hondenkapsalon weigert!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik begrijp het wel .. voor jouw is het zo iets als "die  dicrimineerd.."

Sorry, NOOIT van mijn leven neem ik nog schotse terriërs aan.. ik heb er 2 gedaan, en ene heb ik naar zijn eigenares zien springen naart gezicht.. sorry nee, ookal is het ene pup, ik neem er geen enkele meer aan..

een trimster moet niet altijd alle honden aannemen he.. er bestaat nog steeds iets als eigen veiligheid..

Waar ik stage liep, die pakte bvb ook geen bouviers meer aan doordat ze er enkel slechte ervaringen mee had.. en zij heeft mij geleerd

liever een klant minder, dan een vinger minder of werkonbekwaam..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Iemand die mijn hondenventje zou weigeren, zou niet eens aan mijn hond mogen komen. Ik hoop dat je een hondensalon vindt, die jouw hond begeleidt, in zijn angst. Ik ben ervan overtuigd dat de
trimster van Romeo, jouw hond zeker zou aannemen en hem zelfs goed zou begeleiden. Zij is gespecialiseerd in honden met trauma's. Kun je het niet zelf doen ? Want dat is vertrouwd voor hem.
Ik denk dat jezelf hem beter van zijn angst kunt verlossen, dan een vreemde.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het beestje moet gewassen worden!!! Doe hem een snoetje om, als je zo bang bent. Dit is lastiger als honden getrimd moeten worden, maar dat gaat niet voor dit hondje op, moet alleen maar gewassen worden. Ons teefje, die wassen wij dan wel zelf, mijn man waagt zich daaraan zonder snoetje, bij mij krijgt ze hem wel om. Zij gaat inderdaad van zich af bijten. Het is hierboven al meerdere keren gezegd, ik vind je absoluut geen goede trimster als je bij voorbaat al honden weigert. Wij hadden vroeger een yorkshire, niet te vertrouwen dat beestje, toch nooit geweigerd bij de trimsalon. Maar omdat het een staffje is....... Dit geldt trouwens niet alleen voor Amstaffs. Wij maken precies hetzelfde soort situaties mee, wij zijn wel eens geweigerd in vakantiehuisjes omdat wij bull terriers hebben. En dit geldt voor veel meer rassen. Dus nogmaals, al strijk ik een ander tegen de haren in, een waardeloze trimsalon!!!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

en wat is het verschil tussne een york en een staff.. zon 20kg O-)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik word meer gebeten door die kleine hondjes, chi's, boomers, yorkjes etc. Dan de grote honden, duitse herders, staffords, duitse dog, kangal etc...Van een grote hond heb ik nog nooit een knauw gehad maar die kleintjes hangen vaak genoeg in mn vingers... Dus doe mij maar een grote hond. En als je geen grote honden kan doen moet je je gaan specialiseren in kleine hondjes en dat er gewoon bij zeggen zonder smoesje van een hernia.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Denice, ik ben zelf ook hondentrimster he, en als de mensen zeggen dat ze een grote hond hebben ( eender welk ras..) boven de 20kg sorry stuur ik deze ook door wegens rugproblemen, tenzij datk weet dat de mensen van de hoeve waark ik zelfstandig werk er bij blijven, dan pak ik hem aan.

maar "met een hond" weet jij evenveel als ik over het wassen ..

als i bel naar jouw voor een kleine hond.. weet jij dan over welk ras ik spreek..? dat kan van een chihuahua tot een cocker gaan.. (want ja, er zijn mensen dat een cocker een kleine hond noemen ;-) )

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Klopt, vaak weten mensen zelf niet eens wat voor hond ze hebben haha;-) Zeker onder de boomers, dan verwacht ik een scheerhond, uiteindelijk heb je dan een plukhond op tafel haha;-) maar een engelse stafford, waar het nu over gaat is geen grote hond. Vind ik dan haha;-) ik til alles tot de 30 kilo, alles daarboven gaat of de tafel naar beneden of tillen we samen op.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

jij zegt samen, ik werk alleen.. als je dan rugproblemen hebt en de hond is angstig bad.. mja, sorry dan begrijp ik dat.. want jij weet evengoed, dat je dan constant snokken in je rug krijgt, en das helemaal niet goed..

