hondenkapsalon weigert!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Haha nee hoor, ken je werk niet dus kan ik vanuit hier niet zeggen. Wij doen ze toevallig beide, zie je niet veel. Bij onze salon zit een winkel gespecialiseerd op hond en kat, en inloopspreekuur dierenarts, ook dat zie je nergens. Dusja het is maar net wat je doel is en hoe groot je wil gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik hou het enkel bij honden, wederom omdat ik alleen werk, katten heb ik wel in de les gezien, maar daar moesten wij altijd met 2 werken en het is me op stage ook duidelijk geworden waarom O-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

sorry.. maar er word gezegd dat die trimster liegt over haar rughernia.. lekker leuk als ze dat hier komt lezen !! ;-) ;-)

via de foon kon katrien niet beoordelen of dat waar is of niet.. en iemand achter een pc kan dat al helemaal niet..  maar toch zijn ze hier vollebak met verwijten aant smijten ..

vind ik nu eens niet kunnen ..

als je effectief weet dat het enkel is omdat het een staff is, kan je idd klagen, maar dat weet je hier niet..

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ja het verschil van trimsalon en DA is misschien wat ver gezocht. Verder terug in het topic las ik over geweigerde staff in pension. Het feit blijft dat dit beroepen zijn van mensen met liefde voor honden, tenminste dat vind ik. Maar schijnbaar klopt mijn gedachte niet helemaal met de werkelijkheid "

ik denk dat je met dit soort dingen toch het zelfde blijft houden als met loslopen en omgang met andere honden bijvoorbeeld. Er zijn echt meer eigenaren van deze rassen die heel goed en bewust bezig zijn met hun hond en de kwaliteiten en minder goede kwaliteiten kennen. Alleen blijf je die paar handjes vol met mensen hebben die daar lak aan hebben. En als een pension houder een paar keer in goede trouw op een goed verhaal een hond heeft laten verblijven en er gebeuren incidenten. deze incidenten komen een paar keer te vaak voor dan kan ik wel snappen dat ze geen risico's meer willen nemen en mensen niet meer zo snel vertrouwen op hun mooie blauwe ogen. 

ik ben ook bang dat je hier altijd tegen aan zult lopen, daar kan de eigenaar die echt kan garanderen dat hun hond 100% te vertrouwen is helemaal niks aan doen. maar het is het gevolg van een andere oorzaak denk ik.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" ze hoeven niet getrimt te worden, daarmee dat ik er 2 als klant heb O-) daar gaat je vakkennis ;-)
trimmen = algemene benaming.. houdt alles in, wassen, plukken, scheren, nagels knippen.. "

Trimmen is een algemene benaming, kijk is bij de betekenis van trimmen www.encyclo.nl/begrip/trimmen Hier staat: het plukken van de bovenvacht van ruwharige honden.
Ja sorry, als jij op elke zout wilt leggen.......

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

dus elke honden TRIMSTER plukt alleen honden ... ;-)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Wat liesbeth zegt klopt wel, trimmen is de vachtverzoring die bij de desbetreffende vacht hoort, een ruwharige teckel heeft een ruwe vacht dus die wordt geplukt, een duitste herder heeft onderwol dus die wordt ontwold, een boomer met scheervacht wordt geschoren, een shih-tzu mits goede vacht wordt geknipt, een ierse setter wordt geknipt, ontwold, geplukt en geefileerd, een beagle krijgt ook een verhaarbehandeling, ook die hebben onderwol en die wordt weggehaald zodat het haren minder wordt. Deze laatste behandeling wordt bijvorbeeld ook bij jou bulletje gedaan. Er kan nog aardig wat haar vanaf komen! Daarbij komt ook de nagels knippen, oren schoonmaken en leeg plukken indien nodig, wassen, fohnen, voetjes leegknippen. Dus het is meer dan plukken, maar zo werd het vroeger wel vaak genoemd, en bij trimmen denken de meeste mensen aan knippen of scheren maar dat hoeft niet zo te zijn;-)

Dus wat de enceclopedie zegt klopt niet helemaal;-) anders had ik ook geen opleiding hoeven doen van 4 jaar ;-) maar ik snap de verwarring, hihi! hopelijk is het een beetje duidelijk:-)

honden page profiel samsam

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom de hond gewassen moet worden. Hij vind het duidelijk vreselijk om in bad te gaan en nodig is het niet, zeker niet bij een kortharige hond. Is hij echt vies even een doek erover met water en een scheutje appelazijn en klaar ben je.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

en nog eens .. elke trimster is baas in haar eigen salon en kiest zelf welke rassen ze aanneemt of niet..

en of je hier nu akkoord mee bent of niet.. doet er niet eens toe!!

tenzij dat jij haar gaat betalen per dag, dat jij haar baas bent dan mag je daar over oordelen..

