cocker spaniel blijft agressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Helemaal met je eens Dobry! ;-)

Pluto (Gast)

Bedankt alvast voor alle tips, we wonen regio sint-niklaas. Goede tips over hondenscholen zijn altijd welkom :-)

Pluto is ondertussen 6,5 maand.
Waarom we voor een hond van 4 maand gekozen hebben ? Veel naiviteit, onervaren en een zielig kopje in de kennel waarvoor we meteen verkocht waren.

Voor een cocker hebben we gekozen omdat we het mooie dieren vinden, die nogal bekend staan om hun speels maar trouw en vooral niet moeilijk karakter :-|, bovendien worden ze niet al te groot zodat we hem gemakkelijk mee op reis kunnen nemen.
We hadden echt wel besloten om er voor te gaan.

Vor alle duidelijkheid, de aggresiviteit tijdens het eten is veel gebetert (zo goed als voorbij) en Pluto eet niet in de keuken maar buiten op het terras. Ik heb ook niet de indruk dat zijn aanvallen steeds samenhangen met voedingsmomenten.

En hij kan ook superlief zijn he, het is niet zo dat we een vechtmonster in huis hebben dat ons de hele dag door terroriseert.
Zijn aanvallen komen eerder verassend en zoals gezegd zonder (voor ons) directe aanleiding.

Toegang tot keuken verweigeren is nogal moeilijk, het is de eenige ruimte waar hij ook zelfstandig naar buiten kan. We hebben nog een gang aan de voordeur, maar deze vind ik te klein en te warm (zon staat er heel de dag op) en in de woonkamer laten we hem liever niet aangezien we daar een kruipertje hebben ronddolen.
Het is ook niet zo dat er nooit met hem in de week wordt buitengegaan, hij gaat wel mee als ik de kleine naar de opvang breng of gewoon een wandelingetje maar zonder regelmatig stramien.

Verder willen we inderdaad niet zo snel opgeven en eerst met therpie of hondentraining proberen.
Het is heel dubbel, we willen Pluto niet graag afgeven hij is ondertussen een stukje van ons gezin, maar egens is er de schrik dat hij vals blijft en de situatie toch ooit escaleert.

Ach, eerste stap hondenschool en dan zien we wel weer verder, tips over GOEDE scholen in de buurt van Sint-Niklaas altijd welkom :-)

honden page profiel bassiebassie

" Het is ook niet zo dat er nooit met hem in de week wordt buitengegaan, hij gaat wel mee als ik de kleine naar de opvang breng of gewoon een wandelingetje maar zonder regelmatig stramien. "

OMG!!!!! En je dacht ik neem een werkhond en dan doe ik er niets mee? Kom op zeg! Een hond MOET elke dag zijn beweging hebben. Er is geen enkel excuus om dat niet te doen. Een hond heeft bepaalde basisbehoeften. Daar zul je aan moeten voldoen en anders moet je geen hond nemen. Zeker een werkhond kan heel lastig worden als je daar niets mee doet.

Gewoon meerdere keren per dag uitlaten. Laten rennen, spelen, samen bezig zijn enz enz!

Ik denk dat 99% van de honden niet zelfstandig naar buiten kan. Dat hoeft ook helemaal niet als je hem gewoon uitlaat.

honden page profiel bassiebassie

Dubbel

Anita van Floris en Senna (Gast)

Ik loop 2 x per dag een uur met tijdens de wandeling zoekopdrachtjes oefeningetjes en veel afwisseling in de wandelroutes. Floris kan thuis niet los want hij heeft inderdaad een jachtinstict van heb ik jou daar en inderdaad wat boven staat jacht aan oren uit. Senna heeft dat totaal niet en zij loopt als het licht is wel los ( zwarte hond zie je zo slecht in het donker ) met wandelen en luisterd heel goed.

