Golden retriever van 8 weken, te mager?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik vergelijk even een golden met de labrador qua gewicht/groei... misschien klopt het dus niet 100% maar dan heb je een richtlijn...

Voor de labrador:

Vuistregel: een pup mag net zoveel kilo wegen als zijn leeftijd in weken. Dus 7 weken = 7 kilo, 12 weken = 12 kilo. Dat is de bovengrens, lang niet elke pup zal dat gewicht halen, een verschil van 1 of 2 kilo is prima. Liever niet heel veel minder, tenzij het een erg klein en fijngebouwd hondje is.


Wat betreft wel of niet naar de dierenarts gaan.... ik heb al eerder geschreven dat ik het zeer onverstandig vind als je niet gaat... niet alleen vanwege het gewicht of de inenting. Je weet niet wat je pup nog meer onder de leden heeft (mogelijk een flinke worm infectie, oormijt, luis, vlooien, giardia of erger.... jij weet het niet, want die fokker is totaal onbetrouwbaar) allemaal besmettelijke aandoeningen voor andere dieren in je omgeving/ uitlaat veld. Het een is natuurlijk heftiger dan het andere maar goed, neemt niet weg dat alles heel vervelend is voor jou pup als mogelijk voor andere honden/dieren. In het slechtste geval heb je een pup met een flink hart probleem en groeit hij daarom zo slecht.... je kan echt niet vertrouwen op dat paspoort wat je erbij hebt gekregen want die dierenarts had je pup niets eens de eerste inenting mogen geven!

Ik heb zelf zoiets,  je hebt een nieuwe pup (ook al zou hij van een top fokker afkomen) die wil je toch ook helemaal laten nakijken en trots aan je dierenarts laten zien en van hem/haar horen dat je een mooie gezonde pup hebt gekocht en dat hij/zij je graag terug ziet voor de inenting! Of als je pup niet gezond is, je dit zo snel mogelijk weet zodat je het op kunt gaan knappen en gezond kan maken en daarna trots terug naar je dierenarts kunt gaan om te laten zien hoe goed je pup is opgeknapt! En niet pas als de hel al is los gebarsten aankomen bij je dierenarts wanneer die dan zegt, was toch eerder gekomen!

Zie het als een preventief bezoekje en een goede socialisatie gebeuren voor je hondje... dat de eerste ervaring mogelijk heel positief is, zonder direct prikken te krijgen.... ;-)

Maar goed het is jou pup en jij beslist!

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Ga morgen ajb met dribbeltje naar de dierenarts.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" ik weeg hem elke week zelf.
en nu weeg ik hem elke dag, totdat ik zeker weet dat die aankomt en niet afvalt. "


En op welke weegschaal zet je hem dan? Want op de ene weegschaal woog ie anderhalve kilo, op de andere drie en een half.
Daarnaast wil er nog wel eens verschil zitten in gewicht als de je weegschaal ergens anders neerzet en met zo'n vedergewichtje kan dat heel veel verschil maken.
Dus dan lijkt de weegschaal bij de dierenarts me betrouwbaarder.

En nog even een vraag: jij vraag of je pup te mager is. 99% van de mensen hier geeft aan dat inderdaad te vinden en raadt je aan om zsm naar de dierenarts te gaan. 
Dat is toch een goed antwoord op je vraag? Ja, hij is te dun dus naar de dierenarts.
Als we alleen maar antwoorden met "ja, te dun" dan schiet je daar toch ook weinig mee op?

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Nog even een tip, weet niet of deze al gegeven is maar toch. :-)
Verzeker je hondje bij een verzekering die heup en elleboog dysplasie in het basispakket heeft zitten. Kan als het mis gaat nogal hoog oplopen met de kosten. En bij een broodfok hondje is de kans hierop zeker aanwezig.
Tenminste, dat is wat ik zou doen. Je bent vrij in je eigen keuzes.
Verder sluit ik mij nogmaals aan bij de eerder gegeven adviezen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" ik heb niet aan iedereen gevraagd of ik naar een dierenarts moet of niet..
heb alleen gevraagd of mensen wisten hoeveel een golden retriever puppy van 8 weken moest wegen.............................................. "


Precies, en het antwoord op je gewichtvraag, leidt rechtstreeks tot een advies naar de dierenarts te gaan. Dat is echt een gevolg van, en niet iets wat we er allemaal voor de fun bij verzinnen.
Ik vind echt dat je er morgen zou moeten zitten.
Je hondje is kwetsbaar, en moet sowieso worden nagekeken.
De hond heeft jullie niet uitgekozen, maar andersom.
Hij is volledig afhankelijk van jullie/jou.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ga svp svp svp echt morgen naar de dierenarts!!!!!! Dat is sowieso het advies dat ik altijd geef aan een ieder die een pup uit dubieuze fok koopt... En zelfs bij een pup vanuit duidelijk goede fok...Ga meteen naar je eigen dierenarts... Maar voor jou geldt het dubbel!

