hondenkapsalon weigert!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel samsam

Maar wat ik nog steeds niet snap is WAAROM de hond gewassen moet worden. Een gezonde hond hoeft nl. helemaal niet gewassen te worden, dus ik begrijp de reden niet. Zoals hier al gezegd werd, een zemen lap erover halen helpt om de losse haren te verwijderen en eventueel drenk je die lap in water met een scheutje appelazijn om de hond weer fris te laten ruiken. Hoe vaker je wast, des te minder vuilafstotend wordt de vacht en des te vaker moet je weer.

Wat betreft het laten wassen door de fokker en het gedoe om het ras. Wel ras ook het ook maar is, ik zou het als trimmer ook geen pretje vinden als ik een hond moet wassen die zich door de eigenaar al niet eens laat wassen. Lijkt me toch dat ze zich bij het baasje het meest op het gemak voelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sam: wat doet dat er toe? Als ts haar hond naar de trimmer wil doen, waarom mqg dat niet?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

iedereen is inderdaad vrij om zijn hond naar een trimmer te doen .. daar volg ik je in :-)

maar waarom is een trimster niet vrij om een hond te weigeren ..? Want ze gillen allemaal dat de trimster die hond MOET aanpakken .. en als ze er bang van heeft dat ze dan maar voor een andere job had moeten kiezen ..

Waarom..? Zij kiest toch zelf wie er haar salon binnen komt en wie niet..? waarom is DAT zo een probleem ..?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Liesbeth : daar gaat mijn reactie niet over... de trimster mag kiezen wie ze aanneemt heb ik zelfs nooit gezegt, ofwel?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

nee was eigenlijk niet op jouw hoor talia ':-) gewoon in het algemeen ..

Waarom dat er zo een drama gemaakt word omdat de trimster een hond weigerd..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" nee was eigenlijk niet op jouw hoor talia ':-) gewoon in het algemeen ..

Waarom dat er zo een drama gemaakt word omdat de trimster een hond weigerd.. "

Dat is waar gewoon andere trimster bellen, hup en klaar :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

4 dubbele hernia of niet, discriminatie of niet, of de hond wel gewassen moet worden of niet..

;-) ;-)

Die hond moet blijkbaar gewassen en deze trimster wilt dat niet doen. Boehoebaha NEXT! Het barst van de trimsalons en voor wassen hoef je niet eens goed te zijn. Ik ben geen trimster maar ik wil jullie honden wel wassen hoor voor 15 euro, kom maar brengen! Zo simpel is het.

En ja, met een vechthond weet je gewoon dat ze vaker buiten gesloten worden. Dus.... Dan wat? Als je een Chihuahua hebt zeggen veel mensen dat je een kleine keffer hebt of een drempelneuker... Dan wat?

Niemand kan in het hoofd van de ander kijken dus gewoon schouders ophalen en een andere optie zoeken. We hebben allemaal internet en een telefoonaansluiting neem ik aan. Zo moeilijk is het niet.

En over die hernia's sja.. Mijn zwager heeft een dubbele rughernia en die bokst en voetbalt nog vollop zonder pijnmedicatie. Partijtje tuggen met Faya doet hij ook nog. Last? Tuurlijk wel maar hij functioneert beter dan het gemiddelde mens zonder hernia (ik doe zijn sportgedrag niet na, blaf ik mijn longen op straat.)

Oftewel, weer iedereen is anders.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Heel erg off-topi maareh.... drempelneuker??? 
Ha,ha,ha die is helemaal nieuw voor me.

Kuitenhapper, kontekarrer, wipkonijntje, die kende ik al....

Ach... daar lopen de baasjes van kleinere hondjes dan weer tegenaan, het is overal wel wat! ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oh sjips... hahahaha :-D

Drempelneuker! Die kende ik nog niet!

