Golden retriever van 8 weken, te mager?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

ik kijk eerst even hoe het morgen en overmorgen gaat met eten , ontlasting & of die niet afvalt, want als die nu nog meer afvalt, ga ik wel gelijk naar de da.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou gewoon morgen een afspraak bij de DA maken ;-)

Beter voorkomen dan genezen niet?

De gezondheid van een pup is heel belangrijk dat die stabiel is....
Dus als je het mij vraagt zou ik geen seconde langer meer wachten.......

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Heb je de pup via marktplaats gekocht? Of bij een echte fokker? 

Of heb ik hier toevallig overheen gelezen..? O-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ga er maar vanuit dat hij bij een br**dfokker vandaan komt....
Als je de foto zo bekijkt heeft de "fokker" (zo wil ik het niet eens noemen) niet veel aandacht besteed aan de pups......

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

marktplaats..

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" oke, ja dat scheelt wel erg veel!
volgens mij is ons puppy ook wel erg klein voor 8 weken,
mijn pup is waarschijnlijk niet van een goede fokker, er werd gezegd van die vrouw dr zus maar die was zelf op vakantie met de moeder hond..
maar of dit waar is weten we natuurlijk nooit..
dus helaas misschien bij een verkeerd iemand gekocht.
maar ga er alles aan doen om hem rustig aan te laten komen!
mijn ouders zeiden dat vlees een goede optie is,
dus daar ga ik vanmiddag voor kijken.
nee, ik heb hem pas sinds gisteravond laat dus ik ben nog niet naar een dierenarts geweest. "

Met zulke smoezen van de "fokker" kun je er vanuit gaan dat er iets niet klopt!

Edit:
Over de foto van de pup.... ik vind hem vooral "slank" op zijn poten staan voor een golden... verder vind ik hem wat "schraal" voor een pup... door de vacht kun je aan de foto niet zien hoe mager hij is.... bij een hond met een kortharige vacht is dat vaak duidelijker te zien... maar gezien hoe zijn vacht valt denk ik dat je wel wat botjes zult voelen als je hem aait.... vraag me ook wel af of het een "volle" golden is of toch niet een kruising met iets anders.... maar dat kan ook komen omdat hij gewoon niet goed in zijn vel zit....
Ik niet gaan afwachten tot morgen of overmorgen.... dan zit je namelijk al op het weekend! Mocht er dan toch iets zijn.... moet je in het weekend naar de dierenarts!
.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

" marktplaats.. "


Tsja, Daar heb je het al.  O-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Pup is zwaar uit verhouding, lijkt mij sterk dat die van een fokker af komt. Zou dan in ieder geval niet een fokker zijn met een goede naam in Golden wereld. ;-) Pup is echt 100% broodfok. Zal mij niets verbazen als het om een pup van 6 weken gaat. Enting er in en hup de deur uit.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik vind hem eerder (maar goed ik heb weinig ervaring met golden pups) wat ouder eruit zien maar erg ondervoed/ uit model..... ik vind hem best een lange staart hebben al in vergelijking met zijn lichaam en al best hoog op de (magere) pootjes....

Ik weet niet of ts nog meer foto's heeft van dribbel waar ook zijn gezichtje/oogjes/uitstraling wat beter op staat en waar hij recht staat... wat omhoog kijkt....?

honden page profiel --

honden foto van -

Dribbeltje, mag ik vragen waarom je niet meteen naar de DA wil?
Ik mag toch aannemen dat jij je hondje er zelf ook niet gezond uit vind zien?