Ga niet lopen aanmodderen met voeding als als je nog niet eens duidelijk weet hoe oud de pup is (bij broodfokkers kun je er meestal wel minstens 2 weken van af trekken).... Je dierenarts kan naar aanleiding van botgroei en gebit duidelijkheid geven... En als alles wel goed is dan kun je meteen een verzekering afsluiten met dierenartsverklaring... En heeft je dierenarts het begin van zijn dossier.... Voor het geval er volgende week iets aan de hand is...

Kom op... Je hebt dit pupje willens en wetens in huis gehaald... Nu moet je ook echt de verantwoordelijkheid nemen en dragen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Sowieso, bij een hond die je hebt, ongeacht waar die vandaan komt, zo snel mogelijk naar de dierenarts om te laten controleren. Hoe goed je ook weet waar die vandaan komt, je weet maar nooit.

Verder zou ik Liedeke haar tip ter harte nemen!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Laat ik eens een andere insteek geven, leuk voor de afwisseling. ;-)

Mijn pup komt van een erg goede fokker, op een dinsdag kon ik haar ophalen. Op de woensdag erna stond mijn afspraak met de dierenarts. Waarom? Ik vertrouwde haar compleet, dat was mijn reden niet. Het is namelijk voor de socialisatie heel erg belangrijk, ben je daar al mee bekend? Ik wilde namelijk dat de eerste keer dat ze de dokter (voor haar: vreemde vrouw in lange jas.. Oh.. met koekjes, jippie!) zag zonder een  spuitje te krijgen. Eventjes op de tafel staan, netjes gewogen worden, hele gebouw besnuffelen, en er nog koekjes voor krijgen ook. Een super ervaring terwijl ze gelijk leert dat er naar haar hartje geluisterd word en in de oortjes gekeken bijvoorbeeld. En met koekjes!

Vlak erna kwam haar volgende enting, 2 dagen later, maar ze vond het heel leuk, want had ik al verteld dat de mevrouw in de lange witte jas van die lekkere koekjes had? En dat spuitje, ze had niet eens meer door dat het gebeurde. :-D

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik heb hetzelfde gedaan, mijn afspraak bij DA stond er al voordat ik mijn pup had. Goed voor socialisatie met DA, was vandaag weer es bij de DA. Moet zeggen dat het lijkt alsof hij liever met de DA en haar hond naar huis gaat, hij vind haar helemaal geweildig haha

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Goed dat je even hier navraagt en ik hoop dat je alle goede informatie ook ter harte neemt.

Je vroeg alleen naar het gewicht maar kreeg daardoor ook veel andere reacties en daviezen.
Dit is helemaal terecht omdat het gewicht voor een Golden van die leeftijd echt zorgwekkend!! laag is.

De vraag is natuurlijk of je hond wel een golden is, immers je hebt alleen een entingsboekje en stamboom of kopie van de stamboom van de ouders.
Een entingsboekje is geen erkend afstammingsbewijs en er wordt met rasvermelding heel veel geknoeid en zelfs met leeftijd.

Bij de afmeting die het hondje op de foto lijkt te hebben, hoort, wat voor ras dan ook, wat mij betreft een ander gewicht.
Bij een hond als een golden, kun je op die leeftijd, makkelijk een kilo per week tellen, dus 8 weken ongeveer 8 kilo afhankelijk van de bouw, reu, teef enz. maar een zo groot verschil als dit is echt zorgwekkend.

Ik zou zeker ook meteen naar de dierenarts gaan, wat heel normaal is als je net een pup hebt, om kennis te makem, je in te schrijven en even de pup te laten nakijken.

Buiten of hij wel of niet geent wordt, lijkt me ontwormen bij zo een pup, zeker belangrijk! spoelwormen kunnen op die leeftijd veel schade aanrichten als ze niet behandels worden.

Let ook op met de voeding, een pup die ondervoed is proberen snel veel bij te laten komen kan risicovol zijn.

