Moriconne en de hondenschool!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Hallo,

Wij hebben nu ongeveer 3 maanden een hond uit Spanje.
Hij doet het voor zo'n korte tijd best wel goed is wel een hond met zijn streken maar hij is nog jong, hij luister goed naar zijn naam.

Kan al een aantal commando's, en hij loopt netjes mee aan de lijn.

Wij gaan (zijn nu 5 x geweest) ook naar een honden school met hem elke zaterdag morgen.

De eerste keer ging het wel goed maar het gaat steeds slechter hij is ontzettend onrustig luistert totaal niet.

Je kan dan doen wat je wilt maar hij heeft er dan echt geen zin in.

De honden school trainster noemen hem een lastige hond maar ze komt niet echt helpen roep alleen maar wat.

En na de training is hij ook erg onrustig.

Ik heb soms het idee dat de meesten mensen het maar niks vinden die Spaanse honden en dat je maar beter een pupje van een goede fokker kan nemen.

Die zijn al goed gesocialiseerd enz dus dat gaat misschien allemaal wat makkelijker.

En hij een afdankertje moet je meer geduld hebben.
Maar goed ik zou wel graag met hem naar een hondenschool omdat dat wel goed is alleen dat wel eentje die ons echt wil helpen en er niet voor weg loopt.

Wat moet ik doen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moriconne en de hondenschool!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zou zeggen - een andere hondenschool zoeken. Het klinkt alsof je hond overprikkelt is. Op het moment dat mijn (Spaanse) hond dat is, kom ik er ook écht niet doorheen. Een béétje hondenschool zou dit moeten doorzien en je tips geven om hiermee op te gaan, in plaats van hun handen eraf trekken en de hond wegzetten als "lastige" hond. 

Ik weet niet in welke regio je woont en wat het aanbod aan hondenscholen daar is?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Wat jammer zeg, dat de trainster wel wat aan te merken heeft maar niet met tips komt. Dan schiet de hondenschool toch wel aardig zijn doel voorbij... Je komt er toch juist om te leren?

Ik zou inderdaad een andere zoeken. Even contact opnemen, je verhaal doen, vragen wat ze je kunnen bieden. Vaak is het ook geen probleem om eens een les gewoon te komen kijken, zodat je een indruk krijgt van hoe er wordt gewerkt.

Laat je niet op je kop zitten hoor! Ginny (ons asielhondje) was ook een ongeleid projectiel tijdens de eerste lessen, en zo koppig als een ezel. Maar doordat wij gelukkig een trainster hadden die mij hier op een zeer positieve manier in begeleid heeft, is het uiteindelijk prima in orde gekomen ;-)

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Ik woon in de grens regio Nijmegen.

We dacht dat dit voor hem het beste was trainen op een leuke manier zonder te corrigeren.

Is wel vervelend om dat te horen dat hij lastig is tja hij is misschien drukker dan al die anderen hondjes maar hij heeft een hele hoop mee gemaakt en thuis gaat het steeds beter.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Is Oeffelt te doen voor jullie? Daar zit Dogs & Co, ik denk niet dat ze groepslessen geven maar wel advies van gedragsproblemen (al is daar hier geen sprake van, denk ik) en privé lessen. Ik heb daar goede verhalen over gehoord.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Oke dank je wel!

Ik ga eens kijken! :-D


honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Leuk te horen dat het dus ook anders kan.

Ik moest op de terug weg ook huilen opdat ik even niet zo goed wist wat ik moest.

En het idee had dat het juist steeds beter met hem ging maar als anderen mensen hem lastig enz vinden tja dan hem je het idee dat je alles door een roze bril ziet!

Ik ben heel erg blij met elk klein stapje voor uit.
En we willen er juist goed de tijd voor nemen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Wat fijn dat jij je zo inzet voor je hond, daar kan ik je alleen maar complimenten voor geven! Geweldig dat jij blij bent met ieder stapje vooruit, dat is toch wel echt de manier hoor - je richtten op het positieve. Jammer alleen dat niet iedereen begrip en geduld heeft voor de situatie van jouw en je hond.

