Weer een baby-stapje erbij! Ben zo trots!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Zo trots op mijn meisje..

Gisteravond was het druilerig, miezerde een beetje en het was dus erg rustig op straat toen we voor de laatste ronde gingen. Ik had nog wat brokjes in mijn jaszak zitten, maar normaal gesproken is Babs buiten zo gestrest dat ze niets aanpakt.
Nu leek ze echter redelijk kalm, dus ik haal een brokje uit mijn jaszak, zeg tegen haar; 'kijk eens' en toen ze verbaasd omkeek ('had je het tegen mij?') bood ik haar het brokje aan. Ze kwam voorzichtig kijken ('heb je daar?') en ze pakte het aan! Sterker nog, ze at het op!
Nogmaals kwam er een brokje uit mijn jaszak, ik zei nog een keer 'kijk eens' en gaf haar nog een brokje. Brokje nr 3 was zo tevoorschijn getoverd, maar na de 'kijk eens' (ik had inmiddels volop aandacht; 'jammie, die zijn toch wel lekker') ben ik een klein stukje doorgelopen, met het brokje op neushoogte. En wat denk je, mijn boxertje, dat normaal als een idioot in de lijn hangt, liep al dansend een stukje keurig aan voet mee! Na een paar passen heb ik haar het brokje gegeven, onder een juibelend 'GOED ZO!'

Mevrouw had de smaak te pakken, ('ow, is dit de bedoeling? Krijg ik daar lekkers voor?!') en heeft (bijna) de hele ronde keurig netjes meegelopen!
Vanmorgen dacht ik, ik probeer het gewoon nog eens. Hoewel het drukker op straat was (fietsers, auto's, mensen met honden) ging het een heel stuk goed. Ze trok de lijn zo nu en an eens strak, waarop ik stil ben gaan staan, 'kijk eens' zei en als ze dan terug kwam, hup, brokje erin. Ging best goed.
Toen kwamen we een mevrouw met twee honden tegen, daar is ze erg fel op en ik was ook direct haar aandacht kwijt. Blaffen, trekken, uitvallen. Ik heb haar maar even gelaten, genegeerd eigenlijk. Toen die mevrouw voorbij was nog eens 'kijk eens'! geen reactie.. Nog maar een keer 'kijk eens' en toen keek ze om en kwam naar me toe. Hup, gauw brokje erin.

Ik ben echt zo blij dat ze eindelijk (na 3 maanden) ook buiten iets aanneemt en opeet, dat maakt het belonen van goed gedrag zoveel makkelijker! En ze leert heel snel, je ziet het kwartje bijna vallen .
Weer een baby-stapje de goede kant op, maar juist die moet je vrieren met een groot feest!

Knappe meid, dat boxertje van mij!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Super goed!! ;-)
Daar mag je zeker trots op zijn :-D
Als het zo goed gaat geeft dat ook weer gelijk nieuwe motivatie om lekker bezig te bijven. (heb ik dan altijd tenminste :-) )

Veel succes met alle baby stapjes!

Gr. Alexandra

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Hier nog 1 die buiten weigert iets aan te nemen ;-)
Maar gefeliciteerd!

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Super :-D dikke proficiat met de vorderingen. Voor je het weet wordt ze nog wel een voorbeeld-boxertje :3

honden page profiel Charmayne & DieselCharmayne & Diesel 3 doggies

honden foto van Charmayne & Diesel

Ik pak van die hele dunne botjes ervoor en laat mijn hond eraan knabbelen.
Zo nu en dan haal ik het omhoog en als zijn aandacht verdwijnt gaat snoepje/botje weer naar beneden om te knabbelen. Zo blijf ik lopen tot wij bij het park komen dan mag hij lekker los. Werkt echt super goed.

Maar trots zijn mag je zeker ;-)

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Goed zeg! 
En niet vergeten ook een beetje trots te zijn op jezelf:-)

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Dat geeft je inderdaad een boost en terecht!

WAt fijn dat ze het begint op te pakken. En idd elk stapje is er een! Veel succes en vooral plezier samen!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Dank jullie wel, voor de leuke reacties.

Het geeft inderdaad een soort van boost om daarmee door te gaan.
Zolang er geen of weinig afleiding is gaat het steeds beter, ze trekt de lijn steeds minder vaan straks, maar als ze dat wel doet, blijft ze na een paar passen zelf staan en kijkt achterom van 'waarom nu geen 'kijk eens'? Krijg ik een brokje als ik zelf terug kom?'.

