Kijk eens hoe interessant ik ben!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Afgelopen dinsdag weer behendigheid gehad.
Nyx ging los, omdat het onze beurt was en woesh, Nyx zat in de brandnetels na de eerste sprong, achter de konijntjes aan. De konijntje had hij nog niet eerder gespot (hoera dat hij zijn neus amper gebruikt), maar het weg lopen, daar kan hij wat van.
Het is een aantal lessen beter gegaan, maar de laatste keren ging hij er weer regelmatig van door van.

Ik heb al zoveel geprobeerd.... als ik vanaf het begin met een balletje loop te zwaaien of met koekjes voor zijn neus, doet hij het nog wel, maar vanaf een meter of 5 a 10 kan ik er naar fluiten. Hij ruikt/ziet/hoort het dan niet meer lijkt....
Het is echt moeilijk om mij interessanter te maken dan. Zeker als hij dus weer een sprintje trekt... Het kan een paar hindernissen goed gaan en dan als nog in een keer is Nyx foetsie.

Heb het volgende al geprobeerd:
- met koekjes zwaaien en roepen: koekje/hier?
- met de bal zwaaien en roepen: bal/hier?!
- enthousiast roepen: oeh, wat is dit dan? oeh, kom eens kijken wat vrouwtje heeft!
- lief hierrrr roepen.
- duidelijk en kalm hier roepen.
- boos hier roepen.
- alles bij elkaar vloeken (kon het proberen he, you never know).
- weg lopen en negeren.
- 's middags een grote wandeling en/of een stuk fietsen, in de hoop dat ie een beetje moe is en minder de behoefte heeft om in z'n uppie rare rondjes over het veld te rennen.
- koekjes gooien en dan steeds dichterbij mezelf op de grond gooien, zodat hij dichtbij komt en ik hem uiteindelijk kan grijpen.

We doen nu al tijdens de les: weglopen = beurt over en wachten op volgende beurt
Maar dat kwartje is nog niet helemaal gevallen....

Verder maakt hij er één groot spel van.
Boos worden doet hem niets! Schreeuwen niet, barse stem niet, in zijn nek vel grijpen doet hem niets (maar goed, als je ook ziet hoeveel hij heeft...). En als het em al wel iets doet, dan is het een halve minuut later weer vergeten en dat zit hij weer met zijn grote ogen en kwispelstaart mij blij aan te kijken.

Ik weet, zelfstandige hond....maar toe nou, ik wil werken, alleen hij maakt er een spelletje van :(

Iemand nog tips of iets dergelijks?

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Misschien moet je zelf afvragen, of hij er wel zin/lol in heeft.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

in mij of het spelletje?
hij heeft het spelletje nog niet echt door, hij ziet de onderdelen nog apart, terwijl hij het als een parcour moet gaan zien. Vind het dus ook lastig om te zeggen dat hij het wel of niet leuk vind, als hij de bedoeling nog niet helemaal snapt.
Maar met warmlopen wil hij wel eens onderdelen in of op als we er langslopen.
Ook als hij eenmaal in de flow zit, doet hij wat hij moet doen. En dan heb ik meestal geen koekje of bal nodig. Dan is hij ook zo op mij gefocust. Alleen die focus is er niet altijd, hij is best snel afgeleid.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik heb dit in de lessen hier ook wel meegemaakt. Ik ga als instructeur naar de hond toe, pak de halsband en neem de hond mee. Daarna ga ik richting de eigenaar en blijf op 1 meter afstand en laat de eigenaar de hond weer roepen en daarna gelijk een hindernis nemen zodat er een beloning gegeven kan worden. Als het weer gebeurd dan doen we hetzelfde en worden er meer hindernissen genomen.

Daarnaast kun je afwisselen om sommige stukken de lijn eraan te laten en je kunt ook nog kijken of je teveel wil of te snel wil gaan.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Krijgt hij het snoep waarmee je hem probeert te lokken thuis ook? Misschien iets nieuws proberen wat hij echt niet kan weerstaan en dan het hem alleen geven op de lessen omdat ze zo snel verveelt raken met hetgeen ze altijd krijgen. En iets wat lekker sterk ruikt zodat hij goed doorheeft dat jij dat hebt.

