Moriconne en de hondenschool!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Kirsten, ik heb je een pb gestuurd :-) (of eigenlijk 2 haha, want ik vergat weer de helft er in te zetten O-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moriconne en de hondenschool!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

En soms klikt het niet en soms is een hondenschool teveel van het 'goede'. Mijn rashond hing bij de vervolgcursus in mijn been omdat er veel te veel honden op een kleine ruimte waren, waarvan er 1 een hekel aan hem had. Hij vond het daar niks, dus zijn we gestoot. Ik ben naar een school gegaan me ee heeel ruim veld en max 4 honden in de groep zodat ik het rustug zijn in de buurt van andere honden op kon bouwen. In een groep van 6-7 op klein opppervlak was dat eigenlijk van hem vragen iedere week een Gymnasium examen te doen terijl hij op bassischool niveau zat ;-)

Gewoon, andere school zoeken, ik weet er ook nog 1 in Venray waarvan de trainer volgens mij nog nooit van een hond heeft gezegd dat 'ie vervelend was ;-) terwijl er 1 in onze puppy groep zat die echt continu de boel bij elkaar blafte in het begin, maar miss is Venray wel te ver weg voor jou?

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Is best ver maar zal een kijken het is belangrijker dat en een goede honden school is die de tijd er voor neemt maakt de afstand niet zoveel uit!


Hij vindt autorijden wel leuk!

Dankjewel voor de tip!

Hij gaat uit onrust tegen je opspringen (doet hij thuis niet meer in het begin bij iedereen die hij tegen kwam) en niet meer zitten en piepen maar je staat ook erg dicht bij elkaar en zo mogen totaal geen contact met elkaar hebben!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Sorry maar ik persoonlijk vind die examens zo'n onzin, zo gericht op presteren en daarmee het ego van de baasjes boosten, baasjes die nerveus zijn voor het examen van hun hond etc.. Een hondenschool hoort leuk en gezellig te zijn en een prettige manier voor een hond om wat dingetjes te leren en andere mensen en honden te leren kennen. Dat als je hond geen rondje kan draaien om zn eigen as ofzo dat je dan geen examen kan doen en je daarom cursus opnieuw moet doen vind ik een beetje overdreven . Niet alle honden kunnen zich even goed concentreren in een groep en sommige honden hebben nu eenmaal een verleden waardoor ze moeilijker in een drukkere/stressvollere situatie kunnen functioneren en daar heeft thuis oefenen niks mee te maken. Belachelijk dat je iemand anders zn hond een *piep"-hond hebt genoemd omdat hij niet alle trucjes even goed kan als jouw hondje. En dan ook nog commentaar leveren dat ze meer moeten oefenen.. Niet alle honden presteren even goed op een hondenschool en vaak heeft dat geen bal met oefenen te maken.

En als een hond "lastig" is door overprikkeling helpt strengen aanpakken echt niet hoor. Een overprikkelde hond heeft geen plezier in de hondenschool en als je hem dan niet meer zielig gaat vinden helpt echt niet tegen die overprikkeling. Dit heeft daar in mijn ogen helemaal niks mee te maken en ik vind echt niet dat Kirsten te zielig doet over het verleden van Moriconne, ze houd er rekening mee, want feit is nou eenmaal dat honden die een niet zo stabiele basis hebben gehad vaak moeilijker om kunnen gaan met lastigere situaties.. 
Ik vind dat je een beetje overdrijft door er op 2 punten bij te gaan halen dat Kirsten haar hondje te zielig vind..

Ik vind het allemaal niet zo belangrijk dat een hond op zoveel meter in een vakje van een meter kan gaan liggen.. Mijn hond moet hierkomen als ik het zeg en ergens blijven/wachten als ik dat wil en verder zal het me een worst wezen of ze veel trucjes kan of niet.. Ik zie juist bij onze school van die overtrainde honden die komen en met speurlessen schaapachtig naar de baas staan te kijken wat ze nu eigenlijk moeten doen.. dat zijn van die robots geworden die niet meer voor zichzelf kunnen denken en niet op eigen initiatief minder dingen kunnen doen..  Dus voor mij nooit meer van die 'strenge' training..geef mij maar een hond die de echt belangrijke commando's kent en voor de rest vooral plezier heeft in training.. "


.kijk ieder zijn ding maar ik bedoelde de advies goed...
en ik gaf aan wat ik vaak zie.

ik kan ook de vergelijking maken dat mijn koekblik of wilen (mijn auto) niet zo snel op trek als die van me schoon vader. en dan huilens zoals ts aan geeft naar huis gaan;
ik zeg dan joh kijk eens eerlijk naar je hond: mag je dat verwachten? en daar gaf ik dan nu een honden voorbeeld bij omdat het een honden forum is een geen garage..

