Probleem paspoort

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hallo,

Ik heb sinds een maand een border collie teef in co own.
Ik heb alleen nog steeds het paspoort niet ontvangen, het teefje is bij ons thuis gebracht nadat we 2 dagen daarvoor kennis met haar hebben gemaakt bij de fokker. De fokker is toen het paspoort vergeten mee te nemen, deze zou ze meenemen. Nu een maand later is al 2 keer gezegd dat het paspoort opgestuurd zou worden, nog steeds geen paspoort ontvangen. Ik heb al een paar smoesjes gehoord waaronder dat het fout is gegaan bij postnl. Ook heb ik geen kopie gekregen van haar stamboom. Deze heeft ze wel. Ik begin er een beetje een naar gevoel bij te krijgen, wat zouden jullie in deze situatie doen?

Het teefje moet nog 2 keer terug naar de fokker voor een nestje, maar liever doe ik dit niet omdat ik het vertrouwen begin te verliezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem paspoort" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mag ik vragen waarom je 'co-ouderschap' ('co-hondenschap') hebt? 

Ik weet er eigenlijk niks van, maar als je de hond onder die voorwaarden in huis hebt genomen (nog 2 keer terug voor een nestje), dan denk ik dat je daar niet zomaar onder uit komt. 

Blijven bellen, tot ze helemaal stapelgek van je wordt. Vaak doet men dan wel wat je vraagt, om maar vooral van je 'gezeur' af te zijn ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Die kreeg MIJN hond niet meer. Daar klopt iets niet........

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dus jouw hond MOET twee maal jongen ? goed gek man, dat doe je toch niet zeker ? 
Als jouw hond al geen papieren heeft (wat ik zo vermoed) dan is dat gewoon broodfok. 
Neen dit is echt niet goed te keuren.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hopelijk heb je niet voor de hond betaald, want de fokker verdient meer dan genoeg aan twee nestjes. Betaalt de fokker bijv. alle dierenartskosten zoals entingen. Heb je een contract getekend?
Wat staat daar in betreffende het co-ownerschap?
Wie regelt en betaalt de kosten van verplichte testen op erfelijke aandoeningen?

Ben je mede eigenaar met dezelfde rechten - buiten de 2 nestjes - of is de fokker hoofdeigenaar?

Je verhaal klinkt niet goed!

Ik zou zelf trouwens nooit een teefje op deze basis willen hebben.

Gast (Gast)

Ik heb niet voor haar betaald.

Wel heb ik inderdaad een contract. De bedoeling is dat ik de dierenartskosten betaal zoals inentingen, voer en alle andere zorg. De fokker betaald alle nodige testen, dekking, kosten van de nestjes, stamboomregistraties enzovoort. Ik ben zoals de naam co-own het al zegt "mede-eigenaar", de fokker is eigenaar (alhoewel ik al meerdere male heb gehoord dat ik dat voor de wet nu ben) ongeacht contract.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Waarom heb je voor deze vorm van 'eigenaarschap' gekozen?

honden page profiel MarijkeMarijke

Rechtsbijstand bellen. Bij mijn verzekering mag ik een x aantal vragen per jaar stellen. Kost niks en je wordt er wijzer van. Zij kunnen je vertellen wat je kunt doen.

Gast (Gast)

Ik las over je vraag heen, sorry :-)

Ze kwam ineens op mijn pad. Ik was al een tijd op zoek naar een ouder teefje, ik wou geen pup. Bij aanschaf klonk het allemaal perfect geregeld, ik fok zelf ook dus co-own is niet iets wat mij bij afschrikt in de aanschaf. Tot dit akkefietje met haar paspoort, nu krijg ik dus mijn twijfels.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik zou even haar chip gaan controleren.
Gewoon ff checken of die gegeven kloppen enz.
Aan de hand van het chipnummer kun je nagaan of het raad van beheer chip is (dus of ze echt een stamboom heeft) en mogelijk via die weg ook meer info erover krijgen.
Wat paspoort betreft die hoort gewoon bij de hond te zijn, dus achteraan blijven gaan.

