Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nou ik bedoelde eigenlijk niet jou situatie(had niet alles helemaal gelezen in dit topic,reageerde in eerste instantie op dat je tegen landseer zegt of hij dan alles laat afhangen van zijn hond en of die dan de dienst uit maakt),jou vraag ging over roedels en fuseren..maar je reageerde op Landseer,vandaar uit mijn reactie.

En ik bedoelde met 'als jouw hond uitvalt' een beetje meer in het algemeen.

Maar op jou situatie dan wel doorgaand..Een hond valt niet voor niks uit,die kan iets in die hele situatie helemaal niet aan,het is hem te veel,kort om stress.

Nu weet ik het fijne er niet van,maar als 'nieuwe wandelmaatje'  iets wilt oplossen,dan moet hij met jullie meelopen met een aangelijnde hond.
Jullie in eerste instantie ook met aangelijnde honden,maar niemand maakt contact met elkaar aan de lijn.Jij en je vaste wandel maatje voorop.De nieuwe er achter.

En als jij en je vaste wandelmaat  zeker weten dat jullie honden niet meer geïnteresseerd zullen zijn in de nieuwe hond(zeg maar) en niet naar hem toe zullen gaan,dan kunnen die van jullie los,en de nieuwe gewoon de wandeling vast aan de lijn achter jullie aan.

Baasje van Perry,mag de term 'packleader'wel wat meer los gaan laten en beter naar de hond kijken.En meer gaan verdiepen in honden gedrag.En er dan iets concreets mee gaan doen.
Dat is het hele jammere aan compleet gaan voor de CM methode,dat mensen zo vast gaan hangen aan het packleader gebeuren.

Als je ook kijkt naar CM,heeft hij ook de vrije hand om letterlijk alle honden om hem heen te corrigeren met een handpor of schop,omdat iedereen dat ook van hem accepteert.
Nou dat zie ik de packleaders hier in NL niet zo gauw doen,als er een onstabiele hond op jouw eigen hond komt af stormen.
(als mijn verhaal niet duidelijk over komt,sorry,heb hoofdpijn en er lopen in dit topic zoveel dingen door elkaar)
Wat ik bedoel is dat helemaal niet mogelijk is om precies te doen wat CM doet,omdat elk willekeurig baasje in NL namelijk niet te toestemming heeft om direct op te treden zoals CM doet.
Dus complete packleader zijn zoals CM het bedoelt is niet mogelijk voor de gewone honden eigenaar.
Ik denk dat veel mensen zich daar ook op verkijken.
CM heeft de tótale controlle(ook gekregen) over de gehele situatie,zet dingen in scene,en straft direct af.
Ja dan willen die beestje wel 'luisteren'.Die zijn overdondert .
En als CM weer weg is dan snappen die mensen er nog steeds niks van en doen de honden gewoon hetzelfde.
De 'afloop filmpjes'aan het eind vind ik ook best nep.Ik zie dat het helemaal niet beter gaat met die honden en hun baasjes...maar ja dat ik wat ik zie O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Hij zegt dat als hij een andere honden-eigenaar tegen zou komen en ze zouden even kletsen, en de andere hond zou uitvallen naar zijn hond, dat zijn hond dit gedrag zou corrigeren, omdat hun op dat moment een roedel vormen.. "

Heyyy wandelmaatje lekker gewerkt? Ik wel! zelfs nog een leuke ontmoeting gehad vandaag ;-)