en ik snap best dat het voor de een niet zo streng hoeft en geef ook al aan BIJ ONS werkt het zo: je doet lekker die cursus.. wil je examen doen prima, geen examen doen ook prima. wil je wel examen doen maar red je hond dat nog niet dan mag je de cursus gewoon nog een keertje doen, is je hond wat ouder en stabieler en doe je dan pas examen (als je dat nog wilt)

en als voorbeeld van die frieze stabij: die vrouw laat zich dus bijten.... kijk over prikkeling of niet dat moet nu wel een keer over zijn. dan geeft ik tips: afleiden met een speeltje, een simpel comando geven (bijv zit kan die heel netjes) maar zei blijft maar met een poeslief stemmetje tegen hem praten dus die hond denk dat het mag en goed is. vorige week kreeg ie nog een koekje der bij

dus ik gaf dat als voorbeeld van luister wel (desnoods neem je iemand mee als het een beetje teveel wordt af en toe) naar de tips die worden gegeven.
daarvoor ga je naar de hondenschool lijkt mij? niet om bij iedere tip te denken nou dat doe ik lekker toch niet!

kijk en dat het niet allemaal precies hoeft dat heb ik ook nergens gezegt maar zoals altijd op hp worden dingen anders gelezen dat als ze neer worden gezet.
ik gaf goed bedoelt. (lijkt mij afschuwelijk om te moeten huilen als je eigenlijk moet lachen van kijk wat me brave hondje allemaal al kan) advies
bijv ik zou als instructeur zijnde graag dit willen weten. want niemand mag mijn les huilend verlaten... want dan moeten der gewoon dingen worden uit gepraat.

en gaf alleen maar tips van wat ik zelf zie en mee maak: 
1.mensen hebben te hoge verwachtingen, alles moet nu meteen en tegelijk (het zindelijk maken, de oefeningen het alleen laten)
2.mensen vergelijken elkaar honden te veel: mijnes kan al dit, en is al zindelijk! jouwes nog niet? goh dat duurt dan wel lang hey? 
3. mensen verzinnen excuses voor hun hond waarom hij is niet wil/kan:
hij is van dit of dat ras die doen dat nooit, hij is zielig, hij is geel met paarse stippen.

dus ik zeg tegen de ts op een normale vriendelijke manier:
wees eerlijk naar jezelf: doe je een van die dingen misschien niet stiekem een beetje?
nee.. nou dan ligt het niet aan jouw maar bijv aan de groep grote? of misschien is 1 op1 begeleiding voor dit hondje beter? of misschien isde honden school wel helemaal niet geschikt? (kan ook hoor! moet je gewoon eerlijk in zijn)
ja... nou stel dan je verwachtingen bij.. het is nog een jong hondje en niemand vind het erg als ie er wat langer over doet. gaat om het eind resultaat en dat is niet het examen (nergens gezegd) maar de band die je op bouwt met je hond.
en als je huilend terug gaat van de honden school ben je geen band aan het op bouwen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Niet alles gelezen 
Maar soms is een groepsles gewoon teveel voor een hond Don't socialise the dog En als de trainster je niet helpt, is het niet de juiste trainster/hondenschool voor jou.

honden page profiel NellaBellaNellaBella

honden foto van NellaBella

Hoi Kirsten,

Allereerst even een hart onder de riem voor jou zelf hoor! Ga in godsnaam niet twijfelen aan jezelf of dat mensen je hond niet leuk vinden of zelfs lastig...

Dan vinden ze dat maar lekker haha, je hebt er toch een heerlijk beest aan thuis? Lekker rustig blijven zelf, want je pup voelt alles aan.

En dan pffff..... die hondescholen.... ik weet het niet, want ik had/heb precies hetzelfde met mijn perfect gefokte hond bij een goeie fokker vandaan die op karakter etc let.
Ik heb een fantastische pup aan hem, we hebben lol, hij luistert goed, is ondeugend en tssssss bij de hondenschool aangekomen (hij was toen 12 weken) mocht hij niet spelen en zelfs niet kijken naar andere honden.... JAHAAAAAAAAAAaa duh.... het is een hond hoor!!!!! Die doen dat en ik wil dat het een hond blijft ook grinnik.

Maar goed, hij deed alle kunstjes perfect een keer of vier en daarna door dolle heen, een stuiterbal aan een touwtje zeg maar. Veel te veel prikkels, 12 puppen om hem heen (nog een druk typje die juist mij opzocht, want dan was ze niet alleen iemand met een onmogelijk hondje) en grrrr kreeg ik de mijne helemaal niet meer rustig. Wilde ik een rustiger plekje zoeken liep er wel weer een stoet grote honden langs dat hek.

Nou ja, hij zag er zelfs ongelukkig uit en reken maar ik mijn puppenventje al goed ken, hij was ook ongelukkig daar.
Thuis ging alles keurig en leuk en de hondenschool is gewoon niks voor hem, of deze is niks voor hem.

Helaas heeft hij nu een gebroken teen en mag nog drie weken zo min mogelijk lopen, dus nog geen andere school gezocht ook. Ik kijk wel of ik er nog heen ga met hem, hij mag over drie weken weer lekker met andere honden dollen in het park en weet je? Daar leren honden het allermeeste van; omgaan met andere honden.