 Misschien zorgen dat hij  niet kort van te voren flink gegeten heeft, zodat hij graag voor z'n eten wil "werken". 

Obi wil ook vaak niets doen op de cursus als ik niet de goede beloning bij me heb.. Misschien is het met Nyx ook makkelijker als hij wat meer gemotiveerd is door de snoepjes die hij krijgt.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Je bent echt niet de enigste bij wie dit gebeurd!!
Ik heb dit al zo vaak gezien en zie het nog...
Zelf heb ik het ook mee gemaakt, Bapu deed niet anders in het begin.
Wat een frustratie en irritatie heeft dat opgeleverd zeg, ik weet hoe je je voelt.
Maar er is hoop, met Bapu heb ik ook wedstrijden gelopen.

Mijn advies is om op het moment dat hij weg loopt, hem te roepen (ik hoor je denken heeft geen zin) en vooral zelf met de bal te spelen, gooi de bal omhoog, ren er gooiend mee rond als hij maar ziet dat jij plezier hebt met de bal.
Als hij uiteindelijk komt en de eerste keren kan dit echt even duren, niet belonen, niet aanlijnen, niet opnieuw beginnen maar verder gaan waar je gebleven was dus alleen het commando voor het volgende toestel geven.
Op het eind ga je hem pas belonen en dat dan heel uitbundig.

Dit vergt even geduld ook voor instructeurs en overige groeps leden maar je zult merken dat hij ook vrij snel door heeft dat weglopen niet de bedoeling is en dat hij ook meer dingen achter elkaar kan doen.

Een klein jaartje terug had een door mij gefokt hondje ook dit probleem.
Bij hem lag de oorzaak in de woorden "goed zo" zodra hij goed zo hoorde ging hij helemaal los, rennen, drijven en vooral niet luisteren, in zijn ogen was goed zo een vrij commando geworden.
We zijn ermee aan de slag gegaan, en werk maar eens zonder de woorden goed zo, dat is lastig en als het wel gebeurde gingen we op bovenstaande wijze verder.
Inmiddels loopt hij wel een parcours zonder weg te lopen...

Veel geduld en succes!!

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Waarom los als zo duidelijk is dat hij nog lang niet zo ver is?

" Boos worden doet hem niets! Schreeuwen niet, barse stem niet, in zijn nek vel grijpen doet hem niets "

Nee natuurlijk doet dat hem niets. De beloning is al lang al binnen. Die beloning kun je ook alleen maar voorkomen door de hond aan de riem te houden. Je kunt dus ook alleen maar die onderdelen doen die aan de riem kunnen. De rest gewoon even overslaan. Pas als blijkt dat hij weer (echt) los kan dan kun je die ook weer doen.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Probeer je ook niet zo veel te focussen op het hele parcour. Doe een keer 1 onderdeel en stop dan. Een keer 5 en stop dan. Een keer 2 en stop dan enz.... Het zou ook zo maar kunnen dat het parcour gewoon nog te lang voor jouw hond is en dat hij moeite heeft om zo lang geconcentreerd te blijven. Dus gewoon even kleine stukjes en aan de riem. Dat weer langzaam opbouwen.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Haha ik heb hier ook zo'n fijne puber! 
Doe de beginnerscursus nu, dus gewoon aan de riem...
maar ALLES wat hij ziet/ruikt/hoort is interessanter dan het vrouwtje...

Best vermoeiend.. maar het gaat steeds beter! 
De instructeur geeft me gelukkig goede tips aangezien meneer de blaren op m'n handen trekt..
Maar hij zegt dat het goed komt, dus er is nog hoop haha! 

Succes ermee!

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Hier ook zo'n zelfstandig type dat graag meedenkt. De 'hiiierr' werkt lang niet altijd. Onderstaand voorbeeld speelt zich niet af tijdens een les maar tijdens gewone wandelingen maar misschien heb je er toch iets aan.  In een aantal gevallen kan ik 'hiierr' anders oplossen middels een compromis.

