Hoe zijn jullie bij de fokker van jullie pup gekomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in de (vele) Golden Retriever Fokkers die ons land rijk is.
Ik maak een lijst (op provincie) van alle fokkers die mij aanspreken. Maar dat zijn er nu al zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie. En dan heb ik alleen nog maar in de Eigen region en aangrenzende provincies gekeken.

Hoe hebben jullie dit gedaan? Waar hebben jullie naar gekeken.
Ik kijk sowieso of de honden me qua uiterlijk aanspreken, of ze getest zijn op HD, ED en de ogen.

Hebben jullie nog tips. Ik kan toch onmogelijk bij 25 of meer fokkers langs gaan ik zal toch ergens een shifting moeten maken?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik denk dat je moet kijken bij wie je een goed gevoel hebt, pleeg desnoods wat telefoontjes en kijk bij wie je een prettig gevoel krijgt.. Het ras waar ik eventueel ooit nog een pup van zou willen, daar zijn niet zoveel fokkers van, haha. Volgens mij maar twee in Nederland die actief fokken, en met actief bedoel ik dat ze beide twee teefjes hebben en hooguit eens per jaar een nestje hebben, dus da's dan nog niet erg actief.. Ik heb dit "luxe-probleem" dus niet ;-)

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

ik volg ook ik ben ook op zoek naar een golden de kennel t' aambeeld in biezenmortel sprak mee veel aan en ben ook al langs geweest

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Wij zijn naar een aantal hondenshows geweest en veel gevraagd aan de fokkers en deelnemers en zijn daarna bij ze thuis geweest,bij diegene die ons een goed gevoel gaven om te kijken hoe ze leefden daar thuis,maar we hebben geen golden.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Mijn moeder had al contact gehad met één fokker en we hadden ook een puppy toegewezen gekregen, maar deze leek wel een tweeling broertje van onze vorige Parson. Precies de zelfde tekeningen en dat wilde we dus absoluut niet.

Ik ben toen zelf gaan kijken en heb puur gekeken naar fokkers die echt ruwharige Parsons fokte. Omdat we een ruwharige wilde, nu zijn er nog maar weinig die ze echt ruwharig fokt. Vaak mixen ze ze met een gladhaar Parson en dan weet je niet wat er uit kan komen. Dan kan er zowel Gladhaar als Broken ruw uit komen maar echt Ruw is er bijna niet dan.

Deze vrouw fokte puur ruwharig en verwachtte een nestje met haar witte Parson teefje O'Neela. Ik gevraagd als ik op de wachtlijst kon en ik was 7de. Er werden 5 pupjes geboren en 4 mensen haakte af zodat wel zelfs op de 2e plaats kwam als keuze.

De fokker zelf is zo top ;-) , deed veel aan de socialisatie van de pups en update elke week haar facebook met foto's.

Ik heb nu nog steeds goed contact met de fokker, ik heb der op facebook. Ook werkt een neefje van der bij mijn moeder en via hem horen we ook nog wel eens wat dingen, ze zei laats tegen hem hoe trots ze was dat Maylo zo goed terecht was gekomen en dat er zo veel gedaan werd met hem. Daar ben ik echt trot op ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

We hebben via goldenretrieverfokkers.nl gezocht naar een fokker die een nestje beschikbaar had. Het was in mijn vakantie van 3maanden, dus de perfecte timing.... We hebben 5 fokkers gevonden waarvan 1 ons heel erg aansprak.... We zijn langs geweest toen de pups 2 weken waren, en nadat we alles hadden gezien en besproken zijn we voor een reutje (waren alleen maar reutjes) gegaan. :-) Ik ben super blij dat we deze fokker hebben gekozen, het zijn echt geweldige mensen die het allerbeste met hun honden voor hebben. De pups groeien in een huiselijke situatie op, met kinderen en andere honden... 