Heel heel veel succes en blijf geloven in jezelf en je pupsie hoor!!!! Heel gek, hondentrainers zijn niet zo gek op druktemakers geloof ik en het zijn vaak de slimste honden. Probeer eens om denkspelletjes met hem doen; brokken voor hem verstoppen, omgekeerde bekertjes met iets eronder. Weet ik veel, zodat hij lekker moet zoeken, dat doe ik met Aramis ook, vinden ze helemaal geweldig en je hond raakt er energie door kwijt waardoor hij niet zo snel overprikkelt raakt.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Dankjewel voor je reactie!

Twijfel wel vaak omdat ik mij steeds moet verdedigen, en steeds het idee heb doe ik het zo fout ;-)

Bij ons mogen ze ook totaal geen contact met elkaar! O-)

Hij is juist ontzettend sociaal en vindt alles honden leuk! :-)

Ja klopt dat doen wij nu vaak ook en hij is ook erg slim hij heeft alles zo snel door! :-D

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Kijk omdat ik dus moest huilen zal je wel raar vinden maar goed als je dus geen tips krijgt en amper wordt geholpen en zal de trainster zegt tegen iemand anders hardop dat hij zo lastig is dat niet leuk omdat je je best doet en op dat moment dus niet begrepen wordt!

Eigenlijk moeten we nog 2x alleen zelfs mij vriend wil daar niet meer naar toe omdat het dus geen zin heeft!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, ik vind dat dus ook niet kunnen en een beetje onprofessioneel om een hond lastig te gaan noemen en dan zeker tegen iemand anders. Je komt daar toch ook niet om te horen hoe lastig je hond is, maar om tips en hulp te krijgen..en als je die dan niet krijgt en niet voldoende steun krijgt tijdens de lessen is dat gewoon niet leuk. Mijn hond was ook niet de makkelijkste tijdens trainingen, werd enorm gefrustreerd van de grote groep en al helemaal als de samenstelling van de groep wisselde en ja, dan deed ze het soms niet zo goed.. En dat was niet zo leuk, maar onze trainster heeft zich toen nooit negatief uitgelaten over Lady en altijd haar best gedaan om toch wat tips te geven of wat extra individuele aandacht om de lessen zo fijn mogelijk te maken..

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik heb niet alles gelezen... dus mocht er iets dubbel staan... sorry daarvoor... O-)

Ik heb even in je profiel gekeken om welke hond het gaat... ik denk dan aan je super mooie ruwharige podenco? kruising?

Maar goed niet dat dat heel veel verschil maakt natuurlijk voor je probleem, al vind ik hetzelf altijd een beetje handig om te weten om wat voor type hond het gaat, gezien sommige dingen mogelijk ook wat rasgebonden kunnen zijn...

Het klinkt alsof je hond wat overprikkelt raakt tijdens de training... dit kan zijn dat de groep wat te groot/te druk is maar kan ook zijn omdat hij het misschien niet helemaal begrijpt of misschien te lang moet wachten tussen de oefeningen... Kun je iets vertellen over de opbouw van je lessen?

Verder kan het helpen om bijv als je merkt dat je hond even te onrustig is... wat afstand te nemen van de groep en even een rustige plek op zoeken waar je wat oefeningetjes kunt doen die hij al kent of even wat te spelen om zo de rust wat terug te vinden. Daarna weer aansluiten in de groep... of desnoods een halve les mee doen en of langs de kant daarna kijken of naar huis gaan....

Ik weet niet of je hem eten geeft vooraf? Maar dit wilt ook nog wel een helpen om wat rust te krijgen in zijn lichaam... let wel op dat hij op zich niet meer mag eten 1 uur voor de training omdat dat niet goed is voor de maag. Als hij geen eten krijgt voor de training en het 's morgens is...  komt hij met een redelijk nuchtere maag op het veld en moet hij "in actie" komen... sommige honden kunnen daar ontzettend vervelend van worden als ze honger hebben en aan het werk moeten...

Het niet mogen spelen met andere honden voor, tijdens en na het training is juist goed. Anders zijn ze de hele les op elkaar gefocust en wordt het elke les moeilijker om hun aandacht te krijgen... zo leren ze andere honden te negeren en dat het geen speeltijd is... zeker als je verder wilt trainen is dat enorm lastig als ze de hondenschool gaan associëren met, yes met andere honden spelen. Dat wil je echt niet... je wilt dat de focus op jou ligt en niet op de andere honden...

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Hij zit wel bij allemaal pups een basistraining,
doe van alles in het begin moet je op een krukje gaan zitten en je heb een kleed mee waar je hond dan op moet gaan liggen en dan moet je vaak een voor een een opdracht uitvoeren de les is steeds anders!

Het idee is wel leuk op zich alleen wordt moriconne er erg onrustig van is natuurlijk een podenco dus misschien wel iets lastiger meer geduld hebben.

Ik had alleen goede bedoelingen om toch met hem te gaan trainen het idee was leuk alleen werkt het echt totaal niet.

We moeten ook opzoek naar een anderen hondenschool met misschien wel kleiner klasjes en iemand die wel tijd neemt voor ook de honden die minder luisteren of onrustig zijn!

