Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Tja Leo...
hoe oud je bent maakt geen saus uit, alle boekjes van de wereld ook niet..
ik kan ook roepen dat ik 107 jaar oud ben en een bieb heb thuis, en dat ik daarom maar gelijk heb en jullie snotneuzen zijn..

gaat nergens over natuurlijk

maar toch bedankt voor je mooie woorden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel leslylesly 3 doggies

honden foto van lesly

mijn ervaring is dat je goed moet kijken , mijn hond had een keer ruzie met een stafford , het was zeker de schuld van mijn hond , het ging erg snel en toen ze begonnen met vechten zag ik al gelijk dat de stafford mijn hond overwonnen had en mijn hond gaf zich over, en alles stopte gelijk , dit alles in enkelen seconden.
in zon situatie kan je ze laten gaan ,maar niet elke hond houd op na een overwinning.

de methodes van leo baas zijn oud en achterhaald, vind ik

honden page profiel SylviaSylvia 3 doggies

honden foto van Sylvia

Wat ik ook nog wel eens wil doen is snoepjes zoals frolic tegen de hond aan gooien, soms schrikken ze daarvan en zijn ze afgeleid of als ze het ruiken gaan ze het snel eten. Dan heb ik tijd om als de sodemieter een andere kant op te lopen.

Vaak hoop ik dan nog stiekem dat de hond ergens allergisch voor is. Dan zou het hopelijk de eigenaar ook nog geld kosten. Eigen schuld, dikke bult...

Ervan uitgaande dat ik dus nooit in losloop gebied kom.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" Ik ben niet gediend van de uitspraken die richting mij worden uitgesproken. Toevallig heb ik al 40 jaar ervaring met het houden van honden en dan willen jullie snotneuzen gaan vertellen dat het niet zo is. Er zijn zelf boeken over geschreven en dan weten jullie het beter, nou sorry daar trek ik me neus voor op.

Hier op het werk ookal zo snotneus met van die "vechthonden" die alles meent beter te weten, BAH! "


ik heb
a. geen "vechthond" (hoewel hij vast kan vechten, wat dat kan iedere hond)
b. ik ben geen snotneus, maar heb ook al zo'n 30 jaar honden

en wat in boeken staat is dat de ultieme wijsheid, of zijn het opgeschreven inzichten van 1 persoon?
lees 10 boeken over honden (een beetje diepgravend) en je hebt 10 verschillende invalshoeken inzake hun gedrag

maar honden die elkaar niet kennen en slaags raken hebben niet veel te doen met "rangorde"
maar in mijn ogen is dat een gevolg van wat wij van onze honden vragen, namelijk het onnatuurlijke gedrag dat een hond iedere hond buiten zijn eigen 'roedel/familie" maar leuk
moet vinden en gezellig mee moet converseren"

sommige honden kunnen dat, maar heel wat honden kunnen dat helemaal niet
en dan komt er ruzie

de ergste gevechten zijn trouwens ivm territorium, en dan kan je doden verwachten
dat kan zelfs in huis gebeuren tussren reu en teef

beetje sportief zijn meneer Baas, niet gelijk inzichten van anderen afserveren als "snotneuzen praat", over respect gesproken

honden page profiel SynergySynergy 3 doggies

honden foto van Synergy

" mijn ervaring is dat je goed moet kijken , mijn hond had een keer ruzie met een stafford , het was zeker de schuld van mijn hond , het ging erg snel en toen ze begonnen met vechten zag ik al gelijk dat de stafford mijn hond overwonnen had en mijn hond gaf zich over, en alles stopte gelijk , dit alles in enkelen seconden.
in zon situatie kan je ze laten gaan ,maar niet elke hond houd op na een overwinning.

de methodes van leo baas zijn oud en achterhaald, vind ik "

honden page profiel SynergySynergy 3 doggies

honden foto van Synergy

Er is hier trouwens een 13 jaar oude  jack russeltje gepakt door een loslopende kangal.Die heeft een aanlijn en muilkorf plicht gekregen maar ik zie m nog steeds zonder muilkorf lopen.
Nou loop ik met een flinke Amstaff maar ik poep 7 kleuren voor die hond.. ik ga er geen straatje voor om maar een heel blok...
Jacky heeft het trouwens wel overleefd... heel z'n achterkant lag open , maar tis wel goed gekomen met het arme ding..