Verder kun je misschien via de rasvereniging nog wat meer vinden over de fokster

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Owhja de chip zal ook op jou naam moeten komen en het paspoort moet in jou bezit zijn.  Ook wat betreft hondenbelasting e.d. zal ze op het adres moeten staan waar de hond verblijft en mocht je een cursus willen doen of naar het buitenland gaan heb je het paspoort nodig om te laten zien dat ze volledig is ingeënt.

persoonlijk zou ik ook niet onder deze voorwaardes een hond in huis willen halen. Jij betaald alles en zij alleen de kosten wat betreft de fok... maar heb jij er ook iets over te zeggen wanneer ze gedekt wordt of hoe snel na elkaar? Stel jij wilt op vakantie of op cursus en dat is niet mogelijk omdat ze bijv loops kan gaan worden of drachtig is? Of wat als de dracht niet zo loopt als verwacht of een klein nestje krijgt van misschien 1 of 2 pups,  miskraam/dode pups krijgt? Of wat als je teef in het slechtste geval niet overleeft of ziek wordt of regelmatig schijndrachtig wordt of baarmoederontsteking krijgt....?

De hond moet toch al zo'n 2 jaar oud zijn wil je er een nestje mee gaan fokken....
Geen idee hoe oud je hond nu is.... Heeft ze al vaker een nestje gehad?
Met 2 nesten betekend dit al snel als je hond al goed volwassen is, dat je zeker nog ander half tot 2 jaar met deze fokster in zeer actief contact moet staan en als het nu al niet goed loopt tussen jullie, heb je nog een hele lange weg met elkaar te gaan.

Wat ik zou doen.... hoe lastig ook.... de teef terug brengen en zeggen dat je ervan afziet.... Mocht het om broodfok gaan... kijken waar de gaten in de het contract zitten en er onderuit proberen te komen en de hond houden maar dan zonder deze fokster.

Gast (Gast)

Het chipnummer hebben we al gecontroleerd, deze is van het raad van beheer, chipnummer begint met 528140000.... maar is niet te vinden in de databanken dus ik vermoed alleen geregistreerd bij het raad van beheer zelf. Wat betreft de risico's tijdens de dracht of bevalling zijn ook voor hun rekening, dit is allemaal wel besproken en staat ook uitgebreid in het contract. Op vakantie ga ik nooit, we hebben afgesproken dat we samen opletten wanneer ze loops word en dat ze haar eerst volgende loopsheid gedekt zal worden. Ze is momenteel 3 jaar. 
Wat bedoel je precies met gaten vinden in het contract?

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Met gaten in het contract bedoel ik dingen die wel leuk staan op papier maar wettelijk gezien van 0 waarde zijn. Vaak zijn dit soort contracten gewoon niet rechtsgeldig... net als de contracten waar asiels mee werken... ziet er leuk uit maar wettelijk gezien stelt het niets voor als puntje bij paaltje komt.

Vreemd dat je geen registratie kunt vinden want het is tegenwoordig wettelijk verplicht dat de hond in een databank staat geregistreerd en binnen 2 weken overgeschreven wordt bij een verhuizing.
- Zodra de hond bij u in huis komt wonen, moet u de registratie aanpassen met uw eigen naam en adres. Dit moet bij een databank gebeuren die door de overheid is aangewezen. Gebeurt dit niet dan bent u in overtreding en riskeert u een boete.
Heb je enig idee wanneer ze loops moet worden of wanneer ze voor het laatst loops is geweest?
Heeft ze al eerder een nestje gehad en zoja weet je wanneer dat dat was?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Dat lijkt idd wel op broodfok en hij profiteert eigenlijk van u door de hond gratis aan u te geven, gij betaald eigenlijk alles van de hond (Dierenarts, voer,...) en hij wil er nog mee fokken.
Ik zou het zelf nooit willen, liever m'n eigen hond.

Heeft de hond al nesten gehad en hoeveel? Wss spreekt hij daar ook niet helemaal de waarheid over.