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Drempelneuker, haha... Wordt mijn nieuwe favoriete woord voor 2013!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha ja zo noem ik ze altijd als ik een beetje geirriteerd raak. O-)

Maar precies iedereen heeft wel wat en overal valt wat op te zeggen. Zoals Miriam van Koda wel eens aangeeft; Sommigen zeggen gewoon 'ieuwll een Poedel'.

Ja, dat gebeurt.. Het is vervelend als iemand het recht in je gezicht zegt maar op een gegeven moment wordt er constant drama gemaakt om iets waarvan ik persoonlijk denk: ??????

En dan typ ik nu gewoon heel eerlijk mijn idee hier over: Door dergelijk drama denk ik dat de eigenaren van dit type hond dit in stand houden. Dat ze dit willen horen, dat ze het gewoon lekker vinden om hun dagelijkse frustraties te uiten op de eerste en de beste die niet positief is over hun hond keuze.

Ik denk dat het keihard hun eigen schuld is dat mensen zo blijven reageren.

Misschien nemen ze daarom wel dit type terriër? Zodat ze de wereld ongelijk kunnen bewijzen met hun lieve vechthond? Oh kijk eens hoe goed ik het doe en als jij anders beweert dan word ik aangetast in mijn toch al onzekere geestelijke gesteldheid dus knal ik met veel bombarie over jou heen zodat je dat nooit meer zegt en ik weer lekker beter ben dan jou?

Want daar lijkt het toch wel op zoals er hier altijd gereageerd wordt als iemand zegt dat een Stafford een vechthond is.

Misschien lelijk van mij om te zeggen maar zo langzamerhand word ik er toch wel misselijk van hoe ieder strohalmpje hier wordt aangegrepen om een drama te maken over discriminatie richting honden met vechtgeschiedenis.

Fijne avond. :-D

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Sammy.. super antwoord!!! ;-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Mooi antwoord Sammy, is toch te gek voor woorden, 4 pagina's over zo'n onbenullig thema.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Het klopt wel dat er vaak topic's zijn als, ''Vandaag mocht een kindje mijn Staff niet aaien'' ''Ik zat in de wachtkamer en niemand wilde naast me zitten''
Of zoas nu hier ''Trimster wi mijn Stafford niet wassen''

Ja, en dan zie je gelijk honderden vuisten opgestoken worden!

Ik heb werkelijk weken, maanden op rij steeds verkondigd: Niet doen mensen, niet je gal spuwen, niet je aangedane onrecht prediken... hierdoor blijven Staff/Pitts in dat eeuwige spotlight staan!

Respect en waardering dwing je nu eenmaal niet af. Leef gewoon je leven met je hond. Waar 1 trimster nee zegt, zijn er geheid ook 10 anderen waar je wel gewoon welkom bent. 

T'is niet helemaal onwaar wat Sammy zegt he?!

Komt er iemand met een joekel van een Turkse Kangal of Doberman op me af, dan ga ik wel even een stapje opzij met mijn honden. Vrij logische reactie, al is het alleen al omdat ik het dier niet ken!

Doe je dit bij een Staff/Pitt, dan kan dit in veel gevallen ergernis of boosheid bij de eigenaar opwekken. En dat is uiteraard niet realistisch.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Persoonlijk wil ik er eigenlijk niet een nog groter drama van maken dan het alweer is want dat lost ook niets op maar het mag toch wel eens gezegd worden denk ik.

Keer op keer moet de boel weer overal gesust worden, mods moeten ingrijpen en ga zo maar door. Constant loopt het uit de hand. Mensen blijven maar negatief aandacht vragen over de rug van hun hond. (Vandaar dat ik me ook afvraag of ze ze daarvoor in huis nemen.)