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik heb een keer vechtende honden uit elkaar moeten halen, het was onze eigen husky Ares met de hond van mijn schoonouders een herder x border colle van 40 kilo, ik rende naar ze toe pakte ze beide bij hun nekvel en riep dat ze moesten kappen, na een beetje gewring en geroep van mij hielden ze op, geluk daarbij was dat ik de honden kende en dit dus kon doen. Zelf had ik een klein wondje op m'n vinger opgelopen maar verder niks ernstigs, Ares daarin tegen had een flink gat onderin zijn bek, waar we dus mee naar de DA zijn gegaan. Ares wilde de hond geen pijn doen alleen maar afweren maar die andere hond wilde hem dus wel echt pijn doen en dat is gelukt. 
Ik had van tevoren nooit echt bedacht hoe ik dat zou doen, dit was dus puur uit instinct. Ik heb ook een keer een hond afgeweerd toen Ares een pup was, die hond was over een hek gesprongen en wilde de hond van mn schoonouders aanvallen, toen ie daar mee klaar was wilde hij Ares pakken (Ares was 9 weken) toen heb ik die hond geschopt en bedreigend geroepen dat ie moest oprotten. Soort van moederinstinct kreeg ik toen... Gelukkig vond ie mij bedreigend genoeg dat ie toen ook is weggegaanO-)..

Maar als het echt tot een serieus hard tegen hard gevecht komt weet ik eerlijk gezegd niet goed wat ik zou doen. Ja alles proberen om die andere hond van mijn hond af te krijgen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat een verhalen allemaal zeg... krijg bij sommige gewoon echt de kriebels..

Mijn vader is ook zo iemand die ooit eens verteld is dat laten "uitvechten" een goede optie is. Dus als hij wel eens met onze golden op stap ging liet hij hem gewoon los ongeacht wat er rondliep in het losloopveld. Zo stom als het maar zijn kon natuurlijk... want er liepen regelmatig stukken minder sociale honden rond. En die kreeg onze golden dan weer in z'n nek.

Later had ie dus problemen met de omgang met andere reuen... Gek is dat he? En maar trots vertellen op de verjaardagen etc. dat onze hond: "Toch echt niet over zich heen laat lopen hoor!" Later nam m'n vader em al niet meer mee naar die plek maar was hij wel "verpest" in dat opzicht. Partij naieve mensen kom je tegen daar zeg... "laat ze maar vechten dan is er later één de baas". pffff

Vechten is voor mij echt een no-go.

honden page profiel leslylesly 3 doggies

honden foto van lesly

"
Dan heb je wel erg veel geluk gehad dat je een stafford treft die alleen maar wilde corrigeren.. de meesten gaan toch voor de kill.. 
"

daar ben ik het niet mee eens , een goed gesocialiseerde stafford hoeft zeker niet alles te willen doden.

ik was er zeker ook tussen gesprongen als het niet goed ging , als mijn hond zich overgaf en de andere hond ging door , had ik de stafford er af gehaald

honden page profiel SynergySynergy 3 doggies

honden foto van Synergy

"
daar ben ik het niet mee eens , een goed gesocialiseerde stafford hoeft zeker niet alles te willen doden.

ik was er zeker ook tussen gesprongen als het niet goed ging , als mijn hond zich overgaf en de andere hond ging door , had ik de stafford er af gehaald "

