cocker spaniel blijft agressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

@ Kevin
het feit dat mensen hun adviezen "menselijk" omschrijven is het gevolg van het feit
dat wij mensen zijn die over honden praten

dat maakt nog niet dat mensen niet begrijpen dat honden anders in elkaar zitten als mensen

het is grappig dat je schrijft " dat je dacht dat het een eigen opgevoede hond was", zou dat verschil uit maken dan? ik zie namelijk het verschil helemaal niet over de aanpak van een herplaatser of een eigen hond, het zijn namelijk: zoals je zelf al aangaf: honden !!!

een time-out geven kan zeker helpen, als er namelijk heel veel stress is opgebouwd leert een hond niet meer (het zijn soms toch net mensen hoor ;-)) door de spanning even in een andere omgeving te laten zakken, wordt de hond weer bereikbaar, op hondenscholen gebeurd dit dus ook, soms kiezen eigenaren er zelf even voor, om uit de groep te stappen en de hond even te laten ontspannen.

het gebruik van kalmerende signalen zelf is een heel aparte discusiie
waarbij ik me altijd afvraag of bv de hond met kalmeren zichzelf kalmeert of de ander
als het zichzelf is, wat doe jij dan als je gaat zitten geeuwen, en wat zou de hond er van denken?
maar goed, das een andere discussie

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

wat jammer, ik zie dat Kevin zijn profiel verwijderd heeft

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Dat is zeker jammer en ook helemaal niet nodig.
On-topic dan maar weer?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit is nu weer typisch een topic waar de ts een vraag stelt, ze antwoordt eerlijk op de gestelde vragen en nu ineens krijgt ze reacties die totaal niets meer met haar vraag te maken hebben. Als men reageren gaat doe dan eerst de moeite om alles eerst eens te doorlezen. De ts heeft een jong gezin, heeft geen tijd om drie maal daags een wandeling te maken maar ze is wel bezig met de hond, hij wordt naar algemene normen misschien niet genoeg uitgelaten maar om nu meteen te staan gillen dat ze te weinig met de hond doen is wat ongepast. Vraag nogmaals aan ts om profiel aan te maken ( als ze nog zin heeft tenminste...) Ik kan je een paar adressen doorgeven via persoonlijk bericht.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ben het er mee eens dat t.s 'onterechte' negatieve reacties heeft ontvangen,, merendeels omdat de helft van topic, klaarblijkelijk dan niet gelezen is!

Britt Arts (Gast)

Hallo,

Mijn naam is Britt Arts ik ben gedragstherapeut ik werk ongeveer op dezelfde manier als Cesar Millan ik kan je helpen om van dit probleem af te komen. Ik kom gewoon aan huis.
Als je mijn hulp wilt kun je mij bellen voor meer informatie.

Groetjes Britt Arts.

telefoonnr verwijderd door modteam ivm privacy
Graag ook even onze regels doorlezen, speciaal die over positief begeleiden van een hond. En onze visie over de methode van Cesar Milan.

http://www.hondenpage.com/faq/regels

 Cesar Millan (CM)HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een 'hakje' geven, 'porren/prikken' in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 23 februari om 15:42 --

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 23 februari om 15:43 --

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Beste Britt Arts, ik denk niet dat dit bericht inclusief prive gegevens hier publiekelijk mag blijven staan (zie forum regels)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bovendien is HP op verschillende vlakken geen voorstander van de CM methode.
Zie ook Gebruikersovereenkomst/forumregels.

kevin (Gast)

" Dat is zeker jammer en ook helemaal niet nodig.
On-topic dan maar weer? "

Aangezien ik er op verwezen werd slechte en domme tips te geven en nog door bijna iedereen werd gezien als een idioot en beul vond ik dat het tijd was om gewoon men mond te houden.. ik ben zelf nog heel jong en ik moet ook nog veel bijleren en ik lees ook veel boeken over honden en doe erg mijn best en ik kies gewoon wat ik persoonlijk vind wat beste gaat en wat ik logisch acht.. misschien later weer met een schone lei beginnen als ik wat  "matured" in hondenopvoeding ben.. al wat ik probeerde was mijn mening en tips proberen geven hoe ik het zag,  op goja haar post van  time out wel effect heeft.. daar ben ik niet volledig mee akkoord, ja je hond kalmeert wel.. maar ik vind dat het beter is om onmiddelijk die stress te herleiden en te vormen naar een positief iets.. als je nou bijv met je hond ergens zit waar hij gestresst van wordt (bijv) een tram dan kan je ook weggaan met hem waardoor hij kalmeert.. maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak weg is.. en dan vind ik het beter om eerst eens te kijken hoe hij kan kalmeren op diezelfde plek..  misschien een planning maken waarbij de hond buiten meer beweging.. en dan ni wandelen maar echt lopen kan  en ook een tijd inlassen waarbij de hond mentale stimulatie krijgt , uiteindelijk is hij moe en zal hij ook niet meteen energie proberen afreageren met frustratie en woede... een hond dat aan al zijn beweging en stimulatie voldoet is gelukkig en zal minder agressie tonen, en op de CM methodelady hierboven... aanrakingen enz zullen de hond alleen maar veel gestresster maken en angstig, en een angstige bijter wil je helemaal niet..  verder wens ik hen veel succes toe

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Welnee zeg!
Niemand heeft jouw reacties als dom of slecht bestempeld. En 'beul' is al helemaal niet bij me opgekomen!