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wat een drukte om een trimster. Er zijn er toch genoeg?Als het nu tegen Willemijn was gezegd, ''ah, nee sorry, ik moet om mijn rug denken'' Dan had denk ik iedereen dit voor waar aangenomen met die enorme 'BB' (big Bamse)

Maar omdat het hier een Stafford betreft zal het als vanzelf wel zo zijn dat de trimster liegt en gewoon geen vechthond op haar trimtafel wil. Wellicht weigert deze trimster momenteel net zo goed een oversized Labrador die alle kanten op stuitert. Maar er wordt al 100% van uit gegaan dat het discriminatie is.
Pitt/Staff-eigenaren moeten er naar mijn idee 'wel' op letten dat ze 'niet al gaan gillen voordat ze gebeten worden'' (he', dat is toepasselijk ha,ha)

Ik kan echter zeker niet ontkennen dat er wel degelijk gediscrimineerd wordt, helaas.
Het voorbeeld dat Karin al gaf ''zulke honden nemen we niet'' dat is inderdaad een dolksteek, en dat zonder het dier ook maar slechts 1 minuut 'ooit' gezien te hebben!

Terecht dat je daar als baasje heel kwaad om kunt worden, en soms is het zelfs vermoeiend.
Waar andere honden direct als schattig worden bestempeld (terwijl ze dat misschien helemaal niet zijn) moet alle pitt en Staff varianten zich eerst volledig bewijzen voordat er voorzichtig gezegd wordt, ''deze is toch best wel lief''

Ik heb zelf een Retriever en een Terrier, hoe verschillend die twee bekeken, benadert en beoordeeld worden merk ik dus regelmatig. 

Maar terug naar het wasbeurt verhaal. Ik zou dit als ik ts was toch echt zelf proberen. Daarbij extreem veel praten tegen je hond en loven en prijzen. Doe het snel en met weinig watergebruik zodat er geen golf van paniek over je hond heen komt. Anderzijds kun je ook besluiten hem niet te wassen. Staffords hebben geen bewerkelijke vacht. Ze 'moeten' niet in bad ofzo!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Nog even een tipje voor de ts: een vochtige zeem kan ook een uitkomst zijn. Even lekker erlangs heen halen. Blijven loszittend haar aanplakken en is weer fris:-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Welk een supertip!
Dat ga ik morgen meteen eens toepassen! ;-)

honden page profiel *e*l*i*e*n**e*l*i*e*n*

honden foto van *e*l*i*e*n*

" Nog even een tipje voor de ts: een vochtige zeem kan ook een uitkomst zijn. Even lekker erlangs heen halen. Blijven loszittend haar aanplakken en is weer fris:-) "


Goede tip!

Hier ook een hond die naar de trimsalon moet, maar we durven het niet aan... Spanjaard met een hekel aan 'oren verzorgen' ;-)

Gerrit (Gast)

tja, wat mij wat opvalt is, dat er gevraagd werd wat voor ras het is,   als je last van je rug hebt dan vraag je mijn inziens eerder naar hoe groot en zwaar een hond is, en wat voor type vacht, en niet het ras.  dus ja een wat vage trimster.

hier in de buurt zijn er wel wat trimsters, die weigeren voor zover ik weet, geen honden, tenzij het om honden gaat die altijd buiten in de stallen wonen en dan 1x per jaar geschoren moeten worden,  en dat kan ik me voorstellen, giga vachten, die vol met vuiligheid zitten, kost veel tijd, en je apparatuur gaat er aan.