Ik weet niet of het wel iets met socialisatie te maken heeft... bij het gros zit het er gewoon in. 
 Ik vind die van mij ook nog redelijk sociaal..niet alles hoeft dood, hij pikt alleen geen dol van een andere reu... en ik durf gewoon niet met 100% zekerheid te zeggen dat ie stopt nadat ie z'n punt gemaakt heeft. 
Dus ik probeer dat gewoon maar niet.. want als ie niet stopt ben je gewoon te laat.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Je hebt natuurlijk altijd (bij elk ras) uitzonderingen op de rasstandaard. Persoonlijk zou ik met een staff erbij honden 't niet zomaar laten uitzoeken samen. Maar goed, socialisatie.. tsja.. ik denk dat het wel kan helpen.. Maar het geeft geen garantie voor de toekomst haha..
Opvoeding is niet het enige wat een hond maakt, je hebt ook nog raseigenschappen, genen, persoonlijkheid etc..

honden page profiel ..

honden foto van .

Wauw, veel antwoorden for sure.. Bedankt allemaal!

Ik wist trouwens al een poos, door die achterlijke zeg-nee-tegen-pitjes site of dergelijk, wat een breakstick was. Iemand enig idee waar je dat levens-reddend stukje hout kan kopen dan? 

En de bijtende partij bij de achterpoten pakken en los trekken, nou je ziet mij dat zo snel niet doen... Lijd de hond, die gebeten wordt, dan niet nog meer pijn, omdat je dus aan de bijtende hond trekt die z'n tanden vast heeft in de hond z'n vel, nek, etc.? 

Je zult me ook niet zien met Bandit boven m'n hoofd, hihi is hij iets te groot voor... ;-) En ik weet dat het heel slecht is als je dat doet. Als Bandit nou een stukkie kleiner was, zeg formaat yorkshire, chihuahua, etc., denk ik dat ik het waarschijnlijk uit reflex zou doen... maar daar hoeft niemand zich zorgen over te maken, aangezien hij géén formaat jack russel is. 

Propjes eten gooien naar de hond.. ja dan moet ik het wel op zak hebben en ik denk niet dat dat zo 1 2 3 mijn eerste oplossing zou zijn, ik zou het uiteindelijk dan wel doen als verder niks meer werkt. In ieder geval weet ik dat mijn Bandit álles wilt doen voor een stukkie hondenworst..

Emmer water over de aanvallende partij gooien, ja dan is het idd of je het in bereik heb. Maar als het een mogelijk is zou ik dat zeker als eerste gaan doen!

En vind wat Leo baas,, zegt echt een heel domme opmerking... het is niet mijn bedoeling om te dreigen, maar als mijn Amerikaanse bulldog, of een wildvreemde stafford, rottweiler, herder, of wat dan ook jouw teckeltje aan valt... laat je ze het dan ook 'uitvechten'? Het is vrij duidelijk dat dat geen 'gevecht' zou zijn...

honden page profiel SylviaSylvia 3 doggies

honden foto van Sylvia

"
Ik weet niet of het wel iets met socialisatie te maken heeft... bij het gros zit het er gewoon in. 
 Ik vind die van mij ook nog redelijk sociaal..niet alles hoeft dood, hij pikt alleen geen dol van een andere reu... en ik durf gewoon niet met 100% zekerheid te zeggen dat ie stopt nadat ie z'n punt gemaakt heeft. 
Dus ik probeer dat gewoon maar niet.. want als ie niet stopt ben je gewoon te laat. "



Mijn hond heeft exact hetzelfde. Ik denk serieus niet dat als hij eenmaal zover gaat dat een ander met hem gaat vechten, hij zal stoppen bij overgeven.

Jester heeft vorig jaar in een park een loslopende maltezer gecorigeerd (vond ik echt al heel knap) toen die hem wou gaan berijden (ik kreeg spontaan een hartaanval van de situatie). Ik wist niet hoe snel ik Jester bij de maltezer vandaan moest halen, want na twee keer corrigeren is de maat daarna hoogst waarschijnlijk vol.

Eigenaar van de maltezers (waren er twee) deden niets en keken een beetje dom. Voor die tijd riep ze die honden nog, maar die luisterden natuurlijk voor geen meter ;-) .

