Golden retriever van 8 weken, te mager?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Jeetje wat een gedoe zeg! Gelukkig gaat het nu beter.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Pffff.. wat een gedoe met Dribbeltje zeg! :(
Is hij al getest op giardia? Dat komt (helaas) vaak voor bij br**df*k pupjes. Hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat jouw pupje dat heeft hoor! Maar beter even de symptomen bekijken en Dribbel goed in de gaten houden.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Klinkt als parvo. Is daar niet op getest door de dierenarts? Dat is toch het eerste waar ze aan denken als je een hond heb uit de broodfok?

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

"
wegen vond hij niet nodig, en hij moest gewoon wennen en verder niets.. "


Dit vind ik wat vreemd, als ik met Luna naar de dierenarts ga, toevallig paar week terug met een oorontsteking, wordt ze gelijk gewogen.
Ook toen onze Lizzie er nog was, en kwam af en toe bij de dierenarts, werd ze ook gewogen.

Bij ons in de praktijk, staat er een weegschaal, en de behandeltafel kan ook op gewogen worden.

Maargoed, kun jij niks aan doen, jij bent geen arts.

Sterkte met je pup.
.

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Ik vind het toch bijzonder dat er geen serieuze dierenarts bij wordt gehaald.

Hond niet wegen? Dan vraag je erom, zeker met een pup met problemen!

Gebeld en de DA wist telefonisch te vertellen dat het een dikke darm ontsteking was. Bijzonder want deze symptomen komen bij meerdere ziektes voor. Daarnaast is zo een zieke pup ALTIJD een bezoek aan de dierenarts waard. Niet eten of drinken kan heel schadelijk zijn op deze leeftijd en met deze achtergrond.

Dan blijft er iets in zijn keel, maar ga je niet naar de dierenarts omdat hij al te verzwakt is. Daar zijn dierenartsen juist voor. Voor deze ontzettend verzwakte pupjes.
Zielig dat hij zo veel moeite heeft moeten doen om het kwijt te

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Normaal weegt een dierenarts de hond altijd. Dat is in veel gevallen alleen al nodig voor de juiste dosering voor medicatie.
Ik krijg de indruk dat je er alles aan doet om de DA te vermijden. Je gaat met een  pup die iets vast in zijn keel heeft  zitten toch niet alleen maar toe kijken?
Als de reden van het vermijden van een DA de financiën zijn vind ik het jammer (en zielig voor je pupje) dat je aan een pup bent begonnen.....

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Persoonlijk heb ik ook mijn bedenkingen bij je update.
Er wordt hier vanaf het begin tegen je gezegd dat er dingen niet kloppen met je pup.
Oke het is aan jou om daar wel of niet iets mee te doen... 

Dan ga je uiteindelijk toch een dierenarts... die je pup gezond verklaard zonder naar mijn idee serieus naar de pup te kijken....
Juist het wegen is ontzettend belangrijk bij pups.... ook voor een dierenarts.. hij kan het gewicht noteren in de pc en had dan deze week (als hij idd geënt zou kunnen worden, wat nu niet kan) kunnen zien hoeveel je pup gegroeid zou zijn en of hij dus ondanks zijn te lage gewicht wel op de goede weg zou zitten... wat hij nu dus niet zit.... zoiets simpels, pijnloos en belangrijks als wegen wordt gewoon niet gedaan..... iets waarvoor je juist hier kwam in je openingspost.... ;-)

Een dag of 2 later (als ik me niet vergis) wordt je pup serieus ziek.... je belt een dierenarts die vervolgens telefonisch een diagnose stelt..... bij een pup met serieuze klachten en zonder de pup ooit gezien te hebben..... jij gaat ermee akkoord.
Heeft je pup ook koorts?

Met deze serieuze klachten, met daarbij een te lichte en zeer verzwakte pup, een groei of afvallen onbekend... een bro*dfokker afkomst... zou ik me zeker serieuze zorgen gaan maken.... dan nog maar even niet mee geteld dat je geen actie hebt ondernomen als er iets klem zit in zijn keel ;-)

De klachten die je omschrijft, klinken me meer (en helemaal met het feit dat het pupje van een zeer onbetrouwbaar adres komt) als een giardia of in een heel slecht senario parvo besmetting.... Dingen die niet van zelf zomaar over gaan, zeer besmettelijk zijn en daarnaast dodelijk kunnen zijn.....en vrij eenvoudig te testen zijn! Daarmee ben je zelfs een potencieel wandelend gevaar voor alle honden/pups in je omgeving! Ik zou niet meer naar zulke "veeartsen" gaan, maar naar een echte DIERENARTS die jou pup onderste boven keert! 