Maak gewoon weer een profiel aan, je bent net als ieder ander, helemaal welkom!

kevin (Gast)

" Welnee zeg!
Niemand heeft jouw reacties als dom of slecht bestempeld. En 'beul' is al helemaal niet bij me opgekomen!

Maak gewoon weer een profiel aan, je bent net als ieder ander, helemaal welkom! "

Zou het mogelijk zijn voor de moderatorteam om mijn profiel te herstellen? Ik ben niet lastig op iemand hier op HP ofzo maar vooral op mezelf vandaar dat ik het verwijdert had.. ik voel me nutteloos als ik niet goede adviezen kan geven.. ik heb nog heel veel te leren en overschat mezelf soms wel eens..

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

@Kevin, iedereen hier zegt wel eens iets dat door anderen verkeerd begrepen kan worden of waar anderen totaal anders over denken...Niet leuk als je eens een rode pijl krijgt...rotgevoel O-) Maar we zijn hier op een forum, discussies horen daarbij, dus...terug aan het werk man !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

@Kevin gewoon weer lekker mee forummen en een nieuw profiel aanmaken hoor:-D, we leren hier allemaal van elkaar en reakties naar jou waren niet gemeen bedoeld ofzo. Helaas kan een eenmaal verwijderd profiel niet meer hersteld worden en moet je even een nieuw profiel aanmaken.

Ik vind het trouwens super dat je zoveel boeken leest over honden, kleine tip, kijk ook even naar de datum van wanneer het boek geschreven is. In onze bibliotheek bijv. staan veel boeken die al 10 jaar oud zijn, maar de inzichten zijn inmiddels toch wel veranderd.

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" @Kevin gewoon weer lekker mee forummen en een nieuw profiel aanmaken hoor:-D, we leren hier allemaal van elkaar en reakties naar jou waren niet gemeen bedoeld ofzo. Helaas kan een eenmaal verwijderd profiel niet meer hersteld worden en moet je even een nieuw profiel aanmaken.

Ik vind het trouwens super dat je zoveel boeken leest over honden, kleine tip, kijk ook even naar de datum van wanneer het boek geschreven is. In onze bibliotheek bijv. staan veel boeken die al 10 jaar oud zijn, maar de inzichten zijn inmiddels toch wel veranderd. "
ik weet niet hoe.. maar ik had nog een email liggen waarmee ik me zo op hondenpage kon aanmelden en mijn account is hersteld, best leuk!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Goed dat je er weer bent ;-)
Als ik op jouw gebruikersnaam klik komt echter nog wel een leeg velt tevoorschijn waar vermeld staat dat je niet meer actief op hondenpage???

Of gaat er dan bij mij iets niet goed?

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Goed dat je er weer bent ;-)
Als ik op jouw gebruikersnaam klik komt echter nog wel een leeg velt tevoorschijn waar vermeld staat dat je niet meer actief op hondenpage???

Of gaat er dan bij mij iets niet goed? "

geen idee eigenlijk, ik krijg nochtans nog altijd wel priveberichten van iemand aan.. het is heel vreemd  ik vermoed dat er nog bepaalde gegevens op de server staan die niet gewist zijn... of een "bug" want normaal kon ik niet inloggen met mijn gegevens in te vullen, maar wil via die email :P

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

heb net geklikt  op  "mijn profiel" krijg ik een melding van dit baasje is niet meer actief op hondenpage... best raar haha

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik denk dat je beter even alles opnieuw kunt invoeren. Al je foto's zul je waarschijnlijk ook opnieuw moeten plaatsen. Als je op de 'profiel verwijder knop' hebt gedrukt,, is volgens mij echt alles weg.

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Ik denk dat je beter even alles opnieuw kunt invoeren. Al je foto's zul je waarschijnlijk ook opnieuw moeten plaatsen. Als je op de 'profiel verwijder knop' hebt gedrukt,, is volgens mij echt alles weg. "

rare is als ik op fotos klik enz.. ik geraak daar op en kan er zelfs nieuwe uploaden enz

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Beste Pluto,

Fijn dat toch leuke dingen doet je met je hond! Het kan zijn dat Pluto in 1x teveel prikkels krijgt en dat het daardoor snel gaat exploderen.