Ik kan daar nooit zo goed tegen, mensen die 'last' hebben van een andere hond in de groep. We komen er allemaal omdat er nog iets te leren valt. Heb jij net even meer tijd nodig om een oefening af te ronden, dan staat er nergens in de 'regels' dat zij ondertussen niet even iets anders kunnen gaan oefenen met de hond.

Ik deed dat net zo goed. Als we moesten wachten op onze beurt tuttelde ik wat om met Ginny. Even de tandjes bekijken, de oortjes, op de plaats wachten terwijl ik een rondje om haar heen liep maar vooral ook... rustig wachten oefenen! Er is altijd wel iets te doen, en voor je het weet ben je zo weer aan de beurt. Het zou mensen sieren om eens wat mee te denken en een tikje flexibeler te worden.

Heel veel succes met je hondje, het gaat vast en zeker goed komen ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ik denk dat de manier van trainen wel geschikt is, dat positief zonder correctie.. Maar dat de groep te groot is voor hem en hij daardoor teveel stress, onrust ervaart en zich niet kan concentreren op de les/oefeningen. Ik zou ook kijken voor privetraining of lessen in een heel klein groepje (max 4 honden en dan op een ruim veld)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

En je verder niks aantrekken van je trainster die je hond 'lastig' noemt :-) Het boeit echt niet wat die andere mensen zeggen of denken, het belangrijkste is dat jullie samen gelukkig zijn..en als jullie je niet op je gemak voelen bij die hondenschool, dan zou ik lekker een andere school uitzoeken :-D

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Ja dat positief trainen is wel goed voor hem!

Alles op een rustige manier en een leuke manier doen werkt het beste!

moeten we ook niet doen, alleen is het soms wel moeilijk! :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

mijn vorige hond, een goed gefokte pup van een goede fokkerO-):-D, vond de hondenschool ook helemaal niets, ze werd heel nerveus en oefeningen die thuis en gewoon buiten prima gingen waren op de hondenschool zelf een ramp en hoe langer wij hiermee doorgingen hoe gestresster iedereen werd, het was helemaal niet leuk. Dus hebben wij eerst een pauze genomen en daarna een andere hondenschool gezocht, waar het ontspannender en rustiger was en je veel meer aandacht kreeg.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

1.heb je dit al besproken met je trainster?
nee, doe dat dan... want misschien heeft ze zich gewoon lullig verwoord en met wat tekst en uitleg kom je een stuk verder.

2. ligt het misschien niet stiekem een beetje aan jullie zelf?
want ik had er ook 1 in mijn groep met een "zielige pup" dus die vond dat de hond meer tijd had voor bepaalde dingen. prima maar na 16 lessen is er een examen en als je der nog niet kaar voor bent kun je de cursus over nieuw doen (bij ons is dit zelfs gratis) maar zij verwachten wel door te mogen maar haar hond hoefde niet alles te kunnen.. tja dat werkt niet.

3. ben je niet gewoon een beetje beledigt?
want misschien is jullie hond lastig. en dat mag best eerlijk gezegd worden. vorige week nog tegen iemand in mijn groep gezegd dat die echt een *piep* hond heeft... en dat ze echt iets meer thuis moet oefenen anders haalt ze het gewoon niet.
(das dan wel een stamboom hond van een goeie fokker dus dat zegt niets)

