Moeilijke eter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Mijn pup Iggy,een Old English Bulldogge, is van 9 mei dit jaar, groeit goed en is lekker energiek. Maar ze is een vreselijk slechte eter. 
Toen ik haar ophaalde bij de fokker zat ze op Canex en op de puppymix van Lotgering, het vlees ging er perfect in maar brokken weigerde ze vrijwel helemaal. Ik ben op advies van de dierenarts over gegaan op Hill's Largebreed Puppy. Dit ging de eerste maand goed, maar nu begint dat ook weer flink af te nemen. Het vlees gaat er nog steeds in. Ik ben een voorstander van rauw voeren, maar omdat ik twee dagen in de week werk (langer dan 10 uur) past er iemand anders op die niet tegen rauw vlees kan. En omdat ik met enige regelmaat naar Duitsland ga en ik dan geen vlees mee kan nemen vind ik het handig om haar dan toch voor een klein deel op brokken te houden zodat ze die toch gewend blijft.
Heeft iemand enig idee welke brokken van goede kwaliteit zijn en toch eetlust opwekken bij een hond?  Ik ben het spoor bijster na alles wat ik heb gelezen op het internet.

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik heb geen moeilijke eter enkel eentje die niet alles mag eten ... was moeilijk brok te vinden want hij staat op hypo allergeen dieet... dierenarts had ook Hill's voorgeschreven en Boris wou het echt niet hebben, ben niet zo voor Hill's is goed voor de commissie van de dierenarts :-) er zijn veel brokken die goed zijn anders even contact opnemen met foodpets.be geven goede raad en levering is ook correct... succes ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Kijk eens op www.voerwijzer.com. Hier vind je gedetailleerde info zowel over brokken als vers.
Goede brokken zijn brokken met een hoog vleesgehalte zonder granen, zoals Acana, Orijen, Wolfsblut, Taste of Wild, Dogs Lovers Gold Passion, etc.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Worden die ook graag gegeten? Want ik kan nu een bak voer in de ochtend neerzetten en dan is de bak 's avonds nog vol.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

maar heb je buiten hill's al iets anders geprobeerd?

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Probleem is dat ze ook vrij snel dingen uitspuugt, aan de diarree gaat en verschrikkelijke jeuk krijgt. 
Want als ik bij iemand anders thuis kom die honden heeft dan rent ze gelijk naar die voerbakken toe om de boel leeg te vreten. Maar thuis weigert ze gewoon haar eigen brokken die ze wel binnen kan houden zonder ziek te worden.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

oh maar dat klinkt als onze Boris hij staat op een hypo allergeen dieet omdat hij ander voedsel niet kan verdragen en dan voelt hij zich niet lekker, wou ook niet eten en nu gaat het prima

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Wolfsblut heeft brokken die volgens hun ook voor honden met allergieën gebruikt kunnen worden en heb een kleine zak besteld om te kijken of dit wel aanslaat.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

ja maar als het echt allergie is zou ik eerst onderzoek laten doen bij je dierenarts , want een gezonde hond op speciale voeding zetten is niet zo goed? bij mij op de voeding staat het ook duidelijk vermeld enkel op medisch advies

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Wolfsblut is geschikt voor elke hond hoor, en met name vooral voor gevoelige honden gezien hun versies met een laag eiwit- en vetgehalte. ':-)
Ik ben niet zo'n voorstander van dierenartsbrokken, dierenartsen weten de helft van de tijd niet wat ze zelf verkopen..

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

ja ik ook niet zeker geen hill's maar sommige brokken mag je niet eender welke hond geven, ik heb de laatste weken ook mijn portie gehad met het zoeken naar de juiste brok en kan meegeven dat voeding toch heel belangrijk is...

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Mijn dierenarts promoot Hill's al jaren, m'n vorige bulldog deed het er perfect op, maar met deze weet ik het gewoon niet. 
Nu heb ik Hill's ook niet via de dierenarts gekocht omdat die twee keer zoveel vraagt als de gemiddelde dierenwinkel. Maar ik vind het wel zorgwekkend dat dit automatisch als beste voer wordt aangeprezen. Vandaar dat ik verder wil kijken naar wat zeker weten gezond is en ook lekker. 
Wat ik lees van Wolfsblut bevalt mij tot nu toe en dat het geschikt is voor gevoelige honden al helemaal.
En nee, ik zal haar zeker niet op speciaal voer zetten zonder dit besproken te hebben met een dierenarts :-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

perfect het lukt wel hoor even proberen, heb geen ervaring met wolfsblut maar heb er al veel goeds van gehoord ....

Volgende forumvraag: houdbaarheid brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^