Dit hou ik niet vol ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" esther,  dus jij raad aan om in dit geval een tuigje te gebruiken ? ipv een halsband?

ik dacht alstijd dat ze bij een tuigje net geneigd zijn om te trekken en bij een halsband minder.. "


De hond van mijn ouders trok ook alleen maar aan de halsband. Nu heeft hij een tuig en loopt hij geweldig naast.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik heb hier verschillende tuigjes die mijn cursisten kunnen passen in de les. Laatst bij een doof kooikerhondje een tuigje om gedaan. Hond liep veel te snuffelen en blafte snel naar andere honden en trok aan de lijn. We hebben het tuigje omgedaan en ja hoor, hond liep meteen beter en lette beter op. Ongelofelijk maar waar.

Ik heb een tuigje bij een tekkel pup om gehad en deze vond het verschrikkelijk en die loopt dus beter aan een halsband.

Gisteren weer een hond in de les, ongelofelijk blaffen naar de andere hond in de les, zelfs met de tanden bloot. Een tuigje om gedaan en ja hoor, rustiger bij de andere hond. Keek nog wel maar was nu veel bereikbaarder voor de eigenaar.

Ik heb dus verschillende ervaringen met een tuigje maar ik vind het wel de moeite waard om het te proberen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

dat ga ik dan inderdaad een sdoen .. ik heb hier nog een "gewoon" tuigje .. dat je rond te buik vastklikt.. is zou iets goed of?

honden page profiel CooperCooper 3 doggies

honden foto van Cooper

Wij hadden vroeger een Jack Russell, nu ook niet meteen hét zwaarste gewicht, maar wel 1 en al spierbundel, als die begon te trekken, dan had je het ook wel geweten! Gelukkig geen rugproblemen, maar kan begrijpen dat trekken in combi met zwakke rug niet aangenaam is!
Jammer genoeg niet echt bruikbare tips, bij ons hielp toen enkel zijn naam roepen en dan was het weer even goed.

Nu teckel pupje, nog geen ervaring mee hoe dat zal lopen.

Ik volg even en hoop dat het snel betert met Bandit!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"

. dat helpt hier averechts.. blijf staan, negeer hem, dan probeerty hij rond te crossen, begint hij te piepen, te blaffen ect.. ik heb zo eens een uur stil gestaan.. grappig zicht voor de voorbijgangers.. "


Je moet ook niet alleen stilstaan en verder niets meer doen... Roep je hond bij je, laat hem naast je zitten en begin dan weer opnieuw met lopen. Dit zul je misschien wel 30 keer in 1 minuut moeten doen, maar daarna hebben ze echt wel door dat naast je blijven lopen een stuk sneller is dan voor je lopen en steeds weer terug moeten gaan naar de baas.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

" Een halsband zorgt vaak voor irritatie en juist voor vluchtgedrag bij de hond en daarom kan de hond een strakke lijn lastig vinden. "


Dit had Mikey ook! Die schoot soms in de stress omdat ze trok en daarmee zichzelf pijn deed. Stilstaan hielp ook niet, want ze ging dan alleen maar harder vechten, dus meer ongemak, en ipv te kalmeren werd het juist erger.
Met het tuigje was het 100% verbetert! Ze trok nog wel, maar ik kon er aan werken zonder dat er stress bij kwam en het ging toen alleen maar beter.

Ik raad je dus ook een tuigje proberen. Als het lopen dan beter gaat kun je het tuigje weer afwisselen met een halsbandje en zo het halsbandje weer opbouwen.

Je zegt, op de cursus doet hij het wel. Dat is al heel mooi, want hij kan het dus wel :-) Alleen nog niet in iedere situatie.

Ikzelf zou eerst een 'gewoon' rondje lopen. Niet te kort, niet te lang zodat hij wel wat energie kwijt is, maar nog niet zo uitgeleefd is dat concentratie te moeilijk is.
Als je dan vlak bij huis bent, op bekend terrein met zo min mogelijk afleiding, dan ga je even precies hetzelfde doen als op de cursus. En je begint net, dus wees heel snel tevreden met kleine succesjes. Deze succesjes dan ook goed belonen en weer de weg vervolgen naar huis.