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Wauw, veel antwoorden for sure.. Bedankt allemaal!

Ik wist trouwens al een poos, door die achterlijke zeg-nee-tegen-pitjes site of dergelijk, wat een breakstick was. Iemand enig idee waar je dat levens-reddend stukje hout kan kopen dan?

dierenspeciaalzaak casper heeft ze op hun site (even google-en ;-)

En de bijtende partij bij de achterpoten pakken en los trekken, nou je ziet mij dat zo snel niet doen... Lijd de hond, die gebeten wordt, dan niet nog meer pijn, omdat je dus aan de bijtende hond trekt die z'n tanden vast heeft in de hond z'n vel, nek, etc.? 

Ik denk dat dit meer een optie is als beide honden elkaar vasthebben/bijten.. het brengt ze uit balans.. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd en zou zelf eerder gaan voor de optie breakstick of neus dichtknijpen of verstikken..

Je zult me ook niet zien met Bandit boven m'n hoofd, hihi is hij iets te groot voor... ;-) En ik weet dat het heel slecht is als je dat doet. Als Bandit nou een stukkie kleiner was, zeg formaat yorkshire, chihuahua, etc., denk ik dat ik het waarschijnlijk uit reflex zou doen... maar daar hoeft niemand zich zorgen over te maken, aangezien hij géén formaat jack russel is. 

Ik heb mijn hond van bijna 25 kilo wel een keer opgetild tot schouderhoogte haha.. toen er een loslopende beagle op mijn hond probeerde te gaan rijden (terwijl ik aangelijnd met haar liep in een aanlijngebied). Die hond luisterde gewoon echt niet naar zn baas.. ik had al een paar keer gewaarschuwd en was echt bang dat Lady er op zou klappen op een gegeven moment..dus toen maar opgetild en weggelopen..ondertussen ging die hond gewoon vrolijk verder op mijn been..

Propjes eten gooien naar de hond.. ja dan moet ik het wel op zak hebben en ik denk niet dat dat zo 1 2 3 mijn eerste oplossing zou zijn, ik zou het uiteindelijk dan wel doen als verder niks meer werkt. In ieder geval weet ik dat mijn Bandit álles wilt doen voor een stukkie hondenworst..

Ik heb altijd een heleboel brokjes op zak..handig om loslopende honden af te weren en mijn eigen hond te belonen bij goed gedag haha.. En vrij logisch en makkelijk om mee te nemen als je de deur uit gaat om je hond uit te laten..

Emmer water over de aanvallende partij gooien, ja dan is het idd of je het in bereik heb. Maar als het een mogelijk is zou ik dat zeker als eerste gaan doen!

En vind wat Leo baas,, zegt echt een heel domme opmerking... het is niet mijn bedoeling om te dreigen, maar als mijn Amerikaanse bulldog, of een wildvreemde stafford, rottweiler, herder, of wat dan ook jouw teckeltje aan valt... laat je ze het dan ook 'uitvechten'? Het is vrij duidelijk dat dat geen 'gevecht' zou zijn... "

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik ben niet gediend van de uitspraken die richting mij worden uitgesproken. Toevallig heb ik al 40 jaar ervaring met het houden van honden en dan willen jullie snotneuzen gaan vertellen dat het niet zo is. Er zijn zelf boeken over geschreven en dan weten jullie het beter, nou sorry daar trek ik me neus voor op.

Hier op het werk ookal zo snotneus met van die "vechthonden" die alles meent beter te weten, BAH! "


Hmm met "ervaring" gaat het toch zeker om "kwaliteit" en niet "kwantiteit"?? Je kunt nog zo veel ervaring hebben en zo veel gelezen hebben, maar als dat op verouderd onderzoek gebaseerd is heb je er geen fluit aan ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik wist ook wel zo ongeveer wat ik moest doen als mijn hond aangevallen werd... Rustig blijven, achterpoten optillen, evt. natspuiten (als het mogelijk was), neus dichtknijpen.
Ik werk in een hondenpension en daar wordt ook wel eens gevochten (gelukkig bijna nooit écht heftig). Meestal gebruiken we dan de tuinslang, helpt bijna altijd en dan kan ik ook gewoon rustig blijven.