Op plekken waar geen andere honden komen (dan ben ik alle focus kwijt), laat ik Byr los. Meestal loopt hij een meter of 20 voor me uit. Hem bij me roepen heeft geen zin: 'vrouwtje, ik heb dit stuk net gelopen, ik wéét waar we heen gaan, ik kom niet terug om dan wéér hetzelfde stukje met jou te lopen. Zinloze actie. ' Aldus mijn eigenwijze drollebol.

Wat wél prima werkt is de 'zit en blijf' op afstand. Dan loop ik gewoon door tot ik bij hem ben. Hij wil best samen met me optrekken maar geen zinloos heen en weer geloop. Tenminste, zo ervaar ik dat. Tuurlijk de  'hiierr' blijven oefenen maar wat is er mis met een compromis in sommige situaties?

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik ben er al niet voor om behendigheid aan de riem aan te leren.
Enig idee hoe vaak de hond een ruk krijgt als ze over de hindernis gaan?
Er zijn zo veel honden die zeker in de begin fase even profiteren van het los zijn.
Wij leren onze honden niet over de sprongen springen aan de riem maar met twee personen aan een kant en een hand vol brokjes.
Eerst beide dicht bij de sprong en dan steeds verder weg, dan twee sprongen dan drie sprongen.
Zodat de honden niet belemmert worden in het springen door de riem en ze leren er meteen mee zelfstandig te denken, om de sprong heen of onder de sprong door is geen brokje.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Ik ben er al niet voor om behendigheid aan de riem aan te leren.
Enig idee hoe vaak de hond een ruk krijgt als ze over de hindernis gaan? "

Geen een keer. Het probleem is dat de meeste mensen de honden ongecontroleerd de oefeningen laten doen. Als je vanaf het begin veel meer controle houdt dan zal de hond geen ruk krijgen.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

En wat zie je later gebeuren, de hond is totaal niet zelfstandig niet snel genoeg commando en de hond gaat rondjes draaien voor de sprong, zal niet de hindernis nemen die hij voor zich krijgt zonder commando en grote kans dat ze gaan inhouden in het tempo.

Dit is een conclusie die ik neem uit eigen ervaring en ook terug zie in de trainingen en op wedstrijden.
Mijn twee oudste honden die inmiddels met pensioen zijn werd alles aangeleerd aan de lijn.
waar ontbrak het deze honden aan op de wedstrijden, zelfstandigheid en tempo ze hadden nooit anders geleerd als bij de baas te blijven, niet snel genoeg een commando en hup fout of weigering.
Deze honden hebben we nooit meer echte zelfstandigheid kunnen leren.

Mijn jongere drie honden hebben ook alles aan de lijn aangeleerd toen we na 6 maanden training ergens anders gingen trainen, was het probleem voornamelijk dat de honden aan ons hingen en dus totaal niet zelfstandig waren, we zijn dus "opnieuw" begonnen met deze honden is het nog gelukt en het grote verschil is dat ze als ze nu niet snel genoeg een commando krijgen ze zullen kiezen voor de hindernis die voor hun neus komt en niet kiezen voor het wachten op de baas, inhouden, rondjes draaien of wat dan ook.
Met als gevolg dat als je dan te laat bent met het commando en toch de andere kant op moest je sneller tegen een disk aan loopt.....

Met mijn jongste hond was ik meteen met zelfstandigheid begonnen.
De eerste wedstrijd ging ze alles buiten het parcour bekijken (ow wat was het leuk en spannend, had ik ze nu aan de riem moeten houden?) maar aan het einde van het seizoen hadden we toch drie Utjes bij elkaar, waar zit hem het verschil dan in?

honden page profiel Nathalie, Clooney * & HarleyNathalie, Clooney * & Harley 3 doggies

honden foto van Nathalie, Clooney * & Harley

Dat wordt dan een konijntje om je nek hangen O-)
Nee, zonder flauwekul. Het is natuurlijk wel een lastig probleem en ik heb helaas geen tips voor je.
Clooney deed dat ook tijdens de gehoorzaamheidscursus. Zodra hij de kans zag trok hij een sprintje en ging hij rondjes over het veld rennen. Dat was voor hem een spelletje en kreeg ik hem niet meer te pakken. Maar gelukkig heb ik hem nu zover dat hij dus komt als ik ''Hier'' roep, ook als hij er vandoor gaat.
Maar dat heeft me ook een hoop bloed zweet en tranen gekost hoor!
Heel veel succes!!

