gaan. Als ze aanslaan kom ik altijd kijken. Ik wil niet een hond die maar blijft blaffen als het al lang over is. 3 of 4 keer blaffen prima, daarna moet het wat mij betreft afgelopen zijn.


Maar goed dit is mijn mening, ik weet niet hoe andere hier over denken. Ik heb ook geen ras wat maar door blijft gaan, als ze aanslaan is er iets en anders zijn ze stil.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Mijn hond is vanaf 3 maand al waaks haha..
Vooral als er deuren slaan en auto's op de oprit komen..

Geen idee hoe ik dit eruit moet krijgen.

Het is geen angst, ze doet het ook alleen als we rustig thuis zitten en ze is op haar gemak.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^