Maar pfoe... Twee jaar geleden werd m'n eigen hondje aangevallen en ik wist ergens wel wat ik moest doen, maar ik sprong op standje stress en in mijn hoofd was het een grote paniekaanval. Het hielp ook niet echt mee dat iedereen om mij heen (erg luidruchtige Fransen, eigenaren van de hond) heel hard en paniekerig aan het schreeuwen waren, nog voordat er echt iets gebeurd was. Daardoor wist ik al dat het foute boel was, maar toen was het al te laat :'(

Ik ben dus niet rustig gebleven en heb die hond een paar rotschoppen verkocht toen ie Kobus vast had... Was misschien niet zo slim, maar nog minder slim was het dat ik Kobus los had gelaten ;-)Je leest dat overal: laat je hond los, zodat ie kan vluchten! Nou, niet dus!!! Kobus vluchtte steeds weg, maar die andere hond ging er dan steeds weer achteraan en wij kregen Kobus én die andere hond niet te pakken (liep los zonder halsband), waardoor het heel moeilijk was om te stoppen. De eigenaren van de andere hond hielpen ook niet echt mee, die stonden er alleen maar gillend naast en durfden hun eigen hond niet te pakken ;-)Ik heb echt staan trillen en bleef maar roepen dat ze die hond moesten pakken (in het Nederlands, ze verstonden er niks van dus haha) en ondertussen ook Kobus proberen bij me te roepen én die andere hond op te laten houden. Ik kan weer gaan stressen als ik eraan terug denk haha!

Dus: ook al weet je hoe het moet en lukt het je zelfs bij andermans honden, dat wil dus nog niet altijd alles zeggen......... ;-) Maar wel goed dat je je voorbereidt natuurlijk! (Hopelijk is het nooit nodig.)

honden page profiel Emely, Bently's baasjeEmely, Bently's baasje

honden foto van Emely, Bently's baasje

Mijn hond was gisteren ook aangevallen.Heb hem toen opgepakt en rondjes beginnen draaien zodat ik telkens tussen die hond en mijn hond stond. Alles is gelukkig goed afgelopen.

Hier had ik ook een topic over gemaakt en kreeg van iemand een tip om als een kooitje over je hond te gaan zitten want sommige honden hebben een sterke springkracht en als je je hond dan hooghoudt dan kun je vallen enzo...
Ik weet wel niet of dit werkt.

Mijn tips gewoon: tussen jou hond en de andere hond gaan staan.
Zorgen dat de aanvaller jou hond niet kan zien? (weet niet of dit goede is maar heeft redelijk gewerkt bij mij)
En zelf kalm blijven en weten waar je mee bezig bent dus gewoon snel (en correct?)handelen zeker niet te lang wachten!!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"

Hier had ik ook een topic over gemaakt en kreeg van iemand een tip om als een kooitje over je hond te gaan zitten want sommige honden hebben een sterke springkracht en als je je hond dan hooghoudt dan kun je vallen enzo...
Ik weet wel niet of dit werkt.
"


Dat klinkt gevaarlijk... Een hond die bereid is om tot hoge hoogte te springen om jouw hondje te pakken al ook niet terughoudend zijn als jij over je hondje heen ligt, volgens mij is de kans dan groot dat je zelf ook behoorlijk gebeten wordt.. Daarnaast is je gezicht ook veel makkelijker te bereiken voor de vechtersbaas

honden page profiel Emely, Bently's baasjeEmely, Bently's baasje

honden foto van Emely, Bently's baasje

Dat werd dus ook gereageerd.Ik zou het echt niet weten wat het beste is want in het val gedeelte had ze dan ook weer gelijk...
Maar inderdaad dat bijten klink ook gevaarlijk.