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Hoi Dribbel,
Ik vind dat je een leuk hondje hebt. En het is goed dat je hier komt informeren.
Het gewicht van je hondje is echt te laag. En ook zijn vacht is niet mooi in orde. Dribbel glanst niet mooi en zit niet goed in zijn haar. vergelijk maar even de foto van die andere goldenpups die in je topic staan.
Je pup zou lekker mollig moeten zijn en een zachte dikke puppyvacht moeten hebben.
Als je pup niet van een goede fokker komt zou het zo maar kunnen zijn dat de mensen waar jij je pup hebt gekocht een valse geboortedatum op gegeven hebben. 
Het gaat er nu om dat je je pup een goede start geeft en dan telt elke dag! Dus direct een afspraak maken met de DA en doorgaan met het noteren van zijn eetpatroon, poep en plas gedrag en ook of hij speelt en hoeveel hij slaapt. Dit kan allemaal meehelpen bij de DA om een goed advies te krijgen.
je verliest er niets mee en kunt met het advies van de DA meteen van start. Als je hondje iets onder de leden heeft (wat goed kan als hij slecht verzorgd is bij die andere mensen) kan hij vandaag, morgen of overmorgen zomaar heel ziek worden. Dan zit je net in het weekend en moet je alsnog naar de DA. 
Dat je vlees wilt geven is op zich een goede keus. Uiteindelijk hebben honden daar het meeste aan. Maar, zoals iedereen hier eigenlijk al zegt, is het beter eerst naar de DA te gaan. Om de juiste leeftijd van je hondje vast te stellen. En te kijken of hij gezond is. De darmen van een jonge pup zijn nog niet goed ingesteld op de vertering van vlees als ze eigenlijk alleen nog moedermelk zouden moeten krijgen. Als hij nog moedermelk moet krijgen mist hij nu toch bepaalde bouwstoffen en vitaminen die hij nodig heeft voor een goede weerstand en groei. In vlees zitten weer stoffen die hij nu, als hij jonger is dan 8 weken, toch nog niet goed kan verteren.
Het is echt in het belang van Dribbel dat je nu ff doorzet en voor morgen nog een afspraak maakt bij de DA. Verklaard die hem gezond, dan kun je onbezorgd van je Dribbel genieten.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik denk ook dat je je pup van een br**dfokker heb... Als je vergelijkt met de 2 foto's: Jouw pup of toen Max een pupje was, dan zie je goed verschil!

Het zal mij ook niets verbazen dat jouw pup jonger is dan 8 weken. Toch zou ik ook naar de DA gaan, gewoon om te controleren of daarbinnen ook alles goed is! Beter een keer te veel van 1 keer te weinig zeg ik altijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk dat is alweer een andere insteek, 3.5 kilo, weeg je pup ook eens bij de dierenarts, of je nu een week later gaat of vroeger, heel normaal dat je even je pup na laat kijken of tie gezond is. en dat kan je het beste doen zodra je de pup in huis hebt.

en je pup ziet er niet klein uit voor acht weken, je hebt verschillende lijnen van de goldens, show models en werkmodels, de een zal er wat dikke uitzien dan de ander, maar nogmaals, neem je pup mee naar de dierenarts.

dat kan altijd nog vanavond, bellen en je kan echt komen. en zo kan de dierenarts je pupje beter wegen daar.

honden page profiel --

honden foto van -

Hier een boertje van Max, 8 weken oud..Dit is een Golden pup met 8 weken...

Lekker een bol buikje, zacht, aansluitend pluis vachtje... Heldere oogjes. En lekkere worsten pootjes..

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Onze Fenna toen ze ook ongeveer 8 weken oud was.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik vind het een lief puppie om te zien die kleine Dribbel maar hij ziet er verwaarloosd uit een beetje. Zou ook niet al te lang wachten met een DA bezoek maar merk wel dat je het goed in de gaten houd en dat is prima. En ook al is het beestje mager laat je niet verleiden om meer te voeren juist

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

nee, doe het via het voer, daar is een speciale voedingsschema bij voor puppy's ,
met hoeveel ze wegen en hoeveel ze dan per dag krijgen.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Hoeveel vlees/brokken geef je per dag aan dribbel?

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

nu 330 gram, kijk in een schema, waar het staat voor puppy's
hoeveel ze nodig hebben tav hoeveel ze wegen.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik denk inderdaad ofwel veel jonger dan gezegd ofwel een kruising. Het is jammer dat het nog gebeurd, maar ben zelf ook stom geweest en me erin laten luizen. Mijn hondje is zogezegd een raszuivere Amerikaanse staff, mooi niet dus :-D
Ik hoop dat je hondje gezond is en dat je er nog veel plezier gaat aan hebben, da's uiteindelijk het belangrijkste :-). En volgende keer beter informeren dus!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het wel een leuk hondje om te zien, maar hij ziet er niet uit zoals een Golden-pup (of überhaupt een pup) eruit hoort te zien. Pups hebben lekkere mollige pootjes, een fluffy vacht en dat zie ik bij Dribbel inderdaad niet.
Héél slecht ziet hij er niet uit, maar hij is niet zoals een Golden hoort te zijn.

" ja mijn ouders waren mee bij de aanschaf,
en ze hebben hem goed nagekeken, en zagen ook wel dat hij te mager was, maar hun hebben al eerder zulke magere puppy's gehad, en dat is allemaal goed gekomen door ze op gewicht te voeren.. "


Niet lullig bedoeld, maar 'goed nagekeken' zegt natuurlijk helemaal niks. Ja, je ziet dat hij mager is, maar dat zegt niks over de gezondheid en het 'binnenwerk' van Dribbel. 
Dus dat soort dingen laat ik persoonlijk liever over aan hen die ervoor geleerd hebben.

