Dierenarts doet raar ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is helemaal waar

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Misschien heb je eroverheen gelezen, maar heeft de hond koorts? heeft de dierenarts dit gemeten?

Is de bloeduitvloeing helder? immers door de prikpil kan de hond vervroegd weer loops worden, maar ik neem toch aan dat de dierenarts dit verteld heeft.

Zoals ik eerder schreef, een second opinie lijkt mij op zijn plaats.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Recent is er een nieuwe methode om een ongewenste dekking ongedaan te maken geïntroduceerd, waarbij tot Dag 45 na de ongewenste dekking een abortus kan worden opgewekt. Behandeling vóór D22 is minder risicovol. Voordeel van deze methode is dat eerst op ongeveer 3 weken een echo gemaakt kan worden om te kijken of uw teef inderdaad drachtig is. Wellicht blijkt dat er dan helemaal geen behandeling noodzakelijk is. Nadeel van deze methode is dat de behandelingskosten een veelvoud zijn van de "morning-after prik"; het is een verhoudingsgewijs vrij kostbare behandeling. U kunt hier een PDF downloaden voor meer informatie.

Bron: http://www.dierenartsenpraktijkronner.nl/ziekten/hond/loopsheid.html

Heb maar even op internet gekeken, ook op mijn leeftijd moet ik voorgelicht worden.
Je hebt er niets meer aan..maar misschien een ander wel.
Sterkte....

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik vind het een beetje een vreemd en zeker warrig verhaal. Een teef van 10 jaar is gedekt door een reu van een half jaar en een andere teef heeft baarmoederontsteking? Of heb ik het helemaal verkeerd gelezen?

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ik heb op dit forum veel meer informatie gekregen over de ontsteking enzo, waarschijnlijk was de baarmoeder aan reinigen, het is nu namelijk al een stuk minder, we laten deze week een echo/scan maken bij de kliniek.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

beterschap!

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Bedankt !

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Blij dat we konden helpen :-D En ja, een echo is de beste manier om te weten of de hond een baarmoederontsteking heeft. Ook om te controleren of de ontsteking helemaal verdwenen is en er niet nog een beetje etter achtergebleven is in de baarmoeder. 
Maar goed dat je naar een kliniek gaat daarvoor ;-) Ik zou ook geen vertrouwen meer hebben in die dierenarts moest hij/zij hetzelfde doen bij mij.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

super dat je voor een 2nd opinion gaat.... en ook bij een kliniek kun je idd iedere keer bij dezelfde DA komen... is een kwestie van ernaar vragen....

en... in geval van "spoed" is mijn eigen ervaring dat in een kliniek het patientendossier veel nauwkeuriger wordt bijgehouden.... 

Ik hoop van harte dat het geen ontsteking is...

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Dat hopen wij ook!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als het bij jullie andere hond al zo fout is gegaan bij deze dierenarts dan snap ik zo wie zo al niet waarom je daar nog bent maar dat ter zijde.

Jammer dat de reu nu geholpen is door een fout van jullie.
Hij is daar eigenlijk nog veel te jong voor.
Hij heeft zijn hormonen nodig om te groeien en die hebben jullie nu afgenomen.
Natuurlijk kan het nu wel maar er word toch vaak aangeraden om te wachten met een castratie tot de hond volgroeid is. In dit geval is het dus 4 maanden te vroeg.
Maar goed daar is het dus nu te laat voor.

Goed dat jullie naar een andere kliniek gaan.
Hoe eerder je erbij bent hoe beter.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Ik heb hier ook een reu die met 7 maanden geholpen is.
Ik vind het zo overdreven om steeds te roepen dat ze dan veel te jong zijn dan ze er zoveel mee lijden, het valt allemaal wel mee hoor.
Hier heeft hij er niks mee geleden, ik zie liever dit als een 10 jarig teefje dekken met ellende die erbij komt kijken, daar zit tenslotte meer risico aan.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ow oke nu is het dus op eens onze fout ? 