Eerst even een regeltje gepakt uit je topic die je niet helemaal goed hebt begrepen, of ik ben onduidelijk geweest(dit laatste is zeer waarschijnlijk ;-)sorry daarvoor).
Het is daar nog geen roedel maar tasten wel elkaars energie af  (Hier ga ik als eerste even op in door verschillende ervaringen die ik heb met jullie te delen.), dit gebeurt vaak al als je nog op afstand bent. En ze beseffen dat het een ontmoeting wordt, dit is hoe ik het elke dag ervaar tenminste. Ik ben van mening omdat mijn hond mij volledig vertrouwd hij iedereen die in balans is zal toelaten. Hondjes die geen zin hebben om te spelen kunnen evengoed in balans zijn en dit respecteerd hij en laat ze dan links ofwel rechts liggen. En gaat dan wat anders ondernemen. Hondjes die niet in balans zijn en bijvoorbeeld al voorop lopen aan de lijn of eventueel los, die houdt ik meteen in de gaten hoe hij ze benaderd. Gelukkig weet hij die vaak van te voren al te beoordelen en loopt er langs zonder ze ook maar een blik te gunnen, ik zeg perfect en lopen dan ook rustig verder. De hondjes die hij wel wil besnuffelen vallen geregeld uit naar hem niets aan te doen denk ik en hij denkt precies hetzelfde. Ze hangen dan even in die heerlijk dikke nekvel van hem om hem te verjagen, haha mispoes "hold your ground" straalt hij dan uit en draait alleen zijn kop de andere kant op om te laten merken dat het geen indruk maakt. Ze laten vervolgens los want het zijn uiteraard maar nipjes en pakken niet om te killen. Gebeurt de 2de nip hier kort achter aan omdat deze van geen ophouden weet (not balanced) dan moet ik me er echt mee gaan bemoeien, want mijn schatje staat daar nog steeds diezelfde grond vast te houden. En wil ik zijn vertrouwen houden dus dan moet ik hem die 2de keer beschermen, want je zult begrijpen dat de eigenaren van deze hondjes er niet echt mee bezig zijn. Dan zou er uberhaubt geen 2de uitval geweest zijn. De derde keer is cruciaal daarna neemt hij het recht in eigen handen om de hond in kwestie eens flink op zijn nummer te zetten. Met recht 3 keer is scheepsrecht! Ik heb het 1 keer meegemaakt door zelf niet goed genoeg op te letten of misschien teveel vertrouwen gevoelt te hebben maar dat was een wijze les en gebeurt me nooit meer. Maar heb hem hier zeker niet op gecorrigeerd of gestraft, want geef hem eens ongelijk. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje trots en tegelijk oplettender.
Nu even in relatie zetten met deze topic! Al deze keren ben ik er van overtuigd dat ze bezig zijn elkaar wel of niet te accepteren, dus mag je wel of niet in de roedel om eventueel te spelen en samen op trekken door te wandelen. De stafford in kwestie staat bovenaan in de roedel dus heeft niemand te vertrouwen behalve zwaar onderdanige ontwijkende honden! Aangezien mijn hond een zeer dominant ras is en tevens een reu (wel gecastreerd) betekend dit voor de stafford dat het wel eens zijn plek kon kosten als alfa, niet beseffend dat Bully onder mij staat (had ik hem graag laten weten maar stellen de eigenaren niet op prijs, die blijven hem liever volgen)! Dus hij bepaald bij de eerste ontmoeting dat Bully niet welkom is in zijn roedel en lopen wij in dit geval niet door dan maakt hij dit duidelijk met een uitval. Dan ben je dus bezig je roedel te beschermen voor indringers, en brengt me bij mijn mening dat er dus wel degelijk gedacht wordt om een roedel te vormen door onze honden.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik ben, wat CM betreft, alleen het laatste met u eens.. Ik denk vrij regelmatig "als CM nou weg is, zal het dan nog steeds goedgaan? zouden die mensen het doorzetten?" betwijfel ik vaak.. Maar verder, 'schopt', tja hij zegt vaak genoeg dat het niet is om ze pijn te doen maar om ze af te leiden.. HP is meer van "we douwen een snoepje op z'n neus en als 'ie de situatie dan negeert belonen we 'm, vet knap!" tja ik geloof niet dat dit de hond helpt om ergens overheen te komen of mee om te leren gaan.. Met alle respect.. Ik denk ook dat het niet persé CM is die het packleader aanhangt, ik dacht dat iedereen wel de baas wou zijn over z'n hond.. Al lees ik in andere topics dat als een hond voernijd heb dat je 'm maar beter lekker met rust moet laten, en in dit topic dus dat als je hond niet wil dat jij even staat te praten met een voorbijganger, dat je maar snel doorloopt anders raakt je hondje gestrest.. Niet "jij" maar in het algemeen ook..

Verder, dat de uitvallende hond zo uitvalt is al langer een probleem.. Hij schijnt als pup een paar keer gegrepen te zijn door een grotere hond, en daarom doet 'ie nu zo naar potentiële bedreigingen.. Teefjes en kleine hondjes gaan over het algemeen wel goed.. Ze hebben al verschillende GT's gehad en cursussen gedaan, waar gewoon gezegd werd dat dit nu eenmaal in het ras zat (!), ze hebben een agressie bootcamp gedaan, niks helpt.. We wilden dit inderdaad proberen, samen een aangelijnde wandeling te doen, paar keer gedaan ook, maar die uitvallende reu blijft aanvallen en grommen, tot het punt dat me nieuwste wandelmaatje het voor zijn hond niet eerlijk meer vond en ermee gestopt is.. Zo is het beetje gegaan..

Veel sterkte met de hoofdpijn.. Het verhaal komt prima over hoor..

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Zijn Staffords dan toch wel gevaarlijk of is dit natuurlijk gedrag ? En corrigeren is dat dan bijten of wat ?Ik ken dat alles niet, mijn grote honden waren gewoon altijd vriendelijk tegen hond en mens. Laatst was ik in de dreef aan hetvpraten 'met een andere vrouw  met een grote Basset. Lance , zoals altijd heel enthousiast bleef de Basset uitdagen om te spelen, en opeens gromde en greep die Lance vast, en beet die grote loebas naar Lance., die even jankte maar gelukkig niks had. Die mevrouw beweerde ook dat haar hond gewoon corrigeerde ? Ik was er even niet goed van. "

Als een Stafford niet wordt geleid door een Alfa-mens kunnen deze zeker gevaarlijk zijn! Daarentegen kunnen Yorkshire terriërs die niet geleid worden door een Alfa-mens misschien wel gevaarlijker zijn dan een Stafford!! Ik weet niet of je ook meent dat Pitbull's gevaarlijk zijn, maar in dat geval had mijn Bully net als deze Basset jouw vervelende niets respecterende Lance gecorriceerd. Als jij nou had gereageerd op de signalen van de Basset en je Lance had terug geroepen was het een vrediger geheel geweest, en in Bully zijn geval al had je zijn positieve lichaamstaal kunnen ervaren en die positieviteit zelf ook gaan uitstralen was daar een geweldig spel ontstaan en wederom een happy end!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik blijf het altijd bijzonder vinden dat een uitvallende hond als "corrigerend" en "dominant' wordt
gezien, het is vaak het omgekeerde, een onzekere hond die perse de zaken in de poot wil houden
iets heel onbedreigends, dat gaat dan nog wel, is het net iets meer.... komt de uitval
maar die is (in mijn ogen) vaak helemaal niet van een zelfverzekerde hond


een echte zelfverzekerde hond zou er volkomen relaxed bij staan
met zo'n hond kan je dus rustig gaan stil staan, die heeft zoveel zelfvertrouwen dat hij zich
totaal niet bedreigd voelt en al zeker niet op een agressieve wijze een reactie aan de "tegenpartij" zal ontlokken, zeker als hij daar helemaal niks mee heeft

en zelfverzekerde dominante hond laat zich nauwelijks provoceren, of uitlokken
en zijn vaak ongelofelijk moeilijk om mee om te gaan (je krijgt er geen grip op)


dat gedoe over "dominante" rassen..... daar heb ik al helemaal niks mee
in ieder ras zitten idividuen met heel verschillende aanleg
juist die hele relaxte labrador die nooit vecht, rustig blijft zou weleens knap "dominant" kunnen zijn
en niet die hond die er boven op knlat

maar goed das is hoe ik honden zie

wat CM er van bakt.... ik kan er vaak helemaal niks mee
hoewel ik zeker dingen van hem kan waarderen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