Ik hou het liever met oppakken nouja dit is zowat het enigste dat ik dan nog kan doen.
Als de hond als een gek om je staat te springen blokkeer ik wel een beetje ;-)

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy


pffft.. ik voel het idd ook weer... hoe heb je het laten stoppen?

Wij kwamen laatst een husky tegen zonder halsband (we liepen godzijdank met z'n 2-en) ..het baasje leek doof en ik had werkelijk alles al geprobeerd om die hond bij Rebel vandaan te houden. M'n teefje ertussen..balletje gegooid...grote bek.. Hij liep gewoon heftig grommend om me heen en klapte op Rebel die op werd gehesen aan z'n halsband  door mn wederhelft.
Nou zijn we ook niet van plan om onze hond op te laten vreten dus de husky had een maat 45 in z'n ribbenkast en ik was in viswijven modus geschoten van de schrik tegen dat baasje...

hoe haal je het in je hoofd om zonder lijn naar buiten te gaan met een agressieve hond??
Al met al liep het met een sisser af want die schop was aangekomen, maar eigenlijk moet het niet nodig zijn ... tis gewoon zielig voor die hond... die kan er in feite ook niks aan doen dat z'n baasje wereldvreemd is..

honden page profiel Emely, Bently's baasjeEmely, Bently's baasje

honden foto van Emely, Bently's baasje

Woow klink heftig!En deed de baas van die hond helemaal niks?

Bij mij was gelukkig tijdens agilityles dus trainer, baasje hielp wel.
Maar ik kan er echt niet inkomen dat sommige eigenaren hun hond gewoon laten vechten!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik krijg een mailtje van een directe reactie, maar hier staat niet onder die van mij ;-)

Het was op de camping, die Fransen stonden tegenover ons en hadden meerdere honden bij. Ze liepen allemaal los, maar bleven altijd netjes op hun eigen veld. Prima dan, Kobus liep ook wel eens los op ons eigen veld. Wij lopen van de camping af, langs hun veld met Kobus, en de hond rent ineens op Kobus af. De eigenaren beginnen dan al te roepen, waardoor ik al de zenuwen kreeg, maar het leek in eerste instantie goed te gaan (ze snuffelden gewoon). Ze kwamen op ons af om de hond mee te nemen, en toen viel ie ineens aan! Uiteindelijk heeft een van de andere Fransen (ze stonden daar met een groep van ongeveer 30 man) 'm in z'n nekvel gepakt en zo hebben we 'm los kunne wrikken en ook Kobus kunnen pakken. Ze boden wel hun excuses aan en hij heeft de rest van de vakantie vast gezeten. Op zich waren het wel aardige mensen verder hoor, maar blijkbaar wisten ze al dat ie iets zou gaan doen (waarom anders al gaan lopen schreeuwen voordat ie iets doet?), dus ik vind het heel erg raar dat ze 'm los laten lopen!

Ik snap ook niet dat sommige honden geen halsband om hebben... Het is zó vreselijk onhandig! En inderdaad sneu voor die hond (mijn vader heeft 'm ook een aantal keer geschopt, ook maat 45 en een hij is vrij gespierd ;-)), vond het later ook wel zielig. Maar ja, wat wil je... Soms heb je niet zo heel veel keus, en mijn hond gaat toch altijd vóór die van iemand anders!

Wat zei dat baasje? Heeft ie nog z'n excuses aangeboden of kreeg je een grote bek terug?

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy

" Woow klink heftig!En deed de baas van die hond helemaal niks?

