De hond die je nu hebt, is dat jouw droomras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik verveelde me een beetje en dan begin ik altijd na te denken :-) En zo ineens vroeg ik me af of mensen nu hun "droomras" hebben, of dat ze dit ras hebben gekozen omdat het beter in hun rijtje past..

Ik heb na 12 jaar (!!!!!) lang "zeuren", nouja, zeuren was het niet echt, eindelijk mijn lang gewilde Golden Retriever gekregen. En niet alleen ik, het hele gezin natuurlijk :-)

Ik droomde altijd van 2 rassen. De Golden Retriever en de Berner Sennen. Waarom we uiteindelijk voor de Golden Retriever zijn gegaan omdat het ons toch meer trok.... We waren meer geneigd naar Golden herplaatsers te kijken dan naar Berners.
Uit eindelijk niet voor een herplaatser gegaan omdat deze telkens (klinkt grof) voor onze neus zijn gekaapt. Met andere woorden, we hebben op heel wat herplaatsers gereageerd maar het mocht niet zo zijn.



Duuuusssss, nu vraag ik me af. Hebben jullie nu je droomras in huis, of zijn jullie van plan je droomras in de toekomst nog te krijgen?

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Nee, absoluut niet O-)
Eigenlijk in tegenstelling :P
ben gek op Jara hoor daar niet van, maar mijn moeder heeft dit ras gekozen en dit is totaal niet mijn ras..

Onze vorige hond paste wel meer in mijn straatje, dat was een Alaskan malamute.

Geef mij maar een Rottweiler, Cane corso, bull mastiff of franse bulldog ed.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Hier wel :-) De border was, is en blijft mijn droomras, geweldige honden. Ik blijf het verbazend vinden dat ik ze zelfs nu nog steeds maar leuker ga vinden. Je kan er ook zo veel mee ondernemen, ze staan overal voor open. Ik kan ontzettend veel redenen opnoemen waarom ik ze net zo leuk vind, maar dat ga ik nu maar even niet doen.

Niets mooier dan een roedel borders ;-) Ik kan en wil er zelf voorlopig maar eentje houden zodat ik haar alles kan bieden wat ze nodig heeft, daarom dat ik zo vaak afspreek met andere bordereigenaars haha.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Jazeker! De nova scotia duck tolling retriever is met stipt mijn droomras. Ik zou ook niet snel meer anders willen. Geweldig karakter, sociaal, werklustig, mooi formaat. ideaal voor mij.
Mijn maltezers zijn ook heel lief hoor, maar zou daar niet snel meer voor gaan. Die vind ik toch wat te eigenwijs en ze maken me ook een beetje teveel lawaai O-)

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Ik heb natuurlijk wel mijn favorieten en vooral rassen waarbij ik absoluut niets heb..
Maar of ik echt mijn droomras heb? Misschien na zijn pubertijd wel de droomhond ;-)

Maar als ik er nu zo stiekem over nadenk staat een border collie (omdat je daar zo heerlijk mee kunt trainen) en een akita of husky op m'n lijst. Maar die heb ik kortweg niet gekozen vanwege het pittige karakter.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bij mij ook niet, hihi.

Punk is een halve Mechelaar. Ik heb altijd geroepen - NOOIT een Mechelaar. Mijn eerste reactie toen Punk het asiel binnen kwam was dan ook; "Getver, wéér zo'n nerveuze, onherplaatsbare Mechelaar!". Na vier maanden in het asiel zat Punk er nog steeds, en bleek ze inderdaad verschrikkelijk te zijn, haha. Maar we hadden zo'n enorme klik dat ik haar mee genomen heb.

Cosmic is meer een ras wat mijn voorkeur geniet, en ik heb bewust gekozen voor haar "type". Ik heb er alleen niet bij stil gestaan dat een Podenco (half-windhond) toch wel heel iets anders is dan een Greyhound of Whippet, bijvoorbeeld (windhond). Achteraf gezien past de Podenco misschien niet zo goed bij me. 

Mijn droomras? Een Noorse Lundehund. Al betwijfel ik steeds meer of die er ooit gaat komen..

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Nee! :-)
Joekie is een leuk hondje etc, maar daar blijft het bij. Gelukkig is Joekie leergierig en staat open voor nieuwe dingen. :-)

Maar mijn droomras blijft de bc! ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ja!!

