chihuahua gaapt en lijkt te stikken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kellykelly

Help!

Mijn chihuahua heeft nu al 3x zo iets engs gehad en ik weet niet wat het is en wat nu
Mijn Chihuahua word wakker na het slapen en gaapt en rekt zich uit en verkrampt dan en stopt met ademen,kijkt met paniek in zijn ogen naar me en snakt naar lucht.hij lijkt echt te stikken en ik heb hem dan ook alle 3 de keren beademd en toen kwam hij weer bij.
De dierenarts denkt an epileptische aanval,maar ik heb wat filmpjes bekeken en meestal geeft dat van te voren al vreemd gedrag of stuiptrekken en dat doet hij niet.
Ik denk zelf dat hij door het gapen en rekken mischien een zenuw of bloedvat afkneld ofzo waardoor hij geen lucht meer krijgt en in kramptoestant trekt.hij is dan helemaal stijf en loopt ook echt blauw aan als ik niks doe.
herkend iemand dit en kan mij advies geven wat nu het beste te doen.
ik slaap heel licht omdat ik me constant zorgen maak dat het weer gebeurd en ik niet optijd erbij ben en mijn lieverd echt stikt.
kan iemand mij helpen?

honden page profiel MarijkeMarijke

Is het een idee om de fokker/rasvereniging om raad te vragen? Het kan een rasgebonden kwaal zijn. Of laat je doorverwijzen naar een specialist. Stel dat hij het krijgt als je er niet bent...

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Gelijk een specialist zoeken.. veel succes!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Naar een andere dierenarts gaan (speciaist) het lijkt me doodeng voor het hondje,hoe reageert het verders?

honden page profiel kellykelly

ik ben al bij 3 specialisten geweest en het is ook geen rasgebonden kwaal,vandaar mijn oproep hier of iemand het mischien herkende en mij verder kon helpen.bedankt voor jullie reakties in ieder geval en ik probeer echt overal informatie te verkrijgen enzo.het probleem is dat je nooit weet wanneer het gebeurd dus de dierenartsen hebben het ook niet zien gebeuren dus die moeten het van mijn verhaal beoordelen en herkende het ook niet als iets specifieks :-(

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe oud is je hondje? Kan je de fokker niet om raad vragen?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Is het geen reverse sneezing waar je hondje last van heeft?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

vreemd dat je DA en 3 specialisten geen diagnose kunnen stellen en ook geen medicatie of operatie voorstellen.
Welke specialisten hebben naar je chihuahua gekeken?
Een dierenarts/veterinair specialist heeft de plicht om het lijden van een dier te verlichten.
Dit is voor het hondje vreselijk en jij ondergaat hierdoor veel stress.
Hoeveel tijd zat er tussen de 3 aanvallen die je chihuahua gehad heeft?

Als je hondje dit onverhoopt nog eens heeft , zet zo'n "aanval" op film en laat je DA en specialisten naar de beelden kijken. Vaak helpt een filmpje voor het vaststellen van de diagnose.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Is dit inderdaad geen reverse sneezing? Zoals in het filmpje hier?

http://www.youtube.com/watch?v=8IMig3GuL_0

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou de zenuwen en het ruggenmerg laten nakijken door een neuroloog, eventueel ook orthopeed.

beterschap!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Bij welke specialisten ben je geweest?

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Bah dat klinkt vast heel eng. Ik heb geen tips maar wil je wel beterschap wensen.

honden page profiel kellykelly

Het is geen reverse sneezing,dat heeft hij ook,maar dat is niet het probleem.
Ik ben bij 2 dierenartsen geweest.de ene dacht aan een ingeklapte luchtpijp maar na het bekijken van wat filmpjes daarvan weet ik zeker dat het dat niet is.de ander dacht epileptische aanval,maar na het kijken van die filmpjes is het dat ook niet.ondanks dat het 2e stadium van epileptische aanval er wel op lijkt.Het achterover gooien van het kopje en de kramphouding van de gestrekte pootjes.Beide dierenartsen hebben het niet gezien omdat de 1e keer hij onderweg naar de dierenarts al weer bij was en de 2e keer gebeurde dit on 7 uur in de ochtend en na beademen was hij gelukkig best snel weer bij.Mijn hondje is 3 jaar oud,ook de fokker kent dit niet.
hij heeft dit nu 3x gehad in 2,5 jaar en de eerste keer was na een narcose,ondanks dat hij daar al uren uit was.het gebeurd altijd na een slaapje,hij gaapt,rekt zich uit,gooit kopje in zijn net en dan krijgt hij het stik effect en de kramp houding.je ziet de paniek in zijn oogjes dus hij is niet van de wereld zoals bij epilepsie.door hem te beademen komt hij er snel uit.ik kan niet toekijken en afwachten of hij uit zichzelf weer gaat ademen.
een kennis van mij denkt dat het een beknelde zenuw/bloedvat in de nek is en zegt dat als het gebeurd ik zeker moet beademen omdat hij anders kan stikken.ook heb ik gegoogled op een nekhernia maar daar vind ik niks van stoppen met ademen en verkrampte houding.
ik ben als de dood dat het gebeurd als ik niet bij hem ben en ik heb ook een onrustig gevoel.ondanks dat het nu 3x is gebeurd en er wel lang tussen zit zit de schrik er flink in.
ik wil mijn dierenarts foto's laten maken voor de zekerheid om te zien of alles goed zit.
een beknelde zenuw zal een foto niet laten zien,maar ik wil alles doen wat ik kan.
ik slaap echt op de ademhaling van mijn hondje ,bij iedere vreemde kreun ben ik wakker en alert.
maar dit is niet rust gevend.
uiteraard ga ik er alles aan doen om uit te vinden wat dit is.
ik ben bij dierenkliniek meursing geweest waar meerdere dierenartsen en specialisten rondlopen.
ze willen het allemaal zien,maar het komt altijd onverwacht en een filmpje ervan maken is niet iets waar ik aan denk als mijn hondje dit heeft,dan wil ik hem helpen en niet filmen.
ik hoop dat iemand dit leest die een soort gelijk iets heeft meegemaakt of gehoord heeft en mij kan helpen met wat nu te doen.
voel me nu nogal machteloos,maar fijn dat jullie meedenken en reageren

