Dierenarts doet raar ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HankaHanka

Je krijgt nu zoals gewoonlijk, weer 101-en een adviezen van iedereen. Ik zou zeggen m.b.t. dit soort zaken: Ga gewoon naar een andere dierenarts en vraag om advies.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ehhmm, ja... 100 en 1 adviezen.... dat kan wel eens gebeuren als je een topic opstart toch?!

En het zijn adviezen.. geen bevelen. 

Uiteraard moet de ts dit uiteindelijk zelf uitvinden en overleggen met haar D.A

Een second opinion zou mij wel goed lijken. Ook een D.A hoeft het niet altijd bij het rechte eind te hebben. Wanneer je als eigenaar met zo een gevoel komt te zitten, dan moet je naar een ander durven stappen. 

Vaak heb je als baasje ook nog zo iets als gevoel en intuitie.. je kent je dier goed en weet wanneer 'er iets' gewoon niet klopt. Doe iets met zo'n gevoel, 9 van de 10 keer blijkt het gevoel terecht te zijn geweest.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

In dat geval zou ik voor een second opinion bij een andere DA langsgaan.
Als ze echt een baarmoederontsteking heeft is het mijn inziens wel van belang om daar voorzichtig mee om te gaan en niet 'zomaar' er een pilletje in stoppen omdat het 'waarschijnlijk' zo is.

Veel beterschap gewenst voor de dame !!

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Wij gaan volgende week, informatie vragen bij een andere DA. Onze huidige DA zei dat onze andere hond ook baarmoederontsteking had, toen ging hij dus opereren, en er was geen ontsteking, maar De hond werd niet meer wakker.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Waarom gelijk opereren? je kunt gewoon een echo nemen om te zien of er sprake is van baarmoederontsteking daarvoor hoeft het dier niet eens onder narcose.... echt heel raar zou daar nooit meer komen

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Waarom is ze niet van uit het dierenasiel geholpen hier doen ze dat ook met alle honden voor ze geplaatst worden

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ze komt uit België, misschien is het daar anders :-)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Sasha is ook niet in het asiel gesteriliseerd, dat heb ik later laten doen op eigen kosten. De  uitleg was dat het simpelweg te duur is. Je moet wel adoptie papieren ondertekenen waarin staat dat je verklaart niet met de hond te zullen fokken.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Klinkt niet als een dierenarts waar ik naartoe zou willen gaan. Wat hierboven al wordt aangeraden en wat je zelf al bedacht hebt, ga naar een andere dierenarts. Eén die zeker weet of er nu ontsteking is of niet en die je beter informeert over je opties. Je shih tzu laten steriliseren gaat op deze leeftijd inderdaad niet veel invloed meer hebben op mogelijke kankers, daar hoef je het niet voor te doen, en inderdaad, een hondje dat niet zo jong meer is een dergelijke operatie laten ondergaan, is dat nog aan te raden. Vooral veel vragen stellen en inderdaad het risico op onzindelijkheid, zeker op die leeftijd, lijkt me niet uitgesloten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een dierenarts die in het verleden al zo'n gigantische fout heeft gemaakt, zou niet meer mijn dierenarts zijn. Ik kan nu heel goed begrijpen dat jouw vertrouwen in hem er niet meer is. Ik zou inderdaad naar een andere dierenarts gaan en zeker nu niet steriliseren. Het is toch een ingrijpende operatie. Pilletjes proberen, dus medicatie toedienen op deze manier vind ik schokkend !  Er zal eerst een goede diagnose gesteld moeten worden, voordat er maar iets van medicatie gegeven of een operatie overwogen wordt !

