sterilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

heey,

Nima word komende donerdag gesterilizeerd en ik weet niet of ik de enige ben, maar ben stiekum toch wel zenuwachtig... ze word eind deze maand 1, en het mocht nu wel, ik heb dan ook vakantie dus komt wel goed uit voor mij. Ik moet haar alleen gaan brengen(ouders zijn  werken, vind het opzich geen probleem) maar toch wel een beetje eng.
ze moet om half 10 daar zijn, de avond ervoor geen brokjes meer en half 9 geen water meer, ik ga denk ik om 9 ongeveer weg(loop afstand is 5 min lopen) en dan goed uitlaten(had ze gezegt)
ik moet om 12 uur bellen, dan mag ik haar wws om half 1 ophalen. is ze dan al compleet wakker? ik ben lopend, moet ik haar dan tillen of zelf laten lopen?

heeft iemand tips? of dingen waar ik rekening mee moet houden?
t is trouwens een shih tzu van 6 kilo ongeveer

MVG
Lotte & Nima ;-)

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Ik zou ze dan dragen, aangezien het maar 5 min lopen is.

Ik zou bij DA ook zo'n rompertje kopen ivm de wond. Werkt beter dan een kapje.

Succes met je hondje, een hond geneest zeer snel hoor.

Lekker thuis in de mande leggen en de rest wijst zich vanzelf uit.
Als ze maar drinkt, eten kunnen ze even zonder.

Als ze om eten vraagt dan kan je sávonds een beetje geven

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Spannend hoor. Gelukkig hoef je niet ver te lopen en dan kan je dat 's morgens gelijk combineren met het uitlaten. Half 1 ophalen klinkt voor mij best wel heel vroeg. Bij de meeste praktijken is dat vaak pas rond een uur of 3. Ik weet niet wat voor narcosemiddelen ze gebruiken bij jouw dierenarts, maar waarschijnlijk zal je hondje nog wel erg slaperig zijn, zodat je dus even moet tillen.
Het wordt steeds kouder, dus ik zou even een dekentje meenemen voor de terugweg. Ze kunnen zich vaak wat moeilijker warm houden na zo'n operatie, en dan koelt je hondje niet zo af op de terugweg.
Je kunt 's avonds alweer proberen om een klein beetje eten te geven, maar liever niet te veel, want ze kunnen nog wat misselijk zijn van de narcose. Drinken is inderdaad erg belangrijk.
Waarschijnlijk moet je de volgende dag weer even terugkomen voor de buikwond? dat is tenminste wel vaak zo.
Zoals Elianne al aangeeft: een rompertje is wel heel fijn voor je hond, die kap is alleen maar vervelend en met een rompertje kan ze toch niet bij de wond komen.

Lotte (Gast)

Maar die dingen zijn volgens mij best wel duur,kun je er ook 1 voor kinderen gebruiken? Of niet? Gewoon n vraagje

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ja dat kan hoor.. Wel even zorgen dat hij niet te strak zit, maar zo'n dingetje voor baby's kan prima. Hebben wij hier ook wel eens gebruikt voor 1 van onze maltezers.
(ze zijn trouwens niet heel duur hoor, maar zo 1 voor baby's is nog wel altijd goedkoper inderdaad)

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

tuurlijk kan je iets vd kids gebruiken. ook t-shirtje kan.

Volgende forumvraag: Vlooien!?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^