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Waarom moet jij interessanter zijn? Het maakt niet uit of je nu wel of niet interessant bent voor Nyx, hij moet gewoon luisteren... Ik zou stoppen met de koekjes en snoepjes, duidelijke en consequente regels instellen en voorlopig even voorkomen dat hij zulk ongehoorzaam gedrag kan laten zien (aanlijnen dus in zulke situaties). Als hij graag zijn eigen plan mag trekken is het misschien niet handig om behendigheid te gaan doen waarbij hij los mag. Dan zou ik eerst meer trainen op gehoorzaamheid... Of de hindernissen aangelijnd doen maar daar is weinig lol aan dus zou ik behendigheid gewoon even helemaal stoppen. Als hij beter gehoorzaamd kun je het dan weer oppakken.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

@ Esther
Bij de band, slurf en tunnel doen we dat soms nog steeds. Op die manier zijn we begonnen met de oefeningen. Trainer houdt de hond vast en baasje roept de hond, hond neemt hindernis en gaat naar baasje toe.
Het afwisselen met lijn proberen we nu ook. Als hij eerst aangelijnd is en bijv de tunnel goed doet, dan gaan we gewoon door, zonder de lijn opnieuw op te pakken.

@ Gastinnetje, Lady, Obi en Lobbes
Ik wissel bijna elke les af, soms heb ik zelfs 2 verschillende bij me.  Thuis krijgt hij ook andere dingen dan op school.
Daarnaast heeft hij niet echt iets wat hij echt altijd wil. Vandaar dus dat ik altijd een bal en lekkers mee heb. Werkt het een niet, dan het ander wel.

@Tamara
Gelukkig, er is hoop! Ik heb er ook het volle vertrouwen in dat het gaat lukken, maar tot die tijd kan ik alle tips gebruiken natuurlijk.
Dat is wel een idee, gewoon zelf gaan spelen. Ik weet wat ik ga doen dinsdag...Bedankt!

@ Bassie
Zonder riem kan hij het ook, alleen vind hij dat hij dan eerst 5 minuten gek over het veld mag rennen. Als hij het hele veld heeft gezien, komt hij wel, maar dat is niet de bedoeling.
Hij kan het parcour ook prima afleggen, maar hij moet eerst gefocused op mij zijn, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar voordat ik zijn volledige aandacht heb....dat is het punt

@ Femke en Storm
Mijn meneertje is geen puber meer (in november al weer 4 jaar), maar gewoon zo gek als een deur and I love it (maar niet op het veld)

@ Fabienne
Ik denk niet dat hij het in zijn gekke bui doet, maar wie niet waagt wie niet wint, toch? Ook dit zal ik dinsdag gaan proberen. Bedankt!

@ Tamara
Ik probeer ook zelf zo veel mogelijk zonder lijn. Mijn trainer neemt volgende week een lange lijn mee, zodat hij wel vast zit, maar toch ruimte heeft om de hindernissen te nemen. Dus dan heeft hij ook niet zo'n last van de lijn die hem belemmerd.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Wat ik bedoel is: trainer pakt hond en baas roept hond eerst bij zich en gaat dan pas een hindernis nemen. Het is net een andere volgorde.

En vraag jezelf hoelang ben je bezig met hem? Sommige honden hebben langer werk om echt spelletje te snappen.

Ik heb hier een hond die de 1ste lessen helemaal top ging, daarna deed ze een hele tijd niets meer dan alleen snuffelen en over het veld heen crossen. Toen een tijd weer vast aan de lijn getraind en nu stukjes los en vast.