Beide hebben hun nukken, kan rastypisch zijn of verkeerd aangeleerd ( jagen van Floris is mijn schuld ik heb het niet herkend het eerste jaar en heb het laten escaleren zonder dat ik dat door had ), maar daar is prima mee te leven voor mij en mijn man  wij hebben er 2 geweldige honden aan maar ik vind het ras inderdaad niet voor iedereen geschikt hun uiterlijk staat vaak lijnrecht tegenover wat ze nodig hebben, ze zien eruit als een klein schoothondje maar het zijn gewoon jachthonden.

Ik zou zeggen ga lekker aan het werk met Pluto roep hulp in maar uit liefde voor de hond wees zo eerlijk een andere oplossing te zoeken als het niet werkt, voor je gezin maar ook voor je hond.

Pluto (Gast)

Met de hond wordt minimaal 2 uur per dag actief gepeeld door mezelf, mijn partner maar vooral met mijn zoon, meestal buiten in de tuin. Als het weer het niet toelaat ook binnen. De hond kan overdag zowel binnen en buiten en heeft naar mijn mening beweging genoeg. Tussendoor wordt er nog gewandeld zonder regelmaat, tijdens het weekend maken we lange wandelingen. Dat er tijd in hond gestoken moet worden is mij zeker bewust, ik wou niet de indruk geven dat dit niet gebeurd.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo Pluto,

Je schrijft tussendoor wordt de hond uitgelaten zonder regelmaat. Bedoel je dat de dagen dat jullie druk zijn met werk het kan zijn dat een keer overgeslagen wordt?
Maar wel 2 uur gespeeld?
Dan zou ik liever wat van die speeltijd gebruiken voor goede wandeling.

Het is heel belangrijk dat er regelmaat zit en vaste gewoonte in het leven van een hond. Dat ze weten waar ze aan toe zijn dat geeft rust. Dat heeft mijn herplaatser die ook zeer grote problemen had met voedernijd en andere problemen had heel erg geholpen. Dit naast andere dingen natuurlijk.

Er moet iedere dag gewandeld worden ondanks beweging door spelen. Tijdens de wandeling kun je mooi laten merken dat je als roedelleider in staat bent te leiden.
Laten zitten voor de deur en bij aanlijnen, eerst door de deur gaan ook bij terugkomen of van kamer naar kamer gaan. Netjes naast je laten lopen. Daar krijg je band en wederzijdsrespect mee. Dat is hier volgens mij wel nodig.

En altijd laten zitten voor het eten. En er naar toe laten lopen om te gaan eten als jij hebt gezegd dat het goed is.
Daarbij is het belangrijk dat voor je het sein loop maar naar de bak geeft dat er even oogcontact is geweest. Dan is het eten echt aangeboden door het baasje. Sarah kijkt me uitzichzelf al echt in de ogen van mag het vrouwtje mag ik er naar toe lopen.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Als je kindje niet meer kruipt, mag hij dan wel in de kamer?
Je kunt ook op het moment dat je baby slaapt, juist met de hond spelen en doen in de woonkamer, op het moment dat het kindje wakker is, dan de hond in de bench voor zijn rust. als hij zijn rust heeft gehad, lekker buiten wandelen met kind in kinderwagen en hond.

Maar het is lastig, jonge hond en kinderen (zelfs met mijn kinderen van 8 en 10 vind ik het lastig een pup op te voeden en wordt ik soms gestoord van ze (de kinderen), omdat ze alles beter denken te weten :P)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Pluto, waarom maak je geen profiel aan ? Kan ik je via bericht een paar goede adressen doorgeven in Oost vlaanderen, reclame maken voor iets of iemand mag hier niet ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Voor een cocker hebben we gekozen omdat we het mooie dieren vinden, die nogal bekend staan om hun speels maar trouw en vooral niet moeilijk karakter :-| "

Haha, ze zijn op zich ook niet moeilijk, maar wel heel onderschat. Omdat ze bekend staan als opgewekt, aanhankelijk en easy-going hebben veel mensen het idee dat het dan dus ook een eitje is deze honden op te voeden. Dat is toch niet helemaal waar.

