Wat moet ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk vooral aan dat arme pupje! dat komt nietmeer goed met jouw zus en haar pup. Wat gaat ze doen als de plasjes nog maar gaan beginnen ? Altijd in benche houden ? Vreselijk.
Zou graag zelf naar daar komen om haar mijn mening te zeggen maar dat is erover (alweer Anny) een pup is geen speelgoed . Wanneer gaan sommigen  het nu eens snappen ;-).
Goed van jou hoor dat jij wél lief bent met jouw beestje maar aub laat het andere pupje niet aan zijn lot over. Spreek jouw ouders aan, schop jouw zus onder haar kont, dit moet veranderen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vind het echt schokkend dat dit iemand van 25 betreft.
Het gemiddelde kind of tiener heeft meer verantwoordelijkheidsgevoel met dieren, getuige de vele meiden die hier regelmatig schrijven.
 
geen aanval hoor, maar ik heb nu ook niet de indruk dat hier een kritische fokker in het spel was. Zou je schoonzus het hondje anders niet beter kunnen terugbrengen?

honden page profiel HopeHope 3 doggies

Mag ik vragen: zegt de schoonzus ook iets.. ik bedoel
- waarom laat ze u de hond verzorgen
- waarom wilt zij niet de hond opvoeden
- waarom zij niet wilt opstaan


Een kleine voorstel.. neem het gesprek op met haar terwijl u wijs en correct haar met de neus op de feiten drukt. Laat haar enige tijd later haar eigen argumenten weer horen en zie wat haar reactie dan is. Ik zou mij schamen en proberen te veranderen.
Mag ik vragen of het een idee is dat u de pup adopteerd, haar rechten overneemt?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik begrijp dat je misschien beetje bang bent om je mening te zeggen (is tenslotte niet echt jouw zus, maar je schoonzus). Maar ik vraag me af, wat vinden je ouders er van? Het is tenslotte hun huis, je schoonzus mag bij jullie komen wonen en een pup nemen, wat allemaal heel erg mooi is dat je ouders dit toelaten natuurlijk.
Aangezien je zelf een beetje bang bent om je mening te zeggen kan je het via je ouders proberen. 

Ik zou proberen eerst eens met je ouders hierover te praten, en zeg dat het je dwars zit dat er niet voldoende voor de pup gezorgd wordt. Jouw ouders zijn nog altijd de baas want het is hun huis, en zij beslissen wat er in hun huis gebeurt. Als ze willen kunnen ze een regel opstellen van "iedereen om 9u bed uit" ofzo (ik zeg maar wat). En dan kan je met iedereen eens aan de tafel zitten, en kan iedereen zijn mening eens geven.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Sorry, maar ik zou dus niet de pup in de bench laten zitten als hij al zit te janken en te piepen, zelfs met poep en al.;-) Ik snap dat je het al de hele week doet en dat het niet jouw pup is, maar zet hem dan inderdaad op bed bij je schoonzus, maar laat het beestje alsjeblieft niet in zijn eigen ontlasting zitten. Ik snap dan dat je dat miss 1x doet, en de meeste mensen zullen zich dan ook gelijk kapot schamen en meer actie ondernemen, maar je schoonzus maalt er blijkbaar niet om, dus daar bereik je dan ook niets mee. Niet dat ik vind dat het jouw verantwoordelijkheid is hoor! Begrijp me niet verkeerd, maar ik zou het gewoon niet over mijn hart kunnen verkrijgen om die pup dan te laten zitten. Op bed zetten is dan een veel beter plan.

De pup kan er ook niets aan doen dat jij niets durft te zeggen. Ik vind ook dat je ouders hier een zeggenschap in hebben, maar wat ik mis is je broer? Ik neem aan dat je schoonzus en je broer samen voor dat hondje gekozen hebben? Durf je het wel bij je broer aan te kaarten? Misschien kan hij haar wel tot inkeer brengen? Misschien dat hij naar zijn werk gaat en niets van dit alles weet?

Eventueel kan je voorstellen dat je bijvoorbeeld 1 of 2 ochtenden voor haar de pup wil doen, als zij dat ook voor jou doet? Maar dan moet je wel 1000% zeker weten dat ze het ook daadwerkelijk doet natuurlijk!!!!!':-)

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel

honden foto van Anne en Diesel

Wat betreft mijn broer, ze gaan over 2 maanden samenwonen en zij mocht van hem een puppy. Hij heeft haar nadrukkelijk gezegd dat het haar hond is en zij er voor moet zorgen omdat hij 's nachts werkt en er dus niet overdag voor kan zorgen.

En wat de fokker betreft, het was weldegelijk een hele goede fokker. Hij was er zeer op gesteld dat de hondjes bij een goed huis kwamen en er goed met ze om wordt gegaan dat hij er op vertrouwd dat de puppy's op een juiste manier opgevoed worden en er met liefde mee wordt omgegaan. En ook nadrukkelijk gezegd dat wanneer het niet wil, hij het liefst heeft dat ze dan teruggebracht worden.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Dan is jou broer dus degene die haar er op aan moet spreken!

