Hoe zijn jullie bij de fokker van jullie pup gekomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik heb gekeken op de website van de rasvereniging en daarna op de websites van de fokkers. Er waren er een paar bij, die naast het aanbod ook goede adviezen op de site hadden gezet. Dat sprak me aan en zo kwam ik bij een fokker in Warmond terecht. Eerst een uitgebreide mail gestuurd met wie ik was en hoe ik leefde en wat mijn wensen waren ten aanzien van een hond. Daar reageerde de fokker heel positief op. Zij had op dat moment 2 teefjes rondlopen met wie ze een nestje wilde hebben afgelopen zomer. Ik ben een aantal keren bij haar langsgegaan en heb voor een pup gekozen uit het nestje van het teefje dat me qua karakter het meest aansprak. Er is veel contact geweest, ook toen de pups er waren. En nu heb ik ook nog regelmatig contact met de fokker om te vertellen hoe het gaat met Charlii.

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Golden Retriever Club Nederland.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

via de rasvereniging (golden retriever club België)

 

De klik was er meteen met de fokker en voor een volgende zijn we gewoon bij dezelfde geweest.

Het zijn 2 droomhonden!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb allereerst een ras uitgezocht ;) 

Daarna ben ik bij verschillende fokkers op bezoek geweest en heb dus verschillende situaties/honden gezien. Verder heb ik gekeken welke fokker bij mij en mijn standaarden past (ik wil bijvoorbeeld een pup uit een goed getest nest). 

 

Daaruit kwam er eigenlijk 1, dus daar heb ik contact mee gehouden en uiteindelijk heb ik me ingeschreven op de wachtlijst.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wat leuk dat je een Golden pupje wil! Die van mij komt over een weekje 

 

Ik ben eerst naar de site van de Golden Retriever club gegaan en heb daar bij de te verwachten nesten gekeken. Ik heb toen heel veel sites van kennels bekeken en op basis van de indruk die ik daarvan had ben ik gaan bellen. Sommige fokkers vond ik heel apart, zo had er eentje eigenlijk liever geen visite over de vloer tenzij het echt niet anders kon (lekker als je pups wil kijken) en weer een andere had een heel vreemde site (kwam heel onprofessioneel over). Daarna heb ik geselecteerd op de afstand, op zich maakt het mij helemaal niks uit om 3 uur onderweg te zijn voor een pup hoor, maar ik dacht als ik het toch voor het kiezen heb begin ik dichtbij en eindig ik ver weg qua opties. Toen ben ik gaan bellen. Ik heb toen een heel uitgebreid gesprek gehad met één van de fokkers en daar had ik een heel goed gevoel bij, dus toen zijn mijn vriend en ik voordat de pups geboren waren daar op de thee geweest om de hondjes te ontmoeten, de fokkers te ontmoeten, alle tests te zien en gewoon te praten. Bij beide partijen was er een klik en we kregen te horen dat we op de lijst kwamen. Als er dan voldoende puppy's waren en van het juiste geslacht kregen we een belletje. Dus heb helemaal niet uitgebreid gezocht eigenlijk :P Wel onderzoek verricht via internet nog, want bijvoorbeeld als het een bekende br**dfokker is dan zie je slechte verhalen op internet of dan staat de kennel op een lijst met fokkers waar je geen pup vandaan moet halen en door te googelen kon ik ook wat meer foto's en filmpjes van de vaderhond zien etc.

 

Heel veel succes met de zoektocht!

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik heb de KMSH (ik woon in België) gecontacteerd voor adressen van fokkers en ik ben hondenshows gaan bezoeken, daarna heb ik degenen die me bevielen een bezoek gebracht en zo mijn keuze gemaakt.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik ben via de rasverenigingen gaan kijken naar de aangesloten fokkers. Toen ben ik de websites gaan bekijken en er sprongen een paar fokkers en vooral hun honden uit. Met deze fokkers hebben wij contact opgenomen via email en bij eentje zijn wij toen op bezoek geweest. Daar hadden we zo'n goed gevoel bij, dat we ons daar op de wachtlijst hebben laten zetten. Geen seconde spijt van gehad!