Als dit goed of beter gaat dan kun je deze oefening op steeds meer andere plekken proberen en de oefeningen iets langer vol te houden. Maar kleine stapjes! En echt in het begin met zo weinig mogelijk afleiding en de momenten heel kort houden.

Van hieruit kun je verder opbouwen.

Gr. Alexandra

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Ik gebruik dit tuig: http://www.beestenspul.nl/product/honden-halsbanden-lijnen-en-tuigen/tuigen/tuigen-rogz-for-dogz/12082.tuig-rogz-for-dogz-maat-s-jelly-bean "


. oke ;-) die heb ik ook, maar dan in het groen :-) straks dan nog eens een ommetje gaan doen .. ;-)

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Ik ken je probleem maar al te goed. Toen we Joppe juist hadden trok hij als geen ander. Ik was net een vlaggetje dat achter hem aan fladderde. We hebben een gentle lead geprobeerd, maar dat was hopeloos. Hij werd echt gek wanneer hij dat ding om kreeg. Trok nog harder, met als gevolg dat het riempje gewoon door zijn neus sneed. Nu hebben we een tuig, in het begin trok hij nog even hard, maar ik had hem beter onder controle: hij trok zijn eigen voorpoten van de grond, en gedaan met trekken. Nu, een jaar later, is het trekken fel gebeterd. Maar bij het zien van een kat, moet ik oppassen want dan vliegt hij nog steeds uit de startblokken. De training, met steeds te stoppen en hem terug te roepen begint zijn vruchten af te werpen. Ik wens je in ieder geval veel geluk met de training en veel beterschap met je rug.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" het wandelen is het probleem :-) "


Tuigje kan inderdaad prima helpen.

Ik loop met 2 honden van rond de 55KG per stuk, en die willen ook wel eens trekken.
Nou hebben ze hier een gewone halsband, maar zie ik al een situatie aankomen dat ze te enthousiast gaan worden gooi ik de riem over hun borst heen.
Dus de riem door je hand laten lopen, dan om de borst van je hond, en het uiteinde van de riem weer in je hand.
Zo lukt het mij om met 2 over enthousiaste beren langs bv de paardeweide te lopen.

Bij onze asielzoekrt deed ik in het begin nog iets anders, en dat was de riem tussen z'n poten laten lopen.
Begon hij te trekken, liep de riem langs z'n buik, en werdt z'n kop automatisch naar beneden getrokken.

Hoe je het ook ziet, het gaat erom dat je het patroon gaat doorbreken.
Bandit weet nu wat er gaat gebeuren, er komt kracht op z'n nek te staan...da's voor hem nu de normaalste zaak van de wereld.
Ga je nu een tuigje gebruiken, of dat voorbeeldje van die riem zul je het patroon doorbreken.
Er gebeurt iets wat Bandit nog niet kent, en geeft jou inderdaad kans om hem daarna te lokken met commando, voer, aandacht.

Doe je enkel het tuigje aan, en doe je er verder niets mee qua training, zul je heel vaak zien dat de hond na een tijd ook weer gewoon gaat rekken...het is ""gewoon'' geworden..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"

Je moet ook niet alleen stilstaan en verder niets meer doen... Roep je hond bij je, laat hem naast je zitten en begin dan weer opnieuw met lopen. Dit zul je misschien wel 30 keer in 1 minuut moeten doen, maar daarna hebben ze echt wel door dat naast je blijven lopen een stuk sneller is dan voor je lopen en steeds weer terug moeten gaan naar de baas. "


Tenzij je Dobby heet. Geloof me, zelfs na maanden deze techniek uit te voeren hielp het niets. Volgens de trainer voerde ik de techniek correct uit ook. Aub. niet spreken in absoluten á la "hebben ze echt wel door". Heb je toevallig een hond met een hele porceleinfabriek voor de kop (niet alleen maar één bord) dan ga je je door dat soort dingen als baas ook nog ellendig voelen ook, want dan moet je wel wat mis doen.