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Onwat erg ik kan me jouw angst voorstellen, en dat je zelf haast niet durft slapen....
En zeker ook omdat het zo een klein prutske is. Ik hoop dat ze vinden wat er scheelt, en vooral hoop ik ook dat het nooit meer gebeurt. Veel moed en sterkte om er te zijn als ze je nodig heeft. :'(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je zou kunnen vragen naar een foto met contrastvloeistof; dan kun je beschadigde banen zien.

Is heel erg moeilijk beoordelen door een da als ze de acutefase niet zien.

Hoe je dat moet oplossen weet ik ook niet.

zo onrustig slapen is ook niet alles...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kelly,
Hebben de specialisten die jouw chihuahua gezien hebben, al overleg gepleegd met de specialisten van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht?

honden page profiel Rosanne & YlaineRosanne & Ylaine

honden foto van Rosanne & Ylaine

Jeetje wat heftig!

Wij hebben dit 1 keer meegemaakt met een hond die niet van onszelf was. Wij pasten toen op de hond. Het gaat om een vlinderhondje. Hij verkrampte inderdaad alle spieren, stikte (wij dachten dat hij iets in de keel had, maar er zat niks) en liep blauw aan. Heel snel dierenarts gebeld en intussen gaan rijden, maar vlak voor we aankwamen bij de dierenarts, ging het weer beter. Hij is nog een tijd heel moe geweest, maar het is gelukkig niet teruggekomen. Ook onze dierenarts dacht aan epilepsie. Omdat het nooit is terug gekomen, zijn er verder geen onderzoeken geweest.

Maar in jouw geval is het dus al wel 2 keer terug gekomen. Wat enorm beangstigend! Ik zou zelf echt niet weten wat je moet doen of wat het zou kunnen zijn, maar ik vind niet dat dierenartsen zomaar kunnen zeggen dat ze het niet weten en daarmee uit.. Maar het is voor dierenartsen natuurlijk wel heel lastig om iets te beoordelen wat ze zelf niet zien. Er moet iets zijn.... Heel veel sterkte ermee in elk geval!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

" Kelly,
Hebben de specialisten die jouw chihuahua gezien hebben, al overleg gepleegd met de specialisten van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht? "


Daar zat ik ook aan te denken,ga naar utrecht,of amsterdam daar zitten ook hele goede specialisten,ik zou ook niet rusten voor ik zou weten wat het mankeert,het lijkt me voor je hondje ook niet echt prettig,houd het er geen trauma van over???
.

honden page profiel kellykelly

Ik ga deze adviezen zeker met mijn dierenarts bespreken en overleggen ,maar ik hoop vooral dat het gewoon nooit meer terug komt.ik hoop maar dat als hij ooit dit krijgt als ik er niet ben dat hij door geen lucht te krijgen bewusteloos raakt,de spieren zich vanzelf weer ontspannen en alles het gewoon weer doet naar behoren.
ik heb het niet met de faculteit in utrecht opgenomen,hier heb ik hele slechte en vooral nare ervaringen mee met een kat van ons die ook iets onverklaarbaars had en die is daar op de tafel overleden omdat ze hem onder narcose hadden gebracht en wij uitdrukkelijk hadden aangegeven dat hij daar niet tegen kon,dus die heb ik liever niet meer aan mijn beesten
maar ik blijf wel bezig hiermee,hondje houd er gelukkig niks aan over,hij is 5 min daarna weer alsof er nooit iets is gebeurd.hij is vrolijk en speels en gezond.....nou ja,op deze nare ervaringen na dan

honden page profiel kellykelly

Rosanne & Ylaine
wat jullie beschrijven is het exact,alleen omdat ik me hondje heb beademd is hij denk ik eerder bijgekomen.
en het blijft moeilijk voor iedere specialist om een diagnose te stellen zonder het te zien helaas.

honden page profiel Rosanne & YlaineRosanne & Ylaine

honden foto van Rosanne & Ylaine

Ja, ik denk inderdaad dat het beademen een heel goed idee is geweest.

Wij hebben ook een kat waarbij iets onverklaarbaars aan de hand is, wat natuurlijk ook alleen maar gebeurt als je niet bij de dierenarts bent. Bij haar is het gelukkig wel een keer gelukt om het op te nemen, doordat we altijd de camera op de mobiel klaar hadden staan. Bij haar was het alleen wel minder erg, dus hoefden we niet direct in te grijpen, zodat we ook de kans hadden om te filmen. Bij jou is dat natuurlijk niet zo..

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Waar woon je,je hoeft niet speciaal naar utrecht,er zijn er meerdere!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zou hier ook mee naar een specialist gaan. Jammer van de slechte ervaring in Utrecht, daar zitten hele goede specialisten maar ik begrijp dat je daar dan niet meer met vertrouwen naartoe kan gaan. Gelukkig zijn er meer specialisten in Nederland.

Wat al kan helpen is om het te filmen als het gebeurd. Uitleggen hoe het er uit ziet kan wel informatie geven maar het ook daadwerkelijk zien kan voor een dierenarts weer veel meer zeggen.

Sterkte, ik hoop dat je er achter komt wat het is, het klinkt beangstigend om te moeten zien.

Volgende forumvraag: sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^