HP is meer van "we douwen een snoepje op z'n neus en als 'ie de situatie dan negeert belonen we 'm, vet knap!"

een snoepje is wel hondvriendelijker dan een schop (je)O-) 

maar ik denk dat je het verkeerd begrepen hebt. Je laat bij positief opvoeden (zoals ik het zie) niet eerst je hond in een situatie komen die hij niet aankan (zoals CM doet) om hem daarna te corrigeren dat geeft alleen maar spanning en miscommunicatie. Je moet ervoor zorgen dat je hem niet in zo n situatie laat komen. Door bijv. afstand te nemen. Je hond gaat dan al gauw doorhebben dat jij iemand bent die hem begrijpt, zal daardoor rustiger worden en vertrouwen in jou en in zichzelf krijgen waardoor hij weer meer situaties aankan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mijn hond is zo'n hond die snel overprikkeld raakt ,te vaak met de verkeerde honden heeft 'gespeeld' en daardoor ook flink is gevormd en ook door mijn eigen onwetendheid in die tijd natuurlijk.
Nu is het zo dat zij kan fixeren,dat zegt niet veel goeds.
Nu heb ik in de buurt 2 parken,daar kan ze ook lekker los.Nu komt het; ik kan mijn hond bij me houden,maar andere mensen doen dit dus niet.
Zij doen dit zelfs niet als zij ook een fixerende hond bij zich hebben...dat wil zeggen dat als ik mijn hond laat met haar gefixeer en die ander dus ook dit gedrag vertoond en beide baasjes doen alsof hun neus bloed de honden dan gegarandeerd 'ruzie' krijgen.

(en nu komt het'we douwen er een snoepje in' gedeelte van mijn verhaal)

Kan ik op zo'n moment een andere kant op lopen dan doe ik dat,maar kan ik alleen nog maar rechtdoor,dus helaas op die andere hond af...dan is toch echt de oplossing ,Mila's aandacht vragen,oog contact ,snoepje in de hand,en door lopen(soms kan het ook om half de bosjes in te duiken en daar Mila af te leiden en op mij te laten letten) en zo negeert Mila COMPLEET die andere hond,zelfs als de hond zich voor mijn voeten opdringt(waar ik uiteindelijk dan ook dwars door heen loop) én voor haar neus staat te grommen.

Dus ik heb liever 1000 keer iemand die de hond bij zich houdt met een snoepje 'erin douwen'. Dan iemand die  zijn onzekere hond overal op af laat lopen met alle gevolgen van dien.

En ik ben dan zeker niet voor om een onzekere hond op zo'n moment ala CM te gaan corrigeren.
Een onzekere hond let op wat hem angstig/onzeker maakt.Ga ik mijn hond ook porren ,vriendelijk een schattig en goed bedoeld schopje geven,dan krijgt ze dus angst voor mij...ja dán gaat ze ook op mij letten,maar of haar stress niveau daarvan nu laag blijft dat betwijfel ik.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" ik blijf het altijd bijzonder vinden dat een uitvallende hond als "corrigerend" en "dominant' wordt
gezien, het is vaak het omgekeerde, een onzekere hond die perse de zaken in de poot wil houden
iets heel onbedreigends, dat gaat dan nog wel, is het net iets meer.... komt de uitval
maar die is (in mijn ogen) vaak helemaal niet van een zelfverzekerde hond "

Goja, hier heb je een goed punt! Een uitval komt van een onzekere hond! En een correctie van een gebalanceerde hond om de gecorriceerde hond zo snel mogelijk in balns te brengen en te laten genieten van het leven.

Een uitval gaat naar mijn mening ook met alle kracht die een hond bezit, daarentegen hoeft een correctie niet meer in te houden dan de kracht die nodig is om de ander te overbluffen...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" @Landseer - uiteraard met alle respect, maar u laat dus van uw honden afhangen of u wel of niet een gesprek met een voorbijganger aangaat..? Ben ik de enige hier die dit heel bijzonder vindt? Dus uw honden maken de dienst uit? "
 O, nee waarschijnlijk..of , nouja..Ik weet zeker dat u niet de enigste bent die dat niet kan plaatsen..geeft niks..

Onze asielzoekrt is Newfy, kruising Flatcoat.. (niet echt veel voorkomend in de echte natuur).
Hij is geholpen ( ook dit doen ze in het wilde bos tegenwoordig weinig meer).
Onze vriend is dus een combi van werklust, jachtgedrag, enkel met de koppigheid van een Newfy.
Tellen we daar dan gewoon nog even bij op...een adrenaline spiegel die sneller steigt dan dat een ferarri de 100 haalt..
Dit is een combi die in het echte bos , de wilde natuur, een echt roedel.... per direct om zeep was geholpen door de eerste de beste alpa reu..onze drukte makert..
Deze combi zou nooit het geestelijke nivo kunnen behalen  omdat de hormonen z'n groei en gedrag hebben beinvloed..(ballen eraf voor z'n eerste jaar)

Alle ...maar dan ook alle bovenstaande dingen zijn door ons mensen veroorzaakt...
Heeft helemaal niks met de natuur te maken..
Moet ik als mensaap eisen dat hij zich binnen een groep honden normaal gedraagt.???