Al zijn er nog vele rassen die ik heel erg leuk vind zoals: border collie ( hebben mijn ouders gehad), aussie en sheltie.

Max is een klein keesje

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Wat een leuke vraag!

Lastig, Nouri is wel echt de hond die bij mij past. Toen ik een pup aan wilde schaffen twijfelde ik heel erg tussen de Golden en de Dalmaat. Ik vind/denk dat ze in de grote lijnen veel op elkaar lijken (vrolijk, actief, groot aanpassingsvermogen etc) Maar het leek mij toen verstandiger (aangezien ik nul ervaring had met honden) te beginnen met de 'rustigere' of 'makkelijkere' van de twee. Dit alles gebaseerd op theorie, niet op praktijk;-) Ik wilde gewoon voorkomen dat ik het niet aan zou kunnen, ik vond het al ontzettend spannend. Nu was Nouri absoluut niet een makkelijk en rustig pupje, integendeelO-) Ik heb me dan ook vaak afgevraagd waar ik aan begonnen was maar nu ben ik juist blij met zijn eigenzinnige karakter.

Ik denk daarom ook niet dat het zozeer ras gebonden is, maar gaat over karakter en hoe jij als baasje hem opvoedt. grotendeels dan;-) 

Qua karakter + uiterlijk spreken mij op dit moment dus de Golden en de Dalmaat mij heel erg aan. 

Qua uiterlijk Poolhonden; Malamute, wolf(s?)hond, de Groenlandse hond en de Samojeed.
Ik vind ze prachtig, omdat ze zo dicht bij de natuur staan maar ze passen, op dit moment, niet in mijn leven en het grote jachtinstinct vind ik een nadeel.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik heb eigenlijk wel mijn droomras ja. :-D
De Oudduitse Herder was al jaren een favoriet. Eigenlijk ook de reden dat ik een hond wilde hebben na er één gezien te hebben tijdens een vakantie in Duitsland. 10 jaar zeuren en toen mocht ik er zelf één aanschaffen. :-)
Hoewel een SaarloosWolfhond mij ook helemaal geweldig lijkt. Als eerste hond leek dat me toch vrij lastig. Maar wie weet....

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi is geen rashond... 
Dus nee, hij is niet mijn droomras! Ook niet qua karakter...

Ik zou graag een Laika, een Australian Shepherd of een Witte Herder willen.
Odi lijkt op geen van allen... Maar ben wel verdomd blij met hem :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja, Bamse is mijn wereldhond, vele honden hiervoor gehad, duitse herder , een geweldige hond, en newfoundlanders, allemaal honden die een goede en mooie uitstraling hadden.

maar Bamse is net iets meer bijzonders , waarom ? ik kwam alleen te staan toen ze drie maanden was, vanaf die tijd waren we al een team, en dat is in de jaren nog meer gegroeid, voor mij, de ideale hond.

niet de perfecte hond, maar dat wil ik helemaal niet, het is geen robot, een fijne stabiele hond, bijzonder ja. :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ja en Nee ... Nou is Dusty een kruising maar hij is niet mijn droomras, het was dat zijn verhaal en foto op MP mij zo bij bleef dat ik hem ben gaan halen. Zou het ook niet anders willen hoor, zou mijn kleine wolbaal niet meer kunnen missen ;-) 

Gaya is zeker wel een van mijn droomrassen, ben sowieso helemaal een jachthondeigenaar, en na ik in contact kwam met de Fauve dan wordt er van zelf stapelverliefd op. Ooit ooit ooit zou ik het geweldig vinden om een fauven roedeltje te hebben. 

De novia scotia toller is ook nog steeds een toekomst droom, deze stond met stip op nummer 2 toen ik rassen onderzocht toen ik voor een puppy wilde gaan kijken. De toller vond ik helemaal geweldig om alle eigenschappen die Judith hier boven al heeft beschreven O-)

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~ 3 doggies

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Ik heb mijn superrasje thuis!
Ik ben echt jack russelfan om meerdere redenen.
Lekker blije hondjes.
Graag willen werken voor je, trainbaar en bovenal in huis een heerlijk knuffeldier.
En daarbij is het formaat van Dexx lekker makkelijk.

