hond loopt weg in open veld.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stefanie90Stefanie90

honden foto van Stefanie90

Hey!

Zowel onze Franse Bull (3jaar) als onze Bordeauxdog (8maanden) wandelen los. In bos, en veld waar we tussen omheinde velden lopen, is dat geen enkel probleem.
Maar onze Bordeauxdog begint een gewoonte aan te kweken. Als we bij een veld komen dat niet omheind is, loopt hij erover. Weg van ons.
De eerste keer was dit om een vogel achterna te gaan, de volgende twee keren was er geen aanleiding.

Als hij dit doet, roepen we hem of fluiten op hem en dan blijft hij staan. Terugkomen doet hij niet, maar hij loopt niet verder. Ik moet hem dan helemaal gaan halen en meenemen naar de weg. 

We hebben hem leren loslopen met snoepjes. Als we hem roepen tijdens de wandeling, en hij komt terug, zijn we heel blij en krijgt hij een snoepje.

Heeft iemand ook dit probleem al eens gehad?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Misschien een idee om hem te roepen (of fluiten) en als hij kijkt gewoon meteen de andere kant (weg van de hond) op te lopen.

EDIT: en uiteraard uitbundig blijven belonen als hij terugkomt

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

wij hebben het 1 keer meegemaakt...wat schrok ik toen! poeh...
maarre: Bruno was toen iets jonger (1,5 jaar ongeveer) en toen lieten we hem los op een veld, en hop: daar ging meneer! wij roepen, hij stilstaan, wij ernaar toe, maar hij bleef niet staan: nee, hij rende weg!! de boef!;-)
gelukkig doet hij het nu niet meer!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Pubertijd..denk ik zo..

Eventueel aan een lange lijn los laten lopen (op plekken waar hij nergensa chter kan blijven haken), dan kan je erop gaan staan als hij er vandoor lijkt te gaan..

Neem iets Nog lekkerders mee, iets wat hij normaal bijna nooit krijgt maar wel gek op is! Dan zal hij misschien sneller terugkomen

Het is ook een idee voor nu gewoon even bij grote overzichtelijke stukken of omheinde stukken los te laten lopen totdat hij een beetje uit de puber fase is.. ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ohja wat ik ook altijd deed als ik echt volle aandacht wilde, is de hond pas na de wandeling eten geven.

Ik deed dat met gehoorzaamheid, dan kreeg Joey zijn eten pas na de training, tijdens de training had hij dan extra interesse in zijn snoepjes :-)

Volgende forumvraag: Op het strand!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^