Het is meestal altijd juist de honden die het wel goed doen alleen lijkt mij dat juist de honden waar bij het minder gaat ook geholpen moeten worden en heus niet de hele tijd maar tips enz zouden wel fijn zijn!

Hij mag voor de trainingen niet eten is pas daarna meestal krijgt hij geen eten.

Bedankt voor de super tips kan hier echt wat mee! ;-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" @ flowy, chevy en kia: Ik snap werkelijk waar niet hoe je dit zo kunt verwoorden...
Je bent hondentrainer? Dan zou je moeten begrijpen dat het wél degelijk van belang is waar de hond vandaan komt en wat hij in z'n eerdere leven heeft meegemaakt. Ik ben het met je eens dat je ook een hond met een 'rugzakje' (hoe groot of klein dan ook) niet compleet anders moet gaan behandelen, maar het is wél belangrijk om er rekening mee te houden dat dat rugzakje er zit. Vaak zijn daar namelijk trauma's mee verbonden, waardoor een hond in bepaalde situaties totáál anders kan reageren.

Ik heb zelf twee herplaatsers, met een totaal verschillend karakter en een totaal verschillende achtergrond. Ze zijn nu 2 jaar hier en ik heb absoluut met ze getraind, maar ik moet nog steeds dagelijks rekening houden met hun verleden. Zou ik dat niet doen, dan ontstaat er een enorme knik in het vertrouwen.
Je kunt wel zeggen 'de hond is er al een aantal maanden en dit is Nederland, dus moet het allemaal maar gaan', maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Zoiets verander je niet in een paar maanden.

@ Kirsten: Ga kijken voor een andere hondenschool waar je op je eigen tempo mag trainen en waar positieve training de boventoon voert. Kijk goed naar je hond en ga geen grenzen proberen te verleggen, als je merkt dat het daar nog te vroeg voor is. Waar je ook traint, je hebt recht op een goede begeleiding. Heb vertrouwen en geduld, dan komt het goed. :-) "


.niemand begript weer eens wat ik bedoel:
ik zeg namelijk nergens dat ze GEEN rekening moet houden met het rugzakje maar dat ze der hond niet TE zielig maakt.

kijk ik zie het zo:

je bent op les. en de instructeur vraagt: laat de hondjes maar zitten, noemt naamt van eigenaar 1 (met een border collie) die zeght zit en tjakka hond zat al nog voor de T.
eigenaar 2 ook.
en eigenaar 3,4  en 5 (allemaal met want minder pittige rassen) lukt het allemaal binnen 1 a 2 keer vragen.
'nu wil het helemaal niet lukken bij de ts...
(we prtaen dus oven een situatie op de hondenschool met een puppy/basis cursus dus niet real live op de openbare weg met auto's en andere dingen waar de hond misschien inderdaad wel een nare evaring mee heeft gehad, ik verwijs mensen dan ook door naar onze gt (ook gratis als je bij ons traint) 
en ts vraagt aan instructeur: hij doet het niet!
dan ga ik er in dit geval van uit dat de instructeut heeft gezegt dat het een wat lastig exemplaar is. en daar tips voor geeft. (ongeacht de achter grond want ook stamboom honden bij goeie fokkers zijn soms draken)
en aan de hand van dit is de ts huilend en verdrietig naar huis toe gegaan. 
en dat vind ik erg, heel erg! want daarvoor ga je niet naar de honden school toch?
dus vraag ik aan de ts kijk eens naar jezelf en meld dit ook zeker bij de lesgever want ik zou neimand zo naar huis laten gaan. (of wel maar dan krijgen ze wel geld terug vind ik)

dus ik ga even uit vandeze situatie.
wat er dus net NIET in stond is dat de instructeur dus GEEN TIPS GEEFT! (omdat de hond uit spanje komt..)
(toen ik me stukje typte stond dat er dus nog niet)
kijk en dan was mijn advies heel simpel geweest: ZOEK een ANDERE  hondenschool want dit is zeker niet netjes! (eigenlijk gewoon aso) en eis je geld terug
want bij ons is iedereen welkom en zo hoort het ook. en voor iederen hond hoor je gepast advies te krijgen. al is ie paars met roze stippels

maar ik ging dus uit van een gewone hond die toevallig uit spanje komt.. zonder al te erge trauma's (bij ons evalueren ze de hond eerst of hij/zij wel mee kan draaien in de cursus)
want ik neem aan dat als de hond bijv erg bang is (misschien geslagen) dat ze dan niet verwachten dat die hond gaat zitten op comando...
maar een gewone normale hond (die heb je ook in spanje, die komen gewoon als pup naar nederland en zijn misschien iets banger maar wel meer meer voedsel gemotiveerd)

