De hond die je nu hebt, is dat jouw droomras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis 3 doggies

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

" Ik heb natuurlijk wel mijn favorieten en vooral rassen waarbij ik absoluut niets heb..
Maar of ik echt mijn droomras heb? Misschien na zijn pubertijd wel de droomhond ;-)

Maar als ik er nu zo stiekem over nadenk staat een border collie (omdat je daar zo heerlijk mee kunt trainen) en een akita of husky op m'n lijst. Maar die heb ik kortweg niet gekozen vanwege het pittige karakter. "

ik kan niet blijer zijn met mijn akita (mijn favoriete ras) , nooit problemen mee gehad, veel makkelijker op te voeden dan mijn mechelaar meisje hier hoor, met isis is het elke dag trainen en hard werken tegen haar angst van vreemde mensen en zij is dan degene met de stamboom..
.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Vanaf dat ik ooit mijn 1e zwarte Riesenschnauzer heb gezien, was het mijn "droomras"
Maar tegelijk met die ontmoeting wist ik ook, dat zo'n hond de eerste (vele) jaren niet voor me was weggelegd.

Te veel macht, te veel karakter, zeker toen ik ze 25-30 jaar geleden voor het eerst tegenkwam op een
werkhonden training, maar ik was totaal verkocht, een grote sterke hond, die toch enorm elegant is, rustig is, maar ook razendsnel kan bewegen en reageren. Een wat stugge eigenzinnige hond, maar bij de juiste toon en sterke band pleegt hij bij wijze van spreken een moord voor je. In niets slaafs, maar 1 van de moeilijkst herplaatsbare rassen door hoor intense trouw aan een goede baas.

Na ruim 20 jaar andere honden te hebben gehad (oa een middenslagschnauzer) kwam Gorby in ons leven.
En hij had ook niet veel eerder moeten komen, we hadden niet de bagage/rust/kennis gehad om deze zeer gecompliceerde en mentaal en fysiek ijzersterke (en beschadigde) hond, in rustig vaarwater te krijgen.

Maar mijn droomras is het, ik ken gewoon geen hond die zowel zo veel kracht uitstraald als dat hij elegant is.

Mensen zeggen soms tegen ons (en we krijgen veel complimenten) dat ze het net een fries paard vinden, maar dan in hondse uitvoering ;-)

Bijkomend grappig is de gedaante verwisseling die hij zo om de 5 maanden ondergaat, van zeer ruwharige beer, weer naar strak getrimde hond, waar elke lijn van zichtbaar is. Bovendien is hij echt intens gitzwart en glanst hij in de zon gewoon als ebbenhout.

Nee.............geen ras die het ooit wint van de Riesenschnauzer bij  mij.

Maar geen mens moet er aan beginnen als 1e hond, zeker geen reu uit stevige lijnen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

elk dier wat ik in mijn huishouding haal is mijn droomras....ik ben gek op zwervers en 2e handsjes ;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Op dit punt in mijn leven heb ik mijn droom ras.
Met de ervaringen die ik eerder heb gehad en het karakter van onze huidige hond kan ik dat zeggen.
Vanaf nu zou ik nooit meer anders willen.:-D

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow 3 doggies

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

Tessa is niet helemaal mijn droom ras, maar ik zou haar echt voor geen goud meer kwijt willen;-)
qua droom ras kan ik ook nog niet helemaal kiezen welke het nou precies isO-), ik twijfel echt heel erg tussen de:
Oud Duits Herder: deze heeft een kennis van mij en ik vind het echt geweldige honden qua karakter en uiterlijk
Shiloh Shepherd: deze ben ik ooit via facebook tegen gekomen en ben hier meer informatie over gaan zoeken omdat ik het ras nog niet kende, en van wat ik aan info tegen kwam was ik gelijk helemaal verkocht:-D

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ik heb vroeger bij mijn ouders ook Golden Retrievers en labradors gehad.

Toen ik eindelijk samenwoonde en voor een homd ging kijken op internet had ik geen ras voor ogen. Ik viel voor een Spanjaard die in Nederland was. Er zat duidelijk Duitse herder in. Heb nooit wat met dat ras gehad maar was verkocht. Helaas is hij na een aantal weken doodgereden..