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Een teef die na een prik om eventuele pups te voorkomen heeft gehad, zal binnen de kortste keren weer loops worden, datzou dus nu eeen mogelijkheid zijn.hou de reu weg bij haar zelfs naeen castratie kan een reunog pups verwekken dat tot zo,n maand na zijn castratie .mijn teckelreutjezag kanseen teckel te dekken 18dagen nazijn castratie met 3 pups tengevolge dus let goed op. overigens was mijn reu bij de vorigebaas gebruiktals dekreu. dus hij wist van wanten!

ps dit was niet lodewijk.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik moet echt denken aan geld.
Hij geeft iets.... zegt niks.... kkrijgt geld.... later krijgt ie geld van die pilletjes... en wie weet wat daarvan komt

Zoek maar een andere DA

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ja, ik dacht ook meteen, het gaat hem alleen maar om het geld, jammer.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Er zit nog wel een DA in de buurt, maar dat is echt zo'n kliniek met heel veel artsen en steeds een andere arts.. Nu hebben we gewoon 1 arts, maar die vertrouw ik voor geen meter meer.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik begrijp dat je liever een vaste dierenarts hebt, maar als dit je twee opties zijn, dan koos ik toch voor de dierenkliniek, zeker als die wel een goede reputatie heeft. Het is toch belangrijk om vertrouwen in je DA te hebben. Zeker als het dan ook nog mogelijk een operatieve ingreep betreft.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ja, liever de kliniek dan de huidige DA .. Daar hebben ze ook echte scanaparatuur enzo,

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou het zeker niet erg vinden een dierenarts te zoeken waarbij je een goed gevoel hebt en niet in de buurt woont. Als er in een dierenkliniek veel dierenartsen rondlopen en zij niet goed met elkaar communiceren,worden er zelfs verschillende diagnoses gesteld.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wij gaan volgende week, informatie vragen bij een andere DA. Onze huidige DA zei dat onze andere hond ook baarmoederontsteking had, toen ging hij dus opereren, en er was geen ontsteking, maar De hond, die werd niet meer wakker .. Mijn vertrouwen is nu wel echt VER TE ZOEKEN .. "


Huh, maar je andere hond is een reu.. Hoe kan die een baarmoederontsteking hebben? Is je reu nu niet meer wakker geworden?

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Nee dat gaat over mijn teefje die ik voor mijn reu had,

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn mening:
Ik had niet gelijk een abortus prik (dat is neem ik aan wat je hond heeft gehad) laten doen. Ik had eerst op een bepaalde leeftijd een echo laten maken om te kijken of er pups waren en daarna pas besloten voor een abortus of de pups ter wereld laten komen.

Bij een abortusprik is het normaal dat de baarmoeder zichzelf leegt. Er zit immers een dik slijmvlies in de baarmoeder waar mogelijk het begin van je pups (om het makkelijk uit te leggen) in genesteld zit. Bij een abortus prik is het heel normaal dat dat slijmvlies met het begin van de pups eruit gegooid word door het lijf zelf. Dit kan een zeer onprettige situatie zijn voor de teef in kwestie.

Ik snap niet waarom je da er dan nu weer pillen bij gooit. Wat voor pillen zijn het? Hormonen? Antibiotica?

Ik zou je dossiers ophalen bij je huidige da en vandaag nog mee nemen (met je hond) naar een nieuwe da voor een second opinion. Als het wel een baarmoederontsteking is, moet je hier niet te lang mee willen rond lopen.. De hond kan dan zichzelf vergiftigen en komen te overlijden.

Beterschap.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien heb je idd een rare dierenarts. Maar misschien gaat het gewoon over miscommunicatie? Als de DA een behandeling voorstelt, en je begrijpt iets niet, vraag dan uitleg. Het hoe, wat, wanneer, waarom...
En blijf er zelf ook even met je hoofd bij. Op 6 sept. oppert hier iemand om je reu te laten castreren, wat je blijkbaar diezelfde dag meteen hebt laten doen? Maar het dier is nog maar 8 maanden oud. Dus: was je dit zelf van plan? Welke DA heeft deze ingreep dan zo meteen uitgevoerd? Weet je wat een vroege castratie kan inhouden? Wist je dat een pas gecastreerde hond nog wel even vruchtbaar is? Enz.
Je blijft zelf ook wel verantwoordelijk voor de gezondheid van je dieren, dat kan je niet volledig op je DA verhalen.
Wat je teefje betreft: vraag de DA welke prik ie nu precies heeft gegeven, of de gevolgen (het vloeien) normaal zijn, is het een bloeding of is het een ontsteking, enz.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Nadat de teef "zwanger" was hebben we voor de reu al gelijk een afspraak gemaakt voor een castratie, de DA zei niks over. te jong. Was de reu te jong voor een castratie dan ?

