Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Het maakt niet uit wat voor ras het is, knokken kunnen ze allemaal, dat de verhoudingen wel eens zoek zijn is een ander verhaal, alleen vallen er wel dooien wanneer de verhouding fout is. Mijn mening, een goede of geen socialisatie in deze is vaak niet eens aan de orde. We hebben in onze roedel eens een BC gehad(en denk er om BC kunnen ook serieus knokken ), vanaf pup bij de roedel gekomen(dus gesocialiseerd binnen eigen roedel, door volwassen honden), die toen ze volwassen was regelmatig de strijd aan ging met onze ranghoogsten, en dan echt knokken hoor, de hele roedel er boven op. Deze hond was dus prima gesocialiseerd, alleen haar karakter paste niet in deze groep, we hebben de conclusie getrokken dat dit een 1 op 1 hond was. We hebben haar ter donatie gegeven aan Stichting Signaal Hond en ze is een goede dove geleide hond geworden. 
We hebben diverse knokkerijen mee gemaakt, honden die vervolgens bij de DA weg kwamen met 40 à 50 hechtingen, zelf ook diverse gaatjes gehad btw(want ook dat loop je een keer op, zelfs door eigen honden), dus nooit laten wij honden het uit knokken, wat ook wij hebben gezien is dat het door kan gaan tot er één dood is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik begrijp Wilma (denk ik) wel, ze formuleert het alleen niet zo handig :-)

Het lijkt hier op HP steeds meer Staffords/Pitbulls tegen alle andere rassen te zijn. Iedere keer als er een op of aanmerking komt over dat soort rassen, wordt er door sommige Stafford/Pitbull eigenaren meteen opgedoken, en er worden ook ineens allemaal aparte topics voor gemaakt. Iedereen begrijpt wel dat ze misschien "anders" zijn, in die zin dat er vaker hondagressie voorkomt en ik snap ook best dat je soms met mensen wil praten die met jouw ras ervaring hebben. Maar over andere rassen worden er ook lang niet zoveel aparte topics gemaakt en er wordt over het algemeen ook niet zo fel op gereageerd, dus waarom bij Staffords/Pitbulls dan wel?

Niet vervelend bedoeld hoor, maar dat is wat me is opgevallen de laatste tijd :-) "Vroeger" ;-) was dat hier niet zo!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

maar in dit topic gaat dat helemaal niet op.. Staffords worden hier in dit topic helemaal niet verdedigd of opgehemeld..
Ik denk dat de hele kwestie rondom de grote hoeveelheid bans en gesloten topics rondom pitbulls etc er voor hebben gezorgd dat mensen een beetje feller reageren..  Het begon met dat topic van Danielle, waarin nogal onaardig op het ras werd gereageerd.. en sindsdien zijn er veel bans en waarschuwingen gevallen en bij veel mensen heerst het idee dat dat vooral zo aan de staff/pitbull zijde is..en ook een aantal mensen geband zijn om onduidelijke redenen..

Zelf vond ik het een beetje raar dat het topic van Ginger & Marvey (who is the real monster) werd gesloten.. ik snap dat het filmpje niet leuk was voor iedereen om te kijken vanwege dierenleed..maar verder bleef de discussie heel beschaafd.. En dan denk ik..waarom dan het topic sluiten als je ook gewoon het filmpje weg kan halen..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik vind het in dit topic inderdaad wel meevallen :-)

Over de bans en waarschuwingen, daar weet ik helemaal niets van, ook het topic van Heavenly heb ik niet gezien. Het topic van Daniëlle heb ik half meegelezen, maar merkte al snel dat de sfeer inderdaad omsloeg dus daar ben ik mee opgehouden ;-)

Het zou goed kunnen hoor, dat het daardoor komt. Maar dat is alleen wat mij opviel.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik wil het echt niet perse opnemen voor een bepaalde kant hoor.. en ik heb ook eerst gezegd tegen mensen dat  ik niet geloofde dat er hier partijdig gespeeld werd..maar vind het wel opvallend dat sommige topics snel gesloten worden..en sommige mensen snel geband..
Sommigen kan ik heel goed begrijpen dat ze gebanned zijn, maar een paar mensen heb ik wel vraagtekens bij..

Nogmaals..ik heb geen zin in ruzie..ben niet voor of tegen een bepaalde groep en vind het jammer dat het de laatste tijd wat ongezellig word hier op het forum..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Vind de ongezelligheid ook heel jammer... Maar dat is altijd hier: het gaat een tijdje goed, dan wordt het weer wat minder leuk, dan gaat het weer goed ;-) Dus over een poosje is het vast overgewaaid en zal de sfeer hopelijk weer wat beter zijn!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Goh, lees alleen maar weer: "mijne is aangevallen door een pitbull"...

