Natuurlijke bestrijding spoelworm?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ojee ik vond net een spoelworm in de waterbak van Aiko... Bah bah bah. 

Hij was ongeveer 5cm lang en met ringetjes en wit natuurlijk. Vind het heel vies!

Haar ontlasting laten we elke 3 maanden controleren bij Het Woud, dat is nu 2 maanden geleden voor het laatst gedaan en toen vonden ze niks. Ze krijgt ook alleen maar vers vlees. Wel apporteert ze eens in de week dode konijnen en vogels. Nu las ik dus ergens dat dit voor een wormbesmetting kon zorgen. Klopt dat? Hebben honden die dat doen meer kans op wormen?

Nu de echte vraag, als het nodig is gooi ik er natuurlijk wel zo'n pil in maar ik vroeg me af of er ook iets minder voor je hond schadelijke middelen zijn om wormen te bestrijden? Mijn dierenarts geeft altijd Milbemax mee en die is daar heel erg stellig in, dat dat in het eerste jaar elke maand moet dus als ik bij hem aankom met deze vraag word ik voor gek verklaard. En als zo'n middel er niet is, welk bekend middel (bv Milbemax of weet ik het wat) is dan het minst erg om te geven?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik weet niet of de kans groter is door het apporteren, maar ik zou nu wel gewoon milbemax geven.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik ook en snel! Pas op dat je zelf niet besmet raakt!

honden page profiel --

honden foto van -

Ja het tuincentrum gaat om 12 uur open dus ik zorg dat ik er dan meteen ben, maar ik vroeg me even af of er ook een alternatief was. De dichtsbijzijnde dierenarts die nu open is is een uur fietsen, vandaar dat ik even een uurtje wacht met naar het tuincentrum gaan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik geloof niet dat je met natuurlijke middelen kunt doden, maar misschien weten ze dat in t tuincentrum wel?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

De da zal je waarschijnlijk ook milbemax geven en dat moet nog eens herhaald worden . Maar ik zou daarvoor op zondag niet naar een da gaan dat is een heel duur consult voor een wormpilletje.

 

honden page profiel --

honden foto van -

" De da zal je waarschijnlijk ook milbemax geven en dat moet nog eens herhaald worden . Maar ik zou daarvoor op zondag niet naar een da gaan dat is een heel duur consult voor een wormpilletje.
  "

Ik ga de ontworming ook in het tuincentrum kopen, daar heb je ook Milbemax. Scheelt inderdaad een eurootje of 50 ;-) 

Weet je toevallig na hoeveel tijd dat weer herhaald moet worden?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik ga de ontworming ook in het tuincentrum kopen, daar heb je ook Milbemax. Scheelt inderdaad een eurootje of 50 ;-) 
Weet je toevallig na hoeveel tijd dat weer herhaald moet worden? "

 Volgens mij moet je het na 4 weken weer herhalen maar daarvoor kan je morgen wel eens bellen naar de assistente van de dierenarts,kost ook niks.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De tijd tussen besmetting met spoelwormei en het uitscheiden van wormeieren is voor de spoelworm (prepatente periode) is 4 weken. 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zelf zou Milbemax geven en na 2-4 weken ontlasting testen (Advies vragen aan het Woud).

Natuurlijke middelen zijn er wel, maar ik heb geen ervaring met wormen.

Cdvet heeft een natuurlijke ontworming.

Koudgeslagen bio honing en gemalen rauwe bio pompoen pitten zouden preventief werken.

Dode dieren zijn aantrekkelijk voor parasieten. Zeker met warm weer. Een (dood) dier kan ook zelf parasieten dragen.

Ik snap niet waarom er een echte kadaver gebruikt moet worden (ik vind het zowiezo zielig hoor ;-) )? Een dummy met een bondvachtje werkt toch ook voor een training?

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik zelf zou Milbemax geven en na 2-4 weken ontlasting testen (Advies vragen aan het Woud).

Natuurlijke middelen zijn er wel, maar ik heb geen ervaring met wormen.

Cdvet heeft een natuurlijke ontworming.