Maar ik begin ook te denken (sorry als het hard overkomt) dat jij daar helemaal geen trek in hebt, om je pup onderste boven laten keren en aan struisvogel politiek doet!
Als jij echt wilt dat je pup gezond, groot wordt..... ga dan naar een goede dierenarts! Als je hier je regio zou vertellen waar je in de buurt zou wonen, weet ik zeker dat er mensen zijn, die je met alle plezier willen helpen en wel een goede dierenarts weten bij jou in de buurt!

Niet te min vind ik het erg naar voor je dat je pup dus niet gezond is en wel degelijk problemen heeft, waar wij je al voor aan het waarschuwen waren..... ik hoop echt dat je pup snel zal opknappen en sterk en gezond de wijde wereld kan gaan verkennen zoals elke pup dat zou willen doen! Heel veel sterkte samen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Precies mijn gedachte.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik krijg een gevoel alsof je niet naar een dierenarts bent geweest... Ook helemaal met Sally eens...
Een DA weegt een pup ALTYD elk bezoek..... Hij kan een pup geen prikje geven zonder te wegen, dat weet toch iedereen? Als je het gewicht niet weet, kan je geen prikje daar op afstemmen. Dan krijgt hij of een overdosis of te weinig.... Knap als je op het oog ziet hoe zwaar een pup is.....

Ik heb mijn bedenkingen bij jouw updates..........

honden page profiel DribbeltjeDribbeltje

ik ben echt WEL naar een dierenarts geweest,
dit is een nieuwe bij ons op het dorp,
waar ik de volgende x ook niet meer naartoe ga..

maargoed,
trek je conclusies,
en mensen voor de fijne en lieve/leuke reacties zeker bedankt!! :-D

maar bedenk maar lekker verder,
want jullie geloven me toch niet dus waarom zou ik dan überhaupt nog reageren!??!?!?

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Kom op, zo snel laat je je toch niet wegjagen? :-)
Denk dat de mensen hier op het forum het beste met je pup voor hebben waardoor ze soms wat fel reageren.

Het is ook een raar verhaal van die dierenarts. In elk geval goed dat je niet meer naar deze dierenarts toe gaat. Zou ik ook zeker niet doen. Hoop dat je een fatsoenlijke vind.

Nogmaals, succes met je pupje en hoop dat hij snel opknapt.

*edit* spelling

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Het gaat niet om geloven, het gaat er mij om wat je aan actie onderneemt.

Wanneer je alleen dingen wilt lezen die in jouw straatje passen moet je niet op een openbaar forum posten. Nu er minder posietieve reacties zijn kan je in de slachtofferrol kruipen door zo een post of je kan de discussie aangaan.

Want als jij een goede reden hebt om niet met zo een zieke pup naar een dierenarts te gaan, prima!

Maar een telefonische diagnose van dikke darm onsteking is geen goede reden.
Zeker niet omdat dan ook behandeld moet worden. De DA heeft je vast ook verteld da vers vlees bij een dikke darm ontsteking niet mag? De pup moet vasten of speciale brok moet krijgen? Het verstandig is iets tegen uitdroging te geven? 

En je kan toch niet goed ontwormen/enten als je het gewicht niet weet?

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Nog een aanvulling:
Iedereen heeft het beste met jou en jouw pup voor, maar het lijkt door je reacties en acties dat  je vrijwel niks aanneemt aan adviezen. Denk eens na over dingen die gezegd worden, je hoeft het echt niet met alles eens te zijn, maar houdt je hondje goed in de gaten en laat hem niet onnodig lijden.....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn DA weegt Max altijd nu nog steeds dan kan hij zien of hij is bij gekomen of niet.  Heel vreemd dat een DA dat niet doed. Zou ik zeker nooit naar terug gaan!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je hebt nogal vreemde dierenartsen in je omgeving, een pup niet wegen, telefonisch diagnose dikke darmontsteking stellen.

Als ik jou was maakte ik eens een belrondje, voor een goede DA.
Als je wilt aangeven waar je woont kan iemand je hier misschien wel eentje aanbevelen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De eerste gang bij een dierenarts - zeker bij een pup - is naar een weegschaal, tenzij een hond zo ziek is, dat de dierenarts deze eerst urgent moet zien. Bij mijn DA staat de weegschaal in de wachtruimte en het eerste wat elke bezoeker doet, is de hond wegen, want de DA vraagt altijd naar het gewicht.
 
