Kunstheup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Het is nu 8 weken geleden dat onze Sam is geopereerd voor een kunstheup, Dinsdag 17-09-2013 moesten wij terug voor een controle foto en tot onze schrik bleek het weer foute boel te zijn, Sam heeft luxatie waardoor de kop niet in de kom gehouden word, we hebben Sam achter gelaten zodat hij de volgende ochtend gelijk geopereerd kon worden dat is dan ook gebeurd op woensdag 18-09-2013 de kop is verlengd en valt nu weer netjes in de kom. Sam moet nu weer opnieuw revalideren net als 8 weken geleden. De eerste 6 weken waren ontzettend pittig zowel voor Sam als voor ons, Het is heel moeilijk om en hond van een jaar rustig te houden en vooral buiten hij is zo enthousiast naar iedereen. Wij behandelen hem nu als een porseleinen pop omdat de arts heeft gezegd dat dit de laatste mogelijke operatie is. Zijn er mensen die ook voor een kunstheup hebben gekozen en hoe hebben jullie het proces door lopen?
Tips zijn uiteraard welkom!

Alvast bedankt.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Helaas geen tips van mijn kant. ik heb er geen ervaring mee, maar ik wil jullie wel even heel veel sterkte wensen! Super dat jullie je zo inzetten voor Sam. Het lijkt me inderdaad heel lastig om hem steeds maar zo rustig te moeten houden. Je zou zelf ook zo graag weer lekker willen ravotten, hopelijk gaat het deze keer WEL goed en kunnen jullie straks beginnen met revalideren!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen kunstheup ervaring, maar wel dat een jonge hond rustig gehouden moet worden, niet jofel, maar moet gewoon, de wandelingentjes kort houden, vaker maar kort.

en ja langdurig aan de lijn houden, niet los, zolang dat nodig is.

binnen kan ook een hoop gedaan worden, wat extra aandacht, zoek spelletjes in huis, bezig houden met een kong of goed bot. als ze dat gehad hebben kost veel energie.

heel veel beterschap en een goed herstel, laat je het met de tijd weten als het zo is dat je weer alles mag doen met de hond ?

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Het probleem is een beetje dat hij absoluut geen rara bewegingen mag maken dus spelen met een kong is op dit moment niks voor hem, ze zien hem het liefst 6 weken lang in de bench zitten alleen even er uit voor hele korte wandeling. Ik kan hem wel een bod geven daar is hij binnen wel even zoet mee en we hebben ons bankstel al omhoog gezet dus in de woonkamer kan hij gewoon los, we doen hem wel zo vaak mogelijk in de bench maar hij vertikt het na die operatie om te gaan liggen in de bench hij blijft gewoon zitten, terwijl hij buiten de bench wel gewoon gaat liggen.
We moeten hem 6 weken lang aan de lijn houden en ik mag elke dag het naar buiten gaan met 1 minuut verlengen. 

Ik zal het hier bijhouden hoe het met Sam gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een kong.... ik heb een giga grote , een zwarte, daar stop ik wat lekkers in, maakt niet uit wat, als het maar lekker plakt, die geef ik , en dan is Bamse een heerlijk poosje zoet mee, ze ligt er mee, er wordt niet mee gespeeld, zodra de kong leeg is, is het gedaan met de pret. :-D

als de hond rustig in de woonkamer ligt is het toch niet nodig dat de hond verplicht in de bench is / ?

hier ook een heftige operatie ondergaan, geen bench hier, de hond is te groot, maar lekker gewoon in huis, rustig liggen waar ze wil liggen, geen bezoek , geen andere honden in de buurt. zo kan het ook, en ja hier ook lijnplicht, rechtlijnig lopen, rustig kleine rondjes.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Onze Sam heeft ook een kong hij loopt er mee te gooien en wild mee te spelen om de brokjes er uit te krijgen hahah. En als hij gewoon rustig gaat liggen zie ik de nut van de bench ook niet in alleen als hij erg druk is gaat hij er nu in. Wat heeft Bamse voor operatie gehad?
En het dieren ziekenhuis waarbij Sam nu loopt ben ik niet echt tevreden over ik werd woensdag om 15.00 uur gebeld dat Sam geopereerd zou worden toen ik om 18.00 uur nog niks gehoord had ben ik zelf gaan bellen maar ze hebben 2 afdelingen en de afdeling waar Sam zat was al gesloten maar de mevr wist heel zeker dat ze mijn terug zouden bellen ik heb daarna nog 4 x gebeld en niks wijzer geworden de volgende dag om 12.00 uur werd ik pas terug gebel, dat vond ik echt schandalig en u begrijpt wel ik heb die nacht geen oog dicht gedaan.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien heb je hier iets aan.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Dit zijn wel hele leuke oefeningen met heel weinig beweging en het houd je hond toch lekker bezig. Bedankt ik ga het filmpje nog een paar keer bekijken en dan ga ik er zeker mee aan de slag!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Fijn dat je er iets mee kan. Ik denk dat het zorgen voor een stroeve ondergrond ook belangrijk is ivm uitglijden. 
Veel sterkte in de komende weken. Je moet maar bedenken dat het maar 8 weken op zeker 10 jaar zijn.....

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wow Rafaella. Dat is niet niks, zo'n jonge hond zo lang rustig houden.

Ik hoop van harte dat jullie erin slagen, want als hij goed herstelt, dan is dat wel heeel wat waard.

Hopelijk lukt het en word je niet door Max verrast tijdens het uitlaten.

Heel veel goede moed gewenst en hopelijk krijg je nog goede tips. Maar we zullen in deze weken zeker met je meeleven.


honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Sam is maandag weer opnieuw geopereerd, het bovenste gedeelte van de prothese is er uit gehaald, Sam draaide elke keer zijn prothese uit de kom dus zijn de artsen tot de conclusie gekomen dat een heupprothese niet werkt bij Sam. Ze hebben nu het bindweefsel vast gemaakt aan de kom dat houd in dat Sam nog voor 80 à 90 % kan strekken en buigen maar daar zou hij prima mee kunnen leven. Daarbij had Sam ook nog is een oorontsteking :(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sam toch ! Wat heeft hij ocharme al doorstaan , ik zou hem voortaan toch altijd rustig houden hoor . Dat bindweefsel mag zeker niet loskomen. 
Dus heeft hij feitelijk geen heupprotese meer erin zitten als ik het goed begrijp , en alleen dat bindweefsel houdt de poot recht ? Wat ze allemaal kunnen tegenwoordig......duim mee voor goeie revalidatie en hou hem rustig , altijd denk ik maar. ':-)

Volgende forumvraag: Ineens onzindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^