Koudgeslagen bio honing en gemalen rauwe bio pompoen pitten zouden preventief werken.

Dode dieren zijn aantrekkelijk voor parasieten. Zeker met warm weer. Een (dood) dier kan ook zelf parasieten dragen.

Ik snap niet waarom er een echte kadaver gebruikt moet worden (ik vind het zowiezo zielig hoor )? Een dummy met een bondvachtje werkt toch ook voor een training? "

Yes ik zal het even aan heb vragen inderdaad, heb wel nog zo'n kit liggen dus die kan ik sowieso gebruiken.

Koudgeslagen honing krijgt ze elke dag, dat vindt ze zo'n feest! Pompoen pitten heb ik nog nooit van gehoord, ik zal es kijken.

Nou, ze worden wel meteen na het schieten verzameld en ingevroren dus ze blijven niet liggen buiten. Maar het wordt gebruikt omdat veel hondjes op de training ook echt ingezet gaan worden voor de jacht, bij mensen die zelf jager zijn. De dieren die dan geschoten worden zijn meestal voor consumptie, maar soms zit er wel eens iets tussen wat niet te eten is (bijvoorbeeld kauw of een vogel die niet meer helemaal onbeschadigd is) en die worden dan door de jagers die mee trainen meegebracht om mee te oefenen.

Bovendien wordt ook op de wedstrijden koud wild gebruikt, dus dan is het handig als je hond al jong gewend is geraakt aan echt wild. Het is toch anders dan een dummy met bontje. Al is het de geur of dat ze bij het apporteren van een duif een hele bek vol veren krijgen. Daar moeten ze toch aan wennen. Ik snap wel dat je het zielig vind hoor, dat had ik eerst ook maarja ik wil wel graag meedoen aan jachtproeven dus dan moet het maar...

honden page profiel --

honden foto van -

Nou het zit erin hoor, de Milbemax. En had wel even de dienstdoende dierenarts gebeld en die zei inderdaad 2 tabletten geven en over 4 weken weer. En dan 2 weken daarnaontlasting opsturen. Tsja, ik dacht misschien is er een ander middeltje om spoelwormen te bestrijden maar als dat er niet is / moeilijk verkrijgbaar is dan maar even zo. Die dierenarts zei inderdaad ook dat in principe elk kwartaal ontwormen geen zin heeft, omdat ze altijd tussendoor een besmetting op kunnen lopen en dan hebben ze ze evengoed. 

 

Bedankt voor het meedenken allemaal! Nu even aan de schoonmaak maar... Bakken in 100 graden water laten weken, voor de zekerheid kleedjes en knuffels ook maar even in de was. Of is dat niet nodig?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nou het zit erin hoor, de Milbemax. En had wel even de dienstdoende dierenarts gebeld en die zei inderdaad 2 tabletten geven en over 4 weken weer. En dan 2 weken daarnaontlasting opsturen. Tsja, ik dacht misschien is er een ander middeltje om spoelwormen te bestrijden maar als dat er niet is / moeilijk verkrijgbaar is dan maar even zo. Die dierenarts zei inderdaad ook dat in principe elk kwartaal ontwormen geen zin heeft, omdat ze altijd tussendoor een besmetting op kunnen lopen en dan hebben ze ze evengoed. 
 
Bedankt voor het meedenken allemaal! Nu even aan de schoonmaak maar... Bakken in 100 graden water laten weken, voor de zekerheid kleedjes en knuffels ook maar even in de was. Of is dat niet nodig? "

 Ik zelf zou idd wel alles schoonmaken en wassen.

 

Ik zou het Woud vragen om advies. Wellicht dat een 2e herhaling niet nodig is. Bij Giardia adviseert het Woud ook niet om direct een 2e keer Panacur te geven, maar gewoon 3 maanden later de ontlasting te testen. Reguliere da's adviseren wel een 2e ronde Panacur bij Giardia.

Ik zelf zou dan wel eerder de ontlasting testen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De eieren worden met de ontlasting uitgescheiden. Dus uitgebreid schoonmaken lijkt me onnodig. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^