De hond die je nu hebt, is dat jouw droomras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally 2 doggies

honden foto van Sally

Ja, maar goed ik heb nog wel meer rassen waar ik van droom hoor whaha... Het moet ook passen bij wat je te bieden hebt en wat je doel is met de hond!

Lex mijn jack-russel was mijn eerste volledig eigen hondje... en ja heel bewust voor een jack-russel gekozen! Vind het geweldige honden... eigenwijs, stevig karakter, temperament vol, energiek, brutaal, zelfstandig, doorzetters, maar ook zo gevoelig.... wel een nadeel vind ik persoonlijk dat ze vrij fel/pittig kunnen zijn tegenover andere honden en dieren... maar dat staat niet in verhouding met de rest!

Ruby is mijn Tibetaanse terriër. En ook hier heb ik bewust gekozen voor dit ras. Ondanks dat ze nog niet zolang bij me is en als herplaatser met problemen is gekomen heb ik met Ruby een gouden exemplaar gekregen. Ook dit vind ik geweldige honden, al is het heel wat anders dan een Jack-russel en zit er totaal geen Terriër bloed in! Ze zijn Volgzaam (maar niets slaafs), energiek, een heel ander karakter dan hun uiterlijk doet voorkomen, werken graag, waaks, beetje eenkennig, heel sociaal naar soortgenoten en andere dieren, stevig karakter, stoer innerlijk, sportief, vrolijk en enthousiast.
Met Ruby wil ik ook echt proberen richting een "sport" te gaan.

Ik heb ook een herplaatser Mechelse herder gehad, zij rond de 9-10 jaar toen ze bij mij kwam en ook haar karakter kon ik erg waarderen. Maar gezien de ruimte die ze toch wel nodig hebben enz heb daarom niet voor een nieuwe mechelaar gekozen maar een ander ras! Maar sluit niets uit voor de toekomst....

Ik heb nog zoveel rassen die ik echt geweldig vind, dat het mocht er ooit een nieuwe hond komen, het vast weer een hele zoektocht zal worden, naar want dan bij mij en mijn situatie past!

honden page profiel --

honden foto van -

Sorry voor de doggies! Moesten er natuurlijk ook 3 zijn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en hier ooit weer een newfoundlander hoor. :-D

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Definitely!!

Mijn favoriete rassen zijn altijd Border Collies en Teckels geweest.

Ik voel me sowieso heel rijk, mijn grote vriend staat tenslotte al 13 naast me en ik naast hem, en dan ook nog hem en hun alle 3 bij me te mogen hebben,
is echt 't aller aller mooiste wat er is

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik heb eerlijk gezegd geen droomras. Onze honden waren weloverwogen keuzes, maar ook keuzes waar we bij toeval tegen aan liepen. Had mij 10 jaar geleden gevraagd of ik ooit een Amstaff zou hebben en ik had je voor gek verklaard. Misia is ondertussen 9...

Ik heb wel een voorkeur voor wat betreft uiterlijk voor de Bullterrier-achtigen, Bulldog-achtigen en Molossers maar qua karakter wordt de wereld toch weer anders. Uiteindelijk denk ik dat ras niet snel het belangrijkste voor mij wordt bij het kiezen van een hond. Er zijn wel bepaalde rassen die ik zeker niet in mijn huis zie komen... maar zeg nooit nooit.

Ik ben iemand die veel op gevoel doet. Ik moet een goed gevoel hebben bij een hond en eventueel bij een fokker als dat zo mocht uitkomen.

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Ja ik heb echt mijn droom ras gekocht. Lang nagedacht over een hond . En toen de knoop door gehakt was goed nagedacht over wat ik van een hond verwacht en wat wilde ik er vooral mee doen. En ik wilde echt graag een mooie hond. En ik denk wel dat ik daar geslaagd in ben.
Wat ik vooral moeilijk vond in mijn beslissing was de mensen met hun goed bedoelde adviezen dat ik vooral niet aan een akita moest beginnen. Vanwege het karakter.
Daarom ben ik goed gaan uitzoeken of ik me 200% in het karakter kon vinden en ben hiervoor bezoeken gaan brengen aan huis bij mensen met een akita. Wandelingen gaan maken en dan pas fokkers gaan bezoeken. En niet 1 keer hebben we puppy's gezien dus ik kon niet in de verleiding komen . Maar mijn vertrouwen groeide steeds meer.
Tot ik op facebook bij een zeer goede fokker een nestje tegenkwam . Dus mijn stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd. En daarna op bezoek gegaan. Daar was dus wel de nest puppy's van 1.5 week oud. En waar ik meteen de keuze kreeg om te kiezen. Moest niet mocht wel. Wat was dat moeilijk deed ik daar wel goed aan? Eigenlijk was het niet slim. Maar ik heb mijn gevoel gevolgd en mijn favorietje gekozen en het is hem helemaal geworden. De perfecte middenmoot van karakter uit de nest.
We voelen mekaar heel erg goed aan. En hij gaat door een vuur voor mij.
Mijn dag invulling past erg goed samen met onze hond en hij beleefd erg veel waardoor hij genoeg impressies krijgt en juist een erg constante hond is van karakter.
Het is juist een hele erg rustige hond gaat heel snel ontspanning opzoeken als je staat te kletsen of ergens gaat zitten. Ik vind het heel erg aangenaam. En wat dat laatste betreft zou voor mij nog wat extra bij de ras omschrijving benadrukt mogen worden. Ik kan me voorstellen dat mensen juist wat meer actie zouden willen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nooit gesnapt waarom mensen zo lelijk kunnen doen over een Akita terwijl die net zo'n prachtig, puur, evenwichtig en duidelijk karakter hebben.
Hele mooie hond heb je!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik vind Akita's werkelijk prachtige honden en vind het ook heerlijk om met ze te werken. Maar ik denk niet dat het een hond is voor mij.
Ik ben echt diehard Retriever fan haha! :-)