Waarom heb je eigenlijk voor een co ouderschap gekozen? Je bent zelf ook fokker lees ik dus heb je je eigen honden toch? Of waarom wou je haar er niet helemaal bij, bedoel 'echt' alleen van u?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jij fokt dus ook .......Jij leent jouw hond uit en ze MOET dan maar jongen.....wat zijn dat voor toestanden? ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Bedankt voor je reactie via pb. ':-)Hou deze zaak inderdaad maar goed in de gaten, maar sinds je pb ben ik nu veel geruster.
Mum is watching.....
;-)

Gast (Gast)

Ze is 2 weken geleden voor het laatst loops geweest, dus haar volgende loopsheid zal wel weer even duren. Ze heeft nog maar 1 nestje gehad, hoewel ze niet op de website staat tussen "door ons gefokt". Wel staan er puppy foto's van haar toen ze nog 2 weken oud was, dus dat ze daar is geboren geloof ik. 
Eergister wederom paspoort beloofd, natuurlijk niks ontvangen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoe ver woont de fokker van jou af? Meestal woon je als co-owner toch niet zo ver weg.. Is het anders een idee om langs te gaan bij de fokker? Meestal merk je dan snel genoeg hoe het in elkaar steekt. Anders zou je de dierenarts kunnen bellen waar de fokker is geweest met de hond en aan hem vragen of het mogelijk is een nieuw paspoort te krijgen met alle entingen die ze heeft gehad er in. Waarschijnlijk staat jouw hond nog in de computer daar en kunnen ze zo alle informatie vinden. Dan heb je in ieder geval een nieuw paspoort. Je kunt dan vervolgens de Raad van Beheer mailen en het verhaal uitleggen en haar chipnummer doorgeven en dan hopen dat je een nieuwe stamboom krijgt en een papier met de eigenaar er op.

Ik vind dat er niets mis is met co-owner. Zelf zou ik er later ook gebruik van maken, maar niet voor teven, maar voor de reuen. Ik zou zelf mijn teven bij mij willen hebben, omdat zij de nestjes krijgen en het mij voor hen niet prettig lijkt de hele tijd heen en weer gesjouwd te worden. De reuen hoeven "alleen maar" te dekken en dat kan in mijn mening ook bij de co-owner thuis. Ik vind dat honden op die manier veel meer aandacht krijgen en de juiste zorg.

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

heb hier geen goed gevoel bij, sorry...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Waarom zou het hier om broodfok gaan??
Het is vrij normaal dat er teefjes en reuen in co ownerschap worden geplaatst als een fokker wel de honden wil aan houden voor de fok maar niet in zijn of haar roedel kan hebben dit heeft niks met broodfok te maken.
Ken wel meer fokkers die op deze manier honden hebben uitgezet en deze weer terug komen als ze moeten dekken en in een teef geval gedekt en bevallen moeten.
Maryse heeft ook op deze manier haar reu Dan thuis zitten misschien kun je via een PB'tje even contact met haar opnemen hoe de gang van zaken is bij haar fokker.
http://www.hondenpage.com/baasjes/16020/maryse,-dan-&-lizzie-.php

Ik vind de voorwaarde helemaal niet raar eigenlijk heel normaal zoals ze vaak worden opgesteld.
Tja dat je papieren enz nog niet hebt is inderdaad een beetje vaag maar zoals hier gezegd zo ik gewoon even bij de fokker langs rijden en zo kun je ookje vragen nog eens goed op tafel leggen.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik zou gewoon doodleuk naar de (mede-eigenaar) persoon toe gaan . zeggen dat je nu het paspoort en de stamboom nu per direct hebben wilt. de hond uiteraard , moet je niet mee nemen . geeft ze het paspoort niet mee  of heeft ze smoes? prima dan zeg je oke, je gaat zonder wat te zeggen naar je eigen dierenarts, daar laat je een nieuw paspoort aanmaken . nieuwe chip in de hond  laten plaatsen, eventueel de andere chip netjes operatief laten verwijderen om bewijzen dat het deels haar hond is te vernietigen, niet mee fokken . en die andere persoon heeft er niets meer over te zeggen want tegen de tijd dat zij een keertje door heeft dat de chip verwijdert is , is het haar al weer terug gegroeit. 

jij hebt dan een hond uit de fokkerij gered . dat mens met der smoesjes profiteert niet meer van jouw geld. en je houd er een leuke mooie hond aan over. de wet zegt dat degene die de hond verzorgd eten geeft etc . de rechtmatige eigenaar is. dus als die chip weg is. heeft die fokker er niets op in te brengen.

so what als je de stamboom of haar afkomst niet kan bewijzen . this toch jouw lieve beestje. niet van andere mensen . lekker van haar genieten;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem paspoort" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden straffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^