Ze zijn gevoelig, onzeker en snel van hun stuk. Ze hebben een sterk jachtinstinct en hebben dus (net als alle honden) een gedegen, zachtaardige en consequente opvoeding nodig waarbij ze duidelijk krijgen wat hun rol is, wat wel en niet acceptabel is en wanneer welk gedrag gevraagd wordt. Men vergist zich wel eens hoe pittig een jachthond is om op te voeden en een Cocker is geen uitzondering.

Dat jachtinstinct betekent dus ook daar ze een sterke drive hebben en dat ze die toegepaste agressie, die ze nodig hebben voor de jacht, er wel gewoon inzit. Als de hond niet de duidelijkheid heeft die ze nodig hebben, of de mogelijkheid heeft z'n drive ergens in kwijt te kunnen zal die agressie inderdaad echt wel een keer boven komen drijven.  Ok dat is trouwens niet anders als met vele andere honden hoor, denk maar aan Teckels of de kleine Terriers. Gewoon stuk voor stuk pittige hondjes waar je echt mee aan de bak moet.

Ik wil en kan op afstand niet zomaar voor jou bepalen wat je wel en niet moet doen. Ook een diagnose stellen laat ik graag over aan experts. Wel wil ik je aanrden echt meer te gaan wandelen. Elke dag is niet altijd haalbaar, dat realiseer ik me echt wel als vader van jonge zoon, maar minimaal 3 keer per week 2 uur wandelen is echt wel iets waar je je op in zou moetens tellen. En dan een wandeling waar de hond niet alleen fysiek aan z'n trekken komt, maar voor een Cocker ook belangrijk dat die de neus kan gebruiken wat een mentale uitdaging is.

In huis zou je ook reukspelletjes kunnen doen, is echt een zeer geschikte uitdaging voor een Cockertje.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik vind ze ook niet moeilijk (ben wat anders gewend)
maar ze worden wel onderschat
vooral hun drive om te jagen (waardoor ze vaak niet los kunnen)
en hun behoefte aan beweging
en.... de felheid op voer, ik zie dat eigenlijk keer op keer terug bij de am.cockers die ik goed ken.
en wat mij opvalt is dat ze heel "hardnekkig" in gedrag kunnen volharden
maar moeilijk......... nee, daar zijn ze dan toch weer te zachtaardig voor en vrij makkelijk
te sturen.

ik lees niks bijzonders hoor, aan wat jullie de hond bieden
misschien wat te weinig samen op pad, en je zou eens kritisch kunnen kijken of het spelen
wel echt correct verloopt, en de hond niet te veel het spel bepaald, zeker niet met je zoontje

eigenlijk is gedrag vrijwel nooit "zomaar" maar is het soms heel moeilijk om zelf als baas nog
de signalen op tijd te zien, en dan moet je al precies weten wat je zou moeten kunnen zien

wij zijn daar ook wel tegen aan gelopen en dan kan het oog van een GT je net even op dat spoor zetten wat je gemist had (maar de hond niet)

maak een profiel aan, dat praat veel makkelijker want ik las al dat iemand is die wel
een goede school weet en dit moet toch op een prettige manier op te lossen zijn

succes !!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"
OMG!!!!! En je dacht ik neem een werkhond en dan doe ik er niets mee? Kom op zeg! Een hond MOET elke dag zijn beweging hebben. Er is geen enkel excuus om dat niet te doen. Een hond heeft bepaalde basisbehoeften. Daar zul je aan moeten voldoen en anders moet je geen hond nemen. Zeker een werkhond kan heel lastig worden als je daar niets mee doet.

Gewoon meerdere keren per dag uitlaten. Laten rennen, spelen, samen bezig zijn enz enz!