Het is nog een pup die nog niet echt gewend is bij jullie. Ik merk dat als er teveel achter elkaar gedaan wordt en daarna veel rust gegeven wordt dat dat voor een hond lastig is.

Ik adviseer altijd 1 uur wakker = 2 uren rust. En daarbij is het verstandig dat je een pup 18 uren rust geeft op een dag. Je kunt gaan kijken hoe dit bij jullie is geregeld.

Daarbij heb je nog dat Pluto een herplaatser is en nu al div. negatieve ervaringen heeft met jullie.

Het spelen (opwindende gebeurtenis voor een hond) en samen met de negatieve ervaringen zorgen ervoor dat Pluto zijn hoofd snel overloopt en dit ontaard in het negatieve gedrag.

En misschien heb je het wel vermeld maar heb je het alleen zijn ook opgebouwd?

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

" Pluto is al bij ons van zijn 4 maanden daarvoor was hij in een kennel.
-------

hier wil ik even op reageren, een hond die de eerste 4 maanden van zijn leven in een kennel heeft gezeten heeft niet de nodige socialisatie gehad die nodig is om een sociale en goed aangepaste hond te krijgen.
hebben jullie hem gesocialiseerd nadat hij bij jullie kwam?
meegenomen om dingen te doen en om een band met jullie op te bouwen?


je zegt eerder ook dat er in het weekend lange wandelingen met hem worden gemaakt, dit is fijn! En in de week? Wat doen jullie dan qua wandelen?


volgens mij zouden jullie veel baat hebben bij iemand die jullie kan helpen en oefeningen kan geven die jullie moeten doen en regels waar je Jean moet houden.
hondenschool zal zeker al helpen want jullie band met de hond moet echt sterker worden maar voor de andere zaken kan je beter een goede positieve gt inschakelen.

"

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Mijn oudste hond was 5 maanden oud toen ik hem kreeg.Hij had nog nooit een thuis gehad, had alleen maar in een grote opvang gewoond met meerdere honden.

Ha', dat is mooi! dacht ik.. geen baasjes voor mij die hem verpest hebben... 
Welnu, dat laatste kan misschien het geval geweest zijn, maar viel dat even tegen zeg! een hond die nog nooit 'echt' een thuis heeft gehad, plots bij mij in huis. Het was echt geen makkie!!!

Soms vond ik hem net een een soort wilde wolfhond, mensen regels en gebruiken zeiden hem niets.
Hij was opgegroeid tussen meerdere oudere honden, niet tussen mensen. 
Er waren uiteraard wel mensen aanwezig geweest, maar het wonen en leven gebeurde met en tussen soortgenoten.

Ik ben tegen heel veel grote en kleine problemen aangelopen, van ongelimiteerd blaffen, uitvallen naar andere honden, de kinderen die hem steeds enger vonden worden, grommen, tot zelfs mij in een hoek willen drijven en me intimideren.

Als ik nu zie hoe stukje bij beetje, voetje voor voetje, deze hond is veranderd in een vriendelijke, gezellige knuffelkont, die het allemaal okay vind bij ons.
Dan geloof ik toch echt dat dat met Pluto ook te bereiken is. 
Ik denk dat hij op dit moment van het 'leven bij mensen' nog niet helemaal de bijsluiter kent.

Daardoor kan een hond soms op een rothond lijken, maar vaak blijkt achteraf dat hij het eigenlijk anders ook niet begreep of wist hoe het dan wel hoort.  
Honden zijn niet dom, ze zijn anders.. wat jij ze niet aan of afleert, vullen ze dus zelf wel in.

Heb je al iets kunnen vinden qua hondenschool en/of G.T ?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

He Kevin, fyn dat je terug bent.

Voor ts:
Ik denk nog steeds dat t goed is als iemand thuis mee kykt.
Zelf zie je vaak signalen niet meer of interpreteer je ze verkeerd.
Het moeilyke by herplaaatsers is dat je niet weet wat er in t verleden is gebeurd, dus miss is er ook nog wel sprake van eerder , foutief aangeleerd of zelf belonend gedrag. Maar als ik deze hond in huis had zou ik echt hulp zoeken.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Baasje van Pluto,
Heb je al enig idee wat je gaat doen??