Nouja, net zoveel als dat ik aan een ADHDer vraag of hij zonder medicijnen nou eindelijk eens gewoon een dag effe normaal rustig zou kunnen doen.relaxt.

Dus tja....wij kijken naar de mogenlijkheden van de hond..halen het beste in hem naar boven.
vermijden de situatie's die voor ons totaal niet belangrijk zijn ,maar die het slechte gedrag van onze asielzoekert kunnen veroorzaken..

Maargoed...met alle respect...ik ben dan ook alles behalve een leider .
Of dat nou een kind is met een geestelijke handicap of een dier die ze geestelijk niet allemaal op een rijtje heeft..(Hij heeft , en zal altijd pubbergedrag blijven houden)
Ik kijk naar de mogenlijkheden van het wezen, en pas daar met alle plezier van de wereld mijn vraag op aan..


O, en ze krijgen uiteraard brokken...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Wauw ik heb moeite om alles bij te houden, zoveel dingen waar ik op in wil gaan, zal er es pen en papier bij gaan pakken

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

"

gewoon lekker doorlopen ;-)
en zelf een spelletje met hem doen, of gewoon, lekker laten snuffelen en wandelen

en met elkaar (dus met andere bazen en honden) wandelen vind ik niet zo'n probleem
dan lopen de honden naast elkaar en staan ze niet tegenover elkaar op 1 plaats
vaak werkt dat ook goed bij honden die elkaar in 1e instantie niet zo zien zitten
aan die lijn tegenover elkaar. "

Dus socialiceren is er bij jullie niet bij, achter je hond aan blijven lopen en heerlijk volgen. Lijkt me niet de meest voor de hand liggende manier.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De quote doet het niet helemaal goed,dan maar zo:
Perry en Bully:
Goja, hier heb je een goed punt! Een uitval komt van een onzekere hond! En een correctie van een gebalanceerde hond om de gecorriceerde hond zo snel mogelijk in balns te brengen en te laten genieten van het leven.

Een uitval gaat naar mijn mening ook met alle kracht die een hond bezit, daarentegen hoeft een correctie niet meer in te houden dan de kracht die nodig is om de ander te overbluffen...



Ik gok even dat dit niet helemaal de inzet was van Goja...
Een hond die zelf verzekerd is lost niks op met correcties of 'geweld',die negeert,loopt weg,kijkt weg,gaat verder staan snuffelen.
Negeert zelfs een opdringerige/onzekere-uitvallende hond.

De 'gebalanceerde hond'die jij omschrijft ,die dan toch corrigeert,ondervindt stress van het gedrag van die andere hond.Raakt daardoor zelf uit 'balans' en bedreigd en communiceert dan met afstand vergrotende communicatie.
Dat is op zich normale hondentaal,maar gaat gepaard met stress en is ongezond.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Heyyyy Perry, bijdehandje ;-) Lekker gewerkt, mwa lekker is anders.. Ohh vertel es over je ontmoeting O-)

Sorry als ik je verkeerd begrepen heb dan, jij springt ook zo van de hak op de tak soms, en ik ben blond he, dus tja..;-) Uiteraard is het best logisch dat Bully reageert op de uitvallende reu, maar niet op een corrigerende manier denk ik, hooguit om van zich af te bijten of jou te verdedigen.. Ik bewtijfel of hij alles van jou (packleader) laat afhangen, in een roedel van mensen en honden lopen de honden ook vòòr de leider uit, verkennen, alarmeren als er iemand aankomt, en misschien zelfs verdedigen.. Een koning laat toch ook z'n soldaatjes vechten voor hem, hihi of is dit wel een heel bijzonder vergelijk..? ;-)

@Dobry - dus u vindt het beter om bepaalde situaties/problemen uit de weg te gaan ipv op te lossen..? Als het opgelost is heeft de hond toch veel minder stress, en tja de enige manier om het op te lossen is dat 'ie er even doorheen moet, je ziet ze na zo'n behandeling altijd beetje opgelucht op adem komen.. Even een subtiel voorbeeld, een hond is bang voor de nieuwe vloer en weigert er absoluut overheen te lopen, om welke reden dan ook.. Dan kan je zeggen "we laten 'm voortaan wel alleen in de kamers waar hij wèl durft en wil", of je zegt "we gaan eraan werken dat 'ie z'n angst overwint zodat 'ie uiteindelijk geen angst of probleem meer hebt.."

@Soraya - oke op zich begrijp ik u wel.. Maar honden leven toch in het nu? Dus het kan toch opgelost worden..

@Landseer - mja oke met zo'n kruising wordt het inderdaad lastig, en op zich wel respect dat u wel erkent dat 'ie in het wild door de 1e de beste alfa reu zou worden 'gepakt'.. En ook wel respect dat u zelf toegeeft dat u geen leider bent en dus rekening houdt met wat uw hondjes willen.. Is ook wel wat over te zeggen..

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Mijn hond is zo'n hond die snel overprikkeld raakt ,te vaak met de verkeerde honden heeft 'gespeeld' en daardoor ook flink is gevormd en ook door mijn eigen onwetendheid in die tijd natuurlijk.
Nu is het zo dat zij kan fixeren,dat zegt niet veel goeds.
Nu heb ik in de buurt 2 parken,daar kan ze ook lekker los.Nu komt het; ik kan mijn hond bij me houden,maar andere mensen doen dit dus niet.
Zij doen dit zelfs niet als zij ook een fixerende hond bij zich hebben...dat wil zeggen dat als ik mijn hond laat met haar gefixeer en die ander dus ook dit gedrag vertoond en beide baasjes doen alsof hun neus bloed de honden dan gegarandeerd 'ruzie' krijgen.