Bij mij was gelukkig tijdens agilityles dus trainer, baasje hielp wel.
Maar ik kan er echt niet inkomen dat sommige eigenaren hun hond gewoon laten vechten! "

noppes..die durfde me niet eens aan te kijken..
Ik hoorde later dat mijn buurvrouw, die heeft een english bulldog, die vent achterna heeft gezeten door de wijk omdat haar hond ook gepakt was..

honden page profiel Emely, Bently's baasjeEmely, Bently's baasje

honden foto van Emely, Bently's baasje

Ik stoor me echt aan zo baasjes! ;-)En kun je geen aangifte doen? oke dit klink heel drastisch maar ik kan me wel inbeelden dat niemand die hond graag ziet komen.(nouja eerder het baasje dan)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"
daar ben ik het niet mee eens , een goed gesocialiseerde stafford hoeft zeker niet alles te willen doden.

ik was er zeker ook tussen gesprongen als het niet goed ging , als mijn hond zich overgaf en de andere hond ging door , had ik de stafford er af gehaald "



Mijn teef heeft als pup met van alles in het park gespeeld en op het losloopveld gesocialiseerd met andere honden.

Toch zodra ze wordt uitgedaagt, gaat de knop om en gaat direct voor de strot bij een andere hond.
Dus socialiseren zegt echt niet alles.

Teefje van me pa kent ze al sinds die van me pa mog pup was altijd samen spelen, totdat de teef van me pa begon te puberen en een grote waffelen begon te krijgen, heb haar signalen tot net op tijd gezien en kon haar precies weg trekken voorze erop kon klappen.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Het ligt vooral aan de mate van 'agressie' in het gevecht zelf.

In het begin was het wat snauwen en grommen naar elkaar, met wat ge'hey' en vervolgens uit elkaar houden loste ik het dan snel op en konden ze met wat meer controle houdend gewoon verder spelen.

Daarna kwam hij een keer in gevecht met een hond die echt aan het rollebollen waren over elkaar en happen en grommen, krijg je dan toch vrij lastig te pakken.
Naar mijn idee was de mate van agressie nog niet echt hoog opgelopen, heb toen aan het andere baasje gevraagd of ze verder wilde lopen en zelf deed ik dat ook, de andere kant op. Het vechten werd minder heftig en daarna kwamen beide honden gewoon hun baasje achterna geholt.
Ik raad het niet zomaar iedereen aan, ik ken mijn hond en de andere hond was ik ook al vaker tegen gekomen. Maar het hielp dus wel.

Laatste keer betrefte het een Engelse Bull die losliep (die van mij ook) en niet naar het baasje luisterde en zo over de half bevroren (!) sloot heen rende om bij die van mij te komen, die van mij luisterde op dat moment natuurlijk ook niet en stond em al aan de rand van de sloot op te wachten, heel even kijken en toen greep die van mij em en hield ook aardig vast, heb toen wel de halsband (lukte niet meteen) gegrepen en gewacht tot ie losliet wat vrij snel gebeurde, de Bulldog sjeesde gelukkig meteen weer terug naar zn baasje.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens, het beste wat je voor jezelf kunt doen om de andere baas tot hulp te manen is heel "dominant" hem/haar te vertellen wat ze moeten doen.

Mijn eerste panieksituatie was met een labrador die mijn vorige hond bij de keel had en klem-vast tussen stoep en band van een geparkeerde auto. Toen raakte ik in paniek en kwam niet verder dan "hij keelt hem, hij keelt hem".

De laatste keer was met een Stafford. Toen ging bij mij de knop om en nam ik de leiding en heb de Stafford eigenaar gezegd dat hij niet moet rukken aan zijn hond, want dan scheurt de mijne zijn huid.

Heel lastig, maar als je hulp nodig hebt is dat het enige wat je kunt doen. En soms hebben mensen zelf een schreeuw richting hun nodig om ze in beweging te krijgen.

Overigens, zouden de Stafford fans aub. ergens anders kunnen gaan praten over hun ras? Juist in zo'n informatief topic met informatie die mogelijk levens kan redden hoef je niet je ras te komen verdedigen! De mensen die een nare ervaring hebben met dat ras kunnen daar vaak ook niets aan doen dat het toevallig een Stafford was. Het is gewoon zo. Ik had ook liever gehad dat het een ander ras was de laatste keer. ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zie helemaal nergens iemand het stafford ras verdedigen?Er was alleen een kleine discussie waarbij Lesly (iemand zonder stafford) zei dat haar hond mot had met een stafford en ze dat gewoon aankeek even (terwijl de stafford haar hond corrigeerde)..en pas in zou grijpen als het erger werd, omdat volgens haar niet alle staffords gelijk door gaan met vechten. Waarop de staffordeigenaren riepen dat zoiets niet aangekeken moet worden en je te laat bent als je dan nog gaat ingrijpen (als het dus wel mis gaat).. Das toch geen rasverdediging? Dat is advies geven om de volgende keer een bijtincident te voorkomen..
Of zie ik iets over het hoofd..?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Whahaha, ik moet trouwens wel even lachen om het berichtje van "Leo baas" ;-);-)