4. maken jullie je hond niet TE zielig.
kijk volgens mij kun je ook gewoon zeggen: dit in mijn hond. en waar die vandaan komt maakt niets uit.. (verzin iets leuks... maak er een compleet nieuw ras van ofzo)
maar stel de hond is lastig... (over prikkelt of gewoon een draak van een pup/puber) en de trainster zegt: je moet iets strenger zijn en jij begint meteen weer ja maar in spanje had ie geen baasje en geen eten en blablabla
kijk ik als instructeur ben er dan ook snel klaar mee want dit is niet spanje meer en je hond is er al een tijdje en al aardig gewent neem ik aan (je moet hem wel laten wennen vind ik maar na een tijdje kan een hond best zitten als daarom wordt gevraagd)
ik heb er bijv. nu een in de groep zitten die zegt steeds: ja maar het is een frieze stabij en friezen zijn altijd koppig.
kijk prima hoor jij noemt het koppig, ik noem het ongehoorzaam maar het beestje is 8 maanden oud en bijt nu nog steeds flink in de handen van de mevrouw des huizen...
als zij daar mee kan leven prima maar ze komt me de vraag hoe kom ik er van af en vervolgens volgt ze de tips niet op en ik doe het vrijwillig en ik hoef niet met dat beest in 1 huis te wonen dus PRIMA...

nog 1 echte tip: hondenschool bemmel/lingewaard is een hele goeie (ook met vervolg cursussen en honden sporten en ze hebben 1 x in de 3 maanden een workshop voor "moeilijke gevallen"
 maar wees wel eerlijk naar jezelf. en misschien verwacht je gewoon teveel.. als je alllen maar van die strebers (zoals ons:-D) in de groep heb zitten is dat inderdaad erg stom als iedereen het al kan behalve jij..
hoe vaak ik niet hoor: ja maar die grijze van floor kan dat wel en die is nog geen eens 1 jaar!!! die loopt al GG1. die kan op 100 meter nog af op comando binnen een vakje van 1 meter...
tja daar train ik hard voor en ik heb me ras der op uit gezocht.. en mensen in de groep die 1 keer per week trainen (tegen over 4 keer van mij) verwachten dan dat hun hond dat ook kan... dat kan niet... dus kijk daar ook naar...
een spaanse pepper is geen border collie of mechelaar.. maar een spaase peper en die neem je gewoon MET een glaasje water :-D

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Ja hoor je hebt helemaal gelijk vindt mij hond zo zielig! ;-)

Ik zei dat hij het een en ander heeft mee gemaakt en voor mensen zoals jullie met top honden zal die zeker lastiger zijn!

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Daarbij vindt hij het daar helemaal niets en ik heb geen zin in een hond die steeds onrustig is!

En mij maakt het allemaal niets uit al hij de basis maar kent alleen wil ik wel graag naar een hondenschool.

Dat verhaal over dat hij daar vandaan komt doen wij ook niet ik heb alleen wel zegt dat het bij hem wat langer zou gaan duren!

Ik wil hem niet onder dwang trainen

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Goed gezegd, Kirsten. 

Podenco's zijn ontzettend gevoelige honden. Mensen die nog nooit het voorrecht gehad hebben om met een Podenco aan de slag te gaan lijken dit niet zo goed te begrijpen. Leg er druk en dwang op, of word "ietsje strenger" en je kan de band die jullie de afgelopen drie maanden opgebouwd hebben net zo goed gewoon uit het raam kieperen.

Als jouw Podenco een béétje op de mijne lijkt bereik je met druk, dwang en "streng" gedrag alleen maar wat je NIET wil. Een nog bangere en opstandigere Podenco.

Van trainen met een Podenco word je creatief. Je zult een manier moeten vinden om je hond uit zijn "eigen wereldje" te halen, want zo lang hij daar in zit kom je er niet door. Hoe je dat doet? Ik heb géén idee, want die van mij loopt ook regelmatig in haar eigen wereldje en is dan doof voor alles om zich heen. Streng optreden werkt hier in ieder geval niet. Als ik in huis streng ben gaat ze (heel af en toe nog maar, gelukkig) ergens zitten plassen, en doe ik buiten streng, dan loopt ze simpelweg de andere kant op en/of gaat iets anders doen.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Klopt ze zijn wel heel erg slim alleen als ze iets op het oog hebben en dat leuker is gaan ze daar voor!

Is heel erg belangrijk om rustig te blijven anders gaat hij plassen of heen en weer lopen en niet zo goed weten wat hij moet!

en op een leuke manier dingen ondernemen werkt voor hem het beste!