Bovendien kan de dierenarts als de pup tanden gaat wisselen jouw een indicatie geven hoe oud hij is. Hij kan tevens de chip aflezen (het is immers verplicht om je hond te chippen) en zo iets te weten komen over de regsitratie van je hond. Dit moet jij als eigenaar nog aanmelden bij betreffende dienst.

Al met al dus heel wat redenen om je bezoek aan de dierenarts niet uit te stellen.
Dit advies is mischien niet wat je vroeg, maar is wel het direkte gevolg daarvan.
Heel veel succes met je pup, neem wat meer ander topics hier door om zo wat bi te leren over pups, broodfok, verzorging enz.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Super antwoord!  ;-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" ik heb niet aan iedereen gevraagd of ik naar een dierenarts moet of niet..
heb alleen gevraagd of mensen wisten hoeveel een golden retriever puppy van 8 weken moest wegen.............................................. "Waarom weiger je om naar een dierenarts te gaan? Ik neem aan dat je het beste wil voor je pup en dat is naar de da gaan.

.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ik zie er weinig Golden in, eerder een kruising met iets van een Westie ofzo. Het koppie klopt niet en deze kruisng zou ook het lage gewicht kunnen verklaren. Huppekee naar de dierenarts ermeeeeeeeee........

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Ik denk dat dat puppeke nog niet eens zijn eerste enting gehad heeft . allemaal veels te duur voor die broodfokkers .

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik denk dat de laatste centjes aan de pup zijn uitgegeven en dat ze dat niet regelrecht durft te posten en dan heeft iedereen zijn of haar trots alleen nu zou het mooier zijn geweest om het eerlijk te zeggen en de schaamte even over boord te gooien. Denk ook dat er dan weer mensen zijn die gaan miepen dat als je geen geld hebt of weinig ook niet aan een hond moeten beginnen. Mensen laten we iets rustiger iemand benaderen':-) Dit zou trouwens ook een reden kunnen zijn dat er een pup helaas weer in de broodfok is gekocht doodgewoon omdat de prijzen daar lager liggen

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

" Ik denk dat de laatste centjes aan de pup zijn uitgegeven en dat ze dat niet regelrecht durft te posten en dan heeft iedereen zijn of haar trots alleen nu zou het mooier zijn geweest om het eerlijk te zeggen en de schaamte even over boord te gooien. Denk ook dat er dan weer mensen zijn die gaan miepen dat als je geen geld hebt of weinig ook niet aan een hond moeten beginnen. Mensen laten we iets rustiger iemand benaderen':-) Dit zou trouwens ook een reden kunnen zijn dat er een pup helaas weer in de broodfok is gekocht doodgewoon omdat de prijzen daar lager liggen "


.Ik denk dat je wel gelijk hebt, maar nu is het wel zo dat je goed moet nadenken over de aanschaf van een hond en hem eigenlijk gelijk moet laten checken bij de DA, en daar ook geld voor apart moet leggen. Dat je niet zomaar altijg gelijk alles kan betalen kan ik me goed voorstellen, zo willen wij onze teef steriliseren en daar moeten we echt wel een paar maanden voor sparen. Nu moet ik wel zeggen dat ik samen met mijn moeder op een aparte spaarrekening een dierennoodfondsje heb, waar we beide geld op storten voor mocht een DA bezoek / operatie ed. echt nodig zijn en dat is ook echt wel aan te raden voor mensen met een minder ruime portomonnee. Zij heeft ook een hond en 4 katten en dat kan flink in de kosten lopen als er iets mis gaat. (Ongeluk zit in een klein hoekje, staart van de kat kwam tussen de deur, hooguit zo'n 10cm staart moest geamputeerd worden, BAM, 450 euro).

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Als er hier een pup in huis komt, ga ik altijd binnen drie dagen naar mijn eigen DA voor een controle.
Ook wordt er door de eigen DA van de nest eigenaar een controle gedaan, maar om te voorkomen dat er een gekleurd beeld wordt gegeven, ga ik zeker ook altijd naar mijn eigen DA.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Sommige reacties... :'(
Misschien wat meer medeleven tonen...
Iets anders brengen naar TS toe.
Want ik vind het niet raar als zij zich niet meer laat zien hier..
Alweer eentje..