Het is inmiddels een aantal jaar geleden dat ik me hier aanmeldde en toen was ik een van de weinige met dit type hond. Ik heb weliswaar geen Stafford of Pitbull, al valt Faya wel onder de laatste volgens Nederlandse begrippen, maar toch een ras met vechtgeschiedenis. Nooit heb ik me moeten (soms doe ik het uiteraard wel eens uit mezelf) verdedigen of gedwongen gevoeld dat te doen. Ik was helemaal niet minder welkom en er was nooit iets aan de hand. Ook in "het echte leven" niet overigens. Soms wat misverstanden maar die kun je uitspreken of negeren.

Hier is het echter behoorlijk veranderd zo in de jaren en ik vind dat gewoon zonde. Echt zonde.

Dit is een plek voor liefhebbers van ALLE honden met honden van alle soorten en maten. Iedereen met zijn eigen visie, met zijn eigen ervaringen, met zijn eigen uitvoeringen, met zijn eigen humor... Laten we dat zo houden. :-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Zo lang ben ik nog niet op HP, dus of de sfeer erg verandert zal ik van je moeten aannemen, dat zou ik zelf niet kunnen vergelijken.Wat ik wel met zekerheid uit eigen ervaring kan vermelden, is dat toen ik ten tijde van het RAD een klein jaar de Am-Staff van een revaliderende vriend bij me in huis had. Ik zelden tot nooit over dit soort issues hoorde of aversie of wrijving bemerkte. 

Ik moest papieren hebben van Lady, en officieel behoorde ik ze zelfs op zak te hebben wanneer ik buitenshuis met haar was. Dit om aan te kunnen tonen dat ze geen Pittbull was, die waren immers nog verboden.

Maar de bijna koude oorlog 'zoals het er nu soms op lijkt',, nee, die was er echt niet!
Volgens mij werden Staffs toen ook nog niet zo zeer als vechthonden gezien, dat label hebben ze gekregen nu ze zo enorm in trek zijn!

Het wordt inderdaad hoog tijd dat we het weer gewoon over 'honden' gaan hebben.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Bij ons is er bij de kapper een agressieve man die loopt te vloeken en te tieren. De kapper weigert hem te knippen. Mijn kapper is toch ook geen slechte kapper. De trimster(er) kan denken door de angst van de hond dat hij kan bijten. Ze is immers geen therapeut. Ik zou thuis een GTer erbij halen en samen dat te leren zodat je lekker zelf je hond kan wassen. Het mooie weer is in aantocht (hopen we!) kijk eens of je met je hond kan gaan zwemmen.(neem geen shampoo mee)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Zo lang ben ik nog niet op HP, dus of de sfeer erg verandert zal ik van je moeten aannemen, dat zou ik zelf niet kunnen vergelijken.Wat ik wel met zekerheid uit eigen ervaring kan vermelden, is dat toen ik ten tijde van het RAD een klein jaar de Am-Staff van een revaliderende vriend bij me in huis had. Ik zelden tot nooit over dit soort issues hoorde of aversie of wrijving bemerkte. 

Ik moest papieren hebben van Lady, en officieel behoorde ik ze zelfs op zak te hebben wanneer ik buitenshuis met haar was. Dit om aan te kunnen tonen dat ze geen Pittbull was, die waren immers nog verboden.



Maar de bijna koude oorlog 'zoals het er nu soms op lijkt',, nee, die was er echt niet!
Volgens mij werden Staffs toen ook nog niet zo zeer als vechthonden gezien, dat label hebben ze gekregen nu ze zo enorm in trek zijn!

Het wordt inderdaad hoog tijd dat we het weer gewoon over 'honden' gaan hebben. "

Heel eerlijk toen was dat ook hoor..Alleen hadden we toen niet massaal internet. Ik weet niet hoevaak mijn buren de politie gebeld hebben vanwege mijn Staffordshire bull terriër..Of als ik in de stad liep dat ik werd aan gesproken door de politie. Dat is nu toch een stuk relaxer naar mijn idee.
Maar goed als mijn honden niet welkom zijn tsja pech gehad op naar de volgende...... Vroeger kwam ik nog niet met mijn honden een vakantiepark op nu is dat allemaal minder streng er zijn er nog maar goed ik ben er aan gewend maak me er niet druk om ben al blij dat ik normaal met mijn lieffies over straat kan..


honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Maar daarin merk je dan wel het verschil tussen dorpen en steden.Ik woon onder de rook van Amsterdam, maar toch in een randstad dorp. En of dat scheelt! 