Daarbij is het wel een super hond hoor alleen met een eigen wil! :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hihi, ik ken een liedje waarin gezongen wordt:

"Every day we started fighting
Every night we fell in love
No one else could make me sadder
But no one else could lift me high above."

Dat omschrijft de relatie tussen Cosmic en mij een beetje.. O-) Regelmatig wil ik haar achter het behang plakken, maar dan kruipt ze 's avonds tegen me aan, of rolt ze zichzelf op tot een balletje in de hoek van de bank, en dan smelt ik weer helemaal ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Sorry maar ik persoonlijk vind die examens zo'n onzin, zo gericht op presteren en daarmee het ego van de baasjes boosten, baasjes die nerveus zijn voor het examen van hun hond etc.. Een hondenschool hoort leuk en gezellig te zijn en een prettige manier voor een hond om wat dingetjes te leren en andere mensen en honden te leren kennen. Dat als je hond geen rondje kan draaien om zn eigen as ofzo dat je dan geen examen kan doen en je daarom cursus opnieuw moet doen vind ik een beetje overdreven . Niet alle honden kunnen zich even goed concentreren in een groep en sommige honden hebben nu eenmaal een verleden waardoor ze moeilijker in een drukkere/stressvollere situatie kunnen functioneren en daar heeft thuis oefenen niks mee te maken. Belachelijk dat je iemand anders zn hond een *piep"-hond hebt genoemd omdat hij niet alle trucjes even goed kan als jouw hondje. En dan ook nog commentaar leveren dat ze meer moeten oefenen.. Niet alle honden presteren even goed op een hondenschool en vaak heeft dat geen bal met oefenen te maken.

En als een hond "lastig" is door overprikkeling helpt strengen aanpakken echt niet hoor. Een overprikkelde hond heeft geen plezier in de hondenschool en als je hem dan niet meer zielig gaat vinden helpt echt niet tegen die overprikkeling. Dit heeft daar in mijn ogen helemaal niks mee te maken en ik vind echt niet dat Kirsten te zielig doet over het verleden van Moriconne, ze houd er rekening mee, want feit is nou eenmaal dat honden die een niet zo stabiele basis hebben gehad vaak moeilijker om kunnen gaan met lastigere situaties.. 
Ik vind dat je een beetje overdrijft door er op 2 punten bij te gaan halen dat Kirsten haar hondje te zielig vind..

Ik vind het allemaal niet zo belangrijk dat een hond op zoveel meter in een vakje van een meter kan gaan liggen.. Mijn hond moet hierkomen als ik het zeg en ergens blijven/wachten als ik dat wil en verder zal het me een worst wezen of ze veel trucjes kan of niet.. Ik zie juist bij onze school van die overtrainde honden die komen en met speurlessen schaapachtig naar de baas staan te kijken wat ze nu eigenlijk moeten doen.. dat zijn van die robots geworden die niet meer voor zichzelf kunnen denken en niet op eigen initiatief minder dingen kunnen doen..  Dus voor mij nooit meer van die 'strenge' training..geef mij maar een hond die de echt belangrijke commando's kent en voor de rest vooral plezier heeft in training..

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Klopt waarom zou je hond dat allemaal moeten kunnen als hij dat helemaal niet leuk vindt!

Het blijft een dier en we verwachten vaak zoveel van ze en als hij achter loopt en moeilijk is dat is en een lastige hond! ;-)

En ik vindt hem zeker niet zielig zo behandelen we hem niet. :-)

Hij is ook niet zielig is een hele vrolijke lieve
hond.

Die niet te keer gaat als anderen honden blaffen of gemeen doen!
alleen wel met een energie! :-D

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

@ flowy, chevy en kia: Ik snap werkelijk waar niet hoe je dit zo kunt verwoorden...
Je bent hondentrainer? Dan zou je moeten begrijpen dat het wél degelijk van belang is waar de hond vandaan komt en wat hij in z'n eerdere leven heeft meegemaakt. Ik ben het met je eens dat je ook een hond met een 'rugzakje' (hoe groot of klein dan ook) niet compleet anders moet gaan behandelen, maar het is wél belangrijk om er rekening mee te houden dat dat rugzakje er zit. Vaak zijn daar namelijk trauma's mee verbonden, waardoor een hond in bepaalde situaties totáál anders kan reageren.