Mijn staff en pit zitten braaf altijd aan de lijn en worden telkens aangevallen door die loslopende keffertjes met grootheids waanzin die totaal voor geen meter luisteren naar de baas..
"


O.a. hier heb ik het dus over.

Het gaat hier over "wat te doen bij een gevecht". Niet over grote honden, kleine honden, Staffords, Labradors of paarse poedels.

" Wat is dit nou weer voor een belachelijke reactie zeg? Dit is toch een openbaar hondenforum?
Wie ben jij dan om stafford fans te commanderen AUB ergens anders over hun ras te gaan praten? "


Omdat het in dit draadje volledig off-topic is en ik niet wil dat een informatief draadje met hele handige tips en ervaringen gesloten word. Daarom: doe dat in een ander draadje, niet deze!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Doe dit soort dingen dan voortaan misschien in PB, en ga zelf niet offtopic posten. :-D De trail uit jou ene post is groter dan hetgeen je op reageert. Gewoon een tip. ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens vroeg iemand over waar je zo'n break stick kan kopen. Ik met dezelfde vraag had toen dit linkje gekregen:

http://www.el-perro.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=149&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=212&lang=nl

Maar nu de volgende vraag, ik mag aannemen dat het hetzelfde werkt bij andere rassen als ze vasthouden? Nou ja, grote rassen dan, want een chi die vast houd, daar krijg je zo'n stick niet tussen denk ik. O-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

hahaha..denk niet dat dat bij een chi gaat passen nee.. dan spies je 'm dadelijk nog.. dan zou ik gewoon mn vingers er tussen stoppen..Een breakstick is gewoon een hulpmiddel om bij wat voor grotere hond dan ook makkelijk de kaken open te krijgen en werkt in principe bij alle rassen (behalve chi's en andere hele kleine hondjes dan)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

Omdat het in dit draadje volledig off-topic is en ik niet wil dat een informatief draadje met hele handige tips en ervaringen gesloten word. Daarom: doe dat in een ander draadje, niet deze! "

das 1 iemand..pff..er kwam toch geen discussie op gang ofzo ;-) Verder worden staffs toch niet verdedigd ofzo..er word alleen gezegd dat het ook wel eens andersom gebeurt..
Jouw reactie doet het een beetje lijken of er een groot aantal staffeigenaren alleen maar hun honden lopen te verdedigen..

Verder als (zoals je zelf zegt) het dan om wat te doen bij een gevecht gaat..zijn al die verhalen van mijn hond is aangevallen door een poedel/labrador/stafford of wat dan ook ook niet offtopic?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou er voor gaan staan, pad blokkeren. Is nog niet alles, maar goed. Als mijn honden vechten met elkaar, ik knijp ze in de zij, zodat ze los laten en kan ze dan uit elkaar halen, of ik ga er tussen staan. Meestal met een stevige schoen eerst er tussen mochten ze dan nog happen naar elkaar en mis happen dan is het in mn schoen en kan geen kwaad. Zowiezo schrikken ze dan omdat ze hun baasje bijten en dat niet willen. Meestal is het dan ook wel klaar.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Gastinnetje, mijn Luca heeft nog 5 1/2 jaar erna geleefd. Hij is op zijn tiende verjaardag gestorven
aan levernecrose, 03.06.2010.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Daarvoor heb ik een schitterende pen, produceert in 1x het geluid van 110 decibel, grote hond die daar niet van schrikt.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

svp allemaal on-topic blijven! 
De vraag van de TS was over honden in het algemeen... want alle honden kunnen wel eens knokken!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@Lady: je weet me/ons te vinden in pb: mocht je niet begrijpen waarom bepaalde topics gesloten worden dan kun jij (en iedereen) dat gewoon via pb vragen aan het modteam... en dan krijg je gewoon antwoord. lees de regels van HP er nog eens op na svp.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is 1 keer gepakt door 2 Amerikaanse Bulldogs, ze was toen een half jaar oud (mijn vriend liep met haar, ik liep bij de C1000). De een liep los, de ander trok zich los. Mijn vriend heeft eerst op de kop van een van de honden staan timmeren, dit hielp niet, toen heeft ie de slipketting gepakt en omgedraaid, toen liet ie los (anders had haar buik open gelegen).
Schade viel gelukkig mee. Zij heeft die 2 kolossen erger verwond dan andersom (mijn dappere pupje ;-))

En vorig jaar eerste Paasdag heeft Mellow de hond van mijn ouders gepakt, en behoorlijk ook.
Het ging zó snel allemaal. Mijn vriend heeft Mellow haar kaken losgehaald, ik hield haar bij haar achterkant vast, mijn ouders pakten Fleur. Denk dat het maar een halve minuut heeft geduurd, maar wel een hele lange halve minuut...
Vervolgens Mellow naar de gang, Fleur bekeken en Mellow naar huis gebracht (en een ritje dierenarts met Fleur en een verpest Paasweekend...).