Tussendoor heeft de cursist een workshop gevolgd en daarmee het contact en focus versterkt en ze is begin april begonnen en nu kan de hond 6 hindernissen los van de lijn.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Zonder riem kan hij het ook, alleen vind hij dat hij dan eerst 5 minuten gek over het veld mag rennen. Als hij het hele veld heeft gezien, komt hij wel, maar dat is niet de bedoeling. "

De enige manier om dat te voorkomen is aanlijnen. En dat hij het af en toe kan zegt dus dat het gedrag nog niet stabiel genoeg is om los te laten. Je wilt hoe dan ook niet dat hij van dat gedrag leert. Dus aanlijnen.

" Hij kan het parcour ook prima afleggen, maar hij moet eerst gefocused op mij zijn, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar voordat ik zijn volledige aandacht heb....dat is het punt "

Als ik het zo zie heeft het niets met jou te maken, maar met het spelletje zelf. Wat is de afweging die je hond moet maken. Dat is toch de keuze tussen behendigheid en zijn eigen spelletjes. Dat heeft niets met jou te maken, maar met dat hij behendigheid (nog) niet leuk genoeg vind om vol te houden. Er zijn andere dingen die hij op dit moment leuker vindt. Je moet dus voorkomen dat het aangeleerd gedrag wordt door aan te lijnen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wat heb jij met aanlijnen?
Hij loopt altijd aangelijnd, hij is alleen op het trainingsveld los.

En ik vraag naar tips om mezelf leuker/interessanter te maken, zodat hij zijn aandacht bij mij houdt. Een lijn aan hem vast maken werkt dan niet, dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Wat heb jij met aanlijnen? "

Wat heb ik met aanlijnen? Niets, maar wel met voorkomen van ongewenst gedrag. In dit geval kun je alleen maar voorkomen door aan te lijnen.

" En ik vraag naar tips om mezelf leuker/interessanter te maken, zodat hij zijn aandacht bij mij houdt. "

Zoals ik al zei, het ligt er niet aan dat jij niet interessant bent. Want als het spelletje op zich interessant genoeg zou zijn dan zou hij er ook niet vandoor gaan. En kijk maar eens naar de hele waslijst aan dingen die je geprobeerd hebt. Zelfs dat maakt niet dat je leuker wordt. Zoek het dan eens in een andere oplossing!

" Hij loopt altijd aangelijnd, hij is alleen op het trainingsveld los. "

Misschien is dat wel de oorzaak van je probleem!

" Een lijn aan hem vast maken werkt dan niet, dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt. "

Dat lijkt mij echt heel sterk. Hoe kan je hond er vandoor gaan als hij aan de lijn zit?

Heb je er al eens over nagedacht dat jij het misschien veel leuker vindt dan je hond?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Aanlijnen is niet de situatie verbeteren, het is voorkomen.
Ik wil dingen verbeteren om vooruit te gaan, niet op het zelfde punt blijven steken.
Hij is al zo vooruit gegaan. We kunnen het wel, daar geloof ik heilig in, maar we hebben nog een lange weg te gaan.

Nee, aan een lijn loopt hij inderdaad niet weg, maar hij heeft gewoon geen aandacht voor mij totdat ik gek ga springen, een sprintje trek of met koekjes ga zwaaien.
En misschien is het feit dat hij dagelijks altijd aangelijnd is wel het probleem, maar ik zie niet de kans hem ergens veilig los te laten. Er is hier een gebrek aan goed omheinde losloopgebieden. En zomaar op een normaal losloopgebied loslaten is ook geen optie, hij hoeft maar iets te zien en is weg met 3 trossen bananen in ieder oor.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" En zomaar op een normaal losloopgebied loslaten is ook geen optie, hij hoeft maar iets te zien en is weg met 3 trossen bananen in ieder oor. "

Dit is dus exact hetzelfde gedrag als bij behendigheid. Alleen in een losloopgebied hou je hem aan de lijn en bij behendigheid niet. In het losloopgebied voorkom je het wel en bij behendigheid niet.......