Ik heb zelf twee herplaatsers, met een totaal verschillend karakter en een totaal verschillende achtergrond. Ze zijn nu 2 jaar hier en ik heb absoluut met ze getraind, maar ik moet nog steeds dagelijks rekening houden met hun verleden. Zou ik dat niet doen, dan ontstaat er een enorme knik in het vertrouwen.
Je kunt wel zeggen 'de hond is er al een aantal maanden en dit is Nederland, dus moet het allemaal maar gaan', maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Zoiets verander je niet in een paar maanden.

@ Kirsten: Ga kijken voor een andere hondenschool waar je op je eigen tempo mag trainen en waar positieve training de boventoon voert. Kijk goed naar je hond en ga geen grenzen proberen te verleggen, als je merkt dat het daar nog te vroeg voor is. Waar je ook traint, je hebt recht op een goede begeleiding. Heb vertrouwen en geduld, dan komt het goed. :-)

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Dank je wel!

Gaan wij ook zeker doen! :-)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Goed zo! Het is niet altijd even makkelijk om de onrust uit een herplaatser te krijgen, dus 'geduld' is echt het codewoord. Alles stapje voor stapje, niks forceren en goed naar de signalen kijken die de hond afgeeft. Als je op die manier positief aan de slag gaat, krijg je er uiteindelijk zóveel dankbaarheid en trots voor terug. :-)

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Flowy, wat een domme, domme reactie!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Ja hoor je hebt helemaal gelijk vindt mij hond zo zielig! ;-)

Ik zei dat hij het een en ander heeft mee gemaakt en voor mensen zoals jullie met top honden zal die zeker lastiger zijn!

"


dit bedoel ik dus....
ik geef aal een advies hoor... 
het is gratis en aan jouw de keus om er wat mee te doen of niet...

maar bij je volgende topic van mij geen advies meer bedoelde het tenslotte goed....;-)
(ik kraakte je hond niet af maar gaf alleen mijn visie wat ik zelf vaak tegen kom als ik les geef...)

.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Zo komt het wel over! ;-)
Prima advies fijn juist hoor graag een mening van anderen mensen!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Daarbij vindt hij het daar helemaal niets en ik heb geen zin in een hond die steeds onrustig is!

En mij maakt het allemaal niets uit al hij de basis maar kent alleen wil ik wel graag naar een hondenschool.

Dat verhaal over dat hij daar vandaan komt doen wij ook niet ik heb alleen wel zegt dat het bij hem wat langer zou gaan duren!

Ik wil hem niet onder dwang trainen   "


.neimand maar dan ook niemand zegt dat je hem onder dwang moet trainen?

als je eht daar niet leuk vind zoek dan gewoon een ander....

en dat je geen drukke/onrustige hond wil: tja ik wil graag de staats loterij winnen.
wat je kan doen is kijken waarom... en daar aan gaan werken.
bij ios de groep te groot? is  het misschien de verkeerde dag? (bij zaterdag is bij ons een drukke dag dus is ie sneller over prikkeld.. dus misschien op een dindag beter trainen?)

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Misschien is de groep zeker te groot en is het te vroeg in de morgen!

Wat het ook een beetje is ze morgen geen contact met elkaar hebben niet voor de les en niet daarna!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

shit geef ik weer gratis goed bedoelde tips terwijl iemand met net nog loopt af te katten...
trapte ik er weer in....;-);-)

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Ik wordt alleen een beetje moe asiel herplaatser verhaal omdat niemand je dan wil helpen!

En ik ben toe hij bij ons ik huis kwam hebben wij hem nooit anders behandeld omdat hij zielig is.

Mij idee naar een hondenschool gaan was met de goede bedoelingen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moriconne en de hondenschool!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: vuurrode liezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^