Advies Cosmic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

We hebben hier allemaal de mond vol van dierenliefde, maar een beetje meer mensenliefde mag ook wel zeg. Sjemig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Leg mij uit waar, Oh' waar Pauline is afgezeken, beledigt, de grond ingetrapt!???

En stel jezelf daarna de vraag 'wie' er nu werkelijk dit topic aan het verzieken zijn?!

Dit betreft 1 opmerking... met 100 hamerslagen erop! 

Dus wat zet nu eigenlijk de toon!

En lees A.U.B mijn hele reactie. Ik ben er namelijk ook heel stellig en duidelijk in geweest dat ik Pauline in de regel graag zie op HP.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Leg mij uit waar, Oh' waar Pauline is afgezeken, beledigt, de grond ingetrapt!???

En stel jezelf daarna de vraag 'wie' er nu werkelijk dit topic aan het verzieken zijn?!

Dit betreft 1 opmerking... met 100 hamerslagen erop! 

Dus wat zet nu eigenlijk de toon!

En lees A.U.B mijn hele reactie. Ik ben er namelijk ook heel stellig en duidelijk in geweest dat ik Pauline in de regel graag zie op HP. "


Ho maar hoor! Je punt is gezet! Als je je niu zobodig moet irriteren en stoken, lees dan de topics van pauline gewoon niet! Dan irriteer je je er ook niet aan, doe ik ook en werkt verrassend goed!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik zie het 'stoken' toch meer in jouw reacties Lianne!

Zelf zit je toch immers ook fanatiek mee te schrijven?

En hoe je Anny aansprak... dat is geen uitlokken? niet beledigend?

Dus die schoen... als ie past?

Trekke hem aan...

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Waarom moet dit topic nu weer deze richting uit gaan?

Pauline stelt een vraag, een gewone vraag.
Wie daar niet gewoon kan op antwoorden, en meteen vervalt in waar ze in haar intro aangeeft bang voor te zijn, reageer dan gewoon niet!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Nummer twee is haar angst. Eigenlijk voor alles, maar vooral voor andere honden. Honden waar ze voorheen ontzettend fijn mee speelde zijn ineens eng. Ze gaat op de grond zitten of liggen zodat ze niet goed besnuffelt kan worden, oortjes plat in haar nek, doodstil, tot de andere hond weer weg is. Als de andere hond niet weg gaat gilt ze. Ook zag ik haar gisterenavond haar lip op trekken, iets wat ze eerder nog niet gedaan heeft. (Uit frustratie?) is ze gisterenavond ook op een kleiner hondje gedoken nadat ze zelf besprongen was. Rughaar omhoog, iets wat ik absoluut niet van Cosmic gewend ben. Ik wil daarom ook ingrijpen voordat dit gedrag escaleert, maar hoe? De honden die we tegen komen lopen allemaal los (hoewel dat hier officieel niet mag) en het zijn stuk voor stuk leuke, sociale honden met leuke bijbehorende baasjes en vrouwtjes. Cosmic is zo'n beetje de enige die niet los loopt. Afstand houden is dus niet mogelijk. Ik vraag me af waarin ik in deze de beste beslissing maak. Haar het zelf uit laten zoeken? Ze was er eerder ook niet bang voor, en ze heeft ook eigenlijk geen reden om bang te zijn.. Bij haar hurken en haar geruststellen? De andere hond wegsturen? En dat dan aan de baasjes uitleggen, aangezien die altijd een praatje met me maken? Of hebben jullie nog andere opties? Het zijn echt.. nagenoeg alle honden. Honden die ze wekelijks ziet, honden die ze hier in de buurt bijna dagelijks ziet, alles.. "


Ik zou ze het zelf niet laten uitzoeken. Blijkbaar is het nu allemaal teveel voor haar en zou ik even niet zoveel andere honden opzoeken maar eerder ergens wandelen waar het rustig is.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ze de honden bij laten houden gaat moeilijk worden.. Buiten dat het sociale honden zijn, zijn het ook ongeleide projectielen die absoluut geen gehoor geven wanneer hun eigenaar ze roept. Het kwaad is dan dus al geschied.. Dit is wel inderdaad een plek waar ze niet los mogen, de groenstrook loopt ook langs een vrij drukke weg. Ik kan wel mezelf tussen Cosmic en de andere hond plaatsen, om zo ruimte te creeeren, of dat te proberen, toch. Alleen ben ik bang dat Cosmic dat opvat als, nondeju, m'n baas springt hier ineens voor me, zie je wel dat het eng is! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het haar tot op heden ook zelf heb laten uitzoeken, omdat ze al deze honden goed kent en leuk vindt, of vond, eigenlijk, en ik had gehoopt dat ze gewoon even wat onzeker was in de benadering maar uiteindelijk weer met ze ging spelen. Ik realiseer me nu (pas, traag van begrip) dat dit niet het geval is, en weet nu ook niet zo goed hoe ik de leiding moet nemen zonder haar angst te bevestigen. In principe zijn alle baasjes goed aanspreekbaar, dus ik ga sowieso eens vragen of ze me hiermee willen helpen door hun hond bij zich te houden, al betwijfel ik of ze dat doen, de meeste mensen hier hebben niet eens een riem bij zich.. Vanuit de flats rennen ze de groenstrook op, doen daar wat ze moeten doen, en gaan weer naar binnen.

Wat betreft het alleen zijn, d'r Kong heeft ze altijd zo leeg (ga nog even zoeken, geloof dat hier gisteren een topic was met echt moeilijke Kong recepten) en een kluif durf ik niet achter te laten bij haar, bang dat ze zich verslikt. Ik maak wel altijd van te voren een flinke wandeling, doe wat hondenpuzzels met haar, zorg dat alle ramen en gordijnen dicht zijn, laat de radio aan, maar dat lijkt allemaal niet zo te helpen.. "


Wat triest dat jullie je hond moeten missen!
Hoort bij een hond verlatingsangst misschien bij een rouwperiode?
Misschien heel veel geduld en liefde geven en heeft het verlies wel tijd nodig. 
Is een andere hond erbij misschien een idee?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op verzoek van de ts gaat dit topic in elk geval voor nu op slot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: is waaksheid af te leren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^