(en nu komt het'we douwen er een snoepje in' gedeelte van mijn verhaal)

Kan ik op zo'n moment een andere kant op lopen dan doe ik dat,maar kan ik alleen nog maar rechtdoor,dus helaas op die andere hond af...dan is toch echt de oplossing ,Mila's aandacht vragen,oog contact ,snoepje in de hand,en door lopen(soms kan het ook om half de bosjes in te duiken en daar Mila af te leiden en op mij te laten letten) en zo negeert Mila COMPLEET die andere hond,zelfs als de hond zich voor mijn voeten opdringt(waar ik uiteindelijk dan ook dwars door heen loop) én voor haar neus staat te grommen.

Dus ik heb liever 1000 keer iemand die de hond bij zich houdt met een snoepje 'erin douwen'. Dan iemand die  zijn onzekere hond overal op af laat lopen met alle gevolgen van dien.

En ik ben dan zeker niet voor om een onzekere hond op zo'n moment ala CM te gaan corrigeren.
Een onzekere hond let op wat hem angstig/onzeker maakt.Ga ik mijn hond ook porren ,vriendelijk een schattig en goed bedoeld schopje geven,dan krijgt ze dus angst voor mij...ja dán gaat ze ook op mij letten,maar of haar stress niveau daarvan nu laag blijft dat betwijfel ik. "

Zal je zelf misschien ook snel overprikkeld raken, of heb je daar nooit bij stil gestaan? Als ik jou hond was wist ik in ieder geval wel hoe ik een snoepje kan krijgen!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

ps beste mensen, ik moet naar bed, morgen weer vroeg op.. Fijne avond.. Mijn reactie's zullen morgenavond pas plaatsvinden, en anders zaterdag pas.. Moet morgen werken en daarna bij me oom en tante eten (met Chels uiteraard), weet niet hoelaat het daarna is..

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"
Dus socialiceren is er bij jullie niet bij, achter je hond aan blijven lopen en heerlijk volgen. Lijkt me niet de meest voor de hand liggende manier. "

Lijkt mij dat dit juist een prima manier is. Je brengt de honden niet in een ongemakkelijke positie, maar geeft ze de kans om bij de andere honden weg te blijven. 
En dat de honden vooruit lopen lijkt me ook geen probleem, uiteindelijk beslis je als eigenaar toch welk pad je ingaat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
Zal je zelf misschien ook snel overprikkeld raken, of heb je daar nooit bij stil gestaan? Als ik jou hond was wist ik in ieder geval wel hoe ik een snoepje kan krijgen! "
Krijg niet het idee dat je er wat van snapt...

Zij krijgt haar lekkers omdat IK haar aandacht vraag,ik haar begeleid om mij te volgen en zij mij volgt...

Jij ziet in mijn verhaal dat mijn hond expres onzeker is en fixeert ;-) zodat ze dan lekker een snoepje krijgt...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@


Quote doet het niet, maar dit is reactie op Soraya's laatste post.

Dat is dezelfde conclusie als men soms bij het clickeren heeft.
Ik denk dat Perry&Bully vanuit een heel ander perspectief denkt en schrijft, waardoor voorbeelden als die van jou, Soraya, op deze manier worden vertaald.
Ik denk ook niet in termen van wie maakt de dienst uit, hij moet respect voor me hebben etc.
Belangrijk vind ik dat je je hond begeleidt op de manier die bij hem past, je je verdiept in wat er mogelijk is, en maakt hier een keuze uit.
Toen we hem net hadden, ben ik zóveel gewaarschuwd, eerst door de deur, als 1e eten, niet voor je laten lopen etc.
Ik kan vertellen dat ik een betere band met mijn hond begon op te bouwen, toen ik dat eerste allemaal wat meer liet varen, en ik ging belonen en begeleiden.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
Dus socialiceren is er bij jullie niet bij, achter je hond aan blijven lopen en heerlijk volgen. Lijkt me niet de meest voor de hand liggende manier. "


hoe kom je daarbij dat er neit "gesocialiseerd" wordt?
buiten het feit dat de belangrijkste socialisatie al in het nest is gedaan naar mijn optiek

als honden spanning opbouwen (zoals Dobry en Soraya ook aangeven) leren ze helemaal niks meer, dan zijn ze gespannen en gaan dingen doen die je dan zonodig moet "corrigeren", dat is heel erg CM, en dat is ook wat ik tegen hem heb, hij laat honden opzettelijk fouten maken om ze te kunnen "corrigeren"

het meelopen met elkaar met aangelijnde honden geeft honden een prachtig signaal, namelijk dat je met elkaar dezelfde kant op gaat, ondertussen hebben ze de mogelijkheid zijwaarts met elkaar te communiceren, wat veel meer des-honds is als honden face en face te zetten (daar komen de meeste vechtpartijen van)

ik heb heel veel honden op deze wijze in groepen geintroduceert op de training
gewoon mee laten lopen, baasjes houden de algehele leiding, de honden vinden rust in die leiding en doen hun communicatie ook in alle rust, veel al waren 2-3 sessie genoeg om zulke honden rustig in een groep bv mee te gaan laten trainen en/of wandelen

btw
ik geloof totaal niet in "correctie's" door de "alfa"en zeker niet naar honden die hij/zij nauwelijks of niet kent, een gemiddelde zelfverzekerde en dominante hond (en daar zijn er maar bitter weining van, al denkt iedereen dat hij/zij er 1 heeft) heeft dat niet, heel dominant zijn beteknt ook ongelofelijk goed moeten kunnen onderhandelen (op de dwingende wijze), fysieke uitvallen zijn dan wel het allerlaatste. maar dit denkbeeld is zo CM, ik denk niet dat we het daar over eens worden ;-)