Jammer hoor..

honden page profiel --

honden foto van -

Hoe kunnen we medeleven tonen als zij ons verteld dat haar "Golden" pupje 1,5 (of 3,5) kilo weegt op 8 weken en ze geen enkele reactie geeft op ons als we het over de DA hebben... Ze blijft beweren dat ze volgende week pas heen wil. En op de eerste paar pagina's is prima gereageerd.

sorry hoor, maar het lijkt me toch meer dan logisch dat je meteen bij de DA zit met zo een pup?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik vind van niet esther. Lees de eerst 2 paginas maar door in dit topic, niets anders dan medeleven met de advies om naar de DA te gaan ivm gezondheid pup.
Op de 3e pagina gaf TS aan het zelf wel te kunnen oplossen zonder de DA in te schakelen, dit is dus tegen alle adviezen ingaan. Daarnaast brengt ze de gezondheid van het pupje in gevaar en ik kan de reacties dan wel begrijpen inclusief mijn reactie.
Als zij kennis van zaken zou hebben dan zou ze ten eerst nooit met de vraag deze topic starten en meteen naar de DA zijn geweest .

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Esther, naar mijn mening is er de eerste twee pagina's heel begripvol en behulpzaam gereageerd. Er is ook pas aan het einde van de tweede pagina door iemand gevraagd waar de pup eigenlijk vandaan komt. Kan best zijn dat het nog niet eerder is gevraagd, omdat het er zo dik boven op ligt. Er is geholpen met hoe je foto's moet plaatsen. Er zijn foto's geplaatst van hoe een pup er uit moet zien op 8 weken. Het advies om naar de dierenarts te gaan is door verschillende mensen gegeven en toch zegt TS dat ze een week gaat wachten en haar pup gaat laten enten.

Wat kan er nog meer gedaan worden in jouw mening?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik vrees dat TS heen en weer geslingerd wordt tussen onze adviezen en die van haar ouders.

Vrees dat de ouders zeggen dat het wel goed komt en dat de pup het goed gaat doen.
Wat ik ook zeer goed kan begrijpen, zij is tenslotte nog maar 19 jaar.

Maar echt, neem van mensen die al veel ervaring hebben aan, ga naar de DA, beter een keer te vaak, dan één keertje te weinig, je wilt jou hondje toch ook een goede start geven??

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En dat bedoel ik dus eigenlijk ook Rita.
Het is nog een heel jong persoon die het goed wil doen, maar waarschijnlijk een NEE van haar ouders krijgt..

Ik vind dat het haar nogal hard aangerekend word dat zij niet naar de DA gaat, maar wie weet wat haar ouders zeggen....

honden page profiel --

honden foto van -

Ze is 19 dus ze zou zelf ook heen kunnen ;-) Ik ben 18 en ga ook naar de DA by myself als het nodig is.... Dusik snap het hele punt niet... ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Maar haar situatie ken je niet en daar kan je niet vanaf een scherm over oordelen!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

We zitten altijd achter een scherm en oordelen op dat geen er gezegd of gevraagd wordt.

Die vlieger gaat dus niet op.

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Klopt, vanaf dat ik 16 was ging ik al zelf met mijn dieren naar de DA, op eigen kosten. Maar dat gaat in veel gevallen ook niet op. Als je bij je ouders woont, ookal ben je 19, wil niet zeggen dat je alles maar mag, de dierenarts kost veel geld en waarschijnlijk is de hond van de ouders, en als die dat niet nodig vinden, gaat het verhaal dus niet door. Beetje logisch nadenken misschien?

honden page profiel --

honden foto van -

Waarom hebben ze dan een hond ;-)? Ik mag toch aannemen dat als je een hond neemt, dat je in je achterhoofd houd dat hij naar de DA moet?! Of ben ik nu gek.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Als het een broodfokpup is, issie waarschijnlijk heel impulsief aangeschaft. Verantwoordelijkheid is niet besproken, geen verzekering, geen potje voor de DA. En ja, die is duur.. Ik ken zàt mensen in deze situatie. Helemaal geen verantwoordelijkheid of geld. En die zeggen; Ah joh, komt vast wel goed, we kijken het een weekje aan..

Helaas is niet iedereen zo zuinig op zijn hond als hier op HP.. Al had ik het graag anders gezien.

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Inderdaad, ik denk dat Denise gelijk heeft. TS kwam niet voor niks met de vraag en maakt zich dus zorgen om de pup, maar dat wil niet zeggen dat de ouders daar hetzelfde over denken.

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: acana sport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^