Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

@Goja - CM werkt met Pitbulls, die zijn toch net zo stevig als herders, qua sterke persoonlijkheid? Hij heeft juist een voorkeur voor die 'powerbreeds', met Rottweilers op nr1..

@Sanne - ik ben CM fan en praat alleen nu in zijn 'stijl', zo vreselijk achtelijk ben ik dan niet want CM is wereldberoemd en heeft al weet-ik-veel-hoeveel honden gered en gerehabiliteerd omdat baasjes hem als laatste redmiddel zagen, hij verzamelt en redt uit asiels de grootste probleem gevallen en rehabiliteerd ze zodat ze uiteindelijk geplaatst worden en gelukkig worden, ik denk echt niet dat hij zo'n monster is.. Maar goed, ik denk inderdaad dat dit een oneindigende discussie wordt..

@Sammy - ik zeg ook niet dat u uw hond evengoed naar een andere hond moet laten gaan als u weet dat dit fout af gaat lopen, ik denk alleen (niet in uw geval maar over het algemeen) dat honden niet geboren worden met een uitval-probleem, dus waar komt het dan vandaan..

Heel vriendelijk aanbod, lijkt me zeker interessant en sowieso leuk u en uw honden keer te ontmoeten, we lopen mekaar steeds tegen het lijf hier en u heb meestal volop kritiek op me, dus ik neem uw aanbod aan.. Agenda pakken? Of liever even als het weer een beetje opknapt, van het voorjaar ofzo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" @Santa - Chels gaat bij mij ook het eerst door de deur, op de heen- en de terugweg, zodat ik de deur achter d'r kontje kan sluiten, maar ze kijkt altijd eerst of ze mag.. En ze mag ook op de bank, en een enkele keer in me bed, en als ik thuiskom begroet ik 'r gewoon uitbundig, en als ik 'r uitlaat loopt ze vòòr me uit, mits ze los is dan, aan de riem moet ze wèl netjes naast.. Ik vind sommige dingen inderdaad beetje overdreven, en alleen van toepassing op honden die dominantie problemen hebben..

@Goja - CM doet dat ook met 2 honden die niet met mekaar overweg kunnen, gewoon een stuk gaan wandelen, of skeeleren, werkt perfect en ik vind dit ook een hele goeie oplossing.. Wat CM verder betreft, ja wij zijn allebei groot fan, en er is helaas geen CM forum, anders hadden we hier niet hoeven botsen steeds.. Wat doet u voor werk eigenlijk?

Verder snap ik niet dat zo veel mensen niet geloven in hun roedelgedrag en de "alfa" enzo, dit is nou juist wat honden kennen, wat hun natuur is, en wij vermenselijken ze door te denken dat dat allemaal te ruw en te moeilijk voor ze is, dus laten we ("we", jullie) er menselijke logica op los, tja als jullie denken dat dat beter is voor de hond.. Op zich snap ik nog wel dat als je een dominante reu heb, dat dit wel es problemen geeft met wandelen, dat is weer beetje wat anders denk ik..

@Lo&So - wie heb het nou over fysieke correctie's? Of zei Perry er iets over? Ik kan niet alles onthouden, ik lees het allemaal vluchtig door want ik ben vandaag en vanavond druk geweest (lijkt wel of ik de enige ben met een leven naast HP) dus ik heb moeite om nu alles bij te benen.. De originele vraag was of honden mekaar onderling corrigeren als ze niet van dezelfde roedel zijn..

Nou moet ik wel ff vertellen, vers van de pers, ik was vanavond op visite bij mensen, die hadden een herder pup.. Chels is (zoals jullie weten) heel sociaal en onderdanig naar andere honden en mensen, maar de pup deed meteen zo druk, tegen d'r opspringen en in d'r oor hangen enzo, ze snauwde dit meteen af, corrigeren! Dus eigenlijk bewijst het wel een beetje dat ze mekaars gedrag corrigeren ookal zijn ze niet van dezelfde roedel.. Of niet? "


Er staat net zo duidelijk dat je genetische eigenschappen er niet uit clickert, wel even goed blijven lezen he.