Bovendien kun je naar mijn mening pas na enkele dagen/ weken zeggen of een techniek ook op lange termijn effect heeft. Je hebt ook honden die af en toe maar even mee doen voor de vorm, maar het lekker vergeten als het ze uit komt.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

als e straks gaan wandelen ga ik proberen met het tuigje , in ieder geval al super bedankt voor die tips! ;-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben de tactiek ook geprobeerd met stilstaan en doorlopen. Voor Gruul heeft dit gewerkt, hij loopt niet perfect maar een heel stuk beter langs de lijn. We zijn hiermee begonnen omdat we een tweede hond erbij kregen die heel erg aan de lijn trok, van Gruul konden we het wel handelen maar Orzhov was een stapje erger, dus wij zijn gaan trainen. Nu wil ik je niet moedeloos maken maar zoals ik al zei heeft Gruul hier goed op gereageert en hij loopt een stuk beter mee (bijna perfect als Orzhov niet mee loopt) maar Orzhov heeft er lak aan. Ja dan lopen we 30 minuten waar we 200 meter gehad hebben, ik blijf aan die lijn trekken alsof mijn leven ervanaf hangt. Nu is hij niet zo groot dus het scheelt met pijn. Maar ook ik merk dat je armen er pijn van doen.
Ik wil je veel succes wensen met je hondje, ik hoop heel erg dat hij beter gaat lopen voor. Ik kan je weinig tips geven alleen de ervaring die wij hebben met onze hondjes. Zo lang zit ik hier nou ook nog niet op het forum dat ik vind dat ik genoeg verstand heb om echt goede tips te geven dus ik geef je mijn ervaring. Wellicht dat dat je ook nog helpt.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-) 3 doggies

honden foto van Christel&Doedy :-)

Hier ook geen getrek meer met een tuigje.... echt ideaal.
Ben benieuwd ik hoop dat het beter zal gaan met een tuigje!
Succes

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"

Tenzij je Dobby heet. Geloof me, zelfs na maanden deze techniek uit te voeren hielp het niets. Volgens de trainer voerde ik de techniek correct uit ook. Aub. niet spreken in absoluten á la "hebben ze echt wel door". Heb je toevallig een hond met een hele porceleinfabriek voor de kop (niet alleen maar één bord) dan ga je je door dat soort dingen als baas ook nog ellendig voelen ook, want dan moet je wel wat mis doen.

Bovendien kun je naar mijn mening pas na enkele dagen/ weken zeggen of een techniek ook op lange termijn effect heeft. Je hebt ook honden die af en toe maar even mee doen voor de vorm, maar het lekker vergeten als het ze uit komt. "


Oké oké, je hebt altijd uitzonderingen op de regel. Ik geef ook alleen maar tips...
Iedere hond is anders, een individu, dat realiseer ik mezelf maar al te goed. Het is alleen dat deze methode alleen resultaat boekt (als je een hond hebt waarbij dit werkt) als je de hond ook iets te doen geeft als je stil gaat staan. Dat probeerde ik ermee te vertellen.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

" esther,  dus jij raad aan om in dit geval een tuigje te gebruiken ? ipv een halsband?

ik dacht alstijd dat ze bij een tuigje net geneigd zijn om te trekken en bij een halsband minder.. "


.Heb ik ook altijd gedacht..
Ten einde raad toch geprobeerd, bijna meteen resultaat! Zeg niet dat het over is hoor, maar, zeker als ik alleen loop, het is een hele verbetering. Zelfs met 30 kg (vaak uitvallende) boxer aan de lijn.
Ik gebruik daarnaast een slipketting (kom maar op met het commentaar ':-)), daar heb ik een lijntje aan zitten en die gebruik ik alleen als het trekken of uitvallen te heftig wordt om met het tuig alleen op te lossen. Dan krijgt ze een klein rukje aan de ketting, ze weet dan dat ze echt over de grens gegaan is.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik gebruik de heupriem trouwens omdat het zoveel makkelijker wandelt. Het trekken komt meer op je heupen terecht waardoor je meer kracht hebt merk ik zelf. Dat in combinatie met zo'n bungee-riem zorgde bij ons al voor veel minder ergernis en nu lijkt het echt zijn vruchten af te werpen. Orga weet dat hij fysiek niet sterker is, ik ben minder geïrriteerd en kan dus rustig verder oefenen met hem. Sinds enkele dagen begint hij het écht door te hebben! Al moet ik erbij zeggen dat hij voor een héél lekker snoepje wel wat moeite wil doen :-) Ik heb de mijne gekocht in Mechelen, maar in Bonheiden (Alldog foodshop) hebben ze ze ook :-)