Ik denk dat 99% van de honden niet zelfstandig naar buiten kan. Dat hoeft ook helemaal niet als je hem gewoon uitlaat. "

Er niks mee doet? Dat valt wel mee volgens mij!

Ben het mee eens dat een hond met regelmaat uitgelaten dient te worden, maar nu komt het over alsof er nooit naar het beestje wordt omgekeken.

Volgens mij heeft het beestje een prima leven maar ontbreek er gewoon een bepaalde structuur en regelmaat.
Zoals t.s nu afgestraft wordt vind ik niet helemaal terecht en zeker overdreven.

honden page profiel Carla Carla

honden foto van Carla

Wij hebben ook een Engelse Cocker spaniel een herplaatser ze was ruim 1 jaar toen ze bij ons kwam. We hebben voorheen ook een herplaatser gehad ook een Engelse Cocker en dat was een hele gemakkelijke hond wel eigenwijs zoals Cockers zijn. Deze tante was toch wel een graadje eigenwijzer, meer energie die er uit moe(s)t en nog een puber en dat is toch wel tegengevallen.Ik heb hier heel veel info gevonden en ben er ook meteen mee naar een hondenschool gegaan van de dierenbescherming die geven op zaterdag les. 
Het is idd zoals iemand hier schrijft dat een herplaatser meer aandacht nodig heeft dan een puppy en wij dachten juist voor ons andere hondje beter om die reden voor een herplaatser te kiezen.
Op een Engelse Cocker forum waar ik sinds kort lid van ben http://www.cockersandfriends.nl/ staat heel mooi beschreven hoe het voor een herplaatser is om weer in een nieuw gezin te moeten beginnen ze gaan dan hetzelfde gedrag vertonen als een puppy moeten alles weer aftasten en zo moet je er dus ook mee omgaan. 

Ik merk met onze Cocker dat ze echt behoefte heeft aan flink uitgelaten te worden of langs de fiets mee lopen als ze haar energie maar kwijt kan. Ook met denkspelletjes die hier heel veel te vinden zijn kan je dit doen of gewoon lekker borstelen of knuffelen. Als wij dit niet doen wat weinig voorkomt maar wel eens kan gebeuren dan merken wij dat meteen. Dan is ze veel klierderiger naar onze Boomer en loopt met van alles in haar bek rond wat dus niet in haar bek mag zitten ;-) 
Vooral veel duidelijkheid en dan kan zij ook wel eens haar lip op trekken en zelfs grommen en de 1e keer schrok ik daar heel erg van maar heb toch doorgezet, ze moest toen van mij op een bepaalde plek gaan zitten om aan te lijnen en dat wilde madam niet. Als ik niet doorzet dan heeft zij 'gewonnen' en is het de volgende x nog moeilijker om haar te laten luisteren. Nu gaat ze als vanzelf op die plek zitten. Cockers hebben duidelijkheid nodig niet boos worden dat werkt averechts maar wel rustig duidelijk maken wat je wil.
Ik ga binnenkort met haar op speurcursus ben nog aan het uitzoeken waar want ze heeft een enorme jachtdrift en daarin kan ze ook heel veel energie kwijt en ik ben op een leuke manier samen met haar bezig.

Cockers zijn goedzakken die heel graag voor je willen werken die je als een schaduw de hele dag achter na lopen ik vind het pracht honden wel met een gebruiksaanwijzing.

Het lijkt me heel verstandig om met Pluto op een cursus te gaan nu kan je hem nog zoveel leren en dat komt jullie relatie alleen maar ten goede.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ben het helemaal met Suzan eens de ts schrijver doet best veel en voor de hond maar omdat ze geen of weinig tijd zou hebben voor een hondenschool doen hier mensen alsof ze niets doen en dat is zeker niet waar