nu doe ik wassen, nagel knippen en scheren zelf, nou ja de korthaar ach af en toe wat wassen en klaar, de opvanger is stockhaar/langharig,  van de week de poten opgeschoren zodat daar minder vuiligheid aan blijft hangen, en die vind wassen ook niet fijn, ik doe het dan in de paardendouche van de lokale manege, ruwe ondergrond dus glijden ze niet, en goeie vastmaak punten zodat ze er niet van tussen kunnen.     ik doe de opvanger niet naar de trimster in het dorp omdat die niet graag heeft dat de baas er bij blijft, en ik wil er juist wel bij zijn omdat ik weet hoe de hond kan reageren, en ik ben dat al voor omdat ik hem ken, en gewoon weg heb ik meer ervaring met angstige/aggresieve honden, en de gemiddelde trimmer heeft dat een stuk minder.
ook bij de DA ben ik degene die de hond vast heeft, en niet de assistent, als de hond dan wel zou uithalen, dan heeft die mij beet, vind ik minder erg dan dat die een ander beet zou nemen.


maar wat hier al gezegd is, het is een kortharig hondje,  een goeie vochtige doek er overheen en het beestje is weer schoon, en niet te druk maken om wat een ander van je hondje vind.
en heb al gezien dat er hier trimmers zijn die jou hondje wel willen wassen, dus pb die dan even.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Wat ik me afvraag is "waarom baasje zelf de hond niet kan wassen"...

Een hond met zo'n vacht niet zelf kunnen wassen?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Gerrit das ook zever he.. Met het ras ben ik bvb meer dan met hoeveel de hond weegt! Want als ze bellen voor een chihuahua ga ik er van uit dat er geen hond van 70kg op mijn tafel komt te staan!! En als ze bellen voor een shih tzu weet ik dat ik meer tijd nodig heb dan als ze bellen dat ze een chihuahua hebben

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Volgens mij vroeg de trimster wat voor ras om te kijken hoe zwaar hij is toen ze vroeg bijt hij en je antowoord nee,hij is alleen een bang om in bad te gaan.  Dan snap ik dat ze weigert omdat hij bang is weetje nooit wat de hond kan doen en dat is bij ieder ras zo . Ik bedoel het lijkt me niet zo slim om met een rug hernia ,een bange redelijk zwaar hond te gaan wassen.
Dus ik denk dat ze het helemaal niet verkeerd bedoelt maar ik zou ook geen Bange ,zware hond gaan wassen met een rughernia. Of het nou een golder,herder of een stafford is.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Twijfel gevalletje inderdaad.De trimster kan naar het ras gevraagd hebben om te indiceren hoe groot en zwaar de hond ongeveer zal zijn.

Maar dan zal je toch eerder vragen of het om een ''grote of kleine'' hond gaat.

Maar ja, je kunt hier over door blijven speculeren... ik zie daar de zin niet zo van in.

Ik vind die tip van de zeem een hele goede!

katrien (Gast)

sorry voor de late reactie terug ':-) had niet meer zoveel reacties verwacht, waarvoor dank ':-)

nog even kort mijn mening hierover. ik begrijp gerust dat iemand het minder heeft voor een bepaald ras ( eerdere voorvallen of niet ). en ik had het begrepen moest ik terplaatse zijn geweest en hij begon dingen te doen die haar schrik aanjaagde of ze vertrouwde het dan niet, geen probleem...
en zoals hier eerder vermeld, ze vroeg meteen naar het ras, terwijl ze ook gewoon even kan meedelen: ik zit met een hernia, is het een grote hond? ( zo zou ik het toch doen... )

waarom kan ik hem zelf niet wassen... hij denkt in de eerste plaats dat hij smelt van water :-D regent het, krijg ik hem absoluut niet buiten. van toen hij klein was heb ik hem geprobeerd in bad te zetten. eerst zonder water erin. handdoeken op de bodem zodat hij niet schoof. toch was hij hier al heel angstig en wou uit bad, waardoor hij de handdoeken wegtrapte en begon te schuiven in bad...
ik heb sindsdien nog verscheidene keren geprobeerd met badmatjes, ikzelf mee in bad, 5min zo blijven zitten, kaas,... maar hij zet zijn tenen stijf uiteen waardoor hij niet kan staan! en ik durf hem niet vastmaken aan de kraan want heb bang dat hij de kraan uit de muur trekt ':-)
de laatste keer dat ik probeerde is hij achteraf weken niet in de buurt van de badkamer gekomen, en ik heb het nog niet eens meer met water geprobeert moet je denken...
daarmee, ik kon wel wat hulp gebruiken en dacht dat een salon een goede keuze was...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