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Wij hebben de honden vaststaan in bad. Met nekband en heupband, dit puur zodat ze er niet uit kunnen en gekke dingen kunnen doen. Maar ik snap dat het voor jou lastig is omdat je ook aan huis werkt. Ben vorig jaar ook door mijn rug gegaan, maar no way dat ik honden de deur wijs. Is wel mijn boterham...

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

op stage hadden wij een berner sennen hond.. 4 man nodig om hem tegen te houden, 5de om hem te kammen.. buikband en nekband.. en hij heeft zich gewoon los getroken omdat hij zo wild was..


stel die stafford is extreem als deze berner.. ga jij die alleen doen..? (niet eens bedoeld dat hij zou bijten he!! daar mag je niet over denken..)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik heb een dogo argentino van 65 kilo met angst voor water alleen gedaan. (hebben ze als pup een hogedruk reiniger opgezet) Dus ja een engelse stafford van, zeg 20 kilo zou ik alleen wassen. Als hij zou gaan bijten gaat er een muilkorf om.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

mja, mijn punt was meer, elk salon werkt op zijn manier.. als zij liever geen staffords aan neemt dan is dat haar keuze.. moet ze niet zwart gemaakt worden op een forum.. (ookal is het zonder haar naam te noemen..)

in een eerdere reactie zei ik al dat ik geen schotse terriers meer aanpak wegens teveel problemen met dat ras.. ben ik nu ook onervaren? of een slechte trimster? omdat ik 1 ras niet aanpak..?

honden page profiel ..

honden foto van .

Ehm nu ga ik misschien een aantal mensen tegen het zere been schoppen... maar is het niet een beetje overtrokken om deze mevrouw voor slechte trimmer etc uit te maken...


als ze liever geen staffords in haar zaak heeft is dat eigenlijk nog haar goed recht want het is immers haar trimsalon dus als ze liever een bepaald ras niet in de salon heeft kan dit natuurlijk heel goed. natuurlijk kan je denken van goh daar heb je er weer zo een die op ras discrimineert. maar misschien had deze vrouw hele goede redenen om de hond te weigeren. (buiten beschouwing gelaten dat ze wel of geen hernia heeft). 

ik heb ook 6 trimsalons moeten afbellen voor ik een plekje vond voor Gaya. omdat veel trimmers liever geen plukhonden meer aannemen of er te veel van hebben omdat het zwaar werk is. 
ook heb ik het wel eens meegemaakt dat een trimmer Dusty liever niet meer terug zag komen.
ze heeft dat niet letterlijk gezegd want dat was natuurlijk 40 euro minder maar liet goed doorschemeren dat ze hem liever zag gaan dan komen. Dit is natuurlijk heel vervelend maar gewoon de telefoongids er bij pakken en verder bellen. waarschijnlijk mag je zo bij de volgende die je belt wel komen. 

aan de ene kant snap ik wel dat mensen er boos/gekwetst van kunnen zijn dat hun hond geweigerd wordt maar vergeet niet dat iemand door de telefoon niet kan ruiken dat de hond sociaal, vriendelijk is en zich netjes gedraagt, en dat kunnen vooroordelen zijn maar goed ook dat is een wel bekend feit op moment dat je een staffie e.d in huis haalt. Gelukkig bestaan er een hoop plekken, en gelegenheden waar deze rassen meer dan welkom zijn dus aan de andere kant geen man over boord toch? ;-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ja sorry dan vind ik jou een slechte trimster. Zal ff lekker wezen als dierenartsen ook zo te werk gingen, waar kan ik dan terecht? En dat verschil van 20 kilo tussen een york en een staff, in mijn geval een bull terrier. Bijten is bijten, en ik kan je wel vertellen dat die york veel fanatieker was in van zich afbijten als onze BT. En precies wat Denice hier boven zei, vermeldt dan dat je hondjes doet tot 10 kilo. En zitten daar honden bij die je ook niet wilt doen, zoek dan een ander beroep! Ja sorry hoor, maar dat alles in een hokje plaatsen, ik raak hier echt geïrriteerd van.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ma het gaat zelfs ni eens over bijten..? lees het bericht nu eens van TS..? het gaat over rasdiscriminatie.. !!! en elke trimmer kiest zelf welk ras ze doet en welk niet..