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

De pup woont nog maar 2 maandjes in dit gezin,het is een herplaatser,heeft hiervoorr enkel in een kennel gezeten,heeft waarschijnlijk frustratie en stress opgebouwd,moet wennen en vertrouwd raken met de nieuwe situatie,2 maandjes hiervoor is erg kort.
Het is zeker niet zo dat er niet wordt omgekeken naar Pluto maar er mag best meer rekening gehouden worden met de pup en zijn eerdere leventje maar ook met het ras en zijn behoeften!
In een situatie als dit lijkt het me verstandig maar ook eigenlijk een beetje vanzelfsprekend,dat er veel tijd vrij gemaakt wordt voor de pup,zodat er een vertrouwensband opgebouwd kan worden,dit bv door pupcursus bij een hondenschool en samen op pad gaan,naar het bos,het strand,natuurgebied,samen dingen doen,zoek/speurspelletjes,denkspelletjes etc.

Het is een beetje sneu vind ik,dat er besloten is om Pluto,een herplaatser pup,in huis te nemen,terwijl het lastig is wat tijd/planning en gezinssituatie betreft..


honden page profiel linlin

honden foto van lin

Wie heeft deze hond herplaatst? Ik begrijp dat er nauwelijks met hem gewandeld wordt. Hij moet minimaal 3 keer per dag uitgelaten worden en daarvan 1x langer dan een half uur. Ik merk dat ik een beetje sprakeloos ben over deze plaatsing.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik vind dit soort reacties zo overdreven,, sorry hoor!

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

Amai... ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen maar moest mijn honden zowat gaan domineren en blaffen en grommen op mij ofzo... ik zou diene is goed op zen plek zetten en zeker als die zou bijten, sommige honden kan je niet anders dan eens hard aan te pakken.. en ik denk niet dat deze hond met een zachte lieve timeout aanpak beter zal worden...

honden page profiel Carla Carla

honden foto van Carla

" Amai... ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen maar moest mijn honden zowat gaan domineren en blaffen en grommen op mij ofzo... ik zou diene is goed op zen plek zetten en zeker als die zou bijten, sommige honden kan je niet anders dan eens hard aan te pakken.. en ik denk niet dat deze hond met een zachte lieve timeout aanpak beter zal worden... "

Dan is het idd maar goed dat het jouw hond niet is. Want er is hier ook niet gepraat over een lieve, zachte time out maar over duidelijkheid en time out bedoeld als uit de situatie halen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Amai... ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen maar moest mijn honden zowat gaan domineren en blaffen en grommen op mij ofzo... ik zou diene is goed op zen plek zetten en zeker als die zou bijten, sommige honden kan je niet anders dan eens hard aan te pakken.. en ik denk niet dat deze hond met een zachte lieve timeout aanpak beter zal worden... "

vind je serieus dat een hond een herplaatser die blijkbaar de mensen nog niet vertrouwd en zich nog helemaal niet thuis voelt maar even hard aangepakt moet worden? En dat zou hij dan volgens jou ook begrijpen en zich daarna relaxed en vertrouwd voelen? Dat lijkt me toch niet, de pup kwam met vier maanden bij ts, na al die tijd in een kennel gezeten te hebben en is nu zes maanden oud.  Dan lijkt het met toch echt belangrijk om de pup met beleid te begeleiden, en dit vereist nogal wat inzicht.

Het zou me intresseren hoe de pup begeleid is de eerste tijd, en nog, een hond die maanden alleen maar een kennel gezien heeft, zal vast niet weten hoe hij zich moet gedragen en hier veel hulp bij nodig hebben van zijn mensen.
M.i. zou hier echt iemand bij moeten komen die weet wat het betekend om een hond als Pluto op te vangen en zijn baasjes hiermee te helpen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Amai... ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen maar moest mijn honden zowat gaan domineren en blaffen en grommen op mij ofzo... ik zou diene is goed op zen plek zetten en zeker als die zou bijten, sommige honden kan je niet anders dan eens hard aan te pakken.. en ik denk niet dat deze hond met een zachte lieve timeout aanpak beter zal worden... "