Heb hier meerdere boekjes liggen waar dat instaat. Volgens mij ook bij een aflevering van CM gezien.

Honden zijn roedeldieren en zullen elkaar niet dusdanig verwonden dat het echte gevolgen zou hebben, want dan zouden ze in het wild het niet kunnen overleven. Het gevecht is gewoon rangorde bepaling en als die eenmaal bepaald is en een van de twee geeft zich over is het klaar.


Dan heb je nog nooit een écht gevecht meegemaakt! Hier in het pension, 2x gebeurd... Een gevecht op leven en dood, en het was tot dan toe al jaaaaren goed gegaan tussen die honden. Gelukkig waren het honden van ongeveer dezelfde grootte en sterkte, anders was er echt een GROOT probleem geweest! Ze hebben elkaar én een aantal medewerkers enorm verwond in dat gevecht, en als wij ze niet hadden gestopt, waren ze zeker weten doorgegaan tot er één dood was.

Wat jij beschrijft is meer een klein gevechtje, opstootje. Daar geeft uiteindelijk de één zich over, dan stopt de ander en is het klaar. Maar bij een echt gevecht kan het zeker wel op leven en dood gaan! Hoe zie je je dat voor je dan? Jij zou je Teckeltje het laten uitvechten met een volwassen Rottweiler (ik noem maar wat), want uiteindelijk stopt ie wel? Denk het toch niet, die pakt de Teckel vast in z'n bek, schudt er een paar keer mee en... Het is gedaan. Wacht maar af, mocht je ooit zoiets meemaken (ik hoop natuurlijk van harte van niet), dan weet je wel beter en zul je zéker wel ingrijpen. Niemand gaat staan toekijken hoe z'n eigen hond vermoord wordt :'(

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Overigens, het beste wat je voor jezelf kunt doen om de andere baas tot hulp te manen is heel "dominant" hem/haar te vertellen wat ze moeten doen.

Mijn eerste panieksituatie was met een labrador die mijn vorige hond bij de keel had en klem-vast tussen stoep en band van een geparkeerde auto. Toen raakte ik in paniek en kwam niet verder dan "hij keelt hem, hij keelt hem".

De laatste keer was met een Stafford. Toen ging bij mij de knop om en nam ik de leiding en heb de Stafford eigenaar gezegd dat hij niet moet rukken aan zijn hond, want dan scheurt de mijne zijn huid.

Heel lastig, maar als je hulp nodig hebt is dat het enige wat je kunt doen. En soms hebben mensen zelf een schreeuw richting hun nodig om ze in beweging te krijgen.

Overigens, zouden de Stafford fans aub. ergens anders kunnen gaan praten over hun ras? Juist in zo'n informatief topic met informatie die mogelijk levens kan redden hoef je niet je ras te komen verdedigen! De mensen die een nare ervaring hebben met dat ras kunnen daar vaak ook niets aan doen dat het toevallig een Stafford was. Het is gewoon zo. Ik had ook liever gehad dat het een ander ras was de laatste keer. ;-) "


Wat is dit nou weer voor een belachelijke reactie zeg? Dit is toch een openbaar hondenforum?
Wie ben jij dan om stafford fans te commanderen AUB ergens anders over hun ras te gaan praten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je het beste doen als je hond wordt aangevallen, of jouw hond vecht met een andere hond en dergelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Wanneer 5-minuten regel opbouwen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^