ik krijg ook het respect en vertrouwen van mijn hond niet door "correctie"s"
daar krijg je een hond van met vermijdingsgedrag gebaseerd op een bepaade angst op dat moment, ik geloof in een band smeden door samen heel veel te ondernemen waarbij je wel als baas de "bepalende" factor bent, maar nooit door (harde) correctie's op specifiek gedrag, het gaan namelijk niet zozeer om het specifieke gedrag wat de hond dan toont, wat verkeerd zou zijn in onze ogen (uitvallen dus bv), maar om wat er aan vooraf gaat en waarom de hond in zo'n situatie gebracht is, dat hij uitvallen een oplossing vindt.

maar dat is echt een totaal omgekeerde manier van denken aan CM
en die discussie is wel interessant maar ook eindeloos

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" De quote doet het niet helemaal goed,dan maar zo:
Perry en Bully:
Goja, hier heb je een goed punt! Een uitval komt van een onzekere hond! En een correctie van een gebalanceerde hond om de gecorriceerde hond zo snel mogelijk in balns te brengen en te laten genieten van het leven.

Een uitval gaat naar mijn mening ook met alle kracht die een hond bezit, daarentegen hoeft een correctie niet meer in te houden dan de kracht die nodig is om de ander te overbluffen...


Ik gok even dat dit niet helemaal de inzet was van Goja...
Een hond die zelf verzekerd is lost niks op met correcties of 'geweld',die negeert,loopt weg,kijkt weg,gaat verder staan snuffelen.
Negeert zelfs een opdringerige/onzekere-uitvallende hond.

De 'gebalanceerde hond'die jij omschrijft ,die dan toch corrigeert,ondervindt stress van het gedrag van die andere hond.Raakt daardoor zelf uit 'balans' en bedreigd en communiceert dan met afstand vergrotende communicatie.
Dat is op zich normale hondentaal,maar gaat gepaard met stress en is ongezond. "


en nee dus, dat was totaal de inzet niet van Goja.
en doe me een lol, een "correctie" van een dominante hond is met al zijn kracht
man, ik hoop het nooit mee te maken, als ik de kaakkracht van mijn eigen hond weet uit  het werk.

dominant is niet: corrigerend en vechtlustig
dominant is voor mij: zelfverzekerd, evenwichtig, zeer conflict VERMIJDEND

en inderdaad zo'n hond kan medogenloos worden als het echt nodig is
maar deze kracht heeft hij volkomen onder controle, zijn uitstraling wordt hierdoor dusdanig
majestieus dat het eigenlijk nooit zover komt.

onze honden zijn geen wolven he, en die ontmoetingen op straat geven wat mij betreft
alleen maar een vaak ongezonde spanning waarbij er altijd 1 hond is, die zijn zelfbeheersing verliest, heeft wat mij betreft niets te maken met "dominantie of correctie"

ik heb trouwens zelf in al die jaren maar 1 hond ontmoet die dit in zich had
en das maar goed ook, want deze honden kan je dus niet imponeren met een correctie
deze honden bepalen heel veel zelf, omdat gewoonweg zo zijn
en dat is voor de meeste mensen ondoenlijk goed aan te sturen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"

 een "correctie" van een dominante hond is met al zijn kracht
man, ik hoop het nooit mee te maken, als ik de kaakkracht van mijn eigen hond weet uit  het werk.
"

Ook een goedenmorgen....
Mag ik het met u eens zijn..? Dat mag ik.

Veel mensen die uitgaan van kracht, de grote uitlaten of de brede bandjes onder de auto, de vreselijk bespierde achterhand, indrukwekkende borstpartij...
Het is inderdaad erg indrukwekkend voor ons simpel denkende mensapen..

Dat er dan een "gewone" Newfy op het strand bij ons staat waar onze asielzoekert vol bovenop klapt...(met serieus aanloopje)
En die beer blijft gewoon staan, doet niets, geen millimeter, en terwijl onze asielzoekert half opkrabbelt, en omdraait kijkt de Newfy nog 1 keertje naar onze druktemaker om zich om te draaien en rustig weg te lopen..
Niks geen zenuwen te bekenen, geen enkele kick, bijna een soort van totale minachting voor dat zwarte monster van ons die zwaar onder de indruk de aftocht blies..
Ben niet van het echte roedeldoedel gedoe..
Maar die Newfy....een echte ware leider.

En je moet er inderdaad niet aan denken dat deze "leider" z'n kracht in gaat zetten..
Die speelt waarschijnlijk niet, die waarschuwt niet nog een keertje..
Nee, dan zit de kans erin dat we naar huis kunnen met 2 halve asielzoekrts..

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik geloof ook niet in het fuseren van een roedel, helemaal niet zelfs.

Waar ik wel in geloof zijn gedragseigenschappen, genetische pakketjes die elke hond mee heeft gekregen conform hun gebruiksdoel.
Waarom kan een Labrador bijvoorbeeld, of een Beagle zich vaker wel gemakkelijker aanpassen aan een grote groep en een ander ras, laten we zeggen de Bullmastiff want die heb ik toevallig zelf dit niet altijd?
Een meutehond, of een jachthond moest tolerant zijn ten opzichte van andere honden om te kunnen functioneren zijn/haar werk.
Tijdens het tot stand komen van het ras is daar jarenlang op geselecteerd. Wat had je aan een hond die in plaats van het geschoten wild even een lekker potje ging vechten met de hond van je collega-jager? Helemaal niets. Zo'n hond werd dus uit de fok gehaald.