Succes met je zoektocht! Mocht je mijn fokker willen weten mag je altijd een PB sturen. ;-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

haha wij zagen Bruno in de zondag krant staan met een nestje pups!! we hebben ons achteraf gezien helemaal niet goed ingelezen met de fokker enzo...
maarja voordat ik hier kwam wist ik helemaal niets over broodfokken....
nu gelukkig wel, maar met dit verhaal help ik je niet echt hihi... :-)

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

" We hebben via goldenretrieverfokkers.nl gezocht naar een fokker die een nestje beschikbaar had. Het was in mijn vakantie van 3maanden, dus de perfecte timing.... We hebben 5 fokkers gevonden waarvan 1 ons heel erg aansprak.... We zijn langs geweest toen de pups 2 weken waren, en nadat we alles hadden gezien en besproken zijn we voor een reutje (waren alleen maar reutjes) gegaan. :-) Ik ben super blij dat we deze fokker hebben gekozen, het zijn echt geweldige mensen die het allerbeste met hun honden voor hebben. De pups groeien in een huiselijke situatie op, met kinderen en andere honden... 


Succes met je zoektocht! Mocht je mijn fokker willen weten mag je altijd een PB sturen. ;-) "


Jouw Fokker staat al op mijn lijstje :-D...had je me al eens doorgegeven ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Haha je hebt gelijk ;-) Je had al eens eerder een topic geopend! Hihi :-D

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Via de officiële club van dat ras; http://www.goldenretrieverclub.net/cms/ en toen gewoon gekeken per website met welke ik een goed gevoel had, toen gewoon gaan kijken, het klikte en daar was Nouri (na een paar weken dan;-))

Nu ben ik me aan het oriënteren voor een dalmaat, gekeken welke fokker me aansprak (ook weer via de club) en daar naartoe gebeld om eens langs te gaan

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Als je de fokker van nouri wil weten moet je maar even een PB sturen!

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Ik heb je een pb gestuurd :-D

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

eerste was gewoon dichtbij... daarnaast was ik er al eens geweest met DA toen ik stage bij die DA deed en ging ik bij di fokker zelf ook stage gaan doen even later.

2de was omwille van de combinatie van de ouderdieren. In feite ging ik helemaal geen pup nemen, clubgenoot nam er 1. Maar dan toch eens een mailtje gestuurd toen de pups 5 weken waren en 2 weken later ging ik met nestkeus naar huis...
de fokker zelf kende ik niet zo goed, was puur op combinatie.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Voor mij heb ik eerst via de rasvereniging gezocht naar erkende fokkers, en daarna websites bekeken. Een aantal sprongen er toen uit voor mij, omdat deze echt open en bloot op de website per hond testresultaten hadden staan en hele fotoverslagen van de pups. Omdat ik zeker wilde weten dat de toekomstige hond qua ras eigenschappen (mijn raskeuze stond toen nog niet voor de 100% vast) echt goed in 'ons plaatje' paste, heb ik toen een lange mail geschreven met wie ik was, hoe Ginny is, hoe mijn leven er uit ziet en wat ik wel en niet met de hond wilde doen en of zij een idee hadden hoe goed of slecht een  hondje van hun ras hier bij zou passen. Van een aantal fokkers heb ik toen onwijs leuke, informatieve mails teruggekregen, en van sommige hoorde ik niets of kreeg ik een paar woorden terug... Zo heb ik toen geselecteerd.

Daarna ben ik bij verschillende fokkers op bezoek gegaan, en uiteindelijk gevallen voor de Zwitserse Witte Herder bij een fokker waar ik mij heel fijn bij voelde. Hun enthousiasme voor het ras was erg leuk, ze deden aanvullende (niet verplichte) tests en twee van hun teefjes sprongen er voor mij echt uit, waarvan ééntje binnenkort gedekt zou worden. Daarbovenop woonden zij ook nog eens redelijk dicht bij mij in de buurt. Een heel goede match voor ons, dus :-)

Succes met je zoektocht!

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Dat is ook een goed idee Hannah, een paar mailtjes sturen.

Dank voor de tips.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Via een lotgenoot van het patiëntenforum. Hele rare weg, ik weet het. Zij zat in een rolstoel en had 2 Whippets en een hulphond. De Whippetvereniging adviseerde mij om een schoothondje te nemen omdat ik een Whippet niet bij kon houden. Toen ik dat tegen haar vertelde wist zij een fokker in de buurt die een nestje in de planning hadden die het geen probleem vonden dat ik de 45 km/uur niet meer haal ;-)

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Hey Nanette,

Wat leuk dat jullie op zoek zijn naar een leuke viervoeter. Golden Retrievers zijn nu eenmaal heel populair (met rede) dus ik snap dat je even tussen het bos de bomen niet meer ziet. Ik ben zelf juist door het proces gegaan en ben nu in blije afwachting van het juiste nestje bij de geselecteerde fokker. Hier zijn de dingen waarop wij geselecteerd hebben:

1) De website: Check even of de website commercieel is ingesteld of juist niet? Ik prefereer zelf een kleine gezellige website waar ze hun nestjes eigenlijk zo weinig mogelijk promoten. Ik ben steeds op zoek naar een gezellig 'huiselijk' gevoel als je begrijpt wat ik bedoel.