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Ik bedoelde het inderdaad niet rot en je hebt mij nergens horen zeggen dat het jullie schuld is.
Maar met een loopse teef en reu in huis, ook al deze nog jong kun je verwachten dat er iets gebeurd tenzij je ze strikt gescheiden houd.
Misschien niet goed maar uit de tekst maak ik op dat dat dus niet zo heel strikt gebeurd is anders had je geen twijfel over een eventuele dekking.

Ergens snap ik de dierenarts wel ja, dat hij bij een 10 jarig hondje niet gaat afwachten of deze dragend is of niet want wat doe je als ze wel dragend is?
Je durft nu geen narcose meer aan om alles weg te laten halen had je haar wel pups laten krijgen dan??
Of had je het alsnog wel laten spuiten of toch onder narcose om alles weg te laten halen?

Ik vind het spijtig om te zeggen maar je had gewoon moeten voorkomen dat de reu bij de loopse teef kwam in dat opzicht ja, is het jullie eigen schuld..

Ik hoop echt van harte de pilletjes (ik meen dat je ergens geschreven hebt dat het amoraxal is) antibiotica dus,  nu gewoon voldoende helpen en je teefje er gewoon zo bovenop komt zodat ze op deze leeftijd niet meer onder narcose hoeft.
Wat me niet duidelijk is, is hoever je teefje dan geweest zou zijn want als ze al wat verder is de dracht is komen de vruchten er na zo'n spuit wel vanaf, dan is dat waarschijnlijk wat je er nu dus uit ziet komen.

Soms moet je keuzes  maken en waar kies je dan voor je reu op jonge leeftijd laten helpen of de ellende die je zo een teefje aan doet?

Om de rede dat onze teef loops moest gaan worden hebben wij onze reu toen ook jong laten helpen, we hadden toen nog maar twee honden (inmiddels 7) en te weinig veilige mogelijkheden om ze gescheiden te houden.
Wat ik wilde aangeven is dat onze reu er niks minder om is en niet minder gezond is omdat hij vroeg geholpen is.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Veel sterkte! Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Laat het ons zeker weten als je meer informatie hebt ontvangen. Hier duimen we voor duidelijkheid en komende beterschap.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Ow oke nu is het dus op eens onze fout ? Ja oke bedankt dat je me steunt ;-) "


Nou ik denk dat Bianca het goed bedoelde, maar dat het er rot uitkwam?

Maar die 1ste vraag is niet stom, want als het mis is gegaan met je vorige hond en je weet dat.
Waarom blijf je dan wel bij die dierenarts?
Dat vraag ik me dan ook af
( ook niet rot bedoeld, maar uit interesse)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Helemaal gelijk. Mijn vorige dierenarts bleef maar zeggen dat Saffira haar hoesten gewoon een verkoudheid was die maar niet voorbij ging. Nadien kwam ik hier op HP raad vragen, en iedereen zei me dat ik foto's moest laten maken want dat het een vergroot hart of een probleem met haar longen kon zijn. Ben dan meteen naar een andere dierenarts gegaan voor foto's, en inderdaad was een vergroot hart en vocht op de longen. 
Geen haar op mijn hoofd dat er nog aan denkt om terug te gaan naar mijn vorige dierenarts, zelfs al was dat een leuke en lieve vrouw. Als zoveel mensen zonder diploma meteen deze goede raad kunnen geven, terwijl je dierenarts blijft volhouden aan haar standpunt dat echt nergens op slaagt. Het had met Saffira ook verkeerd kunnen aflopen, steeds opnieuw antibiotica en haar longen blijven vullen met vocht.. 