kijk ik weet ook nog steeds niet waarom die mevrouw het een "lastige" hond vind:
gaat ie niet zitten?
of is ie echt gewoon bang ofzo?
 want ik ben van mening dat ieder hond overprikkeld kan raken en daar doet het land van herkomst er niet toe.
en dan kun je kijken waarom? verwacht je te veel? (druk leggen op je hond)
of is de groep te groot. in het eerste geval (dat de hond niet gaat zittenen dus "lastig" is) zou ik ehbben gezegt kom loop ff mee proberen we het even buiten de groep, of na de les even apart...
of even achter het muurtje? doet ie het dan wel, overplaatsen naar een andere/kleinere groep... of prive training. (of gewoon even blijven hangen na de les bijv.) of meer pauzes tussen door.
in geval 2 van een angstige trauma hond (en of die nou uit spanje komt of niet)
die heb ik al niet en me groep. die MOETEN bij ons eerst langs de GT. die stelt een programma samen. (bij na 8 prive lessen een gewoon komen kijken bij een groep dus als wat verder is bijv.)
kijk daarom doenwij die screening.
dacht (ging er vanuit) dat haar hond gewoon een beetje "stout" is en makkelijk overprikkeld raakt....

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

De manier waarop je schrijft, vind ik eerlijk gezegd ook niet echt begrijpelijk...
Je zal het vast goed bedoelen, maar je reageert zo aanvallend, dat ik denk dat het voor Kirsten alleen maar een averechts effect had.
Je haalt er allerlei situaties bij ter vergelijking, zonder dat je daadwerkelijk weet hoe de hond reageert op de cursus. Naar mijn mening overbodige informatie, die je verhaal alleen maar verwarrend maken.

Ik ben het compleet met je eens dat ook een hond uit Spanje als 'gewone' en niet als 'zielige' hond behandeld moet worden, maar op dit moment was er nog te weinig informatie voor handen, om er uitspraken over te doen hoe de situatie in dit geval lag, naar mijn mening.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Kijk omdat ik dus moest huilen zal je wel raar vinden maar goed als je dus geen tips krijgt en amper wordt geholpen en zal de trainster zegt tegen iemand anders hardop dat hij zo lastig is dat niet leuk omdat je je best doet en op dat moment dus niet begrepen wordt!

Eigenlijk moeten we nog 2x alleen zelfs mij vriend wil daar niet meer naar toe omdat het dus geen zin heeft!
"


Als je echt geen zin hebt, hoef je niet te gaan. Want als jij niet rustig bent, is je hond dat ook niet. En niets moet. Wel zou ik het netjes vinden als je belt en rustig uitlegt waarom je niet meer komt. Houdt dat dan dicht bij jezelf, vertel welke gevoelens het bij jou opriep (dus niet 'u zei wat verkeerd' maar ik heb gehoord dat u zei .... En dat gaf mij een heel naar gevoel want IK kreeg het gevoel dat.... ). Als je het dicht bij jezelf houdt, belandt je minder snel in een welles nietes discussie en misschien was het wel helemaal niet zo bedoeld.?? En dan geef je haar de kans dat uit te leggen. Ik had het gisteren met een collega, zij mailde mij of ik iets op wilde lossen, ik was druk en dacht 'why me' en flapte er bijna uit 'kan je dat niet zelf'. Bleek dat zij dacht dat ik er al veel tijd in had gestoken en het dus wel liever zelf af zou willen maken ;-) .

Overigens ook wel eens 'over de zeik' van een hondencursus terug gekomen hoor. Waarop manlief heel droog zei "ik dacht dat je dit voor jullie plezier deed" ... Doink.... Toen ben ik dus gestopt :-) 

De hondenschool die ik bedoelde zal ik je even pb-en

Groet, Mireille

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Kijk omdat ik dus moest huilen zal je wel raar vinden maar goed als je dus geen tips krijgt en amper wordt geholpen en zal de trainster zegt tegen iemand anders hardop dat hij zo lastig is dat niet leuk omdat je je best doet en op dat moment dus niet begrepen wordt!

Eigenlijk moeten we nog 2x alleen zelfs mij vriend wil daar niet meer naar toe omdat het dus geen zin heeft!
"


.nou ga ik toch nog een tip/advies geven:
(ik vind na alles tot nu toe te hebben gelezen) mischien tip voor jouw zet alles in de oppenings post. want nu ga ik er dus steeds van uit dat die vrouw jouw met alle goede bedoelingen helpt maar dat blijkt ze na tig reacties en verdediging van mijn kant dus niet te doen...

maar nu dus de reacties op de quote:
nee ik vind het niet raar dat je gaat huilen. dat heet overprikkeling bij de mens. in dit geval overprikkeling door irritatie aan de graf tak van en instructeur
of altans het is natuurlijk van de zotte dat je moet huilen daarom..
maar puppy's en jongen honden zijn soms echte draken en soms zit een eigenaar er echt ff door heen. (niet slapen door het janken, hij piest ook nog eens op het tapijt, kom je daardoor nog bijna te laat op de cursus.... nou tel maar op. ieder mensen heeft een grens)