2) telefonie of e-mail: Ik contacteer de fokkers die ik eigenlijk zelf wel zie zitten door middel van telefoon of e-mail. Afhankelijk van hoe dat verloopt maak ik een verdere selectie op gevoel. Iemand met wie ik op deze manier al niet helemaal vlot een gesprek kan voeren zal mij waarschijnlijk ook niet aanspreken in persoon bij een eventuele ontmoeting.

3) Bezoek en face-to-face gesprek: Ik probeer steeds minstens 3 fokkers te bezoeken per ras zodat ik een duidelijk beeld krijg van het ras zelf en de invloed van de fokker op hun karakter. Ook vraag ik meteen de kleren van de fokker zijn/haar lijf zodat ik ook meteen weet wat ik later kan verwachten bij eventuele hulp of problemen met de pup.

4) Opvolgbezoek: Ik bezoek de fokker (of fokkers) die overblijven ook graag een tweede keer nadat ik zeker ben dat ik vertrouwen heb ik hen. Natuurlijk laat ik mezelf dan ook op de wachtlijst zetten na dit bezoekje.

Tja...er zijn zovele manieren om te selecteren maar dit is een greepje uit  de mijne. Vertrouw in elk geval steeds op je gevoel en koop NOOIT een pup uit een 'winkel'.

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

"
Hoe hebben jullie dit gedaan? Waar hebben jullie naar gekeken.
Ik kijk sowieso of de honden me qua uiterlijk aanspreken, of ze getest zijn op HD, ED en de ogen.

Hebben jullie nog tips. Ik kan toch onmogelijk bij 25 of meer fokkers langs gaan ik zal toch ergens een shifting moeten maken? "


Wij zijn in contact gekomen met de fokker van Dasja in de tijd dat Beau ziek werd. Zij was ook een jonge hond verloren door een nierafwijking en was actief op het ODH-DH-LSH-forum.
Toevallig was haar teefje drachtig toen we Beau hebben moeten laten gaan en na heel wat tranen hebben we besloten ons op de lange lijst te laten zetten voor weer een teef. En toevallig belde ze ons enkele weken later dat een teefje voor ons was :-)

Ik zou voor de tijd in ieder geval eens persoonlijk contact hebben. Zo kun je zien hoe zij wonen, waar de pups opgroeien en hoe ze dit precies doen. Ik vond het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de pups niet opgroeiden in de schuur en dat de ouders getest waren op erfelijke afwijkingen. En verder is het natuurlijk ook de klik die je hebt met de fokker, het voelt goed of niet.