Ik kan ook naar mijn auto kijken en zeggen dat ie er goed uit ziet, behalve een beetje vies, maar de hele techniek onder de motorkap zegt mij niks, daarvoor moet ik toch echt naar de garage (pas een kleine beurt gehad, dus hij is wel goed ;-))

En daarbij: de ene magere pup is de andere niet. De ene is gewoon het spreekwoordelijke lelijke eendje wat uitgroeit tot een prachtige zwaan, maar de andere mankeert van alles en haalt misschien zijn eerste verjaardag niet eens.

Gelukkig weegt ie toch iets zwaarder dan die anderhalve kilo, want dat is écht verre van gezond.
Overigens kun je gewoon naar de dierenarts gaan en Dribbel daar in de wachtkamer op de weegschaal zetten. Misschien sowieso geen slecht idee om hem wekelijks daar te wegen, dan went hij aan de praktijk, aan de weegschaal en kun je zijn groei gelijk goed bijhouden (denk dat het dan ook in zijn dossier daar wordt bijgehouden).

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

ik weeg hem elke week zelf.
en nu weeg ik hem elke dag, totdat ik zeker weet dat die aankomt en niet afvalt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik was al bang dat ik de enige was die hem er niet zo Golden puppy achtig uit vind zien.
Kan het niet goed beschrijven, maar in de verhoudingen, vacht en vorm van poten en koppie zie ik iets anders.
Het is natuurlijk maar 1 foto met bepaald licht en vanuit 1 hoek maar toch.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik zou asap naar de DA gaan, waarom zou je niet het advies van iedereen hier op het forum in acht nemen?Elk persoon in deze topic geeft je als advies zo snel mogelijk naar de da.
Als je nou toch niets met het gegeven advies gaat doen waarom post je dan op dit forum, niet hard bedoeld hoor...

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

ik heb niet aan iedereen gevraagd of ik naar een dierenarts moet of niet..
heb alleen gevraagd of mensen wisten hoeveel een golden retriever puppy van 8 weken moest wegen..............................................

honden page profiel --

honden foto van -

Maar als je een beetje slim bent ga je WEL naar de DA.
Of je er nou om vroeg of niet.....

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een Golden Retriever van 8 weken oud hoort tussen de 7 en de 9 kilo te wegen.

Nu je deze informatie weet, wat wil je gaan doen?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ja dat antwoord heb je gekregen met een dringend advies erbij om naar de da te gaan omdat de pup er erg slecht uitziet. Dit advies heb je van ieder persoon gehad die op deze topic gereageerd heeft.
Je denkt toch niet dat hier koekwousen op het forum reageren die niet weten waar ze het over hebben?

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Als jij verteld dat je Golden Retriever pup maar 1, 5 kilo weegt is het logisch dat het advies gegeven wordt om zsm naar de dierenarts te gaan.
Ook het gegeven dat hij van marktplaats komt is een goede reden om hem even na te laten kijken. 
Dan vertel je ook nog dat hij flink aan de diarree was...
Het is ook niet te hopen dat straks blijkt dat hij een erfelijke aandoening heeft.
Ik hoop natuurlijk dat je een gezonde pup gekocht hebt, maar laten we eerlijk zijn, erg goed is er niet over nagedacht.
Dan vind ik het advies om naar de dierenarts te gaan niet zo'n vreemd advies.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Dribbeltje, echt je hebt een lief hondje, maar echt goed er uit zien doet hij niet.

Ik zou niet wachten en naar de DA gaan.
Echt waar meid, een beter advies is er niet.

Zo te zien komt hij inderdaad van broodfok en helaas denk ik dat het verstand van honden hebben van jou ouders ook niet verder gaat dan broodfok, want ook ik twijfel heel sterk over de leeftijd, dit bedoel ik niet aanvallend hoor, mijn eigen ouders en familie zijn ook zo helaas, alles weten maar net de klepel niet hebben kunnen vinden ;-)

Maar echt meid, op tijd naar een DA gaan, hem na laten kijken en eventueel goed advies krijgen kan je veel ellende in de toekomst besparen, want ook van een broodfok hondje is iets moois te maken hoor en kan zelfs met de juiste middelen een mooie zwaan worden.

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
Volgende forumvraag: acana sport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^