Toen ik er weer aam toe was ben ik weer op internet gaan kijken nu echt bij Spaanse Stichting. Mijn Spaanse vriend had me zo geraakt, en ik wilde weer een Spanjaard. Heel toevallig heeft mijn Bink ook Duitse herder in zich haha. Em ik weet niet of het komt omdat hij letterlijk op straat heeft moeten overleven of door se herder in zich hij is super loyaal, trouw, baasje gericht en wil graag voor jw werken. Ik ben iig heel blij met hem :-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Labradoodle, mijn droomras! Het is nog wel geen ras, maar toch! Mijn zoon, allergisch maar gek met Moos, en geen allergische reactie. Dat, plus het superkarakter! Voor de mooi, zou ik eerder gaan voor een bordeauxdog, boxer of deense dog. Alhoewel ik de labradoodle met een mooie fleecevacht ook geweldig vind.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik ben helemaal verkocht aan staffords, ooit komt er hier nog een engelsje en een stafford uit het asiel.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vanaf het moment dat ik Luca, als pupje in mijn armen hield, was ik verkocht. De Jack Russell is altijd mijn favoriete ras gebleven en ook toen de tweede kwam, Romeo, werd het een Jack Russell, in dit geval ruwharig. De Jack is voor mij een hond die alles heeft, blijheid, dolenthousiasme, temperament, slimheid, trouw aan het baasje. Ze hebben een niet aflatende energie en het zijn echte bikkels ! Ook al zie ik geregeld negatieve berichten over de Jack hier op hondenpage, het blijft voor mij een tophond!Een grote hond in kleine verpakking ! Een maatje voor het leven !

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Machtel, we kwamen gisteren een mix jack russel x stafford tegen... Niet mij ding.Hij was 5 maanden...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is een Jack met stamboom, dus geen mix en dat was Luca ook niet. Weet je, Moos, ik zou nooit tegen een baasje zeggen : dit is niet mijn ding ! Weet je waarom ? Omdat het baasje een ras of hond, niet voor niets heeft uitgezocht. Ondanks dat Luca bijna doodgebeten is door een Stafford, jaren voor zijn dood, heb ik nooit tegen een baasje gezegd : een Stafford is niet mijn ding ! Sterker nog, ik hou van alle honden, alle rassen, met een bepaalde voorkeur natuurlijk. Jacks worden vaak door het baasje verkeerd behandeld ! Dan heeft de Jack probleemgedrag en wordt hij afgedankt. Het is niet voor niets, dat de asiels overvol zitten met Jacks, dat is niet de schuld van de jack, maar van de baas ! Ik denk er gewoon anders over ! Een paar weken voor de dood van Luca kwam ik in het park een mevrouw tegen met een grote hond. Het moment dat ze mij ziet aankomen met mijn Jack, begint ze de andere kant op te lopen, aan de riem te trekken, zo van : daar komt een Jack Russell aan, wegwezen ! Haar hond begon uit te vallen tegen Luca,haar schuld, en Luca reageerde ook door tegen hem te blaffen. En wat zei iemand achter mij : Zie je wel, die Jack Russells zijn allemaal hetzelfde ! Ik geef daarmee aan, dat het geen strijd hoeft te worden, tussen baasjes met allerlei honden. Het baasje heeft voor de hond gekozen en dat daar mensen anders over denken : vaak ten onrechte : het zij zo ! Als ik ooit voor een nieuwe hond zou kiezen, werd het weer een Jack !

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ik denk dat Moos het niet zo negatief bedoelt als het op je overkomt ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik voel het ook niet als negatief, te meer omdat ik wel gewend ben, hoe sommigen over de Jack Russell denken. Vaak zijn het vooroordelen. Daarom geef ik deze reactie. Ik vind ook mixjes mooi !

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik heb ook een jack gehad, ze is helaas maar 1 jaar geworden maar ze was een schat van een hond en totaal niet zoals (sorry, maar het is gewoon waar) de meeste JR die je bij oudere mensen ziet.
ik en mijn vriend hebben het er al een keer over gehad welk ras we op onze oude dag zouden nemen als we geen stafford meer zouden aankunnen en dan kwamen we uit op een Jack Russel en een Whippet.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Mooi om te lezen hoe iedereen zo verliefd is op een ras en er zo vol van hart over kan vertellen ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Beter 4 poten van een hond, dan 2 handen van een mens ! Dat zei mijn lieve moeder vaak genoeg en nu ze er niet meer is, is dat een wijsheid die ik nooit meer vergeet !

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Oh ja mijn droomras hier de Tibetaanse Mastiff ;-)
Past perfect. De eigenzinnigheid en koppigheid en zelf willen doen en bepalen ik heb het precies zo O-) Lekker karakter als van een kat hebben ze haha. De rust van de Tibetaan dat "boeddhistische zen" vind ik ook heerlijk. Gewoon lekker neerploffen en niet onrustig heen en weer lopen en bezig gehouden moeten worden. Het oerhond zijn dat primitieve en al eeuwenlang over de vlakten van Tibet waken. Een van de oudste rassen. Ik vind het geweldig dat idee. Nee niets anders meer. Enige wat evt. in de buurt komt zou Sarplaninac zijn of Estrela. Maar die zijn lastig te krijgen en kan ik net zo goed TM doen. De andere berghonden hebben ook niet de levensverwachting van een TM, zijn vaak wat groter worden minder oud, en toch minder een uitdaging. Ik vind de TM ook prachtig om te zien. Heb wat met lange vachten en krulstaarten over de rug :-) TM kijkt met hun derde oog dwars in je ziel en is 1 met je. Klinkt gek misschien maar TM eigenaar snapt het wel. Ze leven in Tibet bij de nomaden dicht bij de mensen bij de tent. Zijn erg gericht op hun fam. al willen ze het niet altijd voor je laten weten ;-) Nee vind het prima zo :-)Gelukkig hebben we de honden ervaring omdat ze niet voor beginners zijn. Ben ik ouder en het moet een maatje kleiner zou een Chow Chow wel overeenkomen.



honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Op mijn "ideale ras", heb ik érrug lang moeten wachten, het duurde namelijk ongeveer... 36 jaar!

De meeste mensen vallen op één bepaald hondenras. Ik val op twee rassen tegelijk, maar dan wel verenigd in één hondenlijf.
Ik heb het over de 'koningsbouvier', dat wil zeggen; de kruising van een bouvier met een koningspoedel. Na vele jaren wachten en zoeken, heb ik er inmiddels zelfs twéé, Terry (3 jaar) en Myra die op dit moment ruim 4.5 maanden oud is.

Ik heb drie jaar geleden hier op het forum geschreven hoe mijn zoektocht naar een koningsbouvier is begonnen.
Voor wie wil weten hoe dat is gegaan is hier de link naar dat topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/39061/het-ontstaan-van-mijn-zoektocht-naar-een-‘koningsbouvier’-.php?utm_expid=1508167-1.LDTFi-EMS-iBaen1P1uxdQ.0

honden page profiel Staffie loveStaffie lovebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Staffie love

" ik ben helemaal verkocht aan staffords, ooit komt er hier nog een engelsje en een stafford uit het asiel. "

Ik sluit me bij Linneke aan...
Ik ben dol op mijn staffie's, stoer voorkomen maar ondertussen een klein hartje hebben ;-)
Ik heb ook een heel lief Jack Russeltje van bijna 10 maar die is toch anders als m'n staffie's.
En dan is onze Jack Russel beslist géén stuiterbal zoals zovele...Jacky's

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Nee ik heb mijn droomras niet. Ik zou het liefst een Chinese naakthond hebben maar mijn vriend ziet dat niet zitten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mijn droomras niet, maar ik heb ook niet echt een ras waarvan ik zeg 'ja, díe moet er ooit écht komen'.
Ik blijf de Dalmatiër heel bijzonder vinden, heel lang wilde ik er ook een hebben.
Een pup kon niet bij ons, gezien de werktijden, de herplaatsers via het DIN-fonds konden allemaal niet met katten en van de herplaatsers die in het asiel zaten was het ook niet bekend (en dat was wel een vereiste).
Nog steeds zou ik er best graag een willen, maar het is niet zo dat ik al mijn zinnen heb gezet op een Dalmatiër.

Maar... een asieldier blijft wel altijd bij mij horen denk ik. Poes Puk kwam uit het asiel en lang geleden zei ik al dat een eventueel nieuw dier (hond of kat) ook weer uit het asiel zou komen. Dus in die zin heb ik wel al jaren mijn droomdier ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Droomras? Nee.

Ik zou zelf nooit een Witte Herder kopen. Vind ze prachtig en het zijn schatjes, maar mij wat te nerveus en onzeker van aard (niet allemaal natuurlijk).

Kobus is dan wel geen ras, hij is wel (bijna) mijn droomhond :-) Het zou alleen heel fijn zijn als ie zou kunnen loslopen haha ;-)

Ik heb eigenlijk niet één echt droomras. De Oud Duitse Herder staat heel hoog op mijn lijstje, maar eigenlijk vind ik heel veel (heel erg verschillende) rassen leuk. Riesenschnauzer, Welsh Corgi Cardigan, Teckel ruwhaar/langhaar (standaard), Grand Basset Griffon Vendéen en Petit Basset Griffon Vendéen.
Als ik het nu teruglees, zie ik dat ik vooral ruwharige honden met korte pootjes, lange ruggen en een jachtinstinct leuk vind. De Riesenschnauzer en Oud Duitse Herder lijken nogal er buiten te vallen ;-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

ze ziet er dan (nog) niet uit als de standaard American Stafford, maar is in elk geval wel mijn droomras :-D

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Ik denk dat Moos het niet zo negatief bedoelt als het op je overkomt  ;-) "


.Zeker niet! Iedereen heeft zijn voorkeur ;-) en zijn allergie. Het was een lief hondje, maar drukkkkk

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: nog iemand hier last van ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^