dan zou je weleens goed van de koude kermis thuis kunnen komen
want menig hond met echt lef, zal je dan ook uitleggen wat hij er van vindt
ik zou je het bijna toe wensen, wat een domme reactie vind ik dit 

veel adviezen hebben niets te maken met een "lieve time-out"
maar met gerichte adviezen om aan het gedrag van de hond te werken
kritisch te kijken naar wat voor en hoe hij beweging krijgt
en het liefst proffesionele hulp erbij te halen om te achterhalen waarom de hond
soms zo agressief uit de hoek denkt te moeten komen.
duidelijke regels in stellen, en vooral een goede hondenschool zoeken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik heb met Morris iets soortgelijks meegemaakt. Hij was erg lief, maar kon ineens veranderen in een onbetrouwbare hond! Hij keek dan heel fel uit zijn ogen, net of er een duiveltje in hem schuilde. Wij kregen hem met 12 weken en hadden naast hem nog een andere hond in huis wat niet echt klikte. Morris hapte soms ook naar ons bezoek. Hij was gewoon echt brutaal! Heel vervelend allemaal. Wij bleven maar in het circeltje hangen en wisten niet wat we nu zelf verkeerd deden. Uiteindelijk hebben wij een GT in huis gehaald en na een observatie van zo'n 3 uur, wist zij wel waar de oorzaak zat! Morris voelde zich een heertje en die rol was veel te zwaar voor zo'n jonge hond. Hij kon absoluut niet tegen enige vorm van verwennerij. Voorbeelden waren... Zijn balletje rolde onder de kast, wij stonden op om het er onderuit te halen. Hij kraste met zijn nagels tegen de tuindeur, wij stonden op en lieten hem buiten. Hij lag op de bank met een botje,het botje viel op de grond, wij raapte het op en gaven het terug. Als hij om een aaitje vroeg, kreeg hij dat ook direct. Eigenlijk deden wij bij hem niets anders als bij al onze andere honden (waar we nooit problemen mee hebben gehad), maar doordat wij hem zo behandelde, voelde hij zich erg HOOG! We moesten hem vanaf toen meer en meer gaan negeren. Niet meer zijn naam negatief gebruiken en hem vaker time outs geven op momenten dat hij zich echt niet gedroeg! Zonder woorden, gewoon afzonderen en na 5 minuten weer in de ruimte laten. Herhaalde hij zijn gedrag, dan hup weer terug naar zijn timeoutplek(keuken). Tevens mocht hij niet meer boven op de leuning van de bank liggen. Dat was voor hem een plek om alles te kunnen overzien. We moesten hem telkens, zonder wat te zeggen, per ongeluk van de bank duwen. Daarnaast moesten we hem meer denkspelletjes laten doen en meer voor ons laten werken. Hij moest zijn voer gaan verdienen i.p.v. voorgezet krijgen en er niets voor hoeven te doen. Ook mochten wij hem niet meer aankijken, maar over hem heen kijken en hem vaker de rug toekeren op momenten dat we zo'n bui aan zagen komen. Het heeft even geduurd, maar Morris veranderde echt enorm! Het werd uiteindelijk een enorme goedzak! Wat betreft voer heeft hij nooit moeilijk gedaan. Hij had het dus echt alleen als het niet in zijn straatje paste! Ik heb destijds vaker gezegt dat hij in zijn eigen wereldje leefde en dat wij daar toevallig bij hoorde. Met kinderen was hij in die periode echt niet te vertrouwen! Hij kon er op jagen....En uiteindelijk kregen we zelf kinderen. Toen die GT bij ons in huis kwam, was ik zo'n 4 maanden zwanger! Wonder boven wonder, ging hij echt enorm lief met ons 1e en 2e kindje om, toen het voor hem duidelijk was wat zijn plekje binnen ons gezin was. Hij had zijn rust daarin gevonden. Zo zie je maar, iedere hond heeft toch zijn eigen karaktertje! Dus wat voor de ene hond werkt, hoeft voor de andere hond weer niet te werken en soms denk je dat je het niet aan jou ligt, maar dan blijkt het probleem daar toch te liggen.... Ik hoop dat jullie snel een goede GT erbij kunnen halen om jullie circeltje te doorbreken. De veiligheid van je kids gaat wel voor....