De Bullmastiff werd gefokt om zijn baas, de jachtopziener te beschermen tegen stropers. Alleen! Zonder andere honden erbij. Het is een jong ras, nog geen 100 jaar oud. Tijdens het tot stand komen van het ras is nooit geselecteerd op de eigenschap verdraagzaamheid ten opzichte van soortgenoten.

Nou kan je socialiseren tot je een ons weegt, maar die eigenschap blijft. Je kan geluk hebben (en dat heb ik met Lola, maar met mijn vorige reu dus niet) dat deze eigenschap niet al te sterk aanwezig is. En natuurlijk ga je met je hond naar cursus en socialieer je ze met andere honden zolang dat nog kan. Maar je moet niet verbaast zijn als ineens toch blijkt dat ze minder tolerant zijn dan je dacht als je hond volwassen is. Die eigenschap clicker je of sla/schop je er niet uit.
In het laatste geval krijg je een hond die alleen maar bang voor zijn/haar baas is en bol staat van de stress.

Dus niet elke hond is ervoor gemaakt om andere honden te waarderen. Dat is iets waar heel veel mensen zich in vergissen. Je kan je hond leren om andere honden te negeren en door te lopen, maar je kan je hond nooit leren om andere honden leuk te vinden en fijn te gaan spelen.

Correcties zijn mijn inziens een opbouwing van stress omdat de hond in kwestie in een situatie is gezet die de hond niet aan kan.  Datzelfde geldt voor mensen die corrigeren, ze kennen geen andere manier, weten niet meer wat ze moeten, dus hoppa, we knallen er maar een vleugje geweld in.
Geweld, hoe minimaal ook, is uit den boze. Het is een teken van zwakte. Hoe kan een hond op een baas vertrouwen die hem/haar bang maakt, laat schrikken en/of pijn doet?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een â??hakjeâ?? geven, â??porren/prikkenâ?? in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" .

Waar ik wel in geloof zijn gedragseigenschappen, genetische pakketjes die elke hond mee heeft gekregen conform hun gebruiksdoel.

Tijdens het tot stand komen van het ras is daar jarenlang op geselecteerd. Wat had je aan een hond die in plaats van het geschoten wild even een lekker potje ging vechten met de hond van je collega-jager? Helemaal niets. Zo'n hond werd dus uit de fok gehaald.
"

Daar zit wat in...

Ellende is dat mensen nog steeds ...nog steeds ...na al die jaren ...uitgaan van wolven gedrag.
Of alpha's, roedels..
Wij mensen hebben gekeken naar wat voor ons mensen het beste was..niet voor de honden onderling.
Hoewel , jou voorbeeld van de jacht...een mooi voorbeeld..
Je hebt niks aan honden die elkaar afmaken tijdens een jachtpartijtje.
Er werdt dus zeker gefokt met het oog op onderlinge ..mischien zelfs samenwerking.

Maar heel veel rassen zijn daar helemaal niet voor in elkaar gezet.
In de wereld van de zo geprezen roedels hadden deze honden ...met mischien een kronkel in de kop al direct bij de geboorte zijn afgemaakt..past niet in de groep....opgewonden standje...jammer maar helaas ..exit.!
(wij mensen vinden hem schattig, lief, een tikkie druk, speelt zo lekker met andere hondjes.. maar verder no problemo)
Ik bedoel..in een geestelijk gehandicapte inrichting...Daar zitten ook mensen die tot op zekere hoogte prima kunnen funcioneren binnen onze samenleving..is nog aanwezig in het DNA
Maar essentiele dingen zullen ze missen..dat zit nou eenmaal niet meer in het DNA, of heeft een veelste groot aandeel in het DNA.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Tot een paar maanden terug voor wij verhuisden ging mijn zoon iedere avond met de meiden naar een veld waar ook altijd dezelfde honden kwamen avond aan avond. Deze waren wel degelijk een roedel en zag je ook duidelijke rangorde onder deze groep honden.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik schakel net in, goedenavond HP.. Heb nog niet alles gelezen maar ik heb wel alvast iets te zeggen..

Als ik met Chels loop, zeker als ik buiten me vaste rondje ga, dan valt het me zo erg tegen hoeveel honden er uitvallen en snel naar de overkant van de straat getrokken worden, maar nu word me beetje duidelijk waarom.. Echt absoluut met alle respect hoor, maar iedereen laat tegenwoordig van de hond afhangen wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, anders raakt 'ie misschien gestresst.. Heel bijzonder, maar goed.. Het zal wel weer overkomen als Perry en ik onze honden continu willen domineren ofzo, nee absoluut niet.. Maar ik denk dat het wel beetje scheelt dat wij een type honden hebben die wat meer leiderschap nodig hebben..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Ik schakel net in, goedenavond HP.. Heb nog niet alles gelezen maar ik heb wel alvast iets te zeggen..