maar het NIET krijgen van tips.
kijk daar stoot ik dus tegen aan.
JIJ hebt BETAALD en mag dus hulp verwachten. (in de vorm van tips en handvaten hoe je om moet gaan in bepaalde situaties)
en die graftak mag jouw dat niet ontzien omdat jouw hond uit spanje komt.
maar ze mag wel tegen jouw zeggen op een normale aardige manier dat je best een "lastig exemplaar hebt. maar wel tegen jouw en dat andere mensen dat horen omdat je nu eenmaal op een open gras veld staat is jammer maar niets aan te doen. maar dan gaat het ook om hoe ze het brengt.
kijk ik heb een (ik noem hem stopcontact likker) plisje in me groep en dat is een draak.
die hond moet echt achter het behang!
en bij de 3e les (wij hebben er 16 dus vind 5 +2 = 7 erg kort?)
heb ik ook nog even staan praten met die man dat hij wel een erg karakter vol hondje had. dat zag hij gelkkig zelf ook in en zijn verwachtingen zijn niet te hoog (ook nooit geweest hij komt echt voor de gezelligheid en het bakkie koffie erna)
dus hij moet gewoon nu om zijn hond lachen als het weer eens helemaal fout loopt..
maar ik pak hem er ook wel eens bij als bijv de topper van de klas een misser maakt dan grap ik er  bij: nou little (zo heet dat kreng:-D) deed dat wel even veel beter zagen jullie dat ook? (is goeie booster voor die man, want die gaat dat thuis weer vertellen dat zijn hondje beter was dan.... en ja dat krijg je dan weken er na nog te horen;-))

maar een hond achter iemands rg om lastig noemen (en dan wel zo dat je het dus hoorde) nee dat is niet netjes.
kijk ik had als iets jouw niet lukte (ik ga nog steeds even uit van de zit bijv.) wel gezegt dat je misschien iets meer thuis moet oefenen en zul je zien dat je die week erop iets wel goed doet en dat ook meteen even klassikaal roepen: zaggen jullie dat (ons spaans peppertje = grappig bedoelt maar iedereen weet dat je dus een "pittig" exemplaar hebt) doet de *naam oefening* heel mooi moet je een kijken hoe netjes die zit!
jij natuurlijk super trots huppa beestje extra koekje en je gaat blij naar huis.
en ja misschien moet je langer trainen, meer trainen en gaat het niet zo gemakkelijk als bij de rest. maar als het lukt dan kun je straks wel zeggen ja ik en me spaanse peper  hebben dat maar mooi voor elkaar.

maar ben wel nu heel benieuwd in welke situatie jullei zaten dat die vrouw vond dat je hond lastig was. of het no echt aande spaanse kant lag of aan het feit dat het gewoon een jonge  (puberende?)  puppy is?

want mijn hond kan bijv heel erg slecht tegen grote blaffende honden (honden die dus uitvallen) en als ik in een groep zo zitten met misschien wel 3 van die blaffers nou die van mij doet mooi niets meer dan. kan ik nog zoveel bekers/lintjes en medailles  thuis hebben staan... het si gewoon een hond en geen robot

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Nou thuis oefenen we elke dag een paar minuten (niet te lang achter elkaar). daar doet hij het 9 van de 10 x wel allemaal netjes zit poot af blijf.

En als we hem roepen in huis of de thuis of buiten aan de lange lijn komt hij wel!

Alleen daar gaat hij springen en moesten we hem roepen en moest hij komen en renden hij weg dat was dan de eerste keer dat hij weg renden en hij is aan het piepen gewoon onrustig dus.

toen moesten we buiten de groep was nog een hulp bij moesten we ergens anders oefenen!!
Maar als je wat vraagt of iets dan krijg je amper antwoord en loopt ze vaak gewoon weg.

is geen puppy meer hij is nu ander half en als ze mij hond niets vindt mag ze mij dat zelf vertellen en niet tegen iemand anders.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" De manier waarop je schrijft, vind ik eerlijk gezegd ook niet echt begrijpelijk...
Je zal het vast goed bedoelen, maar je reageert zo aanvallend, dat ik denk dat het voor Kirsten alleen maar een averechts effect had.
Je haalt er allerlei situaties bij ter vergelijking, zonder dat je daadwerkelijk weet hoe de hond reageert op de cursus. Naar mijn mening overbodige informatie, die je verhaal alleen maar verwarrend maken.

Ik ben het compleet met je eens dat ook een hond uit Spanje als 'gewone' en niet als 'zielige' hond behandeld moet worden, maar op dit moment was er nog te weinig informatie voor handen, om er uitspraken over te doen hoe de situatie in dit geval lag, naar mijn mening. "

jij vind het onduidelijk 
ik vind het juist duidelijker, dat wordt een welles, nietes strijd...

de reden van het aanvallend reageren (na mijn eerste reactie) was omdat de ts terug reageerde met dit:

;-);-);-)
en je hoeft echt niets te doen met me tips/advies en een bedankte hoef ik ook niet maar zo'n reactie is gewoon weg echt onaardig. heel stuk tekst lopen typen krijg je stank voor dank. :'(

daarna maakte de ts een soort van excuus (goed genoeg voor mij)
en heb ik vriendelijker gereageerd.