net zoals een kapster ook tegen iemand met krullen kan zeggen sorry ik doe enkel stijl haar.. het is HAAR kapsalon en ZIJ bepaald de regels..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

dat is minder leuk... zou gewoon nieuwe kapsalon contacteren!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik kan me best voorstellen dat je na een nare ervaring met een specifieke hond zegt "dat doe ik liever niet meer", dat is ieders goed recht

maar op voorhand hele rassen uitsluiten, en dat gaat echt niet alleen om de stafford hoor
mensen met ruwharige honden hebben die problemen net zo, en dan krijg je ook heel onaardige dingen naar je hoofd als baas, dat is toch raar? het zijn toch indivduen, zeker op de trimtafel, dat is enorm afhankelijk van het aanwennen van het trimmen en de vachtverzorging, niet van het ras.


ik heb trouwens jaren een schotse terrier in de oppas gehad....... een heerlijke hond.
en een prima hondje op de trimtafel, niks mis mee, mooie vacht, goed karakter, goed aangewend op het trimmen.

anderzijds leven we natuurlijk in een vrij land, een ondernemer mag natuurlijk gewoon 'nee"
zeggen, waar het mij omging is dat het niet specifiek om staffords gaat, trimsters (das mijn stellige indruk) zijn soms ......... bang/onervaren, en ik ken er een aantal die ronduit toegeven dat ze het liefst kleine kniphondjes doen..... tja, hoef ik niet aan te komen met met mn Ries he.

"want die schnauzers zijn allemaal vals" ........ ook tegen me gezegd
ik moet het bij mij nog treffen, en deze Ries nu, is een echte gentleman op de trimtafel, 4 lange uren achter elkaar, geen moppertje

gemiste kans toch, voor een trimster?
ik wil er best voor betalen als het goed gedaan wordt
willen ze hem niet..... dan niet.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Oooh ik zou zo graag zo'n hond doen als die van jou!! Prachtig, ik vind plukken de leukste techniek die er is. Ja het is zwaar, ja je vinger doen pijn, ja je kan er niet meerdere op een dag doen omdat je je handen openhaald, maar oj wat is het resultaat mooi!! Het is juist een uitdaging omdat je ze niet veel ziet en je weer ervaring opdoet:-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ppppppfffffff, een kapster zal misschien zeggen dat ze alleen mensen met steil haar knipt omdat ze niet thuis is in de krullen. Ik weet niet hoe jij denkt hoor, maar het gaat over rasdiscriminatie zeg je en dan begin je over een kapster die steil haar knipt maar geen krullenO-)
En jij hoeft mij niet te vertellen: Lees het bericht nu eens van de TS!!!  Ik ben geen imbeciel. Uiteraard heb ik die gelezen en godzijdank kan ik goed lezen! In de loop van dit topic heb ik gelezen over een welsh terrier die gebeten heeft en waardoor de trimster niet meer kon werken, en andere antwoorden van trimsters die veelal gebeten werden door kleine hondjes, dus mede door verschillende antwoorden van diverse mensen heb ik dit mee genomen in mijn antwoord!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

go ja, dan moet je vooral in je eigen wereldje blijven.. en vooral het verhaal maar langs 1 kant blijvne volgen ..

dat wij de meest geschifte honden tegen komen ziet geen kat.. maar als er een hond geweigerd word dan staat heel de wereld op zijn kop .. ;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

goja, daarmee datk zeg, trimster is baas in het trimsalon ..

als ik morgen bepaal dat poedels enkel maar gedaan worden als ze bruin van kleur zijn .. is dat toch mijn punt..?

jij bent ook zoveel keer geweigerd in een trimsalon, ben jij toen ook elke keer komen klagen..?

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ja sorry dan vind ik jou een slechte trimster. Zal ff lekker wezen als dierenartsen ook zo te werk gingen, waar kan ik dan terecht? En dat verschil van 20 kilo tussen een york en een staff, in mijn geval een bull terrier. Bijten is bijten, en ik kan je wel vertellen dat die york veel fanatieker was in van zich afbijten als onze BT. En precies wat Denice hier boven zei, vermeldt dan dat je hondjes doet tot 10 kilo. En zitten daar honden bij die je ook niet wilt doen, zoek dan een ander beroep! Ja sorry hoor, maar dat alles in een hokje plaatsen, ik raak hier echt geïrriteerd van. "

tja we leven in een land met hokjes en etiketjes ;-)... Zover ik gelezen heb ik de OP ging het niet over bijtincidenten, maar zelfs dit zou nog waar kunnen zijn. Het echte reden die deze trimmer heeft kunnen we alleen maar naar gissen en dat is dus onbegonnen werk. 