Maar ja, jouw vorige verhaal met de dierenarts is helaas wat slechter afgelopen.. Laat die dierenarts maar ver achter je liggen. Uit je fouten leer je, net zoals ik gedaan heb. Volgende keer ga je een pak kritischer kijken naar je dierenarts. En ook omtrent medische vragen kan je hier terecht, want sommige mensen hier hebben zoveel kennis dat het me nog vaak blijft verbazen wat ze allemaal weten :-D Ook op medisch gebied.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Omdat we al heel lang bij hem zitten, en hij zei dat hij echt niet wist hoe het kwam, maar nu ik zag dat ze bij anderen dierenartsen echo's hadden, dan had hij gelijk kunnen zien dat het geen baarmoederontsteking was ..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Heb je eigenlijk al een afspraak bij de kliniek? Of ben je al geweest? Want hoop echt dat ze geen ontsteking heeft hoor.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Omdat we al heel lang bij hem zitten, en hij zei dat hij echt niet wist hoe het kwam enzo, maar nu ik zag dat ze bij anderen dierenartsen echo's hadden enzo, dan had hij gelijk kunnen zien dat het geen baarmoederontsteking was .. ( onze oude hon he ) we gaan met Gypsy ( shih tzu ) nu dus naar een kliniek "


.Even iets stoms..........

Als jij denkt dat je een gebroken been hebt......de dokter denkt dat ook....dan ga je een foto laten maken anders kan je het niet zien.

Het is 2013 als een DA geen foto's of echo's kan laten maken moet je daar niet heen gaan met je dieren. Niemand kan koffiedik kijken of je moet er in geloven.

Ja sorry hoor

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

België heeft daar een beetje een achterstand in vrees ik.. Heel veel DA's hebben zo geen apparatuur, meestal zijn het enkel de grotere praktijken. Bij sommigen blijft het beperkt tot een gasanesthesietoestel en dat is zowat het enige echte apparaat dat ze hebben. Mijn vorige DA had het namelijk ook niet, en we moesten echt zoeken naar een praktijk die het wel had.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

serieus!!!
och wat zielig voor die beestjes  die daar behandeld worden!
( en dat is geen verwijt aan de baasjes!)
Dat mag toch niet kunnen!

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik vind dat geen probleem eigenlijk. Onze dierenarts heeft al die toestellen ook niet. Ik vertrouw er gewoon op dat ze ons doorstuurt indien dit nodig zou zijn. 
Een huisarts heeft al die dingen toch ook niet? Daar moeten we ook maar vertrouwen hebben dat hij/zij ons doorstuurt voor foto's of een echo.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ik woon gewoon in Nederland hoor haha, maar ik weet niet waarom we zo blind zijn geweest ..

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Schaam me enorm

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Het ergste vind ik nog dat ik onze oude hond Misschien dus nog had kunnen helpen.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ik woon gewoon in Nederland hoor haha, maar ik weet niet waarom we zo blind zijn geweest .. "


Aaaah, omdat ik op de tweede pagina gelezen had dat ze van België was :-D En ja, het is iets waar je uit geleerd hebt. Iedereen heeft al fouten met zijn honden gemaakt. Je hebt nu de juiste beslissing genomen door naar de kliniek te gaan, en hopelijk komt alles in orde met haar!

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

ja.. dan had je inderdaad je hondje nog kunnen helpen.............maar of jij daar op dat moment echt aan wat had kunnen doen......denk het niet.
Soms zit je zo vast aan iets of het nou een dierenarts is of een fysiotherapeut voor jezelf dat je denkt dat het zo hoort

gelukkig weet je nu beter! Dus lekker naar een andere dierenarts.
Succes en laat het weten he :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Och Bella,

ga je geen verwijten maken.

het is zoals het is.

Nu is nu :-)

al doende leert men, het is altijd moeilijk om uit een tunnel te voorschijn te komen en als je dat dan doet is het gewoon ok!

dan roeien we met de riemen die we hebben en met de wijsheden die we elkaar hier kunnen aandragen.

als je nu wat bijleert, is toch gewoon goed?

Het is toch niet dat als je met een hond naar de da gaat, dat je dan eigenlijk al slimmer zou moeten zijn dan de witte jas?
(terugkijken op de dingen die je in het verleden fout zou hebben gedaan-of de da- mag je niet doen; je bent altijd wie je bent op het moment; en dan heb je ook je best gedaan)

Hoop dat je je weg vindt en, ja, dat geloof ik!

toevoeging; Ik heb het over Miss.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: hinderlijk blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^