Dit hou ik niet vol ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik weet niet of het al genoemd is maar Turid Rugaas heeft een boekje geschreven dat heet Help mijn hond trekt.

Een stap voor stap methode om rust in de wandelingen te brengen en de aandacht van je hond te leren vragen.

http://www.dierenboeken.nl/shop/product_info.php?products_id=1200

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Is een tuigje miss een optie? Heeft bij ons geholpen, en wij hebben ook kruising Border! Nu kan ook mijn zusje van 8 jaar hem houden! ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Gefeliciteerd :-D! U hebt een (kruising) border collie O-)! Ik wilde eigenlijk zeggen dat deze honden het trekken hebben uitgevonden, maar dat waren de husky's geloof ik ;-) .. Borders weten iig heel goed waar ze naartoe moeten, en die lijden de baas er graag heen. Die van mij zijn nu 3 en 2.5, ze trekken nog steeds maar niet meer zo hard - in 50% van de gevallen dan (namelijk op de terugweg na het losloopgebied O-)). Bij mij heeft het trainen met een clicker gewerkt. Maar het echt eruit trainen is me niet gelukt. Op cursus doen ze het uitmuntend, maar wandelen is wat anders hè. Ik geloof dat elke border collie baas je boek zal gaan kopen als je het voor elkaar gaat krijgen om Bandit te laten volgen tijdens wandelingen. Om het minder belastbaar voor je rug te maken zou ik een rubber in je riem gebruiken, maar zorg dat wel dat Bandit een tuigje draagt. Dat getrek aan die nek vind ik zo akelig klinken! Heel veel succes in ieder geval :-) "


Dit klopt toch niet helemaal hoor... Ik heb 3 borders en in principe trekken ze alle 3 niet... Mijn oudste heeft wel getrokken vroeger en loopt met een licht gespannen lijn maar trekt niet hard door. De jongste twee lopen al van pup af aan met een slappe lijn, en zijn tijdens het wandelen op mij gericht. Moet er wel bij zeggen dat ik dat niet getraind heb, dat is van pup af aan zo gegroeid bij ze, en zit grotendeels in hun karakter. 

Joey (die dus wel getrokken heeft) heeft toen mijn moeder een hernia had met een halti gelopen. Dit werkte heel goed, ondertussen heb ik in een smal steegje geoefend op (naast of achter lopen). Smal, rustig steegje zonder afleiding, hond kort naast, snoepjes (hele lekkere) in de hand en dicht langs de muur lopen. Als hij er voorbij wilde zette ik mijn voet voor de hond, snoepjes altijd net iets achter je been voeren, en daar een commando aan koppelen. Als hij het in het steegje snapt kun je langs een hekwerk, of een heg ofzo gaan lopen. 

Maar uuhhh... Vergeet niet dat hij pas 5 maanden is he ;-) en dat het ook wel voor een groot deel in de leeftijd zit.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" ik vraag tips om hem bij mij te houden aan de lijn, geen gezever over mijn rug..  blijkbaar kan je echt op geen enkel topic van mij eens een gewoon antwoord op de vraag geven he..?

ja ik weet waar ik aan begonnen ben. en mocht je het willen weten, het is de laatste maand enorm hard achteruit gegaan!! bandit is nu 3 maanden bij ons.. dus denk niet dat je hoeft te oordelen..! "


Ik oordeel helemaal niet. Ik geef juist tips en adviezen.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Liesbeth hoe ziet Bandit zijn dag eruit? Wij merken aan Scott dat hij veel drukke is tijdens het wandelen (en dus sneller gaat trekken) wanneer hij al een tijd lang niet uit is geweest of nog te weinig uitdaging heeft gehad. Vaak is het dan ook meer een kwestie van uitmlaten razen, waarna hij vaak wel voor rede vatbaar is. 

Neemt of krijgt hij thuis genoeg rust? Ik kan me namelijk voorstellen dat het voor Bandit moeilijk kan zijn om even te slapen als er constant wat gebeurt of een van zijn vrienden zin heeft om te spelen. Wij merken dat al snel bij Scott en wij hebben maar twee honden. 

Het zou best kunnen dat te weinig mentale uitdaging en te weinig rust hem tot dit getrek aansporen. Ook vraag ik me dan af hoe druk het tijdens de cursus, want dan kan hij kennelijk wel goed luisteren. Verder is het ook erg belangrijk dat wat je leert op de cursus ook in verschillende situaties oefent. Bandit kan wel snappen dat hij tijdens de cursus en in huis moet zitten, liggen, etc., maar het is ook belangrijk dat hij dit kan in het park, een vreemde omgeving, etc. Misschien dat jullie nog niet zover zijn met de training?

Je hebt nu al een hoop adviezen gekregen en hopelijk werkt er iets, want ik kan me bijna niet voorstellen dat dit niet af te leren is.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb daarnet tussen de vlagen door met bandit gaan wandelen.. natuurlijk weet ik dat ik niet direct alles mag verwachten van hem ..

maar met een tuigje is het toch al een heeeel verschil! hij trekt niet, en heeft precies meer aandacht voor mij ..

we zijn 10 minuutjes buiten geweest. regelamtig ook laten zitten, veel beloont en het ging al ;-)

daarna hem in de tuin laten rond vliegen.. langer dan 10 minuten ging zeker nog niet goed gegaan zijn.. maar dit was al veeel beter dan de ochtend wandeling! :-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Moet ff afkloppen lucky trekt niet, maar we hebben een duitse herder gehad die liep aan de lijn als een (...). Wat ik dan deed is omdraaien en de andere kant op lopen, omdraaien en weer verder lopen, hup nog eens omdraaien, je zag ze dan naar boven kijken...he! Baas! Wat doe jij nou??! Zodra hij keek: belonen!! Trok ie daarna weer hup weer opnieuw. 

Lucky's eerste commando was touch. Daarmee heb ik hem leren naast lopen. Wel aangeleerd met de clicker.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hier ook een Brabants trekpaard :-D Oefenen, oefenen, oefenen...trek mij op aan het feit dat hij het zelf ooit eens moe zal worden...althans, dat hoop ik toch. Hij heeft enorm veel kracht, vraag mezelf soms af waar hij het vandaan haalt. Heb nu een tuig op aanraden van da, lijkt op een paardenhalster :-D maar hij kwets zichzelf tenminste niet, nu nog een halster of corset voor het baasje en we blijven allebei zonder letsels...haha. Ik blijf gewoon staan, dan kijkt hij verbaasd en gaat even op zijn kont zitten om vervolgens eventjes netjes naast mij te lopen tot het volgende interessante geurtje...Grrrrrr O-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Hier ook een Brabants trekpaard :-D Oefenen, oefenen, oefenen...trek mij op aan het feit dat hij het zelf ooit eens moe zal worden...althans, dat hoop ik toch. Hij heeft enorm veel kracht, vraag mezelf soms af waar hij het vandaan haalt. Heb nu een tuig op aanraden van da, lijkt op een paardenhalster :-D maar hij kwets zichzelf tenminste niet, nu nog een halster of corset voor het baasje en we blijven allebei zonder letsels...haha. Ik blijf gewoon staan, dan kijkt hij verbaasd en gaat even op zijn kont zitten om vervolgens eventjes netjes naast mij te lopen tot het volgende interessante geurtje...Grrrrrr O-) "


.Leuk om met zo'n hond te steppen door de bossen:-) Zou me gewelig lijken met zo'n sterke hond:-)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hond loopt weg in open veld.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^