Jij of je ouders zijn er toch bij geweest toen de dierenarts hem onderzocht? Als je dan merkt dat dit niet secuur gebeurt, dan zeg je hier toch wat van. Een diagnose door de telefoon; zeker bij een jonge pup met dergelijke klachten is uit den boze.
 
Jij en zeker je ouders hebben volgens jou toch veel ervaring en verstand van honden? Dit blijkt overigens ook totaal niet uit het feit dat jullie een pup bij een br**dfokker c.q. hondenhandelaar kochten.
 
Als een jonge pup diarree heeft, moet zijn ontlasting worden nagekeken o.a. op Parvo en Giardia. Bij een pup moet je heel voorzichtig zijn en altijd de oorzaak van de diarree vaststellen via onderzoek. Een pup kan door diarree uitdrogen en daardoor sterven. Ook Parvo kan dodelijk zijn.
 
Een pup uit de br**dfok, die diarree heeft, behoort altijd op Parvo en Giardia onderzocht te worden; tenzij je het risico wilt nemen dat je pup het niet haalt.
 
Je schrijft omdat de pup zo verzwakt is, dat je daarom het nut niet in zag om naar een dierenarts te gaan. Dit is bepaald geen logisch denken. Juist als je pup verzwakt is en daar bovenop nog meer krijgt, ga je zonder uitstel dezelfde dag naar een dierenarts en wel naar een goede dierenarts. Met een kwetsbare puppy neem je geen risico!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Op 23-08 schrijf je in 2 berichten:
--------------------------------------
helaas eet dribbel bijna niks,
dus ik ga zo met hem naar de dierenarts,
ook gelijk vragen hoe oud die nou echt is enzo!

-----------------------------------------------
gelukkig gaat het gewoon goed met hem, en heeft die een prikje gekregen en pasta tegen de diarree, verder moet z'n maagje even wennen aan het andere voer,
en is elke golden retriever anders met gewicht,
dus het was gewoon goed.
en mag gewoon volgende week komen voor zijn tweede prikje


Gisteren schreef je:

" Helaas, de dierenarts waar ik naartoe ging, (vrijdag)
was niet dezelfde als wie er normaal stond,
wegen vond hij niet nodig, en hij moest gewoon wennen en verder niets..

(later bleek hij dus helemaal niet goed gekeken te hebben, !!)

helaas ging het de dagen erop steeds slechter, wilde echt niet meer eten en de diarree werd steeds wateriger, toen er ook ineens bloed meekwam! (in het weekend)
snel de dienstdoenende dierenarts opgebeld, die we toevallig ook kennen,
we hoefden niet langs te komen, want de symptomen waren zo duidelijk, dat hij niks at, diarree had, bloed erbij.. een dikke darm ontsteking :(
maar zolang het bloed rood bleef was het goed.. als het maar niet zwart werd want dan moesten we gelijk komen.. (wij dus savonds met een zaklamp achter onze dribbel aan..)

helaas , savonds ons concentreren op zijn diarree, en goed kijken hoe het eruit zag, heeft Dribbel iets van straat gepakt, wat vast bleef zitten in zijn keel!
arm ventje, hij had echt alles tegen! maar omdat hij al zo verzwakt was, had het geen zin om naar de dierenarts te gaan want hij zou dan toch niks doen..

4x overgegeven, heel zn maagje weer leeg..
kwam alleen maar eten uit..
laten drinken en alles, en laten eten..
gelukkig is het toen vanzelf uit zn keel gegaan!

nu gaat het steeds iets beter, zn ontlasting is (meestal) normaal, soms nog een uitzondering..
en zn eten gaat ook steeds iets beter !

Dribbel is nu een week bij ons, maar door alles wat er nu al met hem is gebeurd, lijkt het echt veel langer!! "


.De dierenarts waar je vrijdag was geweest... was je eigen vaste dierenarts die je al langer kent, waarover je in het begin schreef.... (nu blijkt het een andere dierenarts te zijn geweest, wat je verder er niet bij vertelde) Toch is het vreemd dat hij niet de pup heeft willen wegen, als je daar dus een vaste cliënt bent en met een nieuw hondje komt. Daarnaast was je hondje niet gezond.... wat waarvoor een prikje... waarvoor pasta tegen diarree? en hoe kan hij zeggen dat het gewicht prima was, als hij niet eens gewogen heeft.... "en is elke golden retriever anders met gewicht, dus het was gewoon goed." Hij wist niet eens wat je pup woog op dat moment... of in elk geval niet op een betrouwbare weegschaal gecontroleerd!