Het is inderdaad waar (heb oude nieuwsbeelden opgezocht) dat een Stafford zonder papieren een Pittbull was volgens de wet, en na een telefoontje van de buren kon je zo maar eens je hond kwijt zijn en nooit meer terug zien. 
Dat klopt dus wel!

Het is volgens mij alleen wel zo, dat sinds de opheffing van het RAD er meer 'onderlinge' strijd is. De drang om geaccepteerd te willen worden, vechten om dezelfde rechten, weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Alsof er meer frustratie heerst. 
Snap je wat ik bedoel?

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Maar daarin merk je dan wel het verschil tussen dorpen en steden.Ik woon onder de rook van Amsterdam, maar toch in een randstad dorp. En of dat scheelt! 

Het is inderdaad waar (heb oude nieuwsbeelden opgezocht) dat een Stafford zonder papieren een Pittbull was volgens de wet, en na een telefoontje van de buren kon je zo maar eens je hond kwijt zijn en nooit meer terug zien. 
Dat klopt dus wel!

Het is volgens mij alleen wel zo, dat sinds de opheffing van het RAD er meer 'onderlinge' strijd is. De drang om geaccepteerd te willen worden, vechten om dezelfde rechten, weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Alsof er meer frustratie heerst. 
Snap je wat ik bedoel? "


Dat klopt enigszins wel ja omdat er toen een heleboel onschuldige hondjes zijn ingeslapen. En de meeste bang zijn dat er toch weer zo een soort RAD terug gaat komen met al die onverantwoorde baasjes. Terwijl er ook heel veel wel weten hoe ze ermee moeten omgaan.

Oh en ik woon in het regenachtige Maastricht Hihihi

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

*proest* daar gaat mijn koffie over mijn laptop O-)

als het Liesbeth was dan had ze dat wel gezegt en een duidelijke uitleg gegeven waarom.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

linneke, je laptop toch niet kapot he..? ;-)

nee inderdaad, als ik die hond zou weigeren zou ik mezelf hier verdedigen met de waarom ..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@gast Karel
Het is niet de bedoeling dat je hier onder een andere naam gaat reageren terwijl je hier een profiel hebt. We verzoeken je daarom gewoon van je profiel gebruik te maken als je wil reageren.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 mei om 10:22 --

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"Mijn" hondentrimster heeft de meeste moeite met yorkshire terriërs en heb zo'n hondje.;-)
Zij heeft drie of vier klanten per dag, dus een drukke salon.
Maar zij knipt haar wel.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Nou karel, ik denk dat ze dat dan wel gezegd zou hebben!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hebben jullie wel door dat Liesbeth en de 3 varkens hier de trimster is waar het over gaat! "
Hoe weet jij dat

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

LOL :-D ik weet niet eens van iets .. leuke bewering doe jij karel ;-)
even ook melden dat de trimster de hond niet wou aan nemen in het salon en ik aan huis trim  ;-);-)

toch leuk om op internet altijd dingen over jezelf te weten te komen die je niet eens wist ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ja zo zie je maar... je komt nog wat te weten over jezelf op het Internet :-D:-D

Wat vreemd dat karel zoizoiets beweerd:-D

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

waarschijnlijk weer een of ander kleutertje dat wat ophef komt maken .. ':-)

ik trim dus aan huis, en werk voor een hondenhotel .. dus in welke zin kan ik dan een hond in mijn eigen salon weigeren..?

grappig ':-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Kamer geweigerd misschien haha O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^