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"
vind je serieus dat een hond een herplaatser die blijkbaar de mensen nog niet vertrouwd en zich nog helemaal niet thuis voelt maar even hard aangepakt moet worden? En dat zou hij dan volgens jou ook begrijpen en zich daarna relaxed en vertrouwd voelen? Dat lijkt me toch niet, de pup kwam met vier maanden bij ts, na al die tijd in een kennel gezeten te hebben en is nu zes maanden oud.  Dan lijkt het met toch echt belangrijk om de pup met beleid te begeleiden, en dit vereist nogal wat inzicht.

Het zou me intresseren hoe de pup begeleid is de eerste tijd, en nog, een hond die maanden alleen maar een kennel gezien heeft, zal vast niet weten hoe hij zich moet gedragen en hier veel hulp bij nodig hebben van zijn mensen.
M.i. zou hier echt iemand bij moeten komen die weet wat het betekend om een hond als Pluto op te vangen en zijn baasjes hiermee te helpen. "

zover had ik nog niet gelezen mijn excuses, dacht dat het een eigen opgevoede hond was, en ik heb niet gezegd van slaan ofzo.. gewoon streng en kordaat zijn, bij herplaatsers.. tja consequent zijn en negeren het slechte gedrag... maar toch bedankt voor de laatste posters om me doen over te komen alsof ik de TS adviseer de hond precies te mishandelen....  ik vind het erg dat jullie meteen zo'n hevige reacties geven.

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"
dan zou je weleens goed van de koude kermis thuis kunnen komen
want menig hond met echt lef, zal je dan ook uitleggen wat hij er van vindt
ik zou je het bijna toe wensen, wat een domme reactie vind ik dit 

veel adviezen hebben niets te maken met een "lieve time-out"
maar met gerichte adviezen om aan het gedrag van de hond te werken
kritisch te kijken naar wat voor en hoe hij beweging krijgt
en het liefst proffesionele hulp erbij te halen om te achterhalen waarom de hond
soms zo agressief uit de hoek denkt te moeten komen.
duidelijke regels in stellen, en vooral een goede hondenschool zoeken "
ik heb niet gezegd dat er advies van time out gegeven werd, ik zeg dat zoiets niet zou werken.. je hoort het wel eens van mensen op hondenschool van "time out" dat werkt niet.. honden leven in het nu en denken niet na van  oei ik moet afkoelen ... ik ben ervan overtuigd dat er velen hier zijn die goede tips kunnen geven ik gaf enkel mijn persoonlijke mening op, en met hardere aanpak bedoel ik dan ook niet slaan ofzo  daar bedoel ik mee, hij moet afstand houden bijv als je aan het koken bent.. jij eerst eten daarna hij, niet op zetels uit zichzelf springen , niet in bed slapen, maar met herplaatsers heb ik geen idee eerlijk gezegd.. en dat had ik ook niet gelezen! dus nogmaals excuses ervoor, heb nog nooit in mijn leven een herplaatser gehad... ik vind het mooi dat mensen een hond redden maar is niets voor mij persoonlijk, ik denk ook dat TS beter een gedragstrainer inschakelt, want hij gromt nu op de kinderen en dat is beter zo snel mogelijk genezen...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Maar afstand houden wat jij aanraad is toch geen harde aanpak?
 
Een time out nemen heeft te maken met dat de hond even zijn rust neemt, om afstand te nemen dus van de situatie. Het is niet als straf bedoeld, maar om de pup te kalmeren.

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Maar afstand houden wat jij aanraad is toch geen harde aanpak?
 