Verder nog wel een aantal onprettige honden tegengekomen, 3 keer een zwarte Labrador, maar ook een keer 2 Dobermans en 2 straten verder een keer een Stafford. 
Echt met borstelende nekharen en opgetrokken lip, best eng. Maar een ferm HO! van mijn vriend hielp wel. Bij die Stafford was hij er niet bij, dat gebeurde ook vrij kort nadat ze al was aangevallen, dus ik ben daar heel erg van geschrokken en heb ook echt wel even moeten huilen van schrik.

Geen idee wat het is trouwens met zwarte Labradors, hier in de straat woont er ook een (ook een teefje) en die is zó leuk! Ze vinden elkaar ook leuk, dus ik begrijp niet waarom vreemde exemplaren haar altijd moeten hebben.

Inmiddels sta ik ook wat steviger in mijn schoenen en komt er ook uit mijn strot een aardig geluid om ze duidelijk te maken dat ze misschien maar even op moeten zouten ;-)
Maar ik heb ook wel eens gedacht 'als je ook maar 1 tand uitsteekt kun je een rotschop krijgen' (maar als puntje bij paaltje komt ga ik waarschijnlijk staan gillen als een speenvarken).

Ik hoop het in ieder geval nooit meer mee te maken!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Overigens bedoel ik niks negatiefs met de rassen die ik noem, meer de verscheidenheid in rassen (en dat zij zich dus ook goed kan verdedigen als het nodig is).

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ach laat die Leo Baas die is al net zo stront eigenwijs als zijn teckel de hond gaat op zijn baas lijken of is het nou andersom??? O-)

En sorry Leo ik heb geen boekjes bij me de ik kan raadplegen als mijn hond onverwachts wordt aangevallen om even te kijken wat er in het boekje staat hoe ik het evt zou moeten aanpakken onder tussen ligt mijn hond dan dood te bloeden Meneer de betweter met zijn 40 jaar ervaring laat mij niet lachen

Anoniem (Gast)

Heb hier meerdere boekjes liggen waar dat instaat. Volgens mij ook bij een aflevering van CM gezien.

Honden zijn roedeldieren en zullen elkaar niet dusdanig verwonden dat het echte gevolgen zou hebben, want dan zouden ze in het wild het niet kunnen overleven. Het gevecht is gewoon rangorde bepaling en als die eenmaal bepaald is en een van de twee geeft zich over is het klaar.

was dit een boek van martin gaus leo de baas ? de man is achterhaald  en roept ieder jaar wat anders ;-)O-)

Anoniem (Gast)

Volgens mij ook bij een aflevering van CM gezien.

lol je bedoelde zeker niet die aflevering waarbij hij zelf gebeten werd ;-)O-)

Anoniem (Gast)

@ leo de baas ,vroeger dachten zo maar je hebt zeker geen ervaring met staffords he als ik je zo hoor praten  ;-)

laat het mick maar niet horen lol ,sorry mick moest meteen aan jou denken als je zijn antwoord zou lezen ;-) ik zie je preek al weer voor me wahahahahahaha lol':-)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

"
Heb hier meerdere boekjes liggen waar dat instaat. Volgens mij ook bij een aflevering van CM gezien.

Honden zijn roedeldieren en zullen elkaar niet dusdanig verwonden dat het echte gevolgen zou hebben, want dan zouden ze in het wild het niet kunnen overleven. Het gevecht is gewoon rangorde bepaling en als die eenmaal bepaald is en een van de twee geeft zich over is het klaar. "

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

"
Heb hier meerdere boekjes liggen waar dat instaat. Volgens mij ook bij een aflevering van CM gezien.