ik haal allerlei situaties erbij omdat ik die situaties veel tegen kom. en ik ben er inderdaad vanuit gegaan dat de hond gewoon normaal (altans voor een overprikkelde jonge hond die er misschien nog niet aan toe is om op cursus te zitten) deed in de les.
dus ik ben er de hele tijd van uit gegaan dat de hond een gegeven commando niet opvolgt.   vanuit daar ben ik gaan reageren inderdaad.

en inderdaad was het misschien van de ts handig geweest om de situatie uit te schetsen.. dan was er bij ons minder onduidelijkheid geweest.

maar ik ben er nu wel helemaal klaar mee, heel lullig gezegd, ze is geen cursist bij mij noch in het mijn hond en mijn probleem en ik voel me hier zeer aangevallen over het feit dat ik met de beste bedoelingen alleen maar tips en adviezen heb gegeven.
want bijna iedereen heeft (zonder even goed verder te lezen) meteen op mijn reactie een aanvallend antwoord klaar.

dus ik zeg allee tabee er mee.
maar dit is wel weer voorlopig de laatste keer dat ik hier goed bedoelt advies kom geven
bah :'(wat een rot forum is dit toch bah.:'(

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Goed bedoelden adviezen zijn welkom!

Ik zal ook misschien het een en ander niet goed doen maar ik wil het beste voor mijn hond!

En deze training helpt daar niet bij het is overduidelijk dat hij het niets vindt!!!!!!!!!!!!!

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Sorry dat ik het zeg, maar stel je alsjeblieft niet zo aan.
In je eerste post insinueerde je overduidelijk dat de TS haar hond 'zielig' vond, dus ik kon me haar reactie goed voorstellen.

Ik zeg al, ik snap dat je het goed bedoelt, maar je schrijfwijze is niet altijd even begrijpelijk. En als je dan een heel verhaal gaat typen, met tig voorbeelden erin die misschien wel helemaal niet van toepassing zijn, maakt dat de strekking van het verhaal niet bepaald duidelijker.

Het was naar mijn mening inderdaad beter geweest om eerst door te gaan vragen naar de situatie waarin de TS verkeert, dat had een hoop onduidelijkheid bij alle partijen voorkomen.
Maar kom op, je mag ook wel iets volwassener reageren, gezien zowel ik als de TS hebben aangegeven je bedoelingen te begrijpen en het enkel motiveren dat je adviezen geeft. Om nu meteen te gaan roepen dat dit een 'rotforum' is als je even een moment wat 'tegengas' krijgt, vind ik persoonlijk wel heel kinderachtig.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Ik heb niet alles gelezen... dus mocht er iets dubbel staan... sorry daarvoor... O-)

Ik heb even in je profiel gekeken om welke hond het gaat... ik denk dan aan je super mooie ruwharige podenco? kruising?

Maar goed niet dat dat heel veel verschil maakt natuurlijk voor je probleem, al vind ik hetzelf altijd een beetje handig om te weten om wat voor type hond het gaat, gezien sommige dingen mogelijk ook wat rasgebonden kunnen zijn...

Het klinkt alsof je hond wat overprikkelt raakt tijdens de training... dit kan zijn dat de groep wat te groot/te druk is maar kan ook zijn omdat hij het misschien niet helemaal begrijpt of misschien te lang moet wachten tussen de oefeningen... Kun je iets vertellen over de opbouw van je lessen?

Verder kan het helpen om bijv als je merkt dat je hond even te onrustig is... wat afstand te nemen van de groep en even een rustige plek op zoeken waar je wat oefeningetjes kunt doen die hij al kent of even wat te spelen om zo de rust wat terug te vinden. Daarna weer aansluiten in de groep... of desnoods een halve les mee doen en of langs de kant daarna kijken of naar huis gaan....

Ik weet niet of je hem eten geeft vooraf? Maar dit wilt ook nog wel een helpen om wat rust te krijgen in zijn lichaam... let wel op dat hij op zich niet meer mag eten 1 uur voor de training omdat dat niet goed is voor de maag. Als hij geen eten krijgt voor de training en het 's morgens is...  komt hij met een redelijk nuchtere maag op het veld en moet hij "in actie" komen... sommige honden kunnen daar ontzettend vervelend van worden als ze honger hebben en aan het werk moeten...

Het niet mogen spelen met andere honden voor, tijdens en na het training is juist goed. Anders zijn ze de hele les op elkaar gefocust en wordt het elke les moeilijker om hun aandacht te krijgen... zo leren ze andere honden te negeren en dat het geen speeltijd is... zeker als je verder wilt trainen is dat enorm lastig als ze de hondenschool gaan associëren met, yes met andere honden spelen. Dat wil je echt niet... je wilt dat de focus op jou ligt en niet op de andere honden... "

Ik herhaal mijn tekst nog keertje...
Als het idd een podenco kruising is... dan heb je zeker kans dat je een hond hebt die nauwelijks tot niet los kan.... podenco's zijn niet de makkelijkste honden om te trainen en zeker niet als zij los lopen.... ze staan er nogal om bekend bananen in de oren te hebben wat luisteren betreft en zal ontzettend veel geduld en humor van jou vragen.... zeker buiten of in natuurgebied....