Het enige wat ik dan denk is waarom je er zo druk om maken, wil ze de hond en het geld er voor niet? Dan niet hun verlies. Zo ook de trimmer die ik hier boven vermelde die mijn hond liever niet meer terug zag komen, Geen haar op me hoofd die er aan dacht om hem daarna nog eens bij haar langs te brengen. Als ze zo veel commentaar heeft dan is ze me geld ook niet waard. Nu zegt dit niks over haar kwaliteiten in t werk want die waren goed. Nu gaan ze samen naar een trimmer waarbij ze heerlijk relaxt terug komen. Geen stress en geen zorgen voor mij. dat ik n tientje extra betaal en wat verder met de auto moet rijden heb ik er heel graag voor over. 

je kunt het dus niet eens zijn met de keuzes van deze mevrouw, maar je kunt en mag niet oordelen over haar werk, en zeker niet dat ze maar een ander beroep moet zoeken. De link tussen dierenarts en trimsalon vind ik ook wel erg ver gezocht O-).

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik weet niet of je het nu tegen mij hebt? Maar met een beetje vakkennis weet je dat bull terriers niet getrimd hoeven te worden en godzijdank kunnen we zelf onze honden nog wel wassen. En nee, klagen zou ik niet, want met zulke mensen valt niet echt te praten schijnbaar. Gelukkig zijn er ook nog trimsalons die een hond bekijken als individue

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ze hoeven niet getrimt te worden, daarmee dat ik er 2 als klant heb O-) daar gaat je vakkennis ;-)
trimmen = algemene benaming.. houdt alles in, wassen, plukken, scheren, nagels knippen..

honden page profiel ..

honden foto van .

hihi zelfs zonder echt vakkennis weet ik dat een bull niet getrimd hoeft te worden ;-). maar ik reageerde op je quote hier boven dat ze een ander beroep moest zoeken om dat de trimmer hondenrassen weigert. daar ben ik het dan weer niet mee eens ':-). Ik begrijp de frustraties heel goed hoor dat je tegen vooroordelen over deze rassen blijft aanlopen. maar zoals je zelf nu al zegt gelukkig zijn er een hoop plekken en plaatsen waarop ze kijken naar de hond ipv het ras. en mensen die vooroordelen blijven houden zelfs in een beroep met honden hou je altijd denk ik wel.

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Ik vindt dit toch erg ver gaan hoor. Ze heeft van te voren aangegeven dit niet te willen doen. Klaar, het is haar werk en ze is er eerlijk in geweest. Is toch haar besluit, haar verantwoording, haar geld.

Dat ze hier vervolgens veroordeelt wordt vindt ik van de zotte.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" goja, daarmee datk zeg, trimster is baas in het trimsalon ..

als ik morgen bepaal dat poedels enkel maar gedaan worden als ze bruin van kleur zijn .. is dat toch mijn punt..?

jij bent ook zoveel keer geweigerd in een trimsalon, ben jij toen ook elke keer komen klagen..? "


Nee en dat is ook precies wat ik probeer te zeggen. Dat het geval van ts helemaal geen rasdiscriminatie is op specifiek de stafford zoals alweer gauw geroepen werd maar dat heel veel trimsters nogal "selecteren".

Is hun goed recht maar soms wel onterecht in mijn ogen t.o.v een flink aantal rassen.

Zeg dan gewoon dat je niet weet wat een RIes is, het model niet weet,.het plukken van zo'n grote hond niet aan kan en je er bang voor bent maar dat dat niet aan de hond ligt.

Trimster mogen van mij selecteren wat ze willen, maar wees eerlijk en wat nu hier im dit topic gesuggereerd werd dat het om 1 rad zou gaan..niet dus.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ja het verschil van trimsalon en DA is misschien wat ver gezocht. Verder terug in het topic las ik over geweigerde staff in pension. Het feit blijft dat dit beroepen zijn van mensen met liefde voor honden, tenminste dat vind ik. Maar schijnbaar klopt mijn gedachte niet helemaal met de werkelijkheid

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Haha dan moeten jullie ons katten eens zien trimmen!! Dan zijn alle honden schatjes;-) (klein grapje tussendoor;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

kattne doe ik bvb ook niet.. nu ben ik echt wel een superslechte trimster zeker!! ??:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^