Mijn honden eten aarde/zand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

Sinds kort eten 2 van mijn 3 honden aarde uit de tuin, ( english mastiff x boerboel en rottweiler x mechelse herder)
nu heb ik gelezen dat het door een mineraal tekort kan komen.
mijn honden krijgen 3 keer per dag eten, met s'avonds Blikvoer er doorheen
ze krijgen elke dag een blokje biofood schapenvet zeewier.
En onze mastiff wilt s'morgens niet goed eten dus bij haar doen we slobbersaus ( met 21 vitamines en mineralen) er overheen. 
Ik weet echt niet waarom ze dit doen want ze krijgen volgens mij genoeg mineralen binnen.
dus als jullie een idee hebben??

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik denk zeker dat het vitamine tekort kan zijn
Zelf als je goede voeding geeft, kan een hond moeite hebben met voedingstoffen opnemen uit het voer bv

Welk voer geef je?
waarom 3x daags zijn het pups nog?
Slobbersaus is is niet wat je gaat helpen het is commerciele rotzooi , gemaakt om mensen te verleiden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het kan een tekort te zijn maar dat hoeft niet altijd. Sommige aarde is ook gewoon lekker, zoals potgrond of humusrijke grond (zwarte, vettige grond onder bomen bijvoorbeeld). Deze grond zit vol ontbindende plantaardige en dierlijke organismen, dat ruikt voor een hond geweldig en smaakt blijkbaar ook lekker. Zo zijn onze honden ook wel dol op turf. Toen we in Engeland door de venen liepen, op die dikke ouwe turflagen, wilden ze die opeens ook erg graag opeten O-).

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ze zeggen vaak dat het mineralen tekort kan zijn, maar wat Christel zegt ben ik het eerder mee eens.
Hier eten ze het ook wel eens, en dan het liefst van dat zompige moerasdrek (hihi)of hele donkere vochtige aarde. Het zijn maar een paar hapjes en verder niet, dus laat ik het maar, t is toch een beetje natuurlijk gedrag lijkt me.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb eens een herder gehad die dit ook deed. Volgens de da vitamine b gebrek. Dus kreeg ik dat mee, maar het hielp niks. Ook biergist niet. Hij bleef het doen en poepte het gewoon weer uit. Hij is er 14 mee geworden.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Zand kan voor een hondenmaag niet zoveel kwaad.
Als je zelf geen gemische middelen gebruikt in de tuin, kan het geen kwaad.

Als je 2 honden hebt die het doen, dan zal er eentje begonnen zijn en de ander is zijn voorbeeld gaan volgen.

Kleine kinderen eten ook wel eens zand...en dat verlaat ook het lichaam via de natuurlijke manier.

Maar je jezelf zorgen of de grond wel veilig is, kan je altijd een monster opsturen van je eigen tuin.
Dan kunnen ze in een laboratorium uitzoeken of er eventuele verkeerde stoffen inzitten.

honden page profiel sorayasoraya

Onze honden zijn al volwassen (1,5 , 4 en 5) maar wij doen het altijd al de honden 3 keer eten geven. het is er zo ingegroeid! 

Oke het is ook dat 1 van honden er mee is begonnen en de ander mee is gaan doen. Maar ik ben altijd meteen bang dat ik ze tekort doen. hun ontlasting is ook normaal en verder doen ze niet gek. dus dan zou het inderdaad gewoon lekker smaken ofzo. 
We hebben nu een hek om de tuin heen gezet zodat ze er niet meer bij kunnen.
Bedankt voor de reacties!

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn honden eten ook beide potgrond/aarde. De oudste (een duitse herder van bijna 15 jaar) is ermee begonnen. De ander (dh van 9 jr) is het na gaan doen. ;-) Ik dacht ook meteen aan een vitamine/mineralen te kort. En ik geef ze ook een goed merk voer, dus op zich krijgen ze voldoende stoffen binnen. Maar met haar leeftijd, kan het altijd zijn dat haar vertering niet meer optimaal is. Maar na veel gezoek en vele uitprobeersels nog niets gevonden dat helpt. Moet nu noodgedwongen alle planten in huis buiten bereik houden en als ze in de tuin zijn er altijd bij blijven.. ;-) (Niet dat het aarde op zich kwaad kan, maar de planten vinden het minder leuk en als ze bij de wortels komen kan het ook giftig zijn in sommige gevallen.) Gezien dat jou honden nog niet erg oud zijn, zou je kunnen proberen ze wat silicium (kiezelaarde) bij te geven. Dat is een stof dat wanneer je er gebrek aan hebt je aarde gaat eten. (zwangere vrouwen hebben daar ook weleens gebrek aan en eten dan ook aarde. Het gedrag heet pica, voor het geval je het wil opzoeken) Hopelijk helpt het bij jou honden wel. Ik ben zelf nog steeds zoekende. Mocht ik iets vinden wat helpt hoor je het.

honden page profiel sorayasoraya

Bedankt voor je reactie, ik ga is kijken naar dat silicium! ben benieuwd of het helpt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

of potje sanofor kopen en kwakje daarvan door het eten gooien
dat is modder dus dat gaat er vast in als koek ;-)

sanofor

Caress (Gast)

Ook onze hond een akita inu eet dagelijks een beetje zwarte zand uit de tuin en knabbelt wel is op een steentje hij is 6 maanden. We geven hem Royal cannin junior aanbevolen door fokker en hij weigerd ook ander premium voer te eten. Daar buiten geven we blik voer af en toe om m is te verwennen. Van tafel krijgt hij niks zijn darmen verdragen het niet zelfs een klein stukje gekookte kip krijgt ie meteen platte stoelgang van... Zorgen maken? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Geen zorgen, gewoon verbieden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik geloof niet zo in mineralentekort als oorzaak. Mijn honden doen het allebei, en mijn oppashond pas sinds ik op haar pas en ze het heeft afgekeken. Volgens mij vinden ze het gewoon lekker.

Marjolein (Gast)

Hallo allemaal, ik heb ene puppy van 9 weken. Het is een Mechelse herder en is echt super lief ben er super blij mee! Ze doet heel goed leren en zindelijk worden enzo alleen wat ze niet af wil leren is dat ze als ik loop aan mijn benen bijt en ze eet zand . Daar ben ik nog het meeste bang voor want ze doet dit niet alleen bij potgrond maar bij alle soorten zand. Ze likt zelfs het zand tussen de tegels uit. Ik heb al extra vitaminen en mineralen geprobeerd maar werkt niet.. Kan iemand mij advies geven met mijn 2 'probleemepjes' ? Alvast dankjewel

Volgende forumvraag: Natuurlijke bestrijding spoelworm?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^