@ Denice: Ik snap wat een trimster is, net als een kapster (om dit vb maar weer aan te halen) die knipt, wast, föhnt, kapt etc.Maar ik zei eerder terug, het hondje hoeft alleen gewassen te worden, dus gooi hem een snoetje om als je bang bent dat hij bijt, als hij getrimd had moet worden (wat bij een staff sowieso niet het geval is) is het een ander verhaal, dan zou een snoetje in de weg kunnen zitten. 
Maar goed, verder ben ik een beetje klaar met dit verhaal, ik blijf van mening dat je bij voorbaat geen enkel ras moet weigeren, heb je twijfels, vraag of de eigenaar erbij blijft, gaat het dan nog niet, dan houdt het op. 

@Katrien: Ik begrijp dat het een probleem voor je is, wij hebben ook moeite om onze teef te wassen, vliegt ook alle kanten op in bad, wij hebben geen losse douche, wat al iets veiliger zou zijn. Ze is ook wel is in haar angst de badrand over geduikeld en maakte een lelijke klap. Bij een beetje salon hebben ze materiaal om de hond goed vast te zetten en dat is een stuk veiliger voor je hondje, maar dan moeten ze je hondje wel willen wassen;-) Succes met het zoeken naar een goede salon;-)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Stukje was niet lelijk bedoeld hoor;-) gewoon beetje info omdat mensen trimmen anders interpreteren. Sorry als het stom overkwam was niet de bedoeling:-)

honden page profiel KK

honden foto van K

als ze echt een 4-dubbele hernia zou hebben, stond ze niet eens meer overeind, laat staan dat ze dan nog kon werken.ik heb zelf een nekhernia, en peter een rughernia. hij heeft echt een hoge pijngrens, maar lag toen plat in het ziekenhuis aan de morfine. die pijn is zo enorm intens, en dan hebben we het nog maar over een enkele hernia.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

hangt van mens tot mens af, mijn mama heeft een 3dubbele hernia in haar rug die ze niet kunnen opereren.. ze neemt er zware medicatie voor in maar gaat gewoon werken ..

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" mijn hond van 2,5j oud heeft een panische angst voor het bad thuis ':-) hij heeft zo schrik dat hij zijn teentjes strekt waardoor hij gewoon niet kan staan...
"


als hij thuis al zo bang is, zou ik hem niet naar een salon brengen, ik zou denken dat hij dan nog meer stress heeft...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" als ze echt een 4-dubbele hernia zou hebben, stond ze niet eens meer overeind, laat staan dat ze dan nog kon werken.ik heb zelf een nekhernia, en peter een rughernia. hij heeft echt een hoge pijngrens, maar lag toen plat in het ziekenhuis aan de morfine. die pijn is zo enorm intens, en dan hebben we het nog maar over een enkele hernia. "
inderdaad hangt van mens tot mens af
mijn moeder heeft er 3 en ik heb er 1 in mijn onderrug
ik rijd nog steeds paard ga af en toe nog joggen endergelijke :-D

maar toen mijn hernia erin schoot was de pijn onbeschrijfelijk

Gerrit (Gast)

nou ge kunt dat gezever vinden,  mijn mening blijft dat als je meer hebt aan het vragen van hoe groot en zwaar een hond is, en wat voor vacht die heeft, en wat er gedaan moet worden.

stel ik zeg hollandse herder, jij verwacht wat? een kortharige hond? maar er is ook een langharige en een ruwharige variant.  zelfde als bij chihuahua  jij denkt ach makkie een kortharig hondje, en dan komen ze met een langharige chihuahua.   binnen rassen zitten gewoon ook haar varianten, en nee niet elke trimmer zal dat weten.

en als je een 4 dubbele hernia hebt, die niet geopereerd kan worden, misschien verstandig om je dan te laten afkeuren?   of geef meteen aan voordat je vraagt naar ras, dat je rug niet goed is, en dat je momenteel geen honden boven de 20kg neemt ofzo.