Moest je in de buurt wonen mag je altijd eens komen testen of zo'n heupriem je bevalt :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oh ja, hier ook een tuigje! Ik kreeg kippenvel van het idee dat al dat getrek op zijn nek terecht kwam. Wij hebben een Ruffwear-tuigje voor beiden honden. Het loopt super-comfortabel, er is een handvat aan om ze kort te houden indien nodig (is bij ons wel eens nodig) én ze kunnen er niet uit ontsnappen. Ik heb ook gemerkt dat ze bij ons minder trekken met een tuigje aan :-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Ik gebruik de heupriem trouwens omdat het zoveel makkelijker wandelt. Het trekken komt meer op je heupen terecht waardoor je meer kracht hebt merk ik zelf. Dat in combinatie met zo'n bungee-riem zorgde bij ons al voor veel minder ergernis en nu lijkt het echt zijn vruchten af te werpen. Orga weet dat hij fysiek niet sterker is, ik ben minder geïrriteerd en kan dus rustig verder oefenen met hem. Sinds enkele dagen begint hij het écht door te hebben! Al moet ik erbij zeggen dat hij voor een héél lekker snoepje wel wat moeite wil doen :-) Ik heb de mijne gekocht in Mechelen, maar in Bonheiden (Alldog foodshop) hebben ze ze ook :-)

Moest je in de buurt wonen mag je altijd eens komen testen of zo'n heupriem je bevalt :-) "


is dat zou iets ans een gordel voor te canicrossen?

waar woon je dan rgens..? :-) aangezien je van mechelen spreekt, denk ik wel in de buurt :-) )
.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Mijn hond trok ook altijd behoorlijk. Ik heb Ozzie een signaal geleerd om in te houden wanneer ik hem dit aangeef op een moment dat hij aan de lijn trekt. Dit werkt nu goed. je kunt hem dit leren door eerst hem naar het signaal te laten luisteren en hem na het te laten horen direkt een lekker brokje/ hapje te geven, dit vaak herhalen. Dus signaal brokje enz...Dit even meerdere malen herhalen voor het wandelen.
Wanneer je dan oppad gaat dit signaal geven wanneer hij inhoud direct een brokje geven en dit even flink doorzetten. 
Ook heb ik hem geleerd met een signaal om mij aan te kijken tijdens het lopen wanneer ik hiervoor een commando geef. Iedere keer wanneer hij mij aankeek op commando gaf ik hem een brokje. Zo leert hij me goed in de gaten te houden. We lopen tenslotte samen.
Ik loop meestal met een lijn van 8meter, omdat hij van mij dan ook de ruimte krijgt om wat te snuffelen en te kijken. Ik denk dat een hond zelf ook snuffelbehoeftes heeft en hij hoeft niet altijd perfect naast me te lopen. Ook kan ik de lijn inkorten, met een kommando naast dat hij naast me moet lopen, bijvoorbeeld langs de weg. Het kommando naast heb ik hem ook geleerd met brokjes. Wanneer hij luisterd naar het kommando naast een brokje geven...de aanhouder wint.