En anders terug naar de fokker, fijn dat dat kan, misschien heeft ze zich verkeken op de zorg die een pup nodig heeft. 

Maar wat zegt zij zelf dan? Als je haar wakker maakt voor de pup?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Als het werkelijk zo erg is, dan is het enige eerlijke voor de pup dat jij, of je ouders, contact opnemen met de fokker en ervoor zorgen dat de pup teruggaat... De pup verdient een goed mooi en verzorgd leven... Over de houding van je broer zal ik maar 1 ding zeggen: lekker makkelijk.... Zal hij later ook zo omgaan met eventuele kinderen die ze samen krijgen? Van mij mag ook hij een dikke schop onder z'n derrière ....

Wel heel goed dat jij hier een punt van maakt! Complimenten!

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel

honden foto van Anne en Diesel

Nou, toen ik haar vanmorgen wakker maakte reageerde ze heel chagrijnig en toen ik weer kwam om te melden dat Jack gepoept had in zn bench kwam ze er wel uit. Vanmiddag heb ik er haar op aangesproken en tot nu toe gaat het wel goed. Even afwachten wat ze morgenochtend gaat doen.

Iedereen bedankt voor de tips en steun! Zonder had ik het hoogstwaarschijnlijk niet gedurfd.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

;-) Top dat je er wat van gezegd hebt!!

Hopelijk gaat ze het nu inzien. En anders terug naar de fokker!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben benieuwd naar morgen...

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel

honden foto van Anne en Diesel

Nou, ik ook! Hoop dat het haar is doorgedrongen. Zal morgen wel even een updateje hier neer zetten..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik hoor morgen ook graag hoe het gegaan is, ben er ook benieuwd naar..

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel

honden foto van Anne en Diesel

Zowaar! Toen ik vanmorgen beneden kwam, was haar Jack al uit de bench, had eten gehad. Maar..... ik geloof niet dat hij is uitgelaten! Hij was ondertussen al achter het huis gezet waar hij vrij kan rondlopen en kan spelen. Diesel zat nog in zijn bench, en in de gang lag de stront.... en wie mocht dat opruimen? Ik dus. Diesel had het niet kunnen zijn want die was nog niet los geweest.
Net opgeruimd, loop ik terug... ligt er ook een plasje op de grond. Dus als verassing mocht ik dat ook nog opruimen! 
Ook zo jammer dat ze niet even met haar hondje speelt als ze 's ochtends elkaar weer zien.. Het is bij haar eten, uitlaten en naar de andere kant van het huis met haar hond. Meestal speel ik zelf nog even met Diesel, zodat we aan onze band kunnen werken.

honden page profiel SylviaSylvia 3 doggies

honden foto van Sylvia

Als ze nu al met hun pupje zo omgaat, zal een lekkere boel worden als ze op zichzelf gaan wonen,

En als er straks kinderen komen laat ze die ook in de ....... liggen, sorry dat ik me zo uitdruk maar mijn haren gaan gewoon staan

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik blijf bij mijn eerste mening, reactie.
Denk dat de pup beter af is als hij terug gaat naar de fokker.

Ze kan echt beter een knuffelbeest kopen dan een hond. Voor jou ook erg lastig, moeilijk en verdrietig om te zien. Waarom heb je haar trouwens de poep en plas niet laten opruimen? 
Fijn dat ze er vanochtend uitgegaan is, maar een pup even in de tuin zetten???? Ben erg benieuwd hoe ze het gaat doen als ze ooit besluit om voor een baby te gaan.... 
(ik ben de laatste die een hond vergelijkt met een kind hoor!) 

Ik denk dat als de fokker dit hoort zij de pup gisteren nog terug kwam halen! Misschien toch met z'n allen om tafel gaan zitten. Ook met je broer. Het komt op mij nog steeds over dat ze de pup in een opwelling gekocht heeft omdat ze die van jou wel erg schattig vond en leuk om mee te knuffelen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tja, dan zou ik toch verdere stappen ondernemen. Ik snap niet dat je ouders daar niets aan doen. Sterker nog: toen ik nog thuis woonde wilde ik konijnen en een eigen hond, maar ik kreeg ze niet en er werd glashard tegen mij gezegd 'Dat doe je maar als je op jezelf woont'. Dus toen ik op mezelf ging kwamen die er inderdaad ;-)

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Misschien is heten goed idee om je zorgen eens uit te drukken tegen de fokker.
Niet meteen gaan zeggen dat je de pup van je schoonzus wil terug brengen maar laten weten dat je je zorgen maakt.
Misschien dat de fokker dan eens met haar kan praten en dat dat gesprek een blijvendere indruk maakt.