Ooit wil ik graag weer een dwergtecketje, want die behoren tot mijn fafo,s.
Maar pas als Dexx er niet meer is en dat duurt hopelijk nog heeeuuuul lang.
Mijn man wil dan graag een dobberman.
Dus tegen die tijd gaan we voor een combi.
Dobberman en dwergteckelpups of herplaatsers.
Maar we hopen vooral dat dat heel lang gaat duren.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik heb mijn droomras en droomhond in 1 ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Nou tkomt aardig in de buurt wat ik heb hahah:p maar ok zou graag ooit nog een giant alaskan malamute willen hebben. maar daarvoor moet ik speciaal naar  Amerika want in Nederland worden ze niet gefokt .

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

o is dat zo ? welke malamuten zijn dan in nerdeland wel te vinden ?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

De normale maat malamute .die tussen de 60 en 67 cm word . en die ik wil hebben kan wel 80 cm worden .

honden page profiel --

honden foto van -

Leuk om te lezen! Natuurlijk is Max een wereldhond voor mij, ongeacht het ras. Maar ik zie wel dat mensen ook echt qua ras een voorkeur hebben. 

Ik zou nooit anders willen als een Golden, en mocht er ooit een tweede hond komen. Dan ga ik ook voor de Golden denk ik ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Tsjaah ik zal altijd in het poolhonden rijtje blijven hangen . ik heb gewoon niet zo bijster veel met andere honden .

honden page profiel Ingrid, Lindy en LishaIngrid, Lindy en Lisha 3 doggies

honden foto van Ingrid, Lindy en Lisha

Jaaaaaaa!!!!!!

Al van af dat ik kind was wilde ik al vlinderhondjes. Had ze nog nooit in het echt gezien maar de naam en de foto's waren een droom. Toen we Lindy kregen hadden we geen idee hoe ze zou uitgroeien want ook toen hadden we nog nooit een vlinderhondje in het echt gezien. Ze voldoen aan al mijn verwachtingen en dromen, ze zijn mooi, lief en slim en heel makkelijk overal mee naar toe te nemen. Mijn droom ras dus...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Yep. Ik heb m'n droomras. Geen hond die beter bij me past dan m'n geliefde malamute ;-)

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Bella is mijn droomhond, alhoewel ik nooit opzoek was naar een amerikaans bulldog.
Zij is zo verschrikkelijk lief. 
T.o mens en kind.

Heel velen vragen: Mag ik haar meenemen? Ze maken er een grapje van, maar ondertussen als ik ja zou zeggen, waren met 1 seconde al buiten haha.

Verder is mijn droomhond mijn vorige hondje, de franse bulldog..
Ze zijn geweldig, lief, grappig..Alles in hun laten en doen vind ik mooi.

God wat mis ik die humor van de franse bull.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Labradors en goldens zijn mijn twee droom rassen dus ja ik heb 1 van me droomrassen. Ben dol op mijn labrador ;-)

honden page profiel janniejannie 3 doggies

honden foto van jannie

ja de hond die ik nu heb is mijn droom ras ik heb in het verleden altijd yorkshire terriers gehad en die vond ik al prachtig
van ouderdom is 4 jaar geleden onze jeenie 14 jaar overleden en toen kwam ik op de biewer yorkshire terrier
ik vind de kleuren nog mooier dan van een york
en de overstap was dan ook niet zo moeilijk
ik hou er zo van hahahaha

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik heb absoluut mijn droomras(en droomhond!) Er komt ook zeker over een tijd nog een corgi bij!!

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem 3 doggies

honden foto van Vivian   <3    Sem

Ja de border is mijn droomras.. ik zou heel misschien ooit een oud duiste herder willen. . Pracht honden zijn dat

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Droomras, moeilijke vraag.... Laat ik het zo zeggen: mocht er ooit een tweede hond komen (of een hond na Sam, waar ik (hopelijk) nog lang niet aan hoef te denken), is de kans groot dat dit weer een Golden is, maar ook een Oud Duitse Herder maakt een héél grote kans!

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik ben er mee opgegroeid en daardoor helemaal verliefd op de ruwharige teckel. Grote witte poedel is mijn volgende droomras!

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Nee :-).  Eigenlijk is mijn droomhond een deense dog, maar tja, zal er eerst een "droomhuis" moeten komen met meer plek ;-)

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: nog iemand hier last van ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^