Wel heel grappig dat wanneer de hond los loopt dat het vaak veel makkelijker en prettiger loopt dan vast aan een lijn. Kan hij onderweg nog wat snuffelen.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"

is dat zou iets ans een gordel voor te canicrossen?

waar woon je dan rgens..? :-) aangezien je van mechelen spreekt, denk ik wel in de buurt :-) )
. "


Ja dat is zo'n canicross gordel en ik woon in Mechelen dus weet niet hoever dat voor je is? :-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

Ja dat is zo'n canicross gordel en ik woon in Mechelen dus weet niet hoever dat voor je is? :-) "


. mijn ouders wonen in Lier O-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" esther,  dus jij raad aan om in dit geval een tuigje te gebruiken ? ipv een halsband?

ik dacht alstijd dat ze bij een tuigje net geneigd zijn om te trekken en bij een halsband minder.. "


Ik gebruik ook een tuigje voor Ozzie, omdat je hiermee de kwetsbare nek van de hond meer kan ontzien...

Ik was laatst bij een puppie cursus aan het kijken, waar ze puppies met slipkettingen lieten lopen...Het is bewezen dat dit enorm slecht is voor de nek van een hond!!!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"

. mijn ouders wonen in Lier O-) "


Ooh dat is niet zo ver dan! Wel je bent altijd welkom om eens te testen :-)

honden page profiel BiancaBianca 3 doggies

honden foto van Bianca

Hoi, ik ben nieuw hier! En toevallig lees ik deze vraag... ik kan mijn beide honden niet samen uitlaten als ze aan de gewone halsband lopen. Voor ik het weet lig ik met mijn kin op de grond, zo hard trekken ze. Ik heb voor beide een tuigje, een heel simpele constructie eigenlijk: een bandje om de hals en een bandje rond de borst en deze komen samen op de schouders waar ook de riem bevestigd wordt. Dit loopt héél relaxed! Succes ermee!

Groetjes Biek

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 1 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" Gefeliciteerd :-D! U hebt een (kruising) border collie O-)! Ik wilde eigenlijk zeggen dat deze honden het trekken hebben uitgevonden, maar dat waren de husky's geloof ik ;-) .. Borders weten iig heel goed waar ze naartoe moeten, en die lden de baas er graag heen. Die van mij zijn nu 3 en 2.5, ze trekken nog steeds maar niet meer zo hard - in 50% van de gevallen dan (namelijk op de terugweg na het losloopgebied O-)). Bij mij heeft het trainen met een clicker gewerkt. Maar het echt eruit trainen is me niet gelukt. Op cursus doen ze het uitmuntend, maar wandelen is wat anders hè. Ik geloof dat elke border collie baas je boek zal gaan kopen als je het voor elkaar gaat krijgen om Bandit te laten volgen tijdens wandelingen. Om het minder belastbaar voor je rug te maken zou ik een rubber in je riem gebruiken, maar zorg dat wel dat Bandit een tuigje draagt. Dat getrek aan die nek vind ik zo akelig klinken! Heel veel succes in ieder geval :-) "


Deze BC eigenaar is het zoooooo met je eens ;-) krijgt negens en tienen voor het volgen op de club maar zodra we gaan wandelen trekt hij als een idioot. "Ik wil actie vrouwtje!!!!". Ik train er ook op maar kwartje is nog niet gevallen :-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

Ooh dat is niet zo ver dan! Wel je bent altijd welkom om eens te testen :-) "


. dat hou ik in mijn achterhoofd ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Liesbeth,Ik heb Lobke het trekken afgeleerd door en met een tuig en halsband te werken twee riemen ,Die aan de halsband iets langer dan de riem aan het tuig.dit omdat Lobke uit haar tuig ontsnapte en dan de hort op ging. verder ben ik steeds blijven staan zodra de riem strak stond dan keerde ik om en liep naar huis . verder had ik een pieper in mijn broekzak waar ik af en toe in kneep daninn de pieper nou gelijk aandacht voor mij en verder heel veel geduld .ik heb geen last van mijn rug maar ben wat lopen aangaatheel onstabiel vandaar dat ik geen grote honden meer heb.wens je veel geluk met Bandit.Hein.

honden page profiel karinkarin 3 doggies

honden foto van karin

Een zeer goede heupgordel met een elastische lijn verkrijgbaar bij www.kiwaq.be. Mijn twee honden trokken heel erg. Inmiddels lopen ze meestal met losse lijn. Soms worden ze enthousiast en dan trekken ze maar dat kan ik goed managen met de gordel

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: hond loopt weg in open veld.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^