Maar echt, je hebt een schitterende hond! ;-)

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Ja de Aussie is zeker mijn droomras en een volgende hond zal zeker weer een Aussie worden.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Goh ik weet niet welke kruising ze presies is maar ik denk zeker duitse herder, is niet mijn nummer 1 droomras op de moment maar ik heb er zekr een zwak voor en het is 1 van mijn lievelings rassen dus beetje wel beetje niet.:-D
Mijn droomras is een zwarte toypoedel. Maar voor herders heb ik altijd al een zwak gehad.;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb meerdere droomrassen, dus ik kan zeker niet zeggen dat ik al mijn droomrassen al in huis heb (gehad)... Maar de 3 rassen die ik hier heb rondlopen behoren zeker tot dat lijstje, dus ik heb niks te klagen! O-)

honden page profiel Lisanne baasje van Bram en RenzoLisanne baasje van Bram en Renzo 3 doggies

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

Jaa na lang wachten me droomras de eurasier:-D

honden page profiel --

honden foto van -

Tis een knapperd hoor! :-D

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Ik heb altijd echte rashonden gehad maar de woef die ik nu heb is eigenlijk mijn droomras. 4 rassen in 1 lijf : gewoonweg fantastisch ;-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Het ras wat ik compleet fantastisch vind (Kanaänhond) past gewoon niet in deze samenleving (dat is mijn mening in ieder geval). Het is dan ook alleen mijn droom ras in de 'juiste' setting, als het ware.

Toen we ons gingen oriënteren op een pup hebben we ons voornamelijk gericht op rassen die we zelf mooi vonden, maar het aller belangrijkste was dat die hetzelfde kaliber zou hebben als Ginny. We zijn dus eigenlijk op zoek gegaan naar Ginny's droom ras :-D, en zijn uitgekomen bij de witte herder (na ook de border collie, aussie en kelpie te hebben overwogen)

Mijn droom ras zal denk ik verschillen per situatie... en hoe meer rassen ik leer kennen, hoe meer ik er mooi vind O-)

honden page profiel MadammekeMadammeke 3 doggies

honden foto van Madammeke

Mijn Jufje is misschien niet het droomras (want wat is een droomras - andere Hondjes zijn ook altijd zo leuk), maar wel het absolute droomhondje. Zou niet meer zonder die kleine Chihuahua kunnen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Wij hadden Shadow genomen als een mechelse herder x border collie. Alleen papa bleek later een catalaanse herder te zijn. Nu is een mechelse herder mijn droomras, dus nee. Maar die komt er zeker wel O-)

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ja, de Border Collie is mijn droomras! :-)
Al had ik dit van tevoren nooit gedacht, haha!
Ik wilde graag een hond en dacht eigenlijk dat een Border niet bij me zou passen, tot Loki in mijn leven kwam en wij hem geadopteerd hebben. En ik wil NOOIT meer anders ;-)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb straks twee (eigenlijk behoorlijk verschillende) rassen die samen mijn 'droomras' vormen, telt dat ook? ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Telt ook! Haha :-D

honden page profiel MadammekeMadammeke 3 doggies

honden foto van Madammeke

De Topicvraag vind ik echt leuk - omdat je zoveel leest over alle andere HP-ers en hun Hondjes en voorkeuren.

Ikzelf ben van de kleinere varianten - maar zo nu en dan zie ik van die grote Honden, word je ook meteen warm van van binnen (als ik de ruimte zou hebben, dan wist ik het wel).

Hoop eigenlijk gewoon dat iedere hondeneigenaar het karakter van het hondje heeft wat bij diegene past - want dat is de mooiste combinatie
:-) .

honden page profiel --

honden foto van -

Inderdaad! :-) Ik vroeg het me echt af. Ik bedoel, hier op HP komen zoveel hondenrassen voor, en ineens had ik zoiets van; Heeft iedereen wel zijn droomras... Het ras die degene altijd had gewild...

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Ik heb zeker mijn droomras!! :-D
Al jaren wou ik een samojeed en sinds vorig jaar heb ik mijn eigen sammetje :-D
Hun karakter is gewoon super !:-D

Ik heb ook nog 2 andere rassen die ik geweldig vind: australian kelpie en de border collie.

maar de samojeed is echt mijn droomras ! :-D

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

ja.
Ik wilde altijd al een Border Collie, maar een Australian Cattle Dog trok mij toch ook heel erg!
Mijn droom kwam uit, toen ik deze kruising tegenkwam, geen moment spijt! Wat een heerlijk ding!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wat een mooie hond is Swift zeg!

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Dank je welO-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

yep  ik heb mijn droomrassen de newfoundlander en de husky die passen echt bij mij

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja, wij hebben nu ons droomras in huis :-) Al was ze niet onze eerste hond ;-)

honden page profiel GinaGina 3 doggies

honden foto van Gina

Ik heb eigenlijk niet echt een droomras. Ik ben gek op veel rassen. Mijn vorige schat was een labrador, een geweldige hond. Joris is een chihuahua, heel wat anders, maar op dit moment het ras dat het beste bij mij past.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Jah een labrador is mijn droom ras. Mocht er een ander pupje komen kies ik wel voor een lijn waar meer mee gewerkt wordt. Geen werklijnen dat is iets te veel van t goede... Casper vindt werken erg leuk maar verliest heel snel zijn aandacht.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: nog iemand hier last van ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^