De dierenarts waar je dus zaterdag bent geweest... nouja telefonisch contact mee hebt gehad... kende je ook volgens jou eigen tekst!

Nu schrijf je:
ik ben echt WEL naar een dierenarts geweest,
dit is een nieuwe bij ons op het dorp,
waar ik de volgende x ook niet meer naartoe ga..


Vind je het gek dat er hier getwijfeld wordt aan je updates want je spreekt jezelf tegen... als wij mee praten...  ken je de dierenarts ... kom je er al jaren.... is hij bekwaam in jou ogen.... (nu blijkt het een andere dierenarts te zijn geweest, wat je verder er niet bij vertelde)
Als we wat vraagtekens plaatsen... is het op eens een onbekende dierenarts en ga je er nooit meer heen... sorry... maar je bent nu bij 2 dierenartsen geweest, die je kent en die beide niet in het belang van pup handelen..... toch vreemd!

@ Loesje Dribbel woont al op zichzelf (nouja samen met haar vriend) en dus niet meer thuis bij haar ouders.

honden page profiel --

honden foto van -

Helemaal mee eens!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" @ Loesje Dribbel woont al op zichzelf (nouja samen met haar vriend) en dus niet meer thuis bij haar ouders. "


Sally
Ja, dat had ik gelezen. Het feit dat ik de ouders noem, is ook omdat TS schrijft:
quote
toen ik hem kocht zag ik ook al wel dat hij te ligt was,
mijn ouders hebben heel veel verstand van honden.. en met hun doe ik alles samen.
unquote

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ik ben er niet mee eens, dat een dierenarts een pup iedere keer moet wegen. Een goede dierenarts hoeft niet perse te wegen, deze voelt het wel aan het hondje zelf. De ene golden-retriever pup van 9 weken is de andere niet.

En als je "Dribbeltje" niet gelooft, dan laat je deze topic gewoon links liggen. Zit "Dribbeltje" ook niet met reacties, waar ze eigenlijk niks aan heeft, maar zich alleen aangevallen voelt.

Sorry, dribbel, ik heb geen oplossing voor jouw pup, maar wens dribbeltje wel het allerbeste. Hou ons op de hoogte?

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik ben het deels niet helemaal eens met wat je schrijft... een zieke golden pup van een bro*dfokker met de klachten van diarree en niet eten, die met 8,5 week oud ergens tussen de 1,5 en 3,5 kilo weegt? Dat kan toch niet gezond zijn? Dan wil je als dierenarts toch gewoon weten hoe zwaar het is en of het groeit of afvalt? Zeker als je er vanuit gaat dat het de week erop terug komt om eventueel ingeënt te worden... dan heb je toch juist met het gewicht een goede maat om te zien of de pup wel of niet gezond genoeg is om ingeënt te kunnen gaan worden? Ook voor de medicijnen is het van belang op het gewicht te weten lijkt mij! 

En dan nog een andere arts die zonder bezoek telefonisch wel even een diagnose stelt voor een zieke pup die het nog nooit gezien heeft..... Sorry hoor....

Het gaat hier niet om een lekkere volle pup die gezondheid uitstraalt, ondanks dat het gewicht wat lager uitvalt.... het gaat om een pup die vanaf dag 1 niet gezond is en niet serieus onderzocht wordt... iets waar dribbeltje niet helemaal direct zelf iets aan kan doen... maar ze kan op zijn minst een andere dierenarts raadplegen om meer duidelijkheid te krijgen over de gezondheid van haar pup in plaats van maar afwachten en hopen dat het vanzelf overgaat.

Ik bedoel het ook allemaal niet zo hard als dat het misschien via de tekst overkomt... maar bedoel het wel duidelijk....

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ben ik het niet helemaal eens.... Ik vind dat een goede DA wél elke keer de pup weegt. Puur om te zien of deze goed aankomt of niet. Tuurlijk hoeft niet elke golden 10kg te zijn met 10weken. Maar de pup moet wel op de juiste en gezonde manier aankomen.
En hoe goed een DA is of niet, je kan het gewicht van een pup echt niet op het oog zien, wel schatten. Maar schatten is niet precies en in mijn ogen moet een DA precies te werk gaan.... Max gaat nu nog elke keer op de weegschaal.... Meer dan logisch in mijn ogen, hij is immers nog in de groei en zo kun je het goed bijhouden....