maar vraagje aan de TS,  waarom moet je nou perse je hondje in bad hebben terwijl duidelijk is dat hij het extreem eng vind?  je kunt em ook wassen met een zeem, of washandje.  ik heb bv een hond die niet durft te zwemmen al hoe graag ik het zou willen dat hij wel gaat zwemmen, hij vind het eng, dus dan maar niet zwemmen.  douchen vind die niet echt fijn, maar hij vind het niet eng, zolang die maar los rond kan lopen, dus vandaar de paardendouche in de buurt maar, de deur kan dicht hij kan los rondlopen en ik kan em dan wassen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb niet alles gelezen, maar..
Ik denk dat als je een Stafford of andere "vechthond" aanschaft je van te voren weet dat je hier opmerkingen of rare blikken van krijgt. Is dat eerlijk of terecht? Nee, in de meeste gevallen niet. Ik kan me voorstellen dat mensen twee keer nadenken voordat ze zo'n hond in hun trimsalon/pension/etc. toe staan. Zéker als ze een zere rug hebben, probeer dan zo'n sterke, bange hond maar eens in bad te houden.. In een pension moet je ook rekening houden met de andere honden, "vechthonden" zijn vaak niet sociaal naar andere honden, je andere pensionklantjes mogen natuurlijk niet in gevaar komen. Ik heb het eens meegemaakt, in een pension, dat een hond doodgebeten werd door een, volgens de eigenaar, hele lieve, sociale Rottweiler. Je kunt het risico gewoon niet lopen als het om je eigen bedrijf gaat!

Mijn eerste dierenarts was bang van Punk. Wilde haar niet zonder muilkorf bekijken. Ze had eens een zeer oogje, van drie meter afstand zei hij: "Smeer er maar een zalfje op!". Hij had écht een hekel aan herders ;-)

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep wilden ze wel doen (is klein), maar als ze dan zeggen geen ervaring te hebben met een plukvacht ... euh ... dan bedankt ik liever zelf ...
Ik ga nu naar Almere waar een hele goede cairn trimster zit. Dan maar niet in mijn eigen stadje en even een half uurtje rijden.

Maar aan de ene kant beter dat ze geweigerd heeft, dan dat ze uit angst er een zooitje van gemaakt heeft, alhoewel het natuurlijk niet leuk is.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik heb niet het hele topic gelezen dus sorry als dit al een keer gezegt is maar die 4 dubbele hernia is onzin want dan kan ze echt niets meer optillen, ook geen kleine hondjes. bij een 4 dubbele hernia kan en mag je niet meer werken tenzij ze haar hele rug kapot wil hebben.

stel dat ze toch rugklachten heeft dan kan ze de ts toch gewoon vragen om er bij te blijven en de hond rustig te houden en op te tillen waar nodig.
hier ergens in de buurt is een grote dierenspeciaal zaak die ook honden wast. dat onderdeel van de winkel is niet afgescheiden en daar moet je bij je hond blijven.

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

Persoonlijk geloof ik weinig van het verhaal van de 4 dubbele hernia.

Maar een trimsalon mag altijd een hond weigeren natuurlijk.

Maar om deze reden zou ik de hond niet weigeren. Natuurlijk zijn ze sterk. Maar baas geeft zelf aan erbij te blijven. Als je 1 de hond vast zet in bad. En 2 de baas de hond in bedwang laat houden. En de trimster laat wassen. Dan moet dat geen enkel probleem vormen. En tsja er zijn nou eenmaal makkelijkere honden. Maar je kan als trimster natuurlijk niet alle moeilijke hondjes afschuiven.

Persoonlijk werd ik altijd vaker gebeten door Chi tzu`s en Yorkies. Dan door de grotere sterkere honden. Daar krijg je hoogstens krassen van op je armen van de nagels.
Ik heb regelmatig de tanden van een klein hondje in me gehad.
Vertrouw je het niet doe je hem een snuitje om.
Maar wij deden dat nooit, alles in rust en vertrouwen. Stapje voor stapje.

Dus ik vind het wel een klein beetje een onzin reden om deze hond te weigeren. Ik zou er zelf een uitdaging in zien. Hoe fijn zou het zijn dat de hond een koekje bij je in de salon eet en met een blije kop je salon verlaat? Juist! Hond een goed gevoel en volgende keer minder bang. En jij als timster een goed gevoel dat je de hond blij hebt kunnen maken met je vertrouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkapsalon weigert!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^