Honden zijn roedeldieren en zullen elkaar niet dusdanig verwonden dat het echte gevolgen zou hebben, want dan zouden ze in het wild het niet kunnen overleven. Het gevecht is gewoon rangorde bepaling en als die eenmaal bepaald is en een van de twee geeft zich over is het klaar. "

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Sorry, ik zit een beetje onhandig te doen met quoten. Heel gevaarlijk, wat Leo aanraadt, ook als hij zijn tip uit "betrouwbare" bron heeft. Zelfs een gevecht tussen kleine honden kun je niet zo maar door laten gaan, als je niet één van de honden wilt offeren. Mijn 15 jarige borderterrier lag laatst op de rug, met een jack Russell bovenop zich, die haar herhaaldelijk in liezen en buik beet. Ik heb de jack deels de strot dicht moeten knijpen voor hij loste, en hem vervolgens zo ver ik kon weggegooid. Had ik dat niet gedaan dan betwijfel ik of mijn hond die aanval overleefd had. En dan was de aanvaller in dit geval nog van gelijke grootte...

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

" Ik ben niet gediend van de uitspraken die richting mij worden uitgesproken. Toevallig heb ik al 40 jaar ervaring met het houden van honden en dan willen jullie snotneuzen gaan vertellen dat het niet zo is. Er zijn zelf boeken over geschreven en dan weten jullie het beter, nou sorry daar trek ik me neus voor op.

Hier op het werk ookal zo snotneus met van die "vechthonden" die alles meent beter te weten, BAH!
Waarom is iedereen die het niet met je eens is een snotneus, vriend? "

honden page profiel ..

honden foto van .

Leo, wat je aanraad is helemaal niet zo handig, laat ik als simpel voorbeeld nemen mijn maltezer kruising tegenover een kangal bijvoorbeeld. dan zet ik 10 kilo tegen over 50 of zelf meer dat lijkt me een redelijk oneerlijke strijd vind je ook niet? Je hebt te veel rassen, soort en maten en verschil in kracht om te zeggen vecht het maar lekker zelf uit. Als ik dat laat doen dan weet ik zeker dat mijn maltezer kruising het onderspit delft. want hoe in vredesnaam moet hij zich verdedigen tegen een grotere hond? Aangezien ik er altijd vanuit ga dat iedere hondeneigenaar zielsveel houdt van zijn hond en deze niet wilt dat zijn hond het met kleerscheuren of zelfs de dood moet bekopen lijkt me het niet handig om jou advies op te volgen. Dan mag je van mij alle ervaring van de wereld hebben met honden maar om dit soort advies te geven is levensgevaarlijk ;-)

Ook denk ik dat in een gevecht er nooit echt 1 manier is om het te stoppen, Een hond die bijt en vasthoudt zou je de keel kunnen dicht knijpen zodat hij los moet laten om adem te halen, soms werkt het om de achterpoten op te tillen, soms werkt het ook om gewoon een gil-schreeuw te geven. Maar voorkomen lijkt me altijd nog het beste. Daarom zal ik altijd opletten tijdens een spel, is het wel leuk spel? tussen spel en vechten zit een dunne lijn en het loopt sneller uit de hand dan je denkt. ik moet gelukkig bekennen dat ik nog nooit een echt gevecht heb meegemaakt waarin mijn honden betrokken waren (zoekt nu haastig naar hout) en hoop het ook nooit mee te hoeven maken, wel soms een "woordewisseling" (wat heen en weer gesnauw) dat is met een simpel en duidelijke NEE of HEE direct ook afgelopen.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ikmoet hier even op reageren, er zijn hondenrassen die gewoon doorgaan totdat 1 van beiden doodgaat of keihard wegrend, daar zijn ze op gefokt, en dan kun jij nog zoveel boekjes hebben met een hoop blablabla, weet je wel dat hondenboekjes gewoon reclame folders zijn en promoten hoe leuk een hond wel niet is, en wat voor trouwe vriend je er wel niet aan hebt.

Als hier een vreemde hond op het erf komt zal Sari-kiz niet ophouden voor die hond volledig verwijderd is van haar erf of deze planeet, dat doen alle Kangals, daar zijn ze op gefokt, geen vreemde hond, wolf, beer, zwijn, ezel mag bij erf of kudde komen, en doden doen ze als de indringer niet rap maakt dat die weg komt.
En er zijn meer waakhonden die die eigenschap hebben, spring eens voor de grap over het hek waar kaukasische herders lopen, ze zullen je volledig slopen.

Een vechthond is erop gefokt om door te gaan tot het eind, verlies betekend dood, die honden geven niet op, knullig gezegd hebben ze jarenlang met de meest geschifte hond doorgegefokt en dat proberen al die fokkers nu er weer uit te fokken.

Ik heb nu 10 jaar ervaring met kangals, dat wil niet zeggen dat ik van alle rassen op de hoogte ben, zou mijn god niet weten hoe het is om een chow chow te hebben of een bouvier of een jack russel, geen ervaring mee geen verstand van, alleen van verhalen die ik heb gehoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Wanneer 5-minuten regel opbouwen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^