Een time out nemen heeft te maken met dat de hond even zijn rust neemt, om afstand te nemen dus van de situatie. Het is niet als straf bedoeld, maar om de pup te kalmeren. "

ik zeg net dat time out zinloos is en is ook geen harde aanpak dat was sarcastisch uitgedrukt..  een pup kan je best als die overprikkeld is rust laten nemen ja dan is het een goed idee.. ik weet nu niet hoe oud de TS zijn hond is... maar ik denk dat dit probleem niet zomaar opgelost zal zijn en de hond gromt op de kinders en op het baasje.. ik vind dat geen goed teken, lijkt me dat de hond zijn positie aan het uitzoeken is en dat de TS nu heel stevig in zijn/ haar schoenen zal moeten staan want nu komt ook de tijd dat hij het gewoon begint te worden.. en zelfzekerder en dus makkelijker positie van leider zal willen overnemen... hondenschool kan goed doen denk ik , genoeg rust zoals vermeld, en GT  we zouden niet willen dat het kindje gebeten zou worden ooit en wie weet wat er dan met de hond gebeurt

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Nou Kevin, je schreef het zelf al  ''ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen''
En dan schrijf je later...

''ik vind het erg dat jullie meteen zo'n hevige reactie geven''

Ehhhmmm..? 
wie kaatst kan de bal terug verwachten?

Dan ook niet kleinzerig reageren he'!

Jij hebt het over 'domineren', 'op de plek zetten', 'hard aan pakken'.. 
je kunt het nu gaan bagatelliseren... in mijn ogen is het prietpraat uit onwetendheid.

Ik heb je andere topics ook al eens ferme uitspraken zien doen over hoe volgens jou een hond denkt en doet... waarbij ik dan denk dat je er nogal ver naast zit. 

Maar vervolgens grom jij naar je honden en domineer je ze? en promoot je de harde aanpak? 

Gedrag proberen te begrijpen, het hoe en waarom, dat is wat de oplossing kan aandragen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa
honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Nou Kevin, je schreef het zelf al  ''ik ga nu heel hondenpage tegen me krijgen''
En dan schrijf je later...

''ik vind het erg dat jullie meteen zo'n hevige reactie geven''

Ehhhmmm..? 
wie kaatst kan de bal terug verwachten?

Dan ook niet kleinzerig reageren he'!

Jij hebt het over 'domineren', 'op de plek zetten', 'hard aan pakken'.. 
je kunt het nu gaan bagatelliseren... in mijn ogen is het prietpraat uit onwetendheid.

Ik heb je andere topics ook al eens ferme uitspraken zien doen over hoe volgens jou een hond denkt en doet... waarbij ik dan denk dat je er nogal ver naast zit. 

Maar vervolgens grom jij naar je honden en domineer je ze? en promoot je de harde aanpak? 

Gedrag proberen te begrijpen, het hoe en waarom, dat is wat de oplossing kan aandragen. "

nee ik vind lichaamstaal en kalmerende signalen het beste werken... is toch logisch dat een hond hondentaal beter begrijpt dan mensentaal of niet soms???? en harde aanpak bedoel ik niet straf of een tik of slaag, maar bedoel ik gewoon stricte regels, ik vind gewoon erg als mensen denken dat ze mensenpsychologie op hun hond toepassen... dat gaat niet goed en ja ik gebruik soms hondenlichaamstaal als geeuwen of rug draaien en dergelijke maar ik zit niet hele tijd als een malle me te amuseren met grommen ofzo nee... maar die lichaamstaal is trouwens bewezen effectief te zijn en er is een boek van kalmerende signalen, dus zou het fijn vinden om niet alles in het belachelijke te trekken

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik wil je absoluut niet belachelijk maken, dat was niet de bedoeling.
wat je nu omschrijft komt veel duidelijker op me over, ik begrijp nu beter wat je bedoelde.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: zielige pup met domme baas!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^