Mijn hond houdt niet van opdringerige honden, ook niet als ze onderdanig opdringerig zijn.
Ik vind dat dat mag!
Verder heb ik er nog eentje lopen die alle andere honden leuk vindt, mag ook vind ik.
De laatste is neutraal, die heeft schijt aan andere honden, dat is nog wel het fijnste.

Maar goed, de eerste is de Bullmastiff, die kan ik hoe ik ook socialiseer nooit leren dat ze opdringerige honden een feest moet vinden. Als zij zou uitvallen (dat gebeurt dus niet, want ik weet wie ze wel en niet leuk vind) en er komt een andere hond om haar te corrigeren, dan denk ik dat het bal is.
En dat heeft niets met rangorde te maken, dat is puut zelfverdediging en hoog in de stress staan.

-A ze zou het al niet leuk vinden met al die opdringerige drukte om zich heen, dus staat ze stijf van de frustratie en spanning
-B als er op zo'n moment dan ook nog even een andere hond haar wel even komt afsnauwen knalt al die frustratie en spanning er natuurlijk uit.

Zij heeft geen genenpakket om opgewassen te zijn tegen zoveel drukte. Zij is gemaakt om alleen met de baas stropers te zoeken en te pakken.
En wij stoppen z'n ras in een drukke woonwijk en ze moeten alles maar leuk vinden. Zo werkt het natuurlijk niet.
Je socialiseert ze, ik heb 2 jaar cursus met haar gelopen, je laat ze aan alles wennen, drukke plaatsen, vervoer etc.  Maar de aard van het beestje haal je er niet uit.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De manier waarop jij er tegen aan kijkt Christien is ook door menselijk inzicht tot stand gekomen,álles,elke theorie is door het mensenbrein tot stand gekomen...Alleen de 1 ziet er alleen maar agressie in(wat achterhaald is,ook toegegeven voor het persoon die het heeft bedacht) en de ander observeert vooral conflict vermijdend gedrag.
En weer een ander,alles er tussen in.

Vind het best wel ongepast dat jij nu durft te schrijven dat wij geen leven hebben buiten HP,terwijl jij notabene de vragen stelt en topics opent.

Maar je hebt gelijk,ik denk dat het beter is dat we geen antwoorden meer geven op jou vragen.Je weet tenslotte alles zelf het beste.En bent overtuigd van wat je van CM leert.
Dat is overigens prima hoor,maar ga dan hier geen vragen stellen en dan ons proberen iets te leren via de CM weg. 
Tis net alsof je tegen een muur zit te praten.

Met alle respect hoor :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Trouwens, over uitvallen gesproken, ik pas 10 dagen op me vaders huis en honden, hij is op vakantie, hij woont vrijstaand en hij heeft een Jack Russell en een kruising van Aruba.. De kruising is heel waaks en dominant, me pa laat z'n honden alleen maar uit in een privé bos achter het huis waar niemand verder komt, gaat ook wel naar het strand maar dan moet de kruising aan de flexi want hij gaat helemaal uit z'n dak als er een andere hond passeert..

Ik pas nu op, en me zusje vroeg of ik naar een losloopgebied kwam (waar het altijd heel rustig is qua hoeveelheid honden die er lopen), dan konden we samen wandelen, dus ik heen, Chelsea en de Jack blij, de kruising aan de flexi.. Kwam er een hond aan, een reu, van dezelfde grootte als de kruising.. Z'n staart ging omhoog, z'n haren omhoog, ik pakte de flexi kort, ik liet 'm even zitten, hij werd rustig, ik ging lopen en passeerde zo de andere reu, en mijn kruising werd gewoon nieuwsgierig..! Hij ging kwispelen en snuffelen aan de kont, en wou zelfs uitdagen om te spelen.. Hij hield zich wel heel groot, rechtop staan bedoel ik en haren omhoog, beetje onzeker maar het ging goed! En zo zijn we nog 2 andere reuen tegen gekomen, ging ook goed.. Me zusje was zo verbaasd, ik ook.. Hier thuis moeten we er echt op letten dat het hek goed dicht is anders is geen passerende fietser veilig.. Maar ja het is een erfhond, hij moet ook waken, maar ja dan krijg je wel dat ze moeilijk worden met andere reutjes..