Als ik met Chels loop, zeker als ik buiten me vaste rondje ga, dan valt het me zo erg tegen hoeveel honden er uitvallen en snel naar de overkant van de straat getrokken worden, maar nu word me beetje duidelijk waarom.. Echt absoluut met alle respect hoor, maar iedereen laat tegenwoordig van de hond afhangen wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, anders raakt 'ie misschien gestresst.. Heel bijzonder, maar goed.. Het zal wel weer overkomen als Perry en ik onze honden continu willen domineren ofzo, nee absoluut niet.. Maar ik denk dat het wel beetje scheelt dat wij een type honden hebben die wat meer leiderschap nodig hebben.. "

wat een rare reactie:
dus jullie doen het goed, en de rest is bezig zn hond stressvrij te houden ofo zo iets?
ik vraag me oprecht af hoeveel ervaring je hebt met andere rassen
dat je denkt dat jullie zo'n uitzonderlijk ras hebben, wat zoveel "leiderschap" nodig heeft
wat andere mensen blijkbaar niet kunnen opbrengen
wat mij betreft zijn er heel wat sterkere honden als jullie 'type hond", zowel fysiek als mentaal

ik heb al heel lang honden, en uitvallen is een "probleem" wat er altijd al is geweest
inherent aan de manier waarop onze honden al vele jaren leven
het voorkomen van uitvallen is in 1e instantie de beste oplossing
zo simpel is dat

en wat ik me echt altijd afvraag is of CM zoveel volgers zou hebben als
zijn voorkeur was uitgegaan naar....... duitse herders (ik noem maar een stevig ras) O-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik schakel net in, goedenavond HP.. Heb nog niet alles gelezen maar ik heb wel alvast iets te zeggen..

Als ik met Chels loop, zeker als ik buiten me vaste rondje ga, dan valt het me zo erg tegen hoeveel honden er uitvallen en snel naar de overkant van de straat getrokken worden, maar nu word me beetje duidelijk waarom.. Echt absoluut met alle respect hoor, maar iedereen laat tegenwoordig van de hond afhangen wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, anders raakt 'ie misschien gestresst.. Heel bijzonder, maar goed.. Het zal wel weer overkomen als Perry en ik onze honden continu willen domineren ofzo, nee absoluut niet.. Maar ik denk dat het wel beetje scheelt dat wij een type honden hebben die wat meer leiderschap nodig hebben.. "


Ik zie niet in waarom jij het nu zo fout vind dat mensen hun honden uit stressvolle situaties houden? Wat heeft het voor zin om de hond (onnodig) in een stressvolle situatie te plaatsen waarvan je weet dat de hond dit niet prettig vind? Is dat omdat je nu zo nodig de "packleader" moet uithangen? Sorry Christien, maar je komt op mij over als iemand met bar weinig verstand van hondengedrag en raseigenschappen. Maar zeg nu zelf jij plaatst je zelf toch ook niet in voor jezelf stressvolle situaties als je die ook kan ontwijken? Waarom zou je hond dat dan wel moeten?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

@Santa - Chels gaat bij mij ook het eerst door de deur, op de heen- en de terugweg, zodat ik de deur achter d'r kontje kan sluiten, maar ze kijkt altijd eerst of ze mag.. En ze mag ook op de bank, en een enkele keer in me bed, en als ik thuiskom begroet ik 'r gewoon uitbundig, en als ik 'r uitlaat loopt ze vòòr me uit, mits ze los is dan, aan de riem moet ze wèl netjes naast.. Ik vind sommige dingen inderdaad beetje overdreven, en alleen van toepassing op honden die dominantie problemen hebben..

@Goja - CM doet dat ook met 2 honden die niet met mekaar overweg kunnen, gewoon een stuk gaan wandelen, of skeeleren, werkt perfect en ik vind dit ook een hele goeie oplossing.. Wat CM verder betreft, ja wij zijn allebei groot fan, en er is helaas geen CM forum, anders hadden we hier niet hoeven botsen steeds.. Wat doet u voor werk eigenlijk?

Verder snap ik niet dat zo veel mensen niet geloven in hun roedelgedrag en de "alfa" enzo, dit is nou juist wat honden kennen, wat hun natuur is, en wij vermenselijken ze door te denken dat dat allemaal te ruw en te moeilijk voor ze is, dus laten we ("we", jullie) er menselijke logica op los, tja als jullie denken dat dat beter is voor de hond.. Op zich snap ik nog wel dat als je een dominante reu heb, dat dit wel es problemen geeft met wandelen, dat is weer beetje wat anders denk ik..

@Lo&So - wie heb het nou over fysieke correctie's? Of zei Perry er iets over? Ik kan niet alles onthouden, ik lees het allemaal vluchtig door want ik ben vandaag en vanavond druk geweest (lijkt wel of ik de enige ben met een leven naast HP) dus ik heb moeite om nu alles bij te benen.. De originele vraag was of honden mekaar onderling corrigeren als ze niet van dezelfde roedel zijn..

Nou moet ik wel ff vertellen, vers van de pers, ik was vanavond op visite bij mensen, die hadden een herder pup.. Chels is (zoals jullie weten) heel sociaal en onderdanig naar andere honden en mensen, maar de pup deed meteen zo druk, tegen d'r opspringen en in d'r oor hangen enzo, ze snauwde dit meteen af, corrigeren! Dus eigenlijk bewijst het wel een beetje dat ze mekaars gedrag corrigeren ookal zijn ze niet van dezelfde roedel.. Of niet?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Maar jouw hond mag altijd op alles en iedereen aflopen want ze is zo onderdanig zeg je zelf. Dat is toch ook geen leiderschap?

Ik wil het niet zozeer persoonlijk maken maar je wordt erg tegenstrijdig en kortzichtig.

Sleur mijn hond ook wel eens naar de overkant. Dat is niet omdat ze dat wilt anders hoef ik haar immers niet mee te slepen. Op zo'n moment is ze ook aan het uitvallen en dus gestresst. Weet je wat ze doet als ik haar haar gang laat gaan en dus niet meesleur omdat ze al niets meer ziet of hoort? Niet kontje snuffelen hoor, dan klapt ze op de betreffende hond.

Ik bied je aan om eens de andere kant te komen bekijken en ervaren als je dat wilt. Weet dat je niet ver weg woont en misschien vind je het interessant. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fuseert een roedel als je met een andere hondeneigenaar praat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: uit het niets aggressief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^