Dribbeltje schrijft dat de DA de pup niet heeft gewogen, maar wel een prikje heeft gegeven.. Ik vind het heel slecht, dat een DA een prikje klaarmaakt en geeft zonder te hebben gewogen....  Vervolgens word er via een telefoon de diagnose "darmontsteking" gegeven en hoeft hij niet naar de DA omdat hij al te verzwakt is...
Maar, zeg nou zelf. Het lijkt me toch dat je juist met een verzwakte pup naar de DA gaat? 

Ik snap het hele topic niet meer, en elke update word het er niet beter op.... Ik heb mijn twijfels bij "de waarheid" van de updates...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk wel dat een hond, die voor het eerst bij een DA komt standaard gewogen wordt.
Wij wegen onze zelf altijd bij de DA als we er zijn, en altijd kijkt de assistente mee en noteert het gewicht.
Ik vind het wel een vorm van zorgvuldigheid, maar ook van jezelf.
Ik ben altijd wel benieuwd hoeveel Santa weegt.
Als ik dan de indruk heb dat mijn hond wat mager is, vind ik al helemaal dat je hem weegt bij de DA en dit gewicht meldt, als hij er niet zelf over begint.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Ik denk wel dat een hond, die voor het eerst bij een DA komt standaard gewogen wordt.
Wij wegen onze zelf altijd bij de DA als we er zijn, en altijd kijkt de assistente mee en noteert het gewicht.
Ik vind het wel een vorm van zorgvuldigheid, maar ook van jezelf.
Ik ben altijd wel benieuwd hoeveel Santa weegt.
Als ik dan de indruk heb dat mijn hond wat mager is, vind ik al helemaal dat je hem weegt bij de DA en dit gewicht meldt, als hij er niet zelf over begint. "


Hier is zelfs zo, dat als ik met mijn hond bij de DA kom voor een vervolgrecept, dan wordt hij ook standaard gewogen.
Stel je voor, hij is zwaarder of lichter geworden, dan moet de dosis aangepast worden!

Daarom, vindt het vreemd dat er niet gewogen is, ik heb nog nooit een DA meegemaakt die dat niet deed.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Precies Rita, het is een soort ijkpunt voor de DA, en voor jezelf.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoe gaat het nu met Dribbeltje? :-)

Bij ons worden dieren standaard gewogen, zeker jonge dieren. Op die manier kan de groei goed bijgehouden worden en leert de hond ook dat die netjes stil moet zitten/staan op de weegschaal. Regelmatig naar de dierenarts gaan is ook nog eens goed voor de socialisatie natuurlijk.
Wanneer onze dierenarts vermoed dat er sprake is van een pup uit de broodfok wordt deze standaard getest op parvo, giardia en wormen. Beter op tijd er achter en het nog kunnen genezen. Dieren zijn erg sterk en verstoppen vaak een groot deel van de pijn, waardoor het lijkt alsof er niets aan de hand is. Het kan best zo zijn dat er in het lijfje nog veel meer af speelt.

Heel veel succes en wijsheid gewenst!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Hoefden niet langs te komen??

Ik zou meteen naar een andere dierenarts gaan. Bij symptomen als niet eten, diaree en bloed bij de ontlansting moet de hond direkt naar de dierenarts. Bij pups van onduidelijke komaf komt namelijk regelmatig parvo en parvo-achtige virussen voor en de symptomen zoude daarmee kunnen matchen.
Heeft de telefonische dierenarts wel naar de temperatuur van de hond geinformeerd? zijn slijmvliezen gecontroleerd? de doorbleoding gecontroleerd? overige onderzoeken gedaan?

Bovendien heeft, als het een dikkedarmontsteking zou zijn, dit zeker ook behandeling nodig.

Te verzwakt om naar de dierenarts te gaan??

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik reageerde op vorige pagina, maar heb net als Rebecca, sterke vraagtekens over de waarheid van de topicinfo.

honden page profiel KathyKathy

Een hond is te mager wanneer je de ribben kan zien. Een hond is te zwaar wanneer je de ribben niet meer voelt.
Heel simpel regeltje dat mijn dierenarts hanteert :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

en hoe zie je dat bij een hond met veel vacht? ;-) Het is zeker een handige regel, maar die is niet zo zwart wit als jij hem stelt.

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
Volgende forumvraag: acana sport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^