hinderlijk blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

Over rocky
na het verhuizen blaft onze jack Russell als hij alleen thuis is en ik een boodschap doe. Hij is meestal niet langer dan een uur alleen en als het kan mag hij mee achter in de auto. 's Avonds en 's nachts hoor je hem nooit.
De bovenburen klagen over het geblaf overdag. Er zijn ook dagen dat we de hele dag thuis zijn en je hem niet hoort. Ze adviseren een elektrische halsband maar de hond is 11 jaar en wij vinden dat dus geen optie. Wat kunnen we doen? b.v.b dank voor het antwoorden. vr.gr. fam. J&L

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Vervelend dat hij zo is gaan blaffen.
Een elektrische halsband is inderdaad geen optie.
Daarmee verhelp je het probleem niet, je verbergt het alleen.

Ik weet niet hoelang jullie al verhuisd zijn? maar het kan zijn dat hij gewoon nog moet wennen.
Ik zou het alleen zijn daarom ook rustig aan gaan opbouwen.
Als een uur teveel is dan geen uur meer wegblijven.
Probeer dan een half uur. Als dat goed gaat kan je wat langer wegblijven.
Gaat dat niet goed, dan korter wegblijven.

Hang een cameratje op en neem het op als je weg bent.
Dan kan je zien wat er gebeurd en vanaf wanneer het mis gaat.

Succes!

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

bedankt voor je reactie. :-DWe wonen al 2 jaar hier en het probleem ontstond pas met de nieuwe bovenburen, de andere bewoners hebben er geen probleem mee. 'k probeer zo snel mogelijk weer thuis te zijn. Hij wil wel in de auto zitten, maar dat doe je toch niet altijd en als het te warm is kan het niet. Hopelijk komen we tot een oplossing voor de hond. Misschien heeft iemand nog een goede tip?

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Het kan misschien ook helpen als je hem iets geeft waar jouw geur in hangt. Bv een oude gedragen T shirt of trui. Kan niets garanderen, maar bij mijn dochter haar hond heeft dat geholpen.
Veel succes

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

Bedankt voor de tip en ik zal het proberen. Met een oudere hond is het toch wel moeizamer.
in de 1ste plaats willen we toch dat iedereen prettig kan wonen. Maar een beetje verdraagzaamheid is ook wel op z'n plaats naar mens en dier. Vr.Gr. J&L

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Verdraagzaamheid zou zeker fijn zijn..., helemaal als ik lees dat je hond sporadisch alleen thuis is en dan ook nog voor een korte periode.

Helaas kan het blaffen heel veel redenen hebben, ingeslopen gewoonte na de verhuizing, verlatingsangst, leeftijd, of misschien wel geluiden uit de omgeving die jullie zelf niet eens opmerken.

Hoe dan ook wil je graag dat je hond rustig thuis kan zijn, niet eens zo zeer voor de buren (hoewel dat ook meespeelt) maar juist ook voor de hond zelf.

Allereerst zou ik adviseren om eens op te nemen hoeveel je hond 'echt' blaft, of dat de buren misschien een beetje overdrijven.
Ook zou ik aan de buren uitleggen dat je het vervelend vind dat je hond blaft, maar dat je er mee bezig gaat door het hem opnieuw aan te leren zonder blafband

Daarna zul je het alleen laten weer rustig opnieuw moeten gaan aanleren, zelfs op die leeftijd..., wat je kan proberen is een kong vullen met pindakaas of smeerworst en daar brokjes in proppen zodat de hond even wat te doen heeft en als je geluk hebt, van de inspanning lekker in slaapvalt...., ondertussen loop je naar buiten, blijft even wachten..., en komt weer binnen voordat de hond kan gaan blaffen omdat hij nog met de kong bezig is.