Ps ik heb overigens geen enkele CM handeling gedaan, de flexi kort, geen rukjes gegeven, niet geprikt, niet geschopt.. Ik was supertrots op 'm en heb 'm uitgebreid beloond..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha als eerste geen kritiek he. We denken gewoon anders en jij weet precies topics te openen die me interesseren:-) Maar ik stuur je zo even een pb voordat je topic zo wel heel ergens anders over gaat.

Ontopic wil ik nog zeggen dat onzekerheid meestal zoiets veroorzaakt maar het hoe en waarom kan bij iedere hond verschillen. Daarom is het ook zo moeilijk om over te oordelen en niet per definitie een gebrek aan leiderschap in mijn ogen. Eerder andersom, als jij je hond weg haalt uit een situatie waar hij of zij zich zeer onprettig bij voelt vind ik dat zeer oke.

Niemand vind het vreemd dat wanneer je hond aan z'n oren wordt getrokken door een kind en daardoor gromt er opgesplitst wordt. Je geeft het kind een waarschuwing en haalt je hond weg. Maar als het op straat is met een andere hond is het ineens vreemd.

Ik word vaak nageroepen met 'hij doet niikkkss!!' Ja leuk, mijne wel haha.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" @Goja - CM werkt met Pitbulls, die zijn toch net zo stevig als herders, qua sterke persoonlijkheid? Hij heeft juist een voorkeur voor die 'powerbreeds', met Rottweilers op nr1..

@Sanne - ik ben CM fan en praat alleen nu in zijn 'stijl', zo vreselijk achtelijk ben ik dan niet want CM is wereldberoemd en heeft al weet-ik-veel-hoeveel honden gered en gerehabiliteerd omdat baasjes hem als laatste redmiddel zagen, hij verzamelt en redt uit asiels de grootste probleem gevallen en rehabiliteerd ze zodat ze uiteindelijk geplaatst worden en gelukkig worden, ik denk echt niet dat hij zo'n monster is.. Maar goed, ik denk inderdaad dat dit een oneindigende discussie wordt..

@Sammy - ik zeg ook niet dat u uw hond evengoed naar een andere hond moet laten gaan als u weet dat dit fout af gaat lopen, ik denk alleen (niet in uw geval maar over het algemeen) dat honden niet geboren worden met een uitval-probleem, dus waar komt het dan vandaan..

Heel vriendelijk aanbod, lijkt me zeker interessant en sowieso leuk u en uw honden keer te ontmoeten, we lopen mekaar steeds tegen het lijf hier en u heb meestal volop kritiek op me, dus ik neem uw aanbod aan.. Agenda pakken? Of liever even als het weer een beetje opknapt, van het voorjaar ofzo? "


Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat pitbulls net zo "stevig" zijn qua karakter als een herder maar daar klopt ook niet van. Het zijn twee totaal totaal verschillende hondenrassen met twee totaal verschillende karakters.

En jij denkt dat iemand die inwerkt op de angsten van een hond een goede hondentrainer is? Ik weet niet hoe jij het hebben van een hond ziet, maar in mijn ogen is het vooral veel samenwerken. Niet je hond in een situatie gooien die die niet aan kan en het m zelf maar laten uitzoeken. Maar ja, doe met je hond wat je wilt en blijf vooral hangen in je allang achterhaalde roedel/dominatietheorie. Ik heb geen zin om tegen een muur te praten.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@Christien... ik ga helemaal mee met goja... uitvallen tegen 1 specifieke hond kan eens gebeuren... gebeurt het vaker dan is het aan jou als baas om intelligent je te realiseren "ok... die 2 gaan niet samen".... en om je hond er verder niet meer mee te confronteren... ik vind het namelijk lariekoek om te denken dat alle honden het maar met alle andere honden goed moeten kunnen vinden omdat de baas dat wil... dan overschat je jezelf als mens echt heel erg.... en mis je duidelijk heel veel honden-signalen...
Een hond is een hond is een hond, ongeacht het ras... toen ik na heel veel jaren hondenervaring mijn droom wilde laten uitkomen qua een Border Collie (ook niet het makkelijkste ras) heb ik met heel veel fokkers gesproken, met name over mijn zorg of ik het juiste baasje zou zijn... ik heb met fokkers uit de "huishonden" lijnen gesproken, en met fokkers uit de werkelijke werkende honden lijnen... een ding is mij heel erg bij gebleven: een hond is een hond is een hond.... ongeacht het ras... ja je moet weten welke karaktereigenschappen je in huis haalt.... en daarmee kun je leuk werken... maar het blijft gewoon een hond... 

ik heb het idee (en dat kan ik natuurlijk verkeerd hebben) dat jij je iets te veel richt op het ras, en iets te weinig op het feit dat deze honden gewoon honden zijn....