honden page profiel NellaBellaNellaBella

honden foto van NellaBella

"
Het niet mogen spelen met andere honden voor, tijdens en na het training is juist goed. Anders zijn ze de hele les op elkaar gefocust en wordt het elke les moeilijker om hun aandacht te krijgen... zo leren ze andere honden te negeren en dat het geen speeltijd is... zeker als je verder wilt trainen is dat enorm lastig als ze de hondenschool gaan associëren met, yes met andere honden spelen. Dat wil je echt niet... je wilt dat de focus op jou ligt en niet op de andere honden... "


.Dat vond ik zelf ook moeilijk hoor. Niet vreemd ofzo want ik begrijp ook wel als je verder wil trainen bij een hondenschool dat je dat uur dat je er bent wil werken met je hond en niet dat ie druk is met spelen.

Maar ja, kom je daar op een SOCIALISATIE cursus en mogen ze van alles besnuffelen, in ballenbak, schelp met water, pop met kleertjes aan waar snoep in zit verstopt, over balkjes heen stappen, maar niet kijken naar elkaar!!! Met tig drukke puppies op een veldje lukte dat mijn kleine hond niet. Als die klaar is met de dingen die gevraagd worden moet hij 11 andere honden wachten en het ging gewoon niet.

Ook bij mij gaf de trainster totaal niet thuis. Die was druk met alle niet drukke hondjes die voorbeeldig waren.

Ik ben nooit huilend naar huis gereden, maar heb wel gedacht dat het waarschijnlijk niet bij mij en mijn hond paste. En heel gek, je voelt je niet fijn nee en vraagt je gelijk af of je het goed doet, of dat je zelf uitstraalt dat het naadje is en je hond daar op reageert.
In ieder geval was Aramis totaal relaxed toen ik een avond besloot om niet te gaan omdat ik ziek was zelf.

Soms moet je gewoon ook je eigen hond en je eigen instelling goed bekijken en dan niet twijfelen en als je voelt dat stoppen beter is.... gewoon stoppen en thuis verder gaan met alle geduld en in alle rust.

Dat is niets geen schande':-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Het gaat hier niet om een pupje, maar om een hond van 1,5 jaar, die nu 3 maanden bij zijn nieuwe baasje is. Dus van puppycursus is geen sprake.. dit is gewoon een gehoorzaamheid cursus zoals ik het begrijp. Dat is wel wat anders dan een puppy cursus of socialisatie training...

Maar een cursus moet wel bij je passen, zowel qua methode als wat begeleiding betreft en hoort geen onderscheid te zijn tussen "rashondjes" of herplaatser uit binnen of buitenland. iedereen heeft zijn aandacht nodig en zijn er om iets te leren/ band verbeteren met de hond....

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Ik wel een methode die mij aanspreekt op een rustige en vriendelijke manier trainen! :-D

Hij zit wel in een klas met allemaal pupjes!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik kan me voorstellen dat het tempo/niveau voor jou hond iets te laag ligt als er allemaal pups bij zijn en dat hij zich ook makkelijk gaat vervelen.

De eerste les is natuurlijk alles nieuw voor hem maar nu hij het door begint te krijgen heeft hij misschien iets te weinig "uitdaging" tussen de pups. Moeten jullie op elkaar wachten met een oefening of doen jullie wel alles tegelijk zodat er wat tempo is? Zijn er ook een spelmomenten tussen hond en baasje met bijv een speeltje?

Daarnaast val je al snel buiten de boot met een volwassen hond tussen de pups omdat de problemen waar mensen met pups tegen aan lopen, anders liggen dan waar je tegenaan loopt met een herplaatser... Met een pup heb je ook een andere binding vanaf het begin, dan met een herplaatser die al een verleden voor jou heeft gehad... dat kun je dus ook niet met elkaar vergelijken in mijn ogen. Jij hebt met een volwassen hond te maken, die grotendeels al "gevormd" is, een pup is nog erg groen en moet nog gevormd gaan worden.... Pups leren vaak ook wat sneller/makkerlijker omdat ze nog openstaan voor alles wat nieuw is en afhankelijkheid voelt... een herplaatser die al gevormd en vaak vele malen minder afhankelijk en zelfstandiger is, is echt anders...

Ik zou kijken of je misschien in een groep kunt met volwassen honden, dan heb je er zelf misschien ook wat meer plezier in en zul je mogelijk ook bij meerdere mensen komen die een herplaatser hebben of pas nu de hond volwassen is tegen dingen aangaan lopen en denken nu is een hondenschool wel wijs om te doen... Dit is denk ik over het algemeen wat gelijkwaardiger naar elkaar toe.

Over het niet eten vooraf... je moet idd niet vlak voor de cursus eten geven, omdat je dan risico's loopt op een maagkanteling bij inspanning maar ruim een uur voor aanvang eten geven kan prima.... je zou ook kunnen kiezen om een half portie een uur vooraf te geven en een half portie daarna bij thuiskomst... dan zit ook de maag minder vol.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moriconne en de hondenschool!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: vuurrode liezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^