Als er wel afleiding is, kan ik 'kijk eens' zeggen tot ik een ons weeg, dan reageert ze helemaal niet, maar goed, in een paar dagen moet je geen wonderen verwachten he, rustig aan opbouwen. Ik probeer het ook niet als ze een andere hond ziet, eerst maar eens op rustige momenten goed onder de knie krijgen..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Haha..nou ik vind dat geen babystapje, maar een enorme reuzenstap haha :-D
Wij hadden het geluk met Lady dat ze altijd zo voergericht was, dus aandacht vragen en netjes meelopen was met de juiste tactiek heel snel geleerd :-) Met Misia is het een ander verhaal.. die vind andere honden wel leuk, maar sommige mensen en andere dingen op straat wat eng, maar is ook niet voergericht..en al helemaal niet als er stress bij komt kijken.. De eerste weken wou ze alleen af en toe een stukje frikandel buiten..  Tegenwoordig begint ze rustig aan meer snacks te accepteren buiten en word het een stuk makkelijker om netjes mee lopen te oefenen en haar aandacht te vragen (en krijgen) bij dingen die ze spannend vind.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Haha, dank je!

Ik had toevallig gewone brokjes in mijn jaszak, omdat ik met het hondje van mijn ouders naar de hondenschool geweest was. Voor hem zijn dat 'vreemde' brokjes, dus hebben hetzelfde effect als snacks. Zijn alleen een stuk goedkoper ;-).
Ik denk dat Babs ze ineens wel wilde, omdat ze vertrouwd zijn, ze krijgt ze immers dagelijks in huis en daar voelt ze zich wel veilig.
Ze valt nog steeds wel uit hoor, maar mensen uit de buurt begint het op te vallen dat het minder 'explosief' is en dat ze kalmer oogt. Zit nog een hele hoop werk in, maar ze is het waard!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tsja..ik ben ook al maanden (ruim half jaar) met onze Lady bezig met haar uitvalgedrag..eigenlijk al 2 jaar lang.. Maar pas een half jaartje met deze methode. En het werkt zeker wel.. de afstand waarop ze uitvalt is al aanzienlijk kleiner geworden en ze valt makkelijker af te leiden.. Maar zulk gedrag ombuigen kost gewoon heel veel tijd..
Ook weet ik niet zeker of het ooit helemaal over zal gaan, maar elke stapje vooruit is er weer 1 denk ik altijd maar :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Niks geen baby stapje... O-)....DIT IS EEN MIJLPAAL ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Je zou ook kunnen proberen om het 'kijk eens' (of een nieuw commando bedenken) te combineren met achteruit lopen (jij hè), of de andere kant oplopen. Pas als ze enkele stapjes meeloopt/volgt het lekkers geven en heel blij doen. 
Als dit zonder afleiding lukt, dan kun je het proberen te gebruiken wanneer je een andere hond (op ruime afstand) ziet en dan proberen dat ze met 'kijk eens' gelijk met jou meeloopt een hele andere kant op, van de hond weg zeg maar. :-)

Deze truc redt mij wel eens als ik een kat spot :-) Dan kan ik Mikey met mijn commando 'deze kant' afleiden zodat ze me even heel geinteresseerd volgt en zo kunnen we de kat ontwijken en blijf ik interessanter mocht ze hem toch zien. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Inderdaad, zo doen wij dat ook :-) dat is een beetje stap 2 na het leren aandacht vragen.. Als je voortaan iets anders gaat inzetten dan 'kijk eens', dan zou ik kiezen voor een geluid in plaats van een woord.. Want in woorden als 'let op' of 'kijk eens' kan veel emotie zitten (ze kunnen frustratie, spanning, boosheid, schrik in jouw stem horen)..en met een geluid heb je dat minder snel..dus bijv. kiezen voor een 'fluitje' of 'klikgeluidje' i.p.v een 'kijk eens' ..

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Fijne tips, waarvoor mijn dank! Altijd fijn als mensen met je meedenken!

Het probleem is alleen dat Babs die andere hond vaak al lang geroken/gehoord heeft, voordat ik dat doe, ze gaat dan meteen in haar 'er-is-daar-een-hond-hoor-stand' en is er geen land meer mee te bezeilen.. Wellicht dat het in de toekomst minder wordt, maar voor alsnog ben ik er blij mee dat ze dit al doet.
En inderdaad, een andere kant (lees; 1 bochtje) en achteruit (ikke ja ;-)) gaat prima, hier ga ik nog even op oefenen, tot ze het goed onder de knie heeft, ook als ze niet elke 5 stappen, maar pas na 10, 15, 20, etc een brokje krijgt. Nu verlies ik haar aandacht nog als ik te ver door wil lopen. Ben bang dat ik anders teveel tegelijk wil en haar 'over-vraag'.. Ze kent dit 'kunstje' nu pas zo'n 2 dagen en alleen als het redelijk rustig is op straat (en in haar kop), dus ook daar is eerst nog winst te halen voor ik het 'honden-probleem' echt bij de lurven kan gaan pakken denk ik..

Volgende forumvraag: waaks of? wie herkent dit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^