Veel succes met je zoektocht naar een pupsel

honden page profiel KirstenKirsten 3 doggies

honden foto van Kirsten

Mijn tante heeft ook een Old English Bulldog en heeft contact met verschillende fokkers, ze wist dat ik opzoek was naar een OEB en heeft me in contact gebracht met een aantal fokkers die een nestje hadden. Ik heb de fokker van Iggy op Facebook toegevoegd en zo hebben we een aantal keer gechat voor ik langs ben gegaan en toen ik Iggy zag was ik op slag verliefd.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Tja.. ik denk dat het met zo'n populair ras inderdaad best lastig kan worden. Toen wij op zoek gingen naar een nova scotia duck tolling retriever heb ik vooral gezocht via mensen op het toller-forum. Er zijn niet zoveel fokkers voor dit ras en daardoor zijn de mogelijkheden wat minder groot. Uiteindelijk zijn we bij een fokker uitgekomen waar we een goed gevoel bij hadden en waar veel positieve verhalen van andere tollers over te horen waren. Het was een eindje rijden (2,5 uur heen en dan 2,5 uur terug) maar dat kun je verwachten als je voor een onbekender ras gaat en toch een goede fokker wilt.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Via via. :-D
De fokker van mijn toekomstige bc is MSDE. Ik ben er mee in contact gekomen door iemand die er gastgezin is. 
Ik had mij aangemeld op een forum voor welk ras bij mij past. Zij antwoordde de border collie en ben ik met haar beginnen mailen voor meer info. Toen ben ik te weten gekomen dat zij dus gastgezin is voor MSDE en heb ik zo naar een show kunnen gaan om hen te helpen.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik had nogal een eisenlijstje voor mijn schotse herder: het moest een (deels) amerikaanse lijn zijn en de ouders moesten een goede combi zijn (vrij van alle afwijkingen die in het ras voorkomen. dat is meer dan de rasvereniging voorschrijft). minstens een van de twee ouders moest nog werken (en niet alleen huishond zijn) én binnen afzienbare tijd een nestje gepland hebben (met plaats op de wachtlijst). in de hele benelux waren er twee fokkers die hieraan voldeden en daarnaast had ik nog een handvol fokkers gevonden in Denemarken en duitsland... (de afstand speelde geen rol).
uiteindelijk zijn we voor een Nederlandse fokker gegaan.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Bedankt voor alle reacties. ik was van de week (voor de zoveelste keer) op de golden retriever fokkersite aan het kijken en zag toen op een site van een fokker goldens die mij onwijs aanspraken.
Ik heb toen gelijk een mail gestuurd en kreeg dezelfde dag nog mail terug. Inmiddels heb ik al aardig wat mailcontact over en weer gehad met deze fokker. Erg leuk hoor.
Ik ben van plan om nog 2 of 3 fokkers aan te schrijven en dan ook langs te gaan uiteindelijk om de toekomstige ouders van mijn pup te ontmoeten.

Marielle Nuenen (Gast)

Ik heb al twee goldens van Kennel van 't Aambeeld te Biezenmortel.

Mijn oudste golden is inmiddels 8,5 en mijn jongste golden is in september een jaar geworden.

 

Kennel 't Aambeeld is een super kennel. De eigenaren Joop en Tineke zijn enorm vriendelijk en gastvrij en hebben een goede kennis van de Golden door hun jarenlange ervaring. Zolang Kennel 't Aambeeld puppies heeft, zullen mijn honden daar vandaan komen.

 

Perfecte kennel. Ik heb er twee super goldens van!!!!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben me al een tijdje aan het verdriepen in verschillende rassen. Uiteindelijk na shows te bezoeken en fokkers te bezoeken zijn we er op uit gekomen dat de sheltie het beste bij ons past. Ik zocht een hondje dat ook op de agility mee kon draaien dus ben dan opzoek gegaan naar fokkers van de sheltie die ook agility doen ( uiteindelijk zijn er niet echt werklijnen bij de sheltie dus maakt het niet zo veel uit), heb dan alle sites van alle fokkers afgegaan en degene die mij aansprak heb ik dan gecontacteerd. Wij zijn dan langs gegaan bij een van de fokkers die ik op het oog had en het klikte tijdens het kennismakingsgesprek, honden spraken ons aan dus wij hebben dan daar een aanvraag ingediend. Dus hopelijk krijgen wij dit jaar een sheltie pup (bi black of bi blue).

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

oei OUD TOPIC

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Ind een oud topic

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Door een puppylijst via de vereniging duitse herders, en de ouders van sem spraken ons aan!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Misschien weer leuk voor nieuwe leden?

 

Jazz,onze dochter zit op behendigheid,en bij haar trainster kwam een nestje toy australian shepherds.

Vandaar..

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik kijk altyd eerst of ze de gezondheidsuitslagen erbij vermelden op de site, als er enkel kampioenuitslagen op vermeld staan,vallen deze al af. Ook houd ik van een redelijk orderlijke site die niet te zweverig is(geen muziekjes of kinderlijke tekeningetjes)weet niet goed waarom,maar heb dan schrik dat die mensen ook zo zijn ????.

 

Ook kijk ik of er iets bijgeschreven staat qua karakter van de honden en over zichzelf zodat je toch een kleine inschatting kan maken.de afstand kijk ik ook naar, een uurtje of 2 enkele reis vind ik te doen.

 

Dan doe ik nog wat research bij mensen die er ook een pup vandaan hebben of deze fokker kennen,en dan ga ik een keer langs ?. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^