'T is al een hele verbetering dat ze haar pup niet in z'n eigen vuil laat zitten maar ze zou er toch wat meer tijd in mogen stoppen.

Ik kan persoonlijk maar moeilijk van nieuwe pups afblijven en ik heb er moeite mee het mij voor te stellen dat niet iedereen zo vol is van een nieuwe hond in hun leven...

honden page profiel SylviaSylvia 3 doggies

honden foto van Sylvia

Hoe gaat het nu met het pupje van je schoonzus.
Heeft ze het volgehouden om op tijd uit bed te komen om haar pupje uit te laten,

Ik hoop het dat niet alles weer op jou terecht komt, ....

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ahja, al 2 dagen niets meer gehoord van de schoonzus en haar stoten zeg.. Ben ook benieuwd :-D

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

misschien denk ik te simpel, maar..waarom ruim jij die poep en plas op? laat dat toch gewoon liggen en als je ouders er iets van zeggen kan je zeggen dat het van je zus haar hond is. Ze kan het beter nu leren nu er nog wat toezicht is dan wanneer ze alleen woont, ik hou mijn hart al vast..

Eigenlijk denk ik niet dat die pup naar de fokker terugbrengen een oplossing is. Die zus lijkt me echt iemand die, als ze een hond wil, er ook eentje neemt. Dus als die pup teruggaat neemt ze gewoon een nieuwe, uit een winkel waarschijnlijk, nog erger.

Dat de fokker eens met haar zou praten lijkt me wel een goed idee, naar vreemden luister je toch beter dan naar je zus ;-)

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel

honden foto van Anne en Diesel

Inmiddels lijkt het iets beter te gaan, soms heb ik nog wel eens mijn twijfels, maar ik zeg nu met elk detail er wat van. Dat is ze blijkbaar nodig...

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Praat erover en maak duidelijke afspraken..

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Niet de pup op bed z'n behoeftes laten doen hoor, krijgt ie da'lijk op z'n donder en is hij er nog 't meest de dupe van!!

Ik kan me de frustratie helemaal voorstellen maar ik zou 'n potje thee zetten, kladblok erbij en regels opstellen samen, uitleggen dat je best wil helpen maar dat ze zelf ook haar verantwoording moet nemen. Heerlijk gaan wandelen met z'n allen, laat haar zien hoe genieten 't is!!

Good luck en veel plezier gewenst met en van elkaar

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Vind het heel sneu voor de pup.
Als ze er nu al niet voor wilt zorgen en jij continu achter haar aan moet lopen dan hou ik mijn hart vast voor wat er komen gaat als ze gaan samen wonen.

Arm diertje :(
Word gewoon niet meer naar omgekeken straks.
Ze zal hem ook wel gaan straffen als hij zijn behoefte in huis doet terwijl ze hem zelf niet uit laat.

En ik snap je broer trouwens ook niet.
Die heeft ook 0,0 verantwoordingsgevoel als hij zijn vriendin zo om laat gaan met het hondje.  Het hondje heeft hier niet om gevraagd!

Top dat jij wel weet hoe het hoort! ;-)

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Het is uiteindelijk haar verantwoording, beetje jammer dat ze er zo mee om gaat en duidelijk is wel dat ze niet heel erg hierover heeft nagedacht. Maar dat betekent wel dat je ouders en jij goed met haar hierover moeten praten, omdat ze de aankoop al heeft gedaan en het is haar puppy waar ze voor moet zorgen.

Ruzie maken heeft geen zin, maar wel dat ze weet wat ze moet doen met haar pup en dat betekent goed hiervoor zorgen, vroeg opstaan, opvoeden, uitlaten, spelen, eten geven. Ik heb Diz aan het begin 4 x per dag eten gegeven, daarna terug naar 3 x en daarna afgebouwd naar 2 x per dag. HIj is nu inmiddels 3 jaar en nu eet hij dus lekker 2 x per dag en soms met warme dagen, heeft hij alleen maar zin in 1 x per dag.

Een pup kost heel veel tijd, maar is ook verschrikkelijk leuk om een hond te zien opgroeien, alleen je moet er wel 100% achter staan. Als je er niet goed over hebt nagedacht, dan is alles zwaar, moeiijk, is de zin minder om wat te doen voor de pup, dus misschien moeten jullie hierover praten en dat jij deze taak gewoon niet gaat doen, anders gaat ze er altijd van uit dat jij het toch wel doet. Dus stoppen hiermee, hoe zielig het ook is, maar sleur haar het bed uit en  laat haar deze dingen doen en anders moet er snel een ander huis gezocht worden voor dit pupje, liever nu, dan later....als iemand het nu niet kan opbrengen, dan gun ik liever dit hondje een ander huis en ook ik heb liever dat ze de verantwoording neemt en dat de pup gewoon bij haar kan blijven natuurlijk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Facebook voor je hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^