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Ik zie op internet dat castratie mag vanaf 6 maanden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De adviezen daarvoor lopen erg uiteen. De een zegt zo vroeg mogelijk omdat dan de meeste kans op ziektes afneemt. De ander zegt pas als je hond uitgegroeid is ivm lettekenweefsel.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik zou inderdaad niet meer naar je huidige dierenarts terugkeren. Bij een kliniek heb je misschien elke keer een andere arts maar dan heb je misschien ook meerdere opinies en dat kan nooit kwaad hoor. 

Ik duim voor je honden dat alles vlot verloopt.

honden page profiel --

honden foto van -

ik zou al bij die eerste grote vergissing al weg zijn gegaan

ik had ook eerst 1 dierenarts...
nou... die had geen eens een grote tumor in de kont van onze cavia kunnen ontdekken....
iemand die hem verving ivm vakantie ontdekte t wel

nu hebben we wel een goede


ik zou ook gewoon naar een dierenarts gaan die een goede reputatie heeft... dan maar wisselende mensen
het belangrijkste is hun kennis...
niet het aantal


lijkt mij

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Het belangrijkst is inderdaad hun kennis maar sommige dierenartsen kunnen mensen zo aan het lijntje houden dat je bijna zou geloven dat ze slimmer zijn dan iedereen die je ooit ontmoet hebt. Wees zeker kritisch bij je keuze van dierenarts, vertrouw op je gevoel maar ook logisch denken is hier belangrijk.

Ik heb heel lang moeten zoeken voor ik een geschikte dierenarts had gevonden voor mijn fretjes, niet elke dierenarts gaat correct om met deze dieren. Hetzelfde geldt voor honden.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Bij een baarmoeder ontsteking zou er sprake moeten zijn van pus toch? Ik zou hoe dan ook voor je hond en voor je eigen gevoel zo snel mogelijk een afspraak maken bij een andere dierenarts en die laten kijken en adviseren.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Bij een dierenkliniek kun je gerust iedere keer naar dezelfde arts vragen hoor. Je zult hooguit een keer voor de keus staan om het met een collega te doen of op een later dan in eerste instantie gewenst tijdstip te komen.

Hetzelfde doen wij zowel hier als in Nederland.;-) Bij het bellen voor een afspraak vermeld ik er altijd bij dat ik een afspraak bij dokter.....  wil maken. En die enkele keren dat we niet terecht konden en eigenlijk een afspraak met een vd collega's hadden werden we alsnog door de eigen/vaste DA geholpen als hij ons id wachtkamer zag en zijn schema het ook maar enigszins toeliet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het belangrijkst is inderdaad hun kennis maar sommige dierenartsen kunnen mensen zo aan het lijntje houden dat je bijna zou geloven dat ze slimmer zijn dan iedereen die je ooit ontmoet hebt. Wees zeker kritisch bij je keuze van dierenarts, vertrouw op je gevoel maar ook logisch denken is hier belangrijk.

Ik heb heel lang moeten zoeken voor ik een geschikte dierenarts had gevonden voor mijn fretjes, niet elke dierenarts gaat correct om met deze dieren. Hetzelfde geldt voor honden. "


En hoe de hond op de dierenarts reageert. Aan de hond zie je zo enorm veel..

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: hinderlijk blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^