Dit dan steeds weer een beetje uitbreiden en afwisselen, een minuutje erbij....., 10 minuutjes erbij, 5 minuten eraf...., zodat er geen regelmaat onstaat en de hond dus precies weet wanneer je terug komt
Ik weet niet of de hond door je hele huis kan lopen tijdens afwezigheid, als dat zo is, is het misschien slim om de ruimte een beetje in te perken, zodat de prikkels die van buitenaf kunnen komen minder worden.
Een afgesloten hal of keuken (als dat mogelijk is) waar je de mand neer zet, met een kledingstuk van jezelf, de gevulde kong en misschien een muziekje om omgevingsgeluiden te beperken.

Hopelijk kan je wat met de tips, want onthoud dat, hoewel het vervelend is voor de buren, je hond dus overduidelijk niet blij is als ze de hele tijd blaffen bij jou afwezigheid (als dat dus echt zo is!)...., dat is wat voor mij het zwaarst zou wegen om met dit probleem aan de slag te gaan.

Succes!

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

Wat fijn al deze blijken van meeleven!!  ;-) we zullen er zeker iets mee doen .
Rocky zit dan in de hal als hij even alleen is, waar hij ook naar buiten kan kijken en zijn bewegingsvrijheid heeft, dat vindt hij fijn.
Inderdaad denken wij ook dat "de hele tijd blaffen" wel iets beperkter is. maar we doen ons best. Zeker met de tips van de afgelopen dagen. Hoe ouder de hond, hoe meer als je aan elkaar gehecht bent en ze zijn zo afhankelijk van je! Bedankt iedereen!  J&L

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

Hallo.
inmiddels zijn we 2 weken verder en hebben we de kong uitgeprobeerd. We dachten: dit is de gouden tip!
Maar helaas; Rocky vindt de kong geweldig.... maar alleen als wij thuis zijn.
Zijn we even weg, dan is de kong hem niets meer waard. Hij is te zeer aan ons gehecht geraakt in de loop der jaren. Eerder was even alleen zijn nooit een probleem, maar tegenwoordig wel. Het zal wel niet alleen aan het andere huis liggen (waar we al 2 jaar wonen) maar zijn leeftijd zal ook een rol meespelen. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar soms is hij toch een moment alleen thuis. Jammer, de tip was goed. vr gr J&L

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Inderdaad, verdraagzaamheid is een mooie deugd, die spijtig genoeg ver te zoeken is tegenwoordig.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 1 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

En een radio aan bij hem?

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

al geprobeerd, maar nee, daar reageert hij helaas niet op.
evengoed bedankt voor je reactie.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Heel vaak doen mensen de hond in de gang als ze weg gaan,wij voorheen ook.maar bij ons is in het verleden gebleken dat als hij dan blafte ,kinderen of mensen die zich er aan stoorde juist bij de voordeur kwamen en het nog moeilijker voor hem maakte.Op het moment dat wij de hond in de kamer lieten en de gang deur sloten werd hij rustig en heeft hij nooit meer geblaft als ik even weg moet.Misschien voor jullie ook een idee, en een keer opnames maken lijkt me ook een heel goed idee.Sommige mensen kunnen van alles van je hebben de ander niets.

honden page profiel  van Rocky van Rocky

honden foto van  van Rocky

De hond gewoon in de kamer laten maakt geen verschil, aanvankelijk dachten we dit zelf ook, maar helaas. we doen hem in de gang omdat hij alle meubels uitprobeert en dan alles onder het hondenhaar zit. De gang vindt hij niet erg, hij gaat er al uit zichzelf naartoe. Bedankt voor het meedenken.:-D

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

misschien de buren die blafband omhangen ;-)
Je hebt nooit problemen en klachten gehad en nu ineens wel. Ik zeg niet je hond opvoeden ( dat heb je al gedaan) maar je buren heropvoeden. Blijkbaar hebben ze veel tijd om zich te ergeren aan jouw lieverd. Laten ze je lieverd leren praten dan kan hij roepen wat er mankeert.

Beter een goede buur dan een verre vriend? Doe mij die verre vriend maar ;-)

Volgende forumvraag: Mopshond met DM
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^