En aanlijnen is in ieder geval de situatie niet verslechteren. Loslaten is dat zeker wel!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Heel herkenbaar. Kean was dan een puber maar het gedrag is gelijk. Ik ging bijvoorbaat dus al gestrest er heen en dat gaf hem macht. Op het moment dat ik het los liet schaamte, frustratie, onmacht, de rest van de groep. Ging het al beter hij had geen suc6 meer dus de lol was er al een beetje af. Ik ben doordeweeks ook consequenter geworden met roepen dat hielp ook. Ook heb ik 1 prive les genomen dus geen groep die druk uitoefent op mij, want ja het is wel mijn hond die weer niet luistert. Op de momenten dat hij als een dolle over het parcous ging liep ik weg nadat ik 1 x hier had geroepen. Lol er af snel gekalmeerd en op nieuw beginnen het duurde even maar hij snapte het die les. Natuurlijk ging het nog niet helemaal goed de daarop volgende les in de groep maar we hadden het wel doorbroken. Ook kreeg hij 's morgens minder voer en nam ik iets heel erg sterk ruikend mee bv gedroogde runderlong maar ook de kleine honden knakwortjes, in een blikje, vond hij geweldig. Die vonden de rest van de groep trouwens zo lekker dat toen ik langs de groep liep ik spontaan in mijn vinger gehapt werd O-).

Hou vol het gaat jullie lukken ;-)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

zeker gaat het mij lukken!
ik geef niet op!!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik weet niet hoe oud de hond is, maar zou pubertijd een rol kunnen spelen? Daar lijkt het wel op!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik weet niet hoe oud de hond is, maar zou pubertijd een rol kunnen spelen? Daar lijkt het wel op! "


Hij wordt in november 4 jaar, als hij nu nog in de puberteit zit, klopt er iets niet.
Hij is wel een kruising tussen 2 zelfstandige rassen (husky en duitse staande korthaar), dat verklaard ook nog wel wat ;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

O nee 4 jaar dan is het geen pubertijd meer dan word het misschien meer een kombinatie van sledehond sport met speuractiviteiten i.p.v behendigheid? 
:-D

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

er schijnen ook hussen te lopen op wedstrijdniveau, dan moet die van mij toch ook een hindernis kunnen nemen, zonder de benen te nemen?
ik hoef geen wedstrijd niveau te halen, ik wil gewoon lekker wat samen doen.

sledehondensport staat trouwens nog wel op mijn lijstje
wil met hem gaan steppen volgend jaar (eerst sparen voor de step, die dingen zijn duur) en misschien ook gaan canicrossen (maar dan eerst mijn conditie maar eens opbouwen, haha).

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Steppen is echt geweldig om te doen met je hond, doe ik ook. Ik heb een stepje van E 75, tweede hands, geweldig ding met trommelremmen, altijd handig:-). Het gaat ook best snel:-) Je hebt ook al steps met speciale uitsparingen voor de hond. Ik heb op mijn stepje een beugel gezet die ook op de fiets kan om de hond op de juiste plek te houden. Met een beetje creativiteit kun je heel ver komen:-) Ik zal even een foto van mijn step plaatsen. Jouw hond is vier jaar...kan dus best.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Kan je niet beter op zoek gaan naar een sport die je hond wel leuk vind? Ik heb met masha ook behendigheid gedaan. In het begin vond ze het geweldig, maar aan het einde luisterde ze ook minder goed.. ging gewoon in de tunnel zitten en kwam er niet meer uit, of liep inderdaad weg.
Als ze het spelletje echt leuk vinden doen ze dit niet. Ja het kan natuurlijk een keer gebeuren, maar als het elke keer gebeurt geloof ik niet dat ze de sport leuk vinden. Ik zelf doe de hondensporten omdat mijn honden het leuk vinden.

Er zijn zoveel verschillende soorten sporten, probeer eens iets anders. Jammer als je zelf graag behendigheid zou doen, maar kijk naar wat voor je hond leuk is.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^