Ik ben wel benieuwd.

honden page profiel Frederique & JackFrederique & Jack

honden foto van Frederique & Jack

Ik heb dus precies hetzelfde probleem. Alleen heb ik een pup van vier maanden oud en zeggen ze dat de kans uitermate klein is dat een pup het rage syndrome heeft. Maar onze hond heeft wel degelijk last van agressiviteitsaanvallen. Het geburd nu niet alleen meer als hij net is uitgelaten, maar ook tijdens het uitlaten en als je bv gewoon rustig op de bank zit. Hij begint uit het niets te grommen en keihard te bijten en sfleiden helpt niet. Ze zeggen dat je dit gedrag moet negeren, maar het wordt alleen maar erger en onze handen en voeten zitten al onder de krassen en blauwe plekken. Komt dit gedrag ongeveer overeen? Hij laat tijdens zo'n aanval ook z'n tanden zienen begint gemeen te blaffen. Na zo'n aanval is hij toch wel wat verward en doet alsof er niks gebeurd is, soms lijkt het zelfs alsof hij er spijt van heeft.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Frederique je reageert op een wat ouder topic en ik ben je vraag ergens anders ook al tegen gekomen.
Misschien is het handig om zelf een topic  te openen.
http://hondenuniversiteit.nl/training-en-gedrag/abnormaal-gedrag/rage-syndrome/

Deze link geef ik je wel vast mee.

vr gr

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Frederique, hoe lang wandel je met je pup? En gebeurd er veel op de wandeling? Mijn vermoeden is dat je pup dan moe is maar niet weet hoe hij dit fatsoenlijk kan aangeven.

Om deze conclusie te kunnen trekken is er meer informatie nodig. Zoals hoevaak en hoe lang wandel je? Wat doe je verder op een dag qua spelen, trainen etc. En hoeveel slaapt hij en waar slaapt hij?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ik heb dus precies hetzelfde probleem. Alleen heb ik een pup van vier maanden oud en zeggen ze dat de kans uitermate klein is dat een pup het rage syndrome heeft. Maar onze hond heeft wel degelijk last van agressiviteitsaanvallen. Het geburd nu niet alleen meer als hij net is uitgelaten, maar ook tijdens het uitlaten en als je bv gewoon rustig op de bank zit. Hij begint uit het niets te grommen en keihard te bijten en sfleiden helpt niet. Ze zeggen dat je dit gedrag moet negeren, maar het wordt alleen maar erger en onze handen en voeten zitten al onder de krassen en blauwe plekken. Komt dit gedrag ongeveer overeen?  Hij laat tijdens zo'n aanval ook z'n tanden zienen begint gemeen te blaffen. Na zo'n aanval is hij toch wel wat verward en doet alsof er niks gebeurd is, soms lijkt het zelfs alsof hij er spijt van heeft. "

Ik herken dit gedrag helemaal hoor! 
Rocky heeft dit ook heel erg gedaan, haast hetzelfde zoals jij het omschrijft.
Bij hem was het ook rond de 5e, 6e levensmaand.
Negeren hielp ook bepaald niet. Hij leek te denken: ''Oh' geen reactie? dan zet nog een tandje bij!''
Ik begrijp je frustratie want het is allerminst leuk!
Maar ik wil je op het hart drukken dat dit me geen 'sudden rage syndrome' lijkt.
Er kan wel degelijk aan gewerkt worden. 
Ik vraag me af of je momenteel nog een cursus volgt of dergelijk?
Ik las het in een ander topic ook al dat je schrijft ''ze zeggen''
Wie is 'ze'?

honden page profiel Frederique & JackFrederique & Jack

honden foto van Frederique & Jack

hoi Esther en Suzan, 
ik wandel best wel lang met Jack, soms wel een half uur, er wordt gerend en gespeeld en soms zelfs kunstjes geoefend tijdens de wandeling, maar het grommen en bijten gebeurd niet na het wandelen, maar vaak zelfs al aan het begin. We hebben binnen een soort ren voor hem gemaakt van ong 2 bij 2 waar zijn bench in staat en allerlei dekentjes liggen en daar slaapt hij meestal op. Hij slaapt ong 4 a 5 uur per dag.

suzan, ja ik heb al wat verdere research gedaan en ben inderdaad tot de conclusie gekomen dat dit waarschijnlijk gewoon puppygedrag is en heel erg dominant gedrag. We volgen momenteel wel een cursus bij de kca in amsterdam en hij gaat nu voor de 2e keer de puppycursus doen, omdat hij de eerste keer laat is ingestroomd. De trainers daar hebben dit gedrag nog nooit gezien, omdat jack wagenziek is en na het ritje van ca 25 minuten zich uren rustig kan gedragen, omdat hij nog moet bijkomen. We hebben inmiddels de fokker al geinformeerd over dit gedrag, maar nog geen reactie.

bedankt voor de reacties!
gr,

honden page profiel NancyNancy

Mijn cocker w a akt ook op h a ar bot,  als ik het bot wil p akken, grommen vind het m a ar niks hoor..n a ar h a ar brokken in de b ak doet ze niets..

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: zielige pup met domme baas!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^