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Het voordeel van een rasvereniging is dat zij al hebben gekeken of het een goede fokker is.
Zij sturen je naar 3 adressen, die kan je vergelijken en waar je het beste gevoel hebt.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Ik zie net dat dit topic weer omhoog gehaald is.

Dan zal ik even een update geven. In 2013 al was ik bezig met het zoeken naar een fokker van de Golden Retriever, aan het eind van dat jaar heb ik een aantal fokkers bezocht. Daaruit is één fokker gekomen waar ik een heel goed gevoel bij heb, ook hun roedel sprak mij ongeloofelijk aan. Zij waren op dat moment nog niet bezig met een nestje maar wilden in de toekomst met hun teefje gaan fokken, die op dat moment nog geen jaar was en één van hun reuen.  Inmiddels al heel wat contact gehad, mee geweest naar shows etc. En dit voorjaar mag het dan gebeuren, het teefje wordt in maart 2 jaar en is, als als volgens planning gaat, in april loops. Hopelijk hebben wij van de zomer een golden bolletje in huis rond lopen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Al een oud topic, maar volgens mij wel erg belangrijk. ;) Dus daarom reageer ik toch ook even.

 

Wij zijn in contact gekomen met onze fokker door middel van de puppylijst bij de rasvereniging. Er waren verschillende nestjes geboren waarbij er nog pups vrij waren, dus die hebben wij afgebeld en uiteindelijk kwamen we uit bij een nest waar nog drie teefjes over waren. Voldeed aan alle regels en na 6 weken konden we Evy al ophalen. Allemaal erg snel.

 

Nu hebben wij inmiddels zelf fok plannen. Evy is voorbij de 2,5 jaar, dus een mooie leeftijd om een nest te krijgen. Als ze loops wordt volgens de planning (eind deze maand) is ze bijna drie jaar als ze haar eerste nest krijgt. Ze is ontzettend stabiel qua karakter en echt een heerlijke hond. We hopen dat we van haar een teefje kunnen houden om zo de lijn voort te zetten.

 

Door het zoeken naar een geschikte dekreu en het kijken bij verschillende fokkers heb ik zelf inmiddels ook een beter idee van welke lijnen mij aanspreken (en welke absoluut niet) en daardoor ook een beter idee bij welke fokker ik de volgende keer een hond zou halen. ;) Wij hebben veel geluk gehad met Evy, maar eigenlijk hadden we alles beter moeten uitzoeken achter af gezien.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Sanne, zou je dan ook willen vertellen waar je een volgende keer beter op zou letten? Wat zou je dan anders doen? Puur uit nieuwsgierigheid hoor en wie weet kunnen anderen hier nog tips en ideeën uithalen?

 

 

danielle (Gast)

Nadat ik besloten had welk ras het moest worden, heb ik op de site van de rasvereniging gekeken. Maar daar eigenlijk weinig mee gedaan. Had was kennissen die het ras van mijn keuze hadden en hun heb ik vrij precies omschreven wat ik zocht. 1 van hen had zelf het ras gefokt.

 

Wilde graag een hond, die rustig in huis was, maar ook goed voor de sport. Niet zo pittig als een knpv hond, maar wel een hond met werkhondenbloed.

 

Eigenlijk naar een paar maand (ondertussen keek in wel bij de pupinfo op de site van de rasvereniging maar volgens mij kennissen was dat elke keer niet wat ik zocht) kreeg ik op 1 dag van alle 3 een mailtje. Kijk eens naar dat nest. Dat is echt wat jij zoekt.

Meteen gekeken en contact opgenomen met de fokker. Gelukkig ook meteen een klik met de fokker, die al mijn vragen beantwoorde. Nu naar bijna 4 jaar, nog helemaal blij met mijn meisje.

Waarmee aankomende zomer dan ook een nestje zal worden gefokt.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^