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik snap ook niet hoe we het opeens hebben over de hond in een situatie duwen die die niet wil.. Ohh over die uitvallende reu uit het begin nog.. Dus de oplossing is nu om die alleen nog maar in de berm aan de riem uit te laten en weg te duiken als er iemand anders aankomt, en accepteren en respecteren dat hij zo uitvalt? Hmm oke..

@Soraya - mij wordt verweten dat ik niet alle reactie's tot in de puntjes heb gelezen, waarop ik zeg "ik ben vandaag naar me werk geweest en daarna met Chels op visite geweest bij mensen, sorry dat ik niet dag en nacht tijd heb om iedere reactie meteen te lezen en te beantwoorden.. Sommige mensen zie je ten alle tijden op allerlei topics ingaan, tja ik heb nog meer te doen, zo bedoelde ik het meer.. Vaak als je zelf een topic start (niet jij maar over het algemeen) en je ben ff stil krijg je ook vaak meteen zo'n reactie van "ze weet niks meer te zeggen" of iets van dien aard, dan denk ik "ja ehh hallo ben ik de enige die overdag naar d'r werk moet?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"
Maar ja, doe met je hond wat je wilt en blijf vooral hangen in je allang achterhaalde roedel/dominatietheorie. Ik heb geen zin om tegen een muur te praten.
"


Ik reageer nog even op deze en dan ga ik naar bed -

voorlopig was iedereen om mij heen in paniek toen ik zei dat ik een Amstaff pup had, vooral me ouders zaten in de stress (ik ben 27 en woon op mezelf maar dan mogen ze nog wel bezorgd zijn), voorlopig heb ik een hele sociale onderdanige hond die letterlijk met alle honden kan, hoe mensen ook zeggen dat hun hond echt moeilijk is met andere honden, het gaat altijd goed, ik krijg dagelijks complimenten dat ze door mijn hond anders naar het ras gaan kijken en dat ze zooooo vreselijk lief is, ze loopt heel veel los en ze luistert goed, als ik een rondje door de stad ga lopen en ik kom andere honden tegen vallen echt 4 op de 5 honden uit, aan een strakke riem, ik sla of schop d'r echt niet, dus zo slecht doe ik het niet met mijn hond.. Nou zal ik ook wel mazzel hebben gehad met 'r want ze is ook wel gewoon lief, me vader noemt 'r "een lot uit de loterij", en misschien omdat zij zo makkelijk is kan ik me wel niet goed voorstellen hoe het is om een moeilijkere hond te hebben en uit te laten.. Daarom ging Sammy me uitnodigen en me dat laten zien..

Welterusten

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

" Ik snap ook niet hoe we het opeens hebben over de hond in een situatie duwen die die niet wil.. Ohh over die uitvallende reu uit het begin nog.. Dus de oplossing is nu om die alleen nog maar in de berm aan de riem uit te laten en weg te duiken als er iemand anders aankomt, en accepteren en respecteren dat hij zo uitvalt? Hmm oke..
"

nee... ga gewoon lekker ergens loslopen, maar dwing deze reu niet om te lopen met honden waar hij duidelijk niet mee om kan gaan....

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"

Ik reageer nog even op deze en dan ga ik naar bed -

voorlopig was iedereen om mij heen in paniek toen ik zei dat ik een Amstaff pup had, vooral me ouders zaten in de stress (ik ben 27 en woon op mezelf maar dan mogen ze nog wel bezorgd zijn), voorlopig heb ik een hele sociale onderdanige hond die letterlijk met alle honden kan, hoe mensen ook zeggen dat hun hond echt moeilijk is met andere honden, het gaat altijd goed, ik krijg dagelijks complimenten dat ze door mijn hond anders naar het ras gaan kijken en dat ze zooooo vreselijk lief is, ze loopt heel veel los en ze luistert goed, als ik een rondje door de stad ga lopen en ik kom andere honden tegen vallen echt 4 op de 5 honden uit, aan een strakke riem, ik sla of schop d'r echt niet, dus zo slecht doe ik het niet met mijn hond.. Nou zal ik ook wel mazzel hebben gehad met 'r want ze is ook wel gewoon lief, me vader noemt 'r "een lot uit de loterij", en misschien omdat zij zo makkelijk is kan ik me wel niet goed voorstellen hoe het is om een moeilijkere hond te hebben en uit te laten.. Daarom ging Sammy me uitnodigen en me dat laten zien..

Welterusten
"

nee hoor... je hebt geen mazzel gehad... ze is gewoon en lieve Am-staff zoals er zoveel zijn.... het ras heeft gewoon en verkeerd imago... heeft niets met de individuele honden te maken... en daarom zei ik eerder... het is gewoon een hond... :-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

en ik zelf denk dat mensen am-staffs een beetje zijn demoniseren
baasjes zelf dus ook he: van owww, wat zijn ze moeilijk, sterk, gevaarlijk en...... dominant.
ik zie vaak redelijke onzekere honden waar baasjes achteraan wapperen
die dat wel mooi vinden

nu begrijp ik dat jij het anders probeert te doen, en dat is hartstikke top
daarmee geef je Chelsea leiding (of welke hond dan ook) en veel honden zijn daar erg blij mee

maar het "packleader" gedoe gebasserd op ondrukking en angst (wat CM jarenlang exrtreem heeft uitgedragen) heeft niets met leiderschap te maken in mijn ogen, dat is onderdrukking waardoor vermijding ontstaat en dan een baas er naast "goed he, hij doet niks" waarna nog een ruk aan de ketting gegeven wordt of een por in een zij.

een hond die echt zijn 'baas' vertrouwt is in veel gevallen ontspannen
en dan nog, tis wat Claire zegt, wat wij vragen is onnatuurlijk
en dus vind ik het zelf niet zo belangrijk of mijn hond iedere hond wel zo leuk vind en er "blij" op reageert (sinds wanneer is kwispelen per definitie blij, tis opwinding, dat wel)
en het uitvallen kan je met geweld zeker onderdrukken, maar ben je dan een baas om te
vertrouwen, of dwing je iets af op angst ??

en nogmaals, ik denk als CM niet zo voor zn "power breeds" gegaan was, hij niet zoveel fans had gehad, want ja, dat staat wel stoer he, als je een stafford hebt die luistert, maar het zou zomaar kunnen zijn dat een gemiddelde duitse herder (en dat denk ik wel zeker te weten) uit goede werkfok 10x moeilijker is, en dat hij daar helemaal niks mee bereikt in zo'n groep, omdat die honden totaal anders in elkaar zitten en die fysieke correctie's niet accepteren

de 1e die in de zij port of prikt van  mijn hond, ligt gelijk plat, zijn persoonlijk zone is heel groot
bovendien is zijn vertrouwen in die persoon gelijk weg


staar je niet blind op die man, soms zegt hij verstandige dingen, maar wat betreft roedel, dominantie en meer van dat gedoe, zit hij er in mijn ogen soms 100% naast, ligt daar een hondje te trillen met haar staart over haar buik is ze 'calm en submissive"  jaja..... doodsbang en verstijfd......... en is dat wat je als baas zoekt, dat moet je je dan afvragen

en dan dat "ons type hond" ........ joh, ik vind staffords heerlijke honden
en door hun energieniveau denk ik dat ze best niet altijd makkelijk zijn om te sturen
maar persoonlijk vind ik ze niet zo "dominant", hun fixatie op andere honden komt daar naar mijn mening ook niet vandaan, dat zit meer in hun genen van oudsher, zoals bv een jachthond hevig opgewonden raakt als zijn baas dat speciale jasje aantrekt en hij mee mag

opwinding wordt te makkelijk verwisseld met dominantie
uitvallen te makkelijk als een "terechte correctie door een dominante hond"

dat wij nu allemaal softies zijn omdat velen hier situaties proberen te vermijden
dat is echte onzin, opzoeken van confrontaties op smalle stoepen is je hond in hevige stress brengen, dat hij zich dan onder druk beheerst, maakt dat